icon

Som lenivá ?

18. nov 2019

Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.

ivanka12311
19. nov 2019

@calendula321 že či dnes nám ide deň :D

calendula321
19. nov 2019

@ivanka12311 no to veru ano :D

oliolijanka
19. nov 2019

@petkaaa V prispevku o 17:24 je kazda tvoja veta preafektovany blud🙂 Kazda, ale vyjadrim sa len k niektorym...

"Nezmývate doma podlahu a ak, tak len zriedka?"
Tak asi si este o tom nepocula, ale trebars drevene podlahy sa "nezmyvaju" skoro vobec..

"A ešte označujete ženy ktoré to robia za kravy?"
V tejto diskusii boli vulgarne jedine zastankyne radikalneho upratovania. Tie, co upratuju neradikalne, nikoho za kravy neoznacovali.

"Vy neperiete, nežehlíte, nepostielate postele? To sú vsetko veci, z ktorých sa vytvárajú také chumáče..."
Ak pradlo susis v sisicke, tak tie chumace sa ti zachytia vo filtri a jednoducho ich vyhodis. Nie vsetci susia v kuchyni na radiatore...😉

"...to sa len tak zmiesť nedá..."
Ja viem zmiest aj chumace z rohov, aj bez vysokej skoly zivota😀 Ale to fakt si musim dat riadnu pauzu s upratovanim, aby dake chumace v rohoch sa objavili.

"Ja neverím, že takéto základne veci píšem dospelým ženám.."
Tak tato veta bola pecka😀

"..a ešte sa sťažovať, že čo si to vlastne manžel dovoľuje, že chce aby bolo upratané, keď pani manželke sa nechce toľko...
Autorka temy sa nestazovala. Chcela citat objektivne nazory inych bab na mk. Moj nazor je, ze pri dvoch detoch a studiu toho stiha az moc. Ak sa manzelovi nezda dostatocne upratane, nech prilozi ruku k dielu. Tvoj nazor je, ze sa jej nechce upratovat, a este sa stazuje. Ale tvoj nazor nie je relevantny, pretoze nie je objektivny. Je ovplyvneny tvojou zlobou, tvojou potrebou si do niekoho rypnut.

"..z autorkiných komentarov a atakov na to, že upratujú len moletné ženy s nižším IQ je viacerým jasné...
Ano, bolo to nestastne napisane, ale verim, na rozdiel od teba a spol., ze autorka to nemyslela, tak ako to vyznelo. Zaroven s nou suhlasim.
Keby si radsej namiesto metly, chytila do ruky castejsie knihu, bola by si ludskejsia.

"..ale všeobecná inteligencia chýba.."
Logika, porozumenie pisaneho textu a akesi dostojne, nehystericke vyjadrovanie je prejavom inteligencie.. autorka zvladla vsetko na jednotku, tebe a calendula321 toto vsetko chyba.

vroni
19. nov 2019

@petkaaa, to bola len hyperbola, nedostatočne oddelená od časti pre teba. Týkala sa žien, ktoré tu píšu, že umývajú dlážku dennodenne a niekedy aj viackrát do dňa. To mi pripadá hodne prehnane.
Ja som napríklad strašne obdivovala moju svokru. V živote som ju nevidela upratovať a domácnosť mala vždy vyblyskanu. Všetko robila tak akosi "pomimo" a automaticky. Ja to neviem. Ja pomimo a automaticky viem len narobiť bordel. Ale zase v tom som zvlášť dobrá...

zuzumajko
19. nov 2019

Ja si inak myslim, ze na tych 6 stranach uz odpovedane pani mala 🙂 odstavujem si notifikacie, lebo sa tu uz len fakt uraza a plodna debata to nebola nielen ze ani na zaciatku, ale nikde. Drzim palce v partnerskom zivote. Vezmite si z tych komentov aj to dobre aj to zle, lebo to zle je spatna vazba na to, ako reagujete. Pekny vecer vsetkym.

petkaaa
19. nov 2019

@oliolijanka ja mam ten pocit, že ty si ten anonym, čo písal príspevok, pretože asi nikto autorku neobhajuje tak vehementne ako ty 🙂
Ale ďakujem, že mi hovoríš, ako funguje sušička pradla, bez tvojho poznatku by som asi nevedela, na čo ju mám a ako píšeš, sušila by som stále v kuchyni na radiátore. Takže už konečne viem, na čo ta vec je. Chumáče v rohoch sa tvoria po krátkom čase, stačí, že vetráš, keď kvitnú stromy a je jedno, či bývaš v Petržalke alebo na Podpolaní 🙂 v zime sa vedia tvoriť z kúrenia, napríklad 🤭🤭🤭 ale tebe sa určite netvoria z ničoho.
To, ako často ja chytám do ruky knihu ty nerieš, ja sa neopúšťam zo svojich vysokých škôl ako autorka, nepotrebujem to prezentovať. Jednoducho ja to mam zariadené v živote inak a nerobím z upratovania problém ako svet. Jednoducho to urobím, bez zbytočných komentarov a bez zbytočných reči okolo toho ako sa mi nechce. Nikto od nikoho nechce aby okná leštil každý tyzden, ale nebudem tu dramatizovať jedno vytretie podlahy ako autorka.
A ona sama povedala, že ma muža šikovného, tak naozaj nerozumiem, kedy by mal stihnúť doma poupratovať, či ako pises “priložil ruku k dielu”, keď z roboty ide pracovať okolo domu, alebo sa venuje dieťaťu. Možno autorka nepovedala všetko a on naozaj robí viac a vidí, že ona sa nevenuje poriadne domácnosti, ale uprednostňuje štúdium zatiaľ čo on zveľaďuje dom zvonku. To nikde nie je napísané a sú to len domnienky.
Všetka česť autorke, že je šikovná a popri malom dieťati študuje, Ale naozaj si nemyslím, že z upratovania treba robiť takéto problémy.
🙂

calendula321
Odpoveď bola odstránená
autor
19. nov 2019

@drobcek53 áno máš úplne pravdu čo sa mojej chyby týka. Ale zas ja mu to aj dovolím ,snažím sa aby aj on si mohol uvariť keď ma na to chuť .aj oceňujem že je ochotný urobiť niečo aj mu dieťa dám občas .len proste vždy mám stres jak to dopadne a čo sa stane a že aký bordel všade nechá tak si to radšej urobím sama

autor
19. nov 2019

@oliolijanka bože ďakujem ti za energiu že si to dopodrobna vysvetlila za mňa .veľmi rozumne a presne veci na ktoré som narážala . Mám síce iba jedno dieťa ale ako si napísala nesťažovala som sa iba pre svoju vedomosť som chcela počuť názor objektívny . A ty si veľmi inteligentná škoda že nemôžme byť kamošky 🙂

moonlight1210
19. nov 2019

@calendula321 mas nejako vela casu. Co takto radsej este pred spanim odtiahnut postele od steny a umyt a navoskovat za nimi parkety? Isto si to uz davno nerobila. Riadna gazdina by take daco nikdy nezanedbala.
A ty sa za riadnu gazdinu predsa pokladas, ci nie? 😉
Tak vosk a kefu a sup-sup do roboty. Ja leniva manzelka budem na teba pri tom silno mysliet od telky a salky horuceho caju. Aby si v tom nebola sama. Zeny by mali drzat spolu. 😁

autor
19. nov 2019

@petkaaa že ona je autorka ? Nemozes len přežít že niekto má názor ako ja a nevieš to pochopiť pritom stačí si pozret celú diskusiu a veľa žien má rovnaký názor ako ja akurát že mám viac umývať podlahu . A na konci textu si si sama vyvrátila že ona je autorka lebo si napísala že má rozdielny názor ako ja .a len tak mimochodom keď zalozis anonymnú tému tak potom do nej nemôžeš napísať zrazu neanonymne . Jedine by som si musela založiť iný nick z neho založiť tému ....čo je nelogické lebo rovno by som mohla založiť diskusiu z toho neznámeho Nicku.

calendula321
19. nov 2019

@moonlight1210 Máš so mnou nejaký osobný problém ?

autor
19. nov 2019

@calendula321 s tebou musí mať veľa ľudí osobný problém z reálneho života ,ale na druhej strane túto cudzie ženy určite nemajú toľko energie aby mali s tebou osobný problém . Len sa pár žien na tebe zábava .pred nami si nemusíš nič priznávať ale môžeš sa sama nad pár vecami zamyslieť a môžeš byť len lepší človek.to myslim v dobrom

viki_lv
19. nov 2019

Je to v pohode. Vôbec netreba preháňať s čistotou a denne umývať podlahy 😝 niektoré názory co tu citam, ze pri malom dieťati každý den dlážky umývať. Preboha... Asi majú len jedno dieťa a ešte príliš všetko riešia. Ja rozhodne vanu neumyvam predtým, ako do nej vojdú deti - ako to robíš ty. Sprchujem sa spolu s nimi, aj sa tam vycikaju, normalka. 14 mesačný mi bezne zeminu z crepnikov ochutnava, do smeti stále ide, ved to sa nedá stále ustrazit. Co tam po neumytej podlahe... Jedia aj piju casto-častokrát po sebe, po mne, ja po nich. Potom sa ľudia cuduju ze deti maju rôzne alergie, jasne ked ich držia v prehnanej čistote.

calendula321
19. nov 2019

Na invektívy smerované k mojej osobe od ľudí zrelých na psychiatriu, reagovať nebudem... lebo bud má niekto vešteckú guľu, alebo je blázon ak si myslí, že vidí do môjho osobného života a vzťahov s ľudmi, čo mám okolo seba a vie ich objektívne zhodnotiť. ....a na subjektívne pocity zopár stroskotancov, čo tu do mňa zabŕdajú ozaj nie som zvedavá.

autor
19. nov 2019

@viki_lv tiež by som tu vaňu neumyvala lenže frajer chodí z roboty dosť špinavý a ešte aj zabúda opláchnuť vanu.keby je to len po mne a ja ju vždy aj opláchnem tak nemusím . A tiež po sebe jeme pijeme . A je pravda že potom sa všetci čudujú že dieťa má 3 rôzne alergie .voľakedy to bolo fakt výnimočné .je jasne preco

moonlight1210
19. nov 2019

@calendula321 nie, nemam. Ja sa len bavim, kolko energie vrazas do svojho podrazdenia a kolko usilia do snahy byt co najustipacnejsia.

Co takto vrazit tu energiu a usilie do lestenia rodinneho kristalu? Urob si radsej nočnú seansu v kuchyni. Vianoce sa blizia. 😊

majlo1234
19. nov 2019

@moonlight1210 pridavam sa, kludne nech dojde upratat aj mne, ja sa so svojim iq neznizujem k cinnostiam ako je lestenie podlahy :D

0martina0
19. nov 2019

tato tema sa neskutočne prekrutila,tu nejde o leštenie podlahy,vybliskane okna,nablyskanu kupeľnu ale o klasicke upratovanie,nepoznam autorku,neviem aka je tam čistota,ale ked už manželovi prekaža neporiadok,tak ma to zaraža,ale nenormalnesa tu dokažete uražať🙏

najk
20. nov 2019

Mna by iba zaujimalo, ci tie, ktore neustale kazdy den, alebo kazdy tyzden umyvaju podlahy, ci tak casto aj tepuju na mokro aj koberce a sedacky. Lebo ved zaspini sa vsetko rovnako, nie? Ja teda vsetko len povysavam vzdy ked vidim, ze je to potrebne, lebo nevidim logiku v tom jedno povysavat a druhe umyvat. Zaspini sa to predsa rovnako. Doma nemame ziadne zviera, chodime v ponozkach, takze ziadne mastne flaky od prepotenych noh na podlahe. Ak sa nieco rozleje, tak to poutieram. Umyvam vsetky podlahy naozaj velmi zriedka.. Aj ked maly chodil stvornozky, nikdy cierne kolena nemal. Ta podlaha nema z coho byt tak strasne spinava.. Takze ak je pre VAs humus, ked niekto neumyva skoro vobec podlahy, premyslite, ci nie je rovnaky humus ked si kazdy tyzden nevytepujete na mokro aj vsetky sedacky a koberce, lebo ved spinia sa uplne rovnako ako ta podlaha.. (inak kedysi som tiez strasne aktivne umyvala podlahy az som v jednom podnajme znicila plavacku, ktora proste tolko vody nezniesla - napucala. Aj ked viem, ze teraz mame podstatne kvalitnejsiu plavacku, nemacam ju takmer vobec. Nebudem riskovat, ze si ju tiez znicim)

siska53
20. nov 2019

Pocuj, musis zacat doverovat mužovi! A veela prekusat.. v byvalom byte, ked sme vesali bielizeň, ja som teda nebola nadsena, ked to chcel robit on. Lebo on to povesal tak, ako to vybral z pracky. Na tajnasa som behala na balkon a vyrovnavala to, lebo pre mna to potom znamenalo vsetko zehlit.
Teraz mame susicku, ale aj tam radsej sama povykladam a ak sa da, ihned poskladam alebo rozlozim aspon, inak je to dokrcene a mozem.zehlit... ako ja sice rada zehlim, ale casu je malo a ked som unavena, nemam chut ani citat, nieto vykonavat fyzicku aktivitu.

Plus, kedze som chora, maly chel piect kolac. Nasli taky jednoduchy, ale asistenciu malu potrebovali.. najskor to zamyslanie, kolko to je jedna šálka?? Zahada sa vyriesila... Nasledne, ze salkovy, cize 4 salky toho, 1 salka tamtoho.. no kolko salok pouzili?? Ja by som max.1 salku.. oni pouzili 5salok. A ked si aj sam uvari, ze skusa, tak ano, je z toho bordel, lebo to vsetko uz necha tak..

Ale.. zapajam ho ciraz viac, lebo sluboval, ze ked sa vratim do práce, bude viac pomahat. No veru nie, ale mame bordel.. ale ved ten robime všetci (najma on, ale to by sme sa nebavili niekolko dní, kebyze mu to poviem, uz sa to stalo)... Teraz ako menej robi a aj ten zdravotný stav mu nejak zmenil myslenie a to, co som.ho prosila, ziadala i kricala obcas, ze neda sa, aby 1 clovek stale upraroval bordel po 4 ludoch ( ale ja si svoje hnd ukladam), tak zrazu zacal viac pomahat. Aj ked..odkedy vyklada umývačku, neviem, kde mam niektore veci. Moja mama, ked vyklada, ona to vie a to s nami nebyva, ak si nie je ista, necha mi to a ja si to ulozim.. ak perie ( co som bola na skoleni a hned ochorela a nevladala) a da do susicky, po vybrati to necha na kope.. uz to neposkladal.. no skoro ma slahlo, lebo vsetko som musela dat na zehliacu kopu.. a samozrejme, zehlit len po veceroch potom.. na ukor spanku.. lebo ked pride clovek z prace, tak ma ine povinnosti ako zehlit..

Takze.. napriek všetkému, daj mu sancu, nech to spravi.. nech si navari. Pretriet sporak netrva tak dlho, hlavne, ked sa to spravi hned. A dat riady do umyvacky tiez netrva dlho.

siska53
20. nov 2019

A inak - vy ste bud vsetky doma alebo mate straasne nenarocnu pracu, ze mate cas sem vypisovat. Chapem.potom, ze mate energiu po 20tej luxovat byt. To by som ani ja nebola unavena, kebyze mam cas si vypisovat pomaly cely den.

najk
20. nov 2019

Inak este k tym strasne riesenym podlaham - pre mna su humusaci ludia, co pridu v lete na navstevu bez ponoziek a nechcu si obut papuce.. Z toho mam chut grcat.. a po takych by som teda zmyvala podlahu okamzite.. Ved oni papuce nepotrebuju, im je teplo. Ale to, ze ja nechcem mat na podlahe otlacky ich prepotenych, smradlavych, plesnivych noh este zaprasenych z toho, ze maju iba sandale a potom to vsetko ma ostat v mojom koberci. Fuj.. normalne mam vzdy stiahnuty zaludok a citim sa trapne, ked mam ludom vysvetlovat, ze naozaj trvam na tom, aby mali papuce kvoli hygiene..

autor
20. nov 2019

@najk to je fakt nechutne :D mne vadí aj to keď sa moja mama ani nevyzuje z topánok a už jej ani nič nehovorim lebo to nemá význam slova

junova
20. nov 2019

Ja som tiež študovala výšku diaľkovo popri bábätku bez pomoci rodiny, s výnimkou muža. Bol to zaberak, chápem autorku témy. Upratovala som keď som mala čas a energiu. Ono pre mňa upratovanie je istým spôsobom relax. Keďže v práci pracujem hlavou, pri upratovaní vypnem a teším sa aký je všade poriadok aspoň na chvíľu ☺️

junova
20. nov 2019

Inak ja si pri upratovaní pustím latino alebo niečo iné rytmické a to sa potom inak upratuje☺️☺️ Podlahy zmyvam raz týždenne, inak upratujem priebežne.

ladyvi
20. nov 2019

@najk hihi 🤣 kazdy sme nejaky. Dobre vediet, nabuduce si dam pozor, ked ma niekto bude tlacit do papuc 😉

Zaujimave, ako sa tema zvrtla. Ani sa mi to uz citat nechcelo. Radsej som prezliekla periny🤣

Ja som inak tiez sibnuta, co sa poriadku tyka, ked sa uprace, vyvonia byt, potom si spravim kavu, zapalim sviecku, a ked deti dopraju, otvorim knihu. Uplne mi to spravi pokoj ma dusi. Pre mna je ozaj poriadok a v kombinacii s minimalizmom, take "zhmotnenie" pokoja a harmonie. A niekto iny zasa miluje chaos.

junova
20. nov 2019

@ladyvi Pre mňa tiež predstavuje poriadok taký pokoj, kľud. Raz sme boli na návšteve u jednej mužovej známej. Nehanbím sa povedať, že mala doma bordel. Na podlahe fľaky, na kuchynskej linke zaschnute špinavé riady, sporák okypeny, záclony na oknách zazltnute, na poličke v obývačke lubrikačne gély a kondómya keď som išla na wc, otočila som sa lebo taký špinavý záchod nemajú ani na stanici. Nie som za sterilnu čistotu ale toto bolo na mňa príliš. Aj na muža 😁

oliolijanka
20. nov 2019

@petkaaa Musim sa ti ospravedlnit, tvoje predchadzajuce komentare boli celkom v pohode, az na ten jeden, ktory som komentovala, tie ostatne patrili skor calendula321 a ja som si ich poplietla.

Uvazovala som aj o tych chumacoch v rohoch a prisla som na to, preco niektorym staci dlazku umyvat raz za tyzden-dva a inym aj dvakrat denne nie.
Zalezi od kvality a matelialu podlahy a od sposobu kurenia a vetrania. V prenajatom byte, kde som byvala kedysi, bola polozena svetla laminatova podlaha, v jednej casti bytu sa kurilo radiatormi a v druhej nebolo kurenie vobec. A mas pravdu, z toho ako ten vzduch neustale prudil kvoli rozdielu teplot v miestnostiach, kvoli vetraniu cez okna, za ktorymi stali stromy, kvoli prasnosti z dopravy a kvoli laminatu, ktory na povrchu elektrizoval a kvoli svetlej farbe podlahy bolo v rohoch vidiet chumace prachu. Dokonca sme aj pradlo susili na susaku v byte. Vtedy som veru musela aj ja dlazku umyvat kazdy den.
Teraz mame v celom byte drevene podlahy, v kupelniach PU-nater. Ani jedno neelektrizuje. Kurime podlahovo, takze prach sa nesnazi ukladat, ale prudi vo vzduchu. Toho prachu mame ale minimum, lebo pradlo susime v susicke alebo v miestnosti na to urcenej a nevetrame cez okna, ale regulovanym vetranim cez otvory v podlahe. Su v tom filtre aj na velmi jemny prach alebo pele.

Takze tu sa stalo to vcerajsie nedorozumenie. Niektori musia zametat, umyvat a vysavat stale a zda sa im, ze ten kto zameta raz tyzdenne, zije v humuse.
Ti, co prach nemaju, oznacuju tych, co umyvaju dlazku kazdy den, za upratovacich maniakov.

Nie som autorka tejto temy. Ako tu uz bolo spomenute, zeny by mali stat pri sebe, mame toho dost, tak naco sa este navzajom urazat.

@anonym Kamaratiek nie je nikdy dost!😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená