icon

Som jediná, kto nenávidí turistiku?

20. aug 2023

Nechcem rozdúchavať vášne. Len ma zaujíma, že či som fakt na tomto svete jediná, kto nenávidí turistiku. Lebo už som si xy krát vypočula aká som lenivá a dokonca hlúpa, že nemám rada prírodu, atď. - lebo sa mi nechce behať po kopcoch. Vyslovene neznášam keď mám 4 hodiny šliapať do kopca a byť pri tom spotená ako kôň. Z partie vždy všade prídem posledná. Keď je na turistickej značke napísané, že cesta trvá 0:30 tak ja dorazim do cieľa o hodinu a pol. A všetci na mna pozeraju ako na totálneho mimoňa keď zahlásim, že nemam rada kopce. A uplne znechutení sú z toho, že k tomu nevediem ani deti. Ja už neviem.

4stanka4
21. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl hej potom som čítala takže som rada ze nás je viac 🙂 akoze nehovorim ze som nebola pár krát ale žeby som šla každý víkend tak to nie.

ropucha6
21. aug 2023

Urcite nie si jedina. Ja sice turistikujem rada, dala som aj dvojtyzdenny trek v Himalajach, ale poznam dost ludi, co toto vobec nemusi. Riesenie je nepremahat sa, naco. Rob, co ta bavi.

jamimo
21. aug 2023

@scorpionflower1 a tak je to fajn. Každý nech sa venuje tomu, čo ho baví a napĺňa. Dôležité je mať spracovaný vzťah sama k sebe, a nie, aby som konala proti sebe.
Máme susedov, on vášnivý cyklista aj 100 km trasy, ona MUSÍ s ním chodiť. Lebo on to miluje, a ona ako poslušná manželka má tráviť s ním čas. Podotýkam, že po cestnej komunikácii 👆 Ona smrť v očiach 🙄 Nikdy!!! by ma chlap na tú cestu nedostal. Som svojprávna a viem čo mám robiť. Ak nemám rada turistiku, tak sedím na terase, čítam, opaľujem sa...

veronicka1901
21. aug 2023

Ja zasa milujem turistiku, ale teraz s deťmi sa to nedá tak, ako by som si predstavovala. Áno, spotená ako kôň, ubolené všetko, ale hlava čistá ako hladina horského jazera 😀.
Rob, čo ťa baví, nie nasilu ♥️

silsil
21. aug 2023

Ži svoj život podľa seba, a na nikoho ďalšieho sa nemusíš pozerať ani ich názory brať v úvahu. Nech si šťastná ty a tvoj muž a vaše deti. To k čomu ich budete viesť je čisto len a len na tebe.

Nejdem nijako do teba rýpať ani sa navážať, len reagujem na to čo si napísala ty o sebe..ak ti prechádzka 30min trvá 1.5h tak je to asi na zamyslenie akú máš kondičku, chodenie je aj to o Tom že posilnujes svoje srdce, telo a pod. Ja chodím na turisticku (alebo nazvime to prechádzky )s deťmi od 2 či 3r a nikdy sme nemali trojnásobný čas. Taktiež ja aj deti, nosíme normálnu obuv a nikdy nám nezliezli nechty. Chápem že je to pre teba nepríjemné ale ak by si aspoň trošku chcela dá sa to riešiť..zamyslieť sa nad tým akú máš obuv, neexistuje že správnu, lebo nám ostatným nechty nezliezli. A taktiež turistika nie je len o Tom ísť a vyjsť na kopec... Ale rob si čo chces samozrejme..ty máš byť v prvom rade spokojná a nikto iny

petrahl
21. aug 2023

🤣🤣🤣 ale veď to každému turistovi pri chôdzi dolu kopcom narážajú prsty do topánok. Ale ak máš vhodne zvolené topánky, resp.ich veľkosť, tak ti nechty nezlezú. Ver mi, mám inakšie "kopčeky" pochodené.

taminka1986
21. aug 2023

@aliziana vzdy to bolo povinne pre celu triedu a skolu. Nikdy sa nikto nepytal ci chceme. Proste sme isli a vybavene

juliacenc
21. aug 2023

Ja neznasam bicykel 🤷🏻‍♀️

nayeli11
21. aug 2023

Ja sa rada prejdem, aj mám rada túry, ale určite nie v tomto počasí… to sa ti vôbec nedivím, že nemáš rada túry, keď máš samé takéto hnusné zážitky. Napísala si, že ste v Slovenskom raji. Keď je takto teplo skočte s rodinou k vode- Dedinky priehrada, požičajte si vodný bicykel a na partiu sa vykašli, nech si v tych horúčavách chodia kde chcú🙈

triss83
21. aug 2023

Vôbec sa netráp 😉😊. Každý rok chodíme do Tatier, patria 20 ľudí. Niekto ide na túru, niekto na prechádzku okolo Štrbského plesa, niekto ostane na chate, ja si nájdem najbližší wellness, Thermal a mám vybavené. Kolečko okolo plesa 2x ročne mi úplne postačuje. Môj muž a syn sa škrabú po kopcoch, mňa tam nikto nedostane. Vôbec ma to netrápi, kto chce nech sa škrabe, ja si oddýchnem vo wellness.

pralinka25
21. aug 2023

ja tiez nenavidim turistiku, nechapem ju a nevidim v nej zmysel. mam dobru kondicku v tom problem nie je. vydrzim vela, cvicim ale skratka nemam k nej vztah a to som cely zivot vyrastala s mamou ktora turistiku miluje a vlastne akekolvek vylety v mojom detstve boli spojene s nou co vo mne vytvorilo este vacsiu averziu.
ako pubertacka som par tur absolvovla kvoli partii tiez. ale uz som vyrastla z toho a skratka nejdem. hory, lesy kopce su pre mna vyslovene odpudzujuce. nie som valaci typ ze by som sa vyvalovala niekde na plazi hoci more milujem ale rada spoznavam nove miesta ale skor mesta, ludi, historiu atd. rovnako ako turistiku neznasam obchodaky. pre mna je aj prechadzka v lese ako najvyssi trest.
aj som sa snazila tomu dat sancu ale neslo to. nevadi mam ine oblubene veci.

karolinakr
22. aug 2023

Este davam do pozornosti spievani pri ohni taboraku a stanovanie. To tiez spokuziacky chodili, mokre v daždi po lese, potom niekde stanovali a zadymený vyspevovali. Toto by som dala ako dovolenku za trest, že ked deti neposluchali cely rok, za trest budu 3 tyždne pri ohni vyspevovat pri gitare s nejakymi hipikmi uprostred húštiny

anitta98
22. aug 2023

nie každý to má rád, ja zase moc nemusím bicykel, ale chápem, že kvantum ľudí ho obľubuje, čiže ono je normálne, že nie všetci máme radi všetko 🙂

uzanka16
22. aug 2023

Ja som učiteľka geografie, mala by som mať rada turistiku, ale nejak nemam, minule som sa 1.x prekonala, že keď už toľko učím o vodopáde Skok idem tam, išla som, ale som skapinala, tá cesta sa mi zdala nekonečná, spotená, zadychcana, v kuse: ešte ďaleko? Ešte ďaleko? Veľakrát ma rodins vola pod na Žiarsku chatu a ja: ani náhodou, ja sa 5 km do kopca trepať nejdem. Mám ešte slabšiu astmu takže sa riadne zadychcim. Ja mám skôr rada ako geografka výlety mesta, hrady, že nech to nie je náročné. Moja sestra tá túry miluje a zas nemá rada spoznávanie miest.

hankm
22. aug 2023

@uzanka16 som tiez vystudovany geograf, sice neucitelsky a nepraktizujuci 😁 dlho sim nic take, ze gorgraj musi byt turista nevnimal a ani zasadne nevnimam. Az po 30tke som zacal chodit po kopcoch a nie kvoli tomu, ze geo... Ale teda moje vnimanie geo je o pochopeni suvislosti, ich generalizacia a nasledne modelovanie a predikcia, a nie o faktografii, ze Skok ma xy metrov a je v xy doline.

zuzana76
22. aug 2023

@autor turistika nie je ani moje hobby, som mestsky clovek, mam rada mesta, take mesta a historicke pamiatky by som vedela pozerat cely den. Na turistiku preto nechodim, premozem sa len v praci (skola a vylety). Ale ak by na nejakom kopci bola nejaka pamiatka, chram, klastor atd... tak to vyslapem jedna radost.

mooonika1975
24. aug 2023

z môjho okolia - NIKTO - a je to cca 30 žien, NIKTO neturistikuje. Ja áno, ale ja milujem prirodu. Tým chcem povedať, že si skôr štandard, keď nechodiš a neznášaš.

sibliny
24. aug 2023

ked mi to neda + ale skor - tak to nerobim.
je pravda, ze vyjst to a dokazat si tu cestu je fajn, spomienky silne, ale doma predtym trpim jak kon. ako sa mi nechce bludit tam v teritoriu medvedov, deti frflu, nevladzu, stipu ma stehna... to negativne je silnejsie, preto to uz odmietam.
je to v hlave, ako si to nastavis. ked ten pohlad zhora chcem, idem aj v dazdi. ked ho nemam potrebu vidiet, ale ostatni chcu, tak ma cakaju 4 hodiny 😁
mas nespravnu motivaciu, ale to je v poriadku.

janicka1985
24. aug 2023

Taktiež neznášam kopce, a zvlášť také túry kde ideš celý čas do kopca , či už jemného alebo ostrého,pre mňa to nieje oddych ale dorážačka, môj muž to má rád tak mu výnimočne sem tam urobím radosť a ideme niekam aj takto ,furt sa zo mna smeje potom, že ako fučím jak stará lokomotíva 🙈hory lesy mám rada ale kopce nie.

mahuliena_biela
24. aug 2023

Ako veľmi vás chápem 😉. Nebojte, určite nie ste jediná. Ja sa tiež vôbec netajím tým, že turistiku neznášam. Jednoducho mám radšej ľahšie prechádzky.

sibliny
24. aug 2023

momentka, ked jej povedali, ze tolko isto, kolko isla doteraz, musi ist aj naspat...
cela po mne!😁

h2
24. aug 2023

@sibliny 😂 Chudiatko!

silvia2013
24. aug 2023

treba lepšie topanky a o cislo vacsie ako bežne nosis. A vybrat si zaujimavejsie nenarocne tury .

silvia2013
24. aug 2023

@jamimo ked ides lanovkou, neurobis tolko pre svoje zdravie, my co pracujeme pri PC sme radi, ze mozeme vyehnut na kopce po vlastných.

mmazalka
24. aug 2023

Nič si z toho nerob, klasik vraví:
"Do prírody patria zvery, človek patrí do kaviarne".

salome51
24. aug 2023

No, môj muž a statší syn veľmi začali fandit posledné dva roky turistike. Ja tiež veľmi turistiku nemusím. Jednak pre to, že v tom tiež necítim tú eufóriu a jednak pre to, že mám astmu a bojím sa ťažkostí. Ale, tento rok som dala Popradské a Zelené pleso a moj vrchol sú zatiaľ Ďumbier a Zbojnícka chata. Na viac si už netrúfam. Samozrejme všetko s časovou stratou skoro hodinu. Na Zbojníckej chate som stretla bývalú kolegyňu a tá bola celkom dosť prekvapená keď ma tam videla a spýtala sa ma ako som sa tam dostala 😆. Mám pár kíl navyše. Zrejme pre to ju to prekvapilo ale vyšverala som sa tam 😆. Syn bol hrdý že idem aj ja a ja som v mysli tisíc krát ľutovala, že som sa na to dala nahovoriť 🤪

silvia2013
24. aug 2023

autorka, skor ja vnimam, ze do tych, co turistikuju s a pustili tie co neturistikuju a dokonca dostali privlastok zvery z lesa.

ludmila73
24. aug 2023

Nie, moja dcéra je rovnaká 😂

zuzana76
24. aug 2023

ja milujem more, kopce a lesy mam rada ako vyhlad z okna chaty, alebo domu 😀 , ale more ma nabija energiou, uz len pohlad na more, vlny, šum, nastastie moj muz je rovnaky, cize u nas horska dovolenka nehrozi, vzdy len more a mestá

senta_sofia
24. aug 2023

Podla mna je hlavny problem v tom, ze ste to podcenili, sli v horucom pocasi a mali malo vody. Ja by som volila kompromis, ak ma manzel potrebu turistikovat, volte nejake zrucaniny, tam mas aspon na konci tury nejaky bonus. A co sa topanok tyka, mozes mat aj za 220, ak ti otlaca prsty, ja som turisticke prestala nosit, lebo vacsina ma uzku spicu. Takze nosim uplne ine.