Som jediná, kto nenávidí turistiku?
Nechcem rozdúchavať vášne. Len ma zaujíma, že či som fakt na tomto svete jediná, kto nenávidí turistiku. Lebo už som si xy krát vypočula aká som lenivá a dokonca hlúpa, že nemám rada prírodu, atď. - lebo sa mi nechce behať po kopcoch. Vyslovene neznášam keď mám 4 hodiny šliapať do kopca a byť pri tom spotená ako kôň. Z partie vždy všade prídem posledná. Keď je na turistickej značke napísané, že cesta trvá 0:30 tak ja dorazim do cieľa o hodinu a pol. A všetci na mna pozeraju ako na totálneho mimoňa keď zahlásim, že nemam rada kopce. A uplne znechutení sú z toho, že k tomu nevediem ani deti. Ja už neviem.
Urcite dospelejsie ako to, ze niekto nema kondicku a potom otravuje zivot ostatnym na ture a to este mozes byt rada, ze sa Ti nic nestalo a este viac si im neskomplikovala zivot. Tak sa vo vlastnom zaujme nauc hovorit nie a nevyhovaraj sa na druhych.
@ajuga Ale tu nejde o to, ze ju niekto dosudzuje. Ona by mala povedat, ze na turu nejde a bolo by to vybavene. Ona ale ide a potom tam vznikaju problemy. Keby rovno povedala, ze na ostava na chate, alebo by na chatu nesla, tak by to mozno nikto neriesil.
@dskjhfdlkdjhl dobre.. je ti lepšie? 😕
Mne bolo dobre od zaciatku a nemeni sa to. Ty mas nejaky problem? Ci sa Ti len nepaci, ze Ti niekto napise pravdu?
Muž je total do turistiky mevie sa vynadívať ale pre mňa utrpenie
@dskjhfdlkdjhl presne tak máš pravdu. Keď pani vie že je ako želatína a nenávidí les tak načo tam šla?
@dskjhfdlkdjhl tak asi chce byt v pritomnosti kamaratov, rodiny, je jej blbe povedat, ze nejde. Ja som sa uz naucila na nic sa nehrat, proste ked mi nieco nevyhovuje, nejdem. Aj ked ma to niekedy stoji cas s blizkymi, ale neriesim, vynahradime si to inac. Ale tiez mi to trvalo dlhu dobu, kym som si to uvedomila. Mna len zarazilo, ako tu idu robozerat jej bmi pomaly, ci by turu zvladla. A vysmievat sa. Ja sa necudujem, ze dnesne deti su zle, ked takych rodicov maju doma
@ajuga akože, keby mi niekto narovinu povedal, že pojdem x hodin do kopca tak sa rovno vyhovorím. Ale tieto dristy o “prechádzkach” mi už lezú na nervy. A že sú tu poniektoré “matky” zlé, na to som si už zvykla.
Jasne, každý, kto nerád chodí po lesoch a kopcoch, je obezna želatína s kardioproblemami. Zase sme sa dozvedeli náramné múdrosti z krištáľovej gule nejakej simplexnej osobky. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Autorka sa nepýta, ci ma schudnúť a ako si zvýšiť kondičku, pýta sa, ci ešte niekto neznáša turistiku. Ale priznávam, ze nerozumiem pohnutkam tráviť čas s ľuďmi, ktorí cítia nutkavu potrebu ma "osvietiť". Dala by som sa nachytať raz, možno dvakrát. A skončili. Proste s nimi nejdem nikam. Bez debaty.
Autorka narovinu ti povedali pravdu, ze idú na prechádzku. Kto ma vedieť ze ty budeš považovať 3 km s prevýšením sotva 150 m za niekoľkohodinovu túru do kopca? V živote som tam nebola stačí mi pol minúty pátrania na nete a vidím všetky trasy aj ich trvanie.
Proste keď o sebe vieš ako si na tom musíš si to pozrieť a zistiť dopredu, ako ma iných ludi napadnúť ze s takouto prechádzkou môže mať niekto problém?
Ja mam rada prirodu, turistiku, ale len taku, kde sa nemusim fyzicky velmi namahat.. spotim a zadycham sa doma ked cvicim (to keby niekoho zaujimalo, ako si trenujem srdce).. ale volny cas v prirode musi byt pre mna relax, pohoda.. obcas mam chut sa aj niekam vystverat, ale to fakt len obcas. A rodina a kamarati to vedia, nikto ma do nicoho nenuti, neposmieva sa. Kazdy by si mal zit ako chce, nie?
Nie si jediná. Nenávidím turistiku. Príroda je fajn ale nenadchýna má. Výhľady mi nespôsobujú orgazmus a nemám potrebu kvôli nemu sa trepat po kopcoch. Nemám rada lesy, sú tam medvede , kliešte a iná háveď 🤣 nenávidím hmyz .. komáre a podobne sracky .. nemám potrebu sa váľať v tráve. Radšej idem do mesta na zmrzku 🤣🤣🤣
@lujza123 nie je to prechádzka. Dve hodiny sme šliapali do kopca v 32 stupňoch. Miestami to bolo až lezenie. Tak tu zo mna nerob debila.
Kašlať na turistiku radšej knižnú novinku Petra Bárdyho.
@lujza123 aspoň netrep. Len škoda, že som si to nepozrela predtým.. 😢
nenechaj sa ovplyvňovať názorom druhých ľudí, nevysvetľuj, nerieš. Je to tvoj život, Ty máš rada iné veci a iné veci ti prinášajú radosť.
My chodíme jedine v jeseni keď je príroda najkrajšia 😍 nieje ani horúco a proste ten vzduch pocit ..ale je pravda že na turistiku treba mať kondičku dobrú výbavu atď ...ja som bola odmalička vedená k turistike ku všetkým športom aj ku lyžovaniu ..no teraz keď mám 23 už sa zmohnem fakt jedine na ten tomasak a to sme zaparkovali úplne najbližšie aby sme to mali čo najkratšie 😃 a čo má štve najviac na turistike tak teraz v Tatrách strašne veľa ľudí všade treba čakať no proste načo 😃
Nie, ja som ta druha na svete. 😀 Tiez nevidim zmysel v obzerani stromov, kamenov a luky.
lujza123 ma pravdu podla mna. Tomasovsky vyhlad nie je nejako narocny. Fakt si dopredu pozri trasu na turistickej mape a zisti ci tam chces ist. A teda ak ti to nevyhovuje tak nechod, zatial relaxuj, prejdi sa po rovinke, citaj knihu. Tak si len ty nastvana a ostatni na teba. Navyse asi mas aj zle topanky ked narazas prstami dopredu, mozno su ti aj tesne. Z toho co pises mi pride ze ty nemas rada namahu, treba sliapat, zlepsis si kondicku a samozrejme sa spotis. Zlepsenie kondicky pre teba nie je motivaciou, pozeras na to ako na hroznu otravu a stratu casu. Vydiskutuj si to s manzelom, mohol by ta chapat, ved ta pozna asi trosku lepsie ako ostatni. A kamaratom povedz ze na turu nejdes aj ked pre nich je to len prechadzka, pre teba je to narocne a nudne. Ale nehnevaj sa, ked Tomasovsky vyhlad je pre teba hrozna tazka tura ( i ked je teplo) tak sa necuduj ze ti hovoria ze sa ti nechce lebo to ozaj davaju aj deti. Nenut sa do takej aktivity, bude lepsie tebe aj partii a casom si zvyknu ze ked chcu ost na turu, ty ich pockas na chate a budu vsetci spokoni. Oni ze pochodili a ty, ze si chodit nemusela
ved nemusi to mat kazdy rad to je normalne ved ked ta to vobec nebavi tak to nerob :o. Ja turistiku milujem ale teda za tie roky sa ani raz nestalo zeby mi zliezli nechty na nohach v topankach turistickych :o
tak PRESNE tuto trasu od Cingova sme presli toto leto s detmi (2 nase a 3 pozicane z ubytka, lebo sa vsetci skamosili a chceli ist spolu). NIE JE to skriabanie sa do kopca, par usekov je tam strmsich, to ano, ale ano, nie je to ani prehadzka, to suhlasim. Nikomu sa tam ale nedolamali nechty a uz vobec nezliezli nechty na nohach. Kludne sa oduj a uraz kolko chces, ale o tych detoch ti to pisem preto, aby si cca mala predstavu, ako asi je to narocne pre bezneho turistu, nie aby som ta nahnevala.
Ja tam vidim viacero problemov, zober si z toho co uznas za vhodne - prva vec, nenavidim ludi co mi klamu a zavadzaju ma. Aj detom vzdy hovorim pravdu ako je to asi narocne, daleko atd. Takze by som tym tvojim kamosom toto velmi jasne vysvetlila, ze to bolo posledny krat, a uz si vsetky info od nich overovala.
Dalej, ak naozaj muz a deti to maju radi, resp. aspon muz a snazi sa k tomu tie vase deti viest, tak zvaz tento svoj pristup. Skuste zacat fakt lahke trasy, ale bez frflania a oduvania, proste budte spolu a uzite si to okolie. Lebo na jednu stranu chces ist vsetci spolu, ale pootom sa tam chovas takto, tak to je naco dobre?
A posledne, naozaj sa uprimne zamysli, ci nie je problem aj u teba a tymi nervami to len zo seba ventilujes. Mozno ta hneva/mrzi, ze fakt nevladzes, ja neviem.. poviem za seba, ze mam vyraznu nadvahu, aj 30 kil, pritom muz aj deti su stihli a v pohode. Ale tieto nase turistiky davam v pohode, az sa sama divim, aj ked samozrejme nemam top tempo. Ak by som uplne nevladala a nicilo ma to, pritom ostatni by boli ok, urcite by mi to nebolo prijemne a mozno by som to zacala bojkotovat.
A ak nic z toho na teba nesedi, sorry, tak proste si uznaj, ze turistika nie je povinnost a s kludom sa na nu vykasli 🙂)
Dane miesto nepoznám ale myslela so. Ze píšeš o nejakom 700-800m výškovo rozdiely keď píšeš o strmine... A to prevýšenie 300m tak a o to by som aj ja nazvala prechádzkou.
vies ono je to relativne vzdy co je pre jedneho prechadzka je pre druheho uz tazka tura :p. Preto si vzdy treba pozriet trasu a prevysenie to ti vela povie a mohla si im potom napr.povedat ze podme radsej tou druhou trasou :p. Ono na tvojom mieste ked to tak doslova neznasas by som tam proste nesla nema to zmysel. Mne by si tu turu doslova sprotivila keby frfles celu dobu a uz by som ta osobne veru druhy krat asi nevolala :p
@daja07 turistické topánky som si kúpila za 120 eur, veľkosť som odkonzultovala s personálom a to práve kvôli tomu problému, že mi vždy otlačí prsty a zlezie mi necht. Čiže topánky mám správne aj veľkosť.
a nepozeraj v dnesnej dobe vrstevnice preboha ved su portaly ako hiking kde ti to da vyskove metre a vidis profil kopca :p
nemala som takisto predtym turistiku rada, ale nasla som si k nej cestu. beriem to ako sportovy vykon, proste zapnem hodinky, aktivitu a idem. ta krasna priroda je pre mna bonus 🙂
@dm1 joj, no tak toto až tak neovládame - nepoužívame to často. Ja osobne mám v tomto horšiu predstavivosť, neviem to celkom domyslieť - keď sa napr. povie, že aké je prevýšenie vzhľadom k vzdialenosti.
Prečo by si mala byť jediná? ja turistiku milujem, vďaka nej som si našla manžela a spolu sme zdolali Jebel Toubka, čo má cez 4000 mnm, tri dni po tom som ani po schodoch nevedela chodiť, takú som mala svalovicu, a poviem ti, že kým som ho vyšla, tak som sa asi 3x rozplakala, také to bolo náročné, no stálo to zato! Len teda na poriadnu turistiku treba aj kondičku, a ak ťa to nebaví, tak na to nechoď lebo zdržiavaním ostatných sa naozaj staviaš sama do pozície, že si človek lenivší, ktorý sa veľmi nehýbe, pritom to tak nemusí byť.

Ja nechapem, preco kazdy, kto neoblubuje sport, turistiku je hned povazovany za leniveho, hnileho, obezneho, zle vychovavajuceho svoje deti, lebo ich nevedie k tomu. Kazdy pozna svoje limity, kazdy ma predsa nieco, co ho bude bavit viac ako drcanie sa po kopcoch, turistickych trasach, ci behani. To, ze clovek nesportuje neznamena, ze zije zle. Ja sa casto stretavam s odsudzovanim, lebo zijem trochu inak ako vacsina, stravujem sa inak, vyzeram inak, deti vychovavam inak. To naozaj neexistuje respekt? Sak ok, ked sa chces drbat po kopcoch, chod. Ked ta bavia preplnene tatry v lete, chod. Kupanie v jazere? Chod. Ale necuduj sa, ked to niekomu nevyhovuje. Proste zijem inac, nebavia ma rovnake veci ako teba, tak to pochopte.
Ja radsej stravim nedelu doma s rodinou a knihou a nevysmievam sa tym, co lezu po skalach, ze su tupci, lebo v nedelu necitaju.