icon

Som jediná, kto nenávidí turistiku?

20. aug 2023

Nechcem rozdúchavať vášne. Len ma zaujíma, že či som fakt na tomto svete jediná, kto nenávidí turistiku. Lebo už som si xy krát vypočula aká som lenivá a dokonca hlúpa, že nemám rada prírodu, atď. - lebo sa mi nechce behať po kopcoch. Vyslovene neznášam keď mám 4 hodiny šliapať do kopca a byť pri tom spotená ako kôň. Z partie vždy všade prídem posledná. Keď je na turistickej značke napísané, že cesta trvá 0:30 tak ja dorazim do cieľa o hodinu a pol. A všetci na mna pozeraju ako na totálneho mimoňa keď zahlásim, že nemam rada kopce. A uplne znechutení sú z toho, že k tomu nevediem ani deti. Ja už neviem.

kahh
21. aug 2023

@janikk54 tak nejak to mam aj ja. Nie som neviem aky turista, no proste v prirode ma clovek furt co obdivovat a pre mna je to proste prijemne straveny den. No tak isto poznam ludi, ktori k turistike maju tak povediac az odpor

autor
21. aug 2023

@girlie_konik no ja sa odúvať nebudem, neviem kadiaľ presne ste šli vy, ale my sme sa v niektorých úsekoch doslova škriabali do kopca. Deti už nevládali, malú musel manžel niesť. A to veru nie sme obézni, dcéra v pohode odtancuje dvojhodinové tréningy a syn robí Aikido. Manžela mrzelo, že sme sa na to dali, že nás oklamali, že je to prechádzka. Lebo ani dosť vody sme si nevzali.. ach jaj..

miskakyska
21. aug 2023

... tieto informačné tabule s časmi Ťa nemusia vôbec iritovať... sú len orientačné a niektoré mi prídu, že stopovali šprintéra,lebo bežný smrteľník nemá šancu dať tie časy , ktoré sú tam uvedené a nebudem sa ich držať, nie som na pretekoch 😅
Je mi ľúto, že máš taký hrozný zážitok z prírody.
Ja neznášam zas more🤷
Každého láka niečo iné, radšej budem pochodovať po hrebienkoch,ako ležať a hľadieť do blba..

dm1
21. aug 2023

no sak ale 3 hodiny je cela trasa aj tam aj spat kedze je to kruh :p . Prevysenie 310m ale fakt skutocne nieje mozne brat ako stveranie sa do strmeho kopca :p. Fakt v tvojom pripade by som radsej s turistikou skoncila ked ti to neprinasa ziadnu radost a uz toto je pre teba problem. Ved fakt to nieje nieco co musia robit a mat radi vsetci

karolinakr
21. aug 2023

Tam ma nikto nedostanu škriabat sa na kopec, vselijakych stupačov na Himalaje považujem za zabijačov času..ale !
kamoška si v piatok vezme v praci skôr voĺno, aby mohla z Bratislavy ist do Tatier na otočku, vyškriabat sa na kopec a potom ist domov..
😹

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Autorka,

nechapem tvojmu rozhnevanemu smailiku.

Ak más obezitu, a proste fučíš jak parník, je logické, ze nanavidis pohyb. Tiez som bola obezna a preto tomu rozumiem. Clovek, čo sa nehýbe, netrénuje srdiečko, nemá kondičku, prirodzene sa vyhýba aktivítam, kde musí zapojiť nejaké prekonávanie sa, kde zaostáva oproti iným, je z toho znechutený - to bol cieľ danej otázky. Nepísala si, že by si sa venovala niečomu pohybovému, a cieľom otázky bolo zistiť dovod.

Vo vseobecnosti, je jedno, či človek turistikuje, či tancuje, či behá, či cvičí, či bajkuje, či neviem čo robí pohybového rázu, ale pre zdravie, cievny system, kardio systém, kosti atď je vždy dobré mať pohybovú aktivitu, kde sa trocha človek zapotí, premôže, posilní telo, srdce... a je uplne jedno, čo to je, len sa netreba porovnavat s inymi ludmi a deprimovat.

Za seba - vzdy od detstva som bola ta s velkou ritou, čo ked vsetci behali na ihrisku v skole, tak ja ako posledná.
Tym ze sa hybem, bajkujem, vyrazne sa mi zlepšila kondička, zlepšilo zdravie a skvalitnil zivot.
Ano, idem vzdy medzi poslednymi. Ano, som slabsia ako vacsina ludi na turistike. Ale neporovnavam sa - chcem byt pozitivnym vzorom pre svoje dieta a hlavne, chcem robit to co mozem pre sovje zdravie...

pravidlo zivota - po 50tke sa ti zacne vracat to, co do zivota si vkladala do tohto veku.

diewcatqoo
21. aug 2023

Ja mam co to nachodene (aj ked sa nepovazujem za profika), ale nedokazem pochopit, ako ti dokazali pri tejto nenarocnej ture zliezt nechty na nohach? Mas nejaku chorobu, malo vitaminov? Ak to mas z topanok, tak ved tie boty ta museli tlacit uz aj predtym, ci?

1234321
21. aug 2023

No ak ťa mame ľutovať tak to nečakaj 🤣🤦‍♀️ jedna žena aby sa sťažovala na mk na somariny, Ah jaj asi sa máš veľmi dobre 🙂

lilope
21. aug 2023

Dať 30 minútovú trasu za hodinu a pol, to by si musela spraviť jeden krok tam a dva späť. Tie časy sú písané tak, aby ich zvládli aj tí najpomalší. Aspoň čo som sa ja stretla so značením, vždy nám trasa trvala kratšie ako udávalo značenie, napr. hodinovú trasu sme zvládli za 45 minút celkom bežne, a to sme išli naozaj pohodovým tempom.
Nečudujem sa ti preto, že neznášaš turistiku, takto by ma to tiež nebavilo, vynakladať 3x toľko námahy a v podstate nič nevidieť, nikam sa nedostať. 🤷‍♀️

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Dievčatá,

ja len ze turistika nemusí znamenať x hodín do kopca.

Kazdy clovek si to moze nastavit tak ako mu to vyhovuje, v pohode aj mierne stupanie a na 2-3 hodiny.

zmrzlinka2021
21. aug 2023

@diewcatqoo
Podla mna nevhodna obuv, malá velkost.
Na turistiku treba vzdy o číslo vacsie boty

sense
21. aug 2023

@zmrzlinka2021 presne určite zla obuv, pravdepodobne mensie číslo akoby mala mat plus užšia topanka, a hoci autorka píše ze jej poradili v obchode tak zrejme jej neporadili správne, a to ze dala 120e za topánky neznamená ze sú vhodné pre nu.
Je zrejmé ze keby skúša nove topánky po ture, keď je noha "spuchnuta" tak by danú veľkosť ani neobula

sense
21. aug 2023

@lilope presne tie časy sú určené pre menej zdatných... Aj keď bez prestávok

atinkaa
21. aug 2023

Si zlata, ze sa aj tak nechas stale prehovorit @autorka. Jasne, ze kopa ludi nema rada x veci, nielen turistiku, niekto ist k moru a lezat tam, niekto kupaliska ale moze more, niekto kopce. Ja napr. mozem vyhlady a kocham sa v knihach, na pohladniciach 😀 a uplne najradsej si take vyhlady uzivam s kavou v ruke z nejakeho balkona dobreho hotela. Jednoducho chod s blizkymi, uzivaj si to po svojom - z chaty, pockaj ich vo wellnese alebo bars aj s hackovkou v ruke, alebo pri citani. Nie je povinnost byt turistka a dobri kamarati to pochopia. Alebo ak ta to obtazuje cele, tak s nimi taketo vylety neabsolvuj, svet sa nezruti, budes mat cas na svoje cinnosti, ktore lubis ty a hotovo. Skusila si a medzi turistikou a tebou jednoducho nie je chemia, decka od dnes s vami pojdem ale len ....a pridaj si kam - do kina, na diskoteku, na koncert....vsetko, len nie kopce.

autor
21. aug 2023

@zmrzlinka2021 prosim ta pekne, ty si na zaklade čoho vydedukovala, že som obézna? Či si len potrebuješ kopnúť?

lilope
21. aug 2023

@sense ja autorku nebudem urážať, ale odporúčam s takouto nekondičkou vyhýbať sa akejkoľvek turistike. Vyčerpaní turisti, ktorí precenia svoje sily, sú často v krimi novinách s nedobrým koncom. Vystavovať riziku úrazu aj deti v tomto prípade, je naozaj nezodpovedné a mala by sa tomu vyvarovať.

autor
21. aug 2023

@sense ďalšia múdra. Už sa mi to stalo v troch pároch topánok.. veľkosť mám určite správnu.

simca06022011
21. aug 2023

Ja turistiku nemusím, vyhybam sa tatram a vsrtkym kopcom kde sa tura prewtahuje na pol dna, cely den... ale ak ti 30minutova vychádzka trvá 1,5h tak sa zamysli ci tvoj životný štýl je zdravý a ci ten pohyb aspoň trochu nepotrebuješ. Lebo 30-60min niekde na turistickom chodníku nie je žiadna tura, to je prechádzka na čerstvom vzduchu. Čiže môžeš chodiť na menej náročné výlety a aj deťom to prospeje.
Ak máte viaceré problém s turistickými topánkami tak ich mate zle... ja mam problém s achilovkami, plantalnou fasciou a.topanky nemám problém odkedy som rpisla na to, ze som si ich kupovala zle. K tomu na vychádzky keď sa neodtrepete na vysokohorsku túru stačia tenisky ;) roky som nosila len tie aj na túry cez rôzne doliny na Liptove;) turistické prišli na rwc až teraz keď bývam pri lese a do toho mokra je tenisiek škoda.
Ale samozrejme neprehovaram ta :D je to každého osobná vec.

atinkaa
21. aug 2023

@vroni 😅

sticker
autor
21. aug 2023

@lilope vynikajúco.. ešte som aj nezodpovedná matka.. nielen lenivá a obezna. 😡😡😡😡

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Autorka,

ja som nevydedukovala.

Ja som sa ta na to slusne spytala.

Pre tvoju info: obezny clovek nie je menej, ani neznamena, ze automaticky je lenivy. Teraz citam, ze pises "leniva a obezna" - cize degradujes ludi, ktori su obezni.

Nerob to. Kazdy clovek, aj z tych obeznych ma za sebou svoj pribeh a kila nehovoria o kvalite a hodnote cloveka

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Autorka

inak nechapem tym tvojim utokom tu na ludi, ktori napisu nieco, s cim sa nestotoznujes.

O tom je diskusia, ale nikto ti tu urcite nechce zle. Velka skoda, ze nenapises viac

lilope
21. aug 2023

@autor chceš povedať, že je zodpovedné ísť na túru, ktorú kondične nezvládajú nielen deti, ale aj dospelý? Navyše s nedostatkom vody pri 30 stupňových horúčavách, čo si koleduje o kolaps organizmu. Túra sa vyberá podľa najslabšieho jedinca, aby ho potom ostatní nemuseli niesť späť. Chápeš to nebezpečenstvo či vôbec? Pre mňa za mňa choď aj nabudúce a keď sa vám nič nestane, tak znova založ diskusiu aká si ublížená. Ale to, že vystavuješ svoju rodini nebezpečenstvu, to ťa netrápi. Asi málo turistov v horách kolabuje aj umiera pre ponaučenie niektorých ľudí. Nemám slov.

guiseppinka
21. aug 2023

Aj ja sa pridam do klubu nelubiacich turistiku. Nikto nechape, ako to je mozne, kedze som vyrastala v poprade. Ved predsa tatry musim mat zbehane😂😂😂 ak si pospominam na vsetky moje tury, tak neviem ci sa dostanem na cislo 15... Moja teta, ked prisli k nam, tak muz a syn behali po tatrach, pre nu bolo parkovisko, lanovka na hrebienok a kava... Ani sa nepohla dalej... Raz som bola na hubach a som ****ovala ako chora vrana, lebo to bolo do kopca a mala som co robit... Nemam rada ani vodu, aquaparky su pre mna hotova pohroma🤢🤢 more rada mam ako zatisie, staci mi sediet na plazi s drinkom v ruke. Milujem mesta, ich pamiatky, atmosferu... Zrovna minuly tyzden sa so mnou hadal kamos, ze ake je to uzasne mat na starobu dom niekde na samote u lesa a chovat si zvierata a sprtat sa v zahrade... pozerala som na neho ako na debila, ze pre neho mozno hej, ale pre mna tato predstava je totalne absurdna... nikdy som nemala vztah k spratniu sa v zemi, chovanie zvierat je pre mna uplny nonsens... Tak skonstatoval, ze som divna... Ano som, vobec s tym nemam problem si to priznat...
Akoze toto leto sme boli aj stanovat, tolko roboty okolo toho, tiez v tom nevidim hlbsi zmysel, clovek sa namaka, v noci sa nevyspi, lebo vsetko pocut.. ale tak deckam sa pacilo... kamoska bola s muzom v nejakom narodnom parku, spali na horskych chatach, len mi napisala, ze jeden zostup bol neskutocne narocny, ale bolo krasne a uz zvazuje ist aj s deckami...

simca06022011
21. aug 2023

A este k narocnosti, vy nevladzete lebo sa nehybete, nesportujes nijak.. PRETO nevladzete, nie ze ta tura bola neviem ako narocna. predpokladam, ze keby ste mali prejst 5km po meste cez rozne prevysenia rovnako by ste nevladali. Tebe to pride neprijemne, ze povedia ze 5r deti to zvladnu, ale proste je to fakt dnes, ked si uvedomujeme aky je pohyb dolezity. Pre tvoju predstavu moje dieta v 1triede preslo 30km turu... bez problemov s otcom... a este si aj zaplavat isla ked prisli... cize to nie je tym, ze ta trasa bola katastrofa, ale nie je to pre vas, kedze nie ste zvyknuti. Nabuduce miesto nadavania, proste priznaj, ze malo chodite tak nie ste zvyknuti a nech maju s vami trpezlivost. Alebo cakaj na chate, prejdi sa v okoli len atd.
A klud, ved nik ti nedrzi noz pod krkom, ze ist musis. Nemusis. JA tiez v drvivej vacsine ostavam, kedze naozaj nasi chodia na dlhe tury a to by som prisla asi sanitkou domov :DD

autor
21. aug 2023

@zmrzlinka2021 ale ved to ty si napisala, že som obezna, pritom netuším z čoho vychádzaš. Ja som nikde nenapisala, že silnejší ludia su menejcenní a ani si to nemyslim.

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Kde som to napísala?

sense
21. aug 2023

@lilope ja ju nikde neurazam..... Ak nemá kondičku áno vzťah radšej nech ostane sedieť doma

1234321
21. aug 2023

@zmrzlinka2021 s autorkou sa nehádaj 🙂 sama vidíš, že myslela, že sem napíše a budeme ju ľutovať. Autorka je zrejme taká povaha, že len aby ju každý ľutoval a len sa sťažuje a sťažuje. U mna sú takýto ľudia toxicki. Im sa treba len vyhýbať. Večne je niečo zle/ stále im niečo vadi/ každý im krivdi. Jednoducho sa chytajú všetkého a chcú urobiť zo seba chúďatká.

sense
21. aug 2023

Nie som múdra, mam na hodené dosť po horách a zničených viac topánok ale nikdy sa mi nestalo žeby mi zliezol necht. A cena topánok neurčuje kvalitu topánok.
Nabudúce povedz mužovi ze ty na prechádzku nejdeš a nemusíš potom nadávať a sťažovať sa.