Som na invalidnom dôchodku. Ako si vybudovať nové návyky v dennom režime?
21. okt 2021
Ahojte, mám problém. Chcel by som zmeniť svoj denný režim ku lepšiemu, keď som už na invalidnom dôchodku, ale neviem ako na to. Som už zúfalý. Stále skúšam, ale návyk sa nikdy nedostaví... Čo pomáha Vám, aby ste si návyk aj udržali? Ako si vybudovať nové návyky v dennom režime?
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@karolinakr Toto čo píšeš robia skôr psychológovia aj som chodil, ale vplyvom choroby nevedel som sa nič naučiť. Aj sme skúšali, mal som TOP psychologičku, ale nešlo to. Ťažko niečo robiť, keď tá koncentrácia ani schopnosť učiť sa nie je. Tak vieš no u mňa ide o paranoidnú schizofréniu. Mal som strašné bludy a hlasy. Bol som vyše 3 mesiacov v nemocnici prvýkrát. Ja mám najťažší typ schizofrénie. Ľudí s ťažšou schizofréniou dávajú do plného invalidného dôchodku a ani veľké možností zamestnania nevidia. Sám posudkový hovoril, že s mojou diagnózou niektorí ľudia aj pracujú, ale u mňa pochybuje o tom... Ja nie som ani veľmi šikovný. Vplyvom choroby som dosť spomalený a všetko mi dlho trvá. Nemám tiež ani na to, aby som sa živil hlavou... Zase nie som ani nejako hlúpy len neviem plánovať. Musím robiť činností spontánne....