icon

Som lenivá ?

18. nov 2019

Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.

kittykat22
18. nov 2019

@kakawah inak vsimla si si teraz ten fenomen? Zena jemne zaoblena, unavena, vlasy podla mody 3 sezony dozadu. A muz vysmiaty, nastajlovany a vysportovany. Ja som si toho vsimla na dovolenke pri bazene. Mamicky boli vo vizazi minimalne 3 kroky za muzom. Samozrejme to nie je pausalne - videla som aj krasne zeny s muzmi - a male dieta. Ale ten nepomer tam bol obrovsky. Tak 80:20 urcite.

katulienkax
18. nov 2019

no len si umývajte drhnite dezinfikujte a potom utekajte s deckom po alergologoch 🙂 ja to teda nepreháňam a klop klop nemáme žiadne alergie ani časté choroby.

katulienkax
18. nov 2019

Nerob si z toho nic drvivá väčšina zien na mk je sisi

selest
18. nov 2019

Nemyslim ze si leniva, to ze neutieras 3x denne dlazku ako padaktore a nevencis dieta na ihrisku 6 hodin denne neznamena ze sedis doma na gauci obklopena odpadkami a jes cipsy alebo co si tu niektore myslia. Studium a dieta je vycerpavajuce. Ja by som to naraz nedala. Kasli na to co si kto mysli, robis co mozes pre dieta pre domacnost a pre tvoju buducnost a to je hlavne

kakawah
18. nov 2019

@kittykat22 tu sa musim pousmiat. Ja zijem v Uk. Krásnu zenu nevidim ako je tyzden dlhy. Skoda reci... Nedavno som bola na Sk. Krasnych ľudí som stretávala. To sa neda porovnat. Aj ked ja som uz vo veku kedy beriem krasu inak. Vizaz mi nic nehovorí skor globalne, fluidum, vyzarovanie vysmiate oci....Ja osobne pracujem na dve smeny, mam doma pubertiaka a 3r.dieta. Smuzom sa jasné striedame. Takze jeden je doma a druhy v praci. Ten co je doma s detmi riesi vsetko co treba. Dr. treningy, rodičovské, .... Dolezite u nas je mat co jest, ciste veci do prace a skoly a poriadok tak na oko. V sobotu poupratujeme spoločne sup-šup. Doobedu mame hotoovo. Žiadne cez tyzden zmyvanie a take, kedy by som oddychovala? Aj tak je toho na jedneho dosť

zuzumajko
18. nov 2019

@alica2202 toto poznam 😅 ze muz nevidi prach a tak 😂😂 a najradsej vsetko robim sama 😁 ja som bola tych 8 mesiacov nervna, naozaj.

zuzumajko
18. nov 2019

Inak veta: "nechcem nikoho uraziť ale typ ženy ktorá dokonalo a stále upratuje je pre mňa žena čo sa o seba nestará ,poväčšine je tam nadváha a o inteligencii ani nehovorím" ma rozosmiala 🤣 mam 2 vysoke skoly, iq 158, pred rizikovym tehu som bola 2x do tyzdna v posilke, minimalne raz do mesiaca na drinku s kamaratmi, muzovi vypekam kolace, varim 4x tyzdenne a som sialena na poriadok. Plus som stihala aj sama cestovat...

calendula321
18. nov 2019

@zuzumajko Tou vetou zrejme chcela obhájiť svoj nezáujem o poriadok.

najk
18. nov 2019

Vies co? Dost som teraz sledovala inzeraty s bytmi a niektore aj pochodila a poviem Ti, ze vacsina ludi zije v strasnom humuse. Takze ak Ti aj niekto napise, ze upratuje kazdy den, vobec to este neznamena, ze ma doma cisto. Na prvy pohlad to moze vyzerat ok, ale chytis sporak a prilepis sa o mastnotu a podobne.. takze vobec sa neporovnavaj s ostatnymi. Skor to ries s manzelom, nech povie, co konkretne robis podla neho malo a kde vidi realny neporiadok a snazte sa najst nejaku cestu.. tych dobrych rad ako to riesit tu bolo viacero

autor
18. nov 2019

@zuzumajko pred tehotenstvom je iný život . U mňa sa to nedá ani porovnať . Ale cieľom diskusie boli úplne iné veci .

autor
18. nov 2019

@calendula321 nepotrebujem sa obhajovať .načo aj tak ma nikto nepozna.to bol môj výsledok pozorovania . Fakt nepoznám takú ženu . Po alebo pri deťoch to je dolezite

calendula321
18. nov 2019

A čo ti žiješ v bubline ?

autor
18. nov 2019

@najk ja to tu veru beriem s rezervou . Napísať môže každý hocičo :D áno už som sa ho to viac x pýtala a snažím sa to zlepšiť ale nechcem byť otrok domácnosti . Keby už nič iné radšej idem do kina ako prehnane upratovať

autor
18. nov 2019
calendula321
18. nov 2019

Naozaj nevieš ? 😄

kakawah
18. nov 2019

@kittykat22 nad tym uvazujem aj ja. Ale angličanky su spindiry, fuj to o upratovaní nwvedia nic. Su tu poľky co chodia upratovať a to su zas klebetnice. Roznasaju kade tade v akom dome boli a ako to tam vyzerá a nadavajy na tie domáce. To sa človek dozvie u nechtarky, kozmeticky..... Takze do toho sa mi moc nechce. Neviem si mentálne rady ale chcela by som pani co mi úprace raz v tyzdni. Stale hladam. Tam by sa nam ako rodine zas urobil priestor na nieco, lebo sme spolu ako rodina malo

zuzumajko
18. nov 2019

Vies co, jasne ze pred tehotenstvom je iny zivot. Ale je vtipne ako anonymne dokazes pourazat zeny a este si to aj sama pred sebou obhajit 🙂 a pritom som ta mala za celkom ok babu, v principe ti aj fandim, len by bolo fajn prestat sa tvarit, ze si nieco viac. Ze studujes popri dietati? Kolko zien to robi? Dost. V principe by ste s muzom mali najst konsenzus, tak funguju partnerske vztahy. Niektore zeny akoby si len potrebovali potvrdit ze robia veci spravne. Ale spravne=adekvatne potrebam celej rodiny. A nikto tu na konovi netusi, co su potreby tvojej rodiny. Muz vyjadril nespokojnost, tak to s nim konzultuj a preberte si moznosti. Ale pri tak malom dietati by som tie dlazky naozaj umyvala castejsie...

matapo
18. nov 2019

...chapem, ja mam taky podobny problem, tiez skola, stale skusky, do toho vsak tri deti, kazde ina skola, pomoc ziadna poblizku, manzel stale v praci, najmensi sikovny ale velmi na mna naviazany, deti v skolach obedy nemaju takze kazdy den navarit, ked aj hlavne jedlo je na dva dni, tak aspon polievka nech je ina, takze v podstate ozaj takmer kazdy den, vysavam niekedy kazdy druhy den, niekedy kazdy, podla potreby, umyvam raz za tyzden, ked nevyda tak aj na dalsi tyzden tiez podla potreby, ale nemam pocit ze je spinavo, ved vysavac povysava vsetok prach, aj omrvinky pod stolom po detoch aj strihance a ine neporiadky co vyrobime, niekolko krat denne to este aj zametam - teda hlavne kuchyna jedalen, ked niekde nieco kvapne, vyleje sa hned to umyjem, v obyvacke nejeme, prezuvame sa, nevidim dovod preco by malo byt doma spinavo, tiez mam dieta vacsinou sa hrajuce na kolenach a je ciste, ziaden prach na kolenach, smeti na zemi,... kupelne umyvam tiez podla potreby, nezavisle od zvysku domu, tie umyjem rychlo este aj pocas ranneho zhonu, vecka castejsie, predsa len deti, kt. nie vzdy po sebe riadne ocistia, umyvadla tiez posla potreby - no po takom malovani temperkami, navrate z ihriska,... je to ozaj nutnost a rovno hned vymenit aj uteraky no ved ako pri vsetkom s detmi. Ja sa nezastavim az ozaj ked su vsetky tri spiace, sadnem potom vecer ku kniham, vacsinou od unavy uz nevladzem, co to poprecitam a idem spat. rano vstavam o siedmej, vychystam deti do skoly, desiaty, nechystam ranajky, potom ideme vsetci najskor do synovej skoly, potom na opacny koniec mesta do dcerinej skoly, naspat uz ide maly peso, cestou sa zastavime v obchode, na ihrisku a hor sa domov, vacsinou sa len naobeduje a ide spat a o druhej nas caka rovnaka prechadzka, zas vsetko vyzbierat zo skol a dosjt domov o 15:30. potom zas kazdemu obed nachystat, zacat robit ulohy, zahrat sa,...potom vecera, citanie rozpravok, ...a hor sa spat. Varim bud ked maly spi pocas obeda alebo vecer, upratujem s malym alebo aj ked su uz starsi doma, alebo upratujeme aj vsetci spolu, no stale nieco. a potom dojde domov moj muz a nedajboze ze najde niekde nejaky papierik na zemi, zdvihne ho a zahlasi ste tu a nevidite to lebo ste lenivy to zdvihnut, ked to ja nespravim nik to nespravi. V tej chvili by som ho zabila, lebo clovek zdvihne zo zeme milion veci, zameta niekolko krat denne a staci jediny papirik kt. spadol niekomu tesne pred jeho prichodom a uz je zle, pritom muzova starost je len chodit do prace, venovat sa svojim konickom a kamaratom, a spravit vasci nakup 2x do tyzdna, veci co do kocika nenapcham a v jednom kuse frfle, ked nedajboze nespravim nejaku skusku zas reci keby som chcela tak by som spravila a nesnazim sa dostatocne,...samozrejma trapi ho to len preto ze ak idem na opravny termin, tak ho to trochu obmedzi, ale uz ho ani nezatazujem postrazenim deti, radsej ich privediem k mame, ked potrebujem do skoly. nemyslim si ze si leniva, skola da ozaj zaspat, viem co to je po noci studovat na ukor spanku a tahat tak niekolko dni v kuse, je to na zblaznenie a nik neoceni co robis. ja ked som bola v porodnici, muz mal dovolenku, mali navarene, deti boli doobeda v skolach, ja som bola v nemocnici 10 dni, ked som sa muzovi postazovala ako to tam uz nemozem vydrzat, ze uz chcem ist domov a ako mi tam uz lezie vsetko na nervy, aka som nevyspata, lebo cele noci sedim len pri inkubatore a dokola odstriekavam len mlieko kt. poriadne netecie, ci den ci noc...tak mi len povedal, ze som nevdacna, ze si uzivam hotel, nic nemusim robit a on je chudak na vsetko sam, ma na starsot deti, musi s nimi robit ulohy,... ked som odchadzala vsetko som poprala, pozehlila, navarila som im, aj som pozavarala jedlo, aby hned po prichode z porod. som nemusela hned varit (nevedela som ze budem tak dlho), cize ozaj nemusel varit, len na nich dohliadnut, a prisla som domov do totalne rozhadzaneho domu, obyvacka jeden velky bunker, este aj matrace z posteli na to pouzili, no proste ani kde sadnut, ani kde lahnut poriadne, chladnicka prazdna, kose na pradlo pne, ani raz neoprali za tych 10 dni, takze hned len varit a upratovat ten neporiadok co narobili ked boli sami. Som zhodnotila ze moj muz nema ani stipku chrbtovej kosti ☹ donekonecna len vycita a vycita a sam nespravi nic, okrem toho teda ze zarobi s tym sa aj stale ohana, ved on nas zivy, mame sa dobre len vdaka nemu, vsetko si mozme dovolit,... on sam pracuje na sebe a ja s detmi sme uplne ina jednotka, my fungujeme spolu a on nas len financuje... Niektori chlapi si vzdy najdu dovod na kritiku ☹

autor
18. nov 2019

@matapo no tak toto je už úplne iný level . To by som nezvládla ani psychicky ani fyzicky . Teraz som rada ako som na tom .obdivujem ta

autor
18. nov 2019

@zuzumajko kde sa tvarim že som niečo viac ? Nikde . A povedala som môj názor všeobecne na niektoré ženy nikoho som konkrétne neurazala ani to nebol cieľ . A dokonca sa ani netvarim že som dokonalá a strašne narobena . Jednoducho si len myslím že lenivosť vyzerá inak . A hociktorý názor čo tu mám prezentujem aj verejné s mojou identitou . Ale nebudem tu zase rozprávať pod svojím menom detaily zo súkromia a domácnosti

kakawah
18. nov 2019

@matapo boze môj...😲 to sa mi asi sníva. Ja som dosť razna ako mi moj povie- papulnata😂 ale po hlave si skakat nenecham. To od zaciatku tých chlapov treba cepovat a ukazovat ze niesme my zeny ziadnne slúžky. Ja som mala naskok v tom, ze po svadbe mi moja zlata svokruska povedala co vsetko jej syncek vie urobiť a robi to a nech to nemenim. Tak som si jej slová vzala k srdcu😀

matapo
18. nov 2019

@kakawah ...no ved to, aj moj muz rodicom pomahal, postavil nam aj dom, ale tam to kdesi skoncilo, zhodnotil ze sa uz narobil a naupratoval dost za zivot a ... . Ja by som si tiez nenechala, ja viem ze to nie je normalne, zneuziva situaciu, vie ze sme financne na nom zavisli ☹ No a zial sme ☹ takze situaciu ani neriesim inak, snazim sa najst si v zivote ine radosti a brat z celeho vztahu len to pozitivne pre mna a deti. Kym som bola prvy krat na materskej, mi to ani tak neprislo nespravodlive on chodil do prace ja som sa starala o syna a domacnost, dom bol novy, vsetko tip top, bola to radost udrziavat a skraslovat, hlavne ked bolo zaco. Potom prislo druhe dieta, nic sa nezmenilo, muz si nasiel nejake konicky kt. sa zacal venovat, lebo ze s malymi detmi si nerozmie, bude sa im venovat ked budu vacsie a ked ja sa venujem detom tak aj on sa niecomu zacal, samozrejma zacal aj studovat,... potreboval to k svojje praci, potreboval ticho a klud, tak nech nevyrusujeme. To by som este rozdychala. Tvrdil ze ked zacnem chodit do prace povinnosti okolo domacnosti a deti si rozdelime. Potom som nastupila do prace ja, samozrejma ze nic sa nezmenilo, 1x do tyzdna naplnil umuvacku samozrejma co sa do nej nezmestilo mi nechal nech umyjem rucne. Cize vsetko po starom akurat ze deti kym som ja bola v praci boli v skolke a po ceste z prace som ich zas zobrala zo skolky, obchod, ihrisko, vecera a boli so mnou kym nezaspali. ale ja male deti zboznujem, vsetko s nimi ma bavi, tak neberiem to ako nejaku extra zataz. Preto som tuzila aj po dalsom dietatku, vyhovel mi, ale s tym ze ked chcem nech sa potom aj staram - tak sa sama staram. Potom som si chcela aj este spravit dalsiu VS, to bolo reci ze som mala studovat kym som deti nemala,...takze ziadna pomoc, ked niekedy deti aj postrazil, to bolo reci,... Uz to asi lepsie neude, meni sa ale len k horsiemu, zial ide to vekom, pribuda uhundranost, cim dalej tym hlucnejsi, kritickejsi (v tomto sa podoba na svojho otca ) deti ho obmedzuju, vlastne cela rodina ho obmedzuje, Vianoce a ine sviatky su len zataz a on to nepotrebuje k zivotu,... Sme manzelia 20 rokov, aj ked s malymi detmi, chceli sme si najskor uzit, zabezpecit sa,... uz asi v tom bol cely problem ze sme to tak dlho odkladali, ze niektorym chlapom je asi zatazko sa prisposobit novej situacii vo vyssom veku, uprednostnia karieru pred vymenou plienky a inymi povinnostami okolo deti a domacnosti...a zistia ze too vlastne vobec nieje to po com by tuzili, detmi sa samozrejma popysia, rodinnymi dovolenkami niekolkokrat do roka tiez ale to tak vsetko...

marca12
19. nov 2019

😀 moja svokra je neskutocna humusacka,co mi od zaciatku vadi,ale vdaka tomu ma chlap nebuzeruje za poriadok. Takze vzdy si v duchu poviem ako dobre. Mne skor vycita,ze vela upratujem 😀 ale ja tiez podlahu tak raz za dva tyzdne,ale vysavam podla potreby. Kupelnu casto,lebo to sa pouziva a vidno,ked uz treba upratat,ale nie som otrokom domacnosti. Vsetko pocka,nic neutecie. Myslim si,ze toho mas dost a upratujes normalne. Tie,ktore upratuju kazdy den,zjavne nemaju nic lepsie na praci alebo to maju jednoducho v sebe,ze musia pulirovat cele dni. Pamatam,ked bola moja mama chvilu nezamestnana. Kazdy den behala s handrou v ruke a vzdy som sa cudovala,ze si neuzije ten cas bez prace. Proste typ cloveka,ktory musi vkuse upratovat. Nastastie som tuto diagnozu nezdedila a skor sa mi to zhnusilo. Aby som nevyznela ako humusak,u nas je cisto,ale nie sterilne. V hadke vykrici clovek kadeco,je dobre vediet,aky ma nazor,ale pokial si to nezazije muz,tak nepochopi.

marca12
19. nov 2019

@eliska13 presne si to vystihla. Zeny,co musia mat vsetko pod kontrolou prehnane upratuju. Z upratovania sa da vela zistit o cloveku 😀 uvolnenejsi,pohodovy clovek nie je posadnuty poriadkom a hlavne neohovara a neriesi ine domacnosti. Najradsej mam,ked sa take zeny stazuju,ze chlap ma navarene,napecene,upratane,full servis a aj tak nie je spokojny. Akoby zaklad vztahu bol v poriadnej domacnosti,kde sa vsetko ligoce a po 30 rokoch manzelstva len nadavaju na muzov,ake ony vzdy chodili upotene,ovesane igelitkami,aby bolo doma vzdy vsetko. A chlap prisiel na hotove. Nuz ako si kto nauci,tak ma. Ja vyslovene taketo zeny nemam rada a je ich strasne vela. Lebo su otrokom domacnosti v nejakej euforii si myslia,ze tak to ma byt a vycitaju to potom muzovi. Pritom ten chlap tuzi po milej,pohodovej zene.Nekazal jej pachtit sa za tip top domacnostou.

marca12
19. nov 2019

@taskataska my sme takto fungovali vyse dvoch tyzdnov. Ani do chladnicky som nic nedoniesla 😀 vtedy ma strasne nahneval. no a po takejto vyse 2 tyzdnovej ekologickej katastrofe,mu prisla navsteva,ktora sa brodila chumacmi prachu. No koho hanba to bola? Skoro ma roztrhlo od zlosti vtedy a ublizila som jedine sebe,lebo jemu je jedno,ci je bordel,ci nie je navarene. 😀 dodnes sa pred tymi ludmi hanbim a budem mat asi dozivotnu traumu 😀

oliolijanka
19. nov 2019

Este niektori nasi rodicia vyrastali v kuchyni s hlinenou dlazkou a medzi domacim zvieratstvom a na spinu neumreli a dokonca nemali ani tolko alergii ako deti, ktore stvornozkuju na dokonalo cistej podlahe.
Leniva nie si, obdivujem ta, ze si sa dala na studium a v dobrom zavidim. Priatel si neuvedomuje, aky poklad ma doma.
Si mi aj sympatickejsia cistotu milujuca inkvizicia medzi mamickami. Moj partner aj usiel od svojej exmanzelky, prave kvoli tomu, ze bola fanaticka do upratovania. Tak vo mne potom nasiel pravy opak🙃

Kym dieta rano este spi, tak ja si radsej citam knihu, ako by som mala umyvat dlazku alebo utierat prach.
Upratovanie mi pride ako boj s veternymi mlynmi a nie som ochotna sa toho nezmyslu denno denne zucastnovat. Zijem mimo svk a tu v porodniciach odporucaju dieta kupat raz za tyzden v cistej vode bez samponikov ci mydielok, netreba ani nicim natierat a za dva roky dieta nemalo ani raz zaparenu rit a neriesili sme ani ziadne vyrazky alebo suche ci ruzove miesta, ekzemy, psoriazy ani ziadnu inu koznu chorobu. To na margo toho, ze tu bolo spomenute, ze vanu treba umyt kazdy den predtym ako ides kupat dieta..😏
Moj partner si vsimol, ze upratovanim cas stracat nemienim, takze nam zaobstaral roboticky vysavat a ja ho(vysavac) iba kazdy den vypustim, nech si pobeha spalne a kupelne. Inak partnerovu kupelnu neviesim vobec, sam si tam hospodari a ma krasne cistucko.
Miestnosti, kde sa cez den zdrzujeme zametam skoro kazdy den a niekedy viackrat, tu sa mi osvedcilo mat po ruke lahko dostupnu metlu. Kym som este musela vytahovat snurovy vysavac, tak castokrat som sa na to radsej vykaslala.

Moj priatel je medvedik cistotny. Ked som prisla prvykrat do jeho bytu, chvalil sa, ze sa tam da jest aj z dlazky. Teraz si robime zarty, ze odkedy unho byvam a mame dieta, tak ta jeho hlaska plati doslova. Vzdy je na zemi zapotroseny nejaky kus jedla😉

Kedze tolko neupratujem, ale viac citam, docitala som sa niekde, ze rodinnym prislusnikom vycitame svoje vlastne neduhy. Takze bud rada, ze ti partner vycita, ze si leniva a nie, ze trebars behas za inymi😁

letfenixa
19. nov 2019

A to zas treba muza nechat variť, prat, atd, ked chce, prax robí majstra, ked teraz pritom 10 vecí pokazí, o týždeň mozno 7, o mesiac 5, atd.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená