Som nahnevaná, lebo ľudia sú na seba zlí
Dievčatá, dnes sa nemá m akým porozprávať, tak to idem napísať sem. Dnes Som bola na Katastri. A nevedela som ako to tam funguje...bola som tam prvý krát, tak sedela tam taká ženská, asi 40 ročná mladá. Noalne slušné sa jej pýtam Dobrý deň, prosím Vás čakáte do dverí číslo 2? Aby som niekoho neprebehla, alebo sa tu dávajú lístky? Ona pozrela na mňa a povedala mi a čo som ja informátor?Ja pozerám na ňu a že slušne som sa opýtala, tak som čakala aj slušnú odpoveď, ale asi som veľa Chcela. Proste neviem či už mám tehotenské hormóny rozhádzané, ale došlo mi to ľúto že aký sú ľudia na seba zlý tak ja len toľko.
@vlcik1 Urcite, aspon ja sa proste lepsie citim inde. Fakt sledujem, ze uz uplne redukujem casy na Slovensku, co bol kedysi tyzden, teraz budu 3 dni, lebo za 3 dni tych zazitkov staci. Naposledy 3 dni, 4 cesty v MHD. Prve dve cesty vulgarne nadavky ako bezny rozhovor, co si tam clovek vypocuje, tretia cesta vyhrava - na zaciatku autobusu sa 3 starsi muzi sa bavili, akoby vystrielali gulovnicou a neviem cim vsetkym celu vladu, v strede autobusu nejaka slusne vyzerajuca 40tnicka zacala ziapat na ludi ohladne "nahubkov" a uplne stratila nervy; uvazujem, vsak za cias strednej skoly pred 15timi rokmi som tiez chodila tou MHD kazdy den a toto si nepamatam. Teraz uz nikto normalny nechodi MHD, ci v com to je? Keby jedna skusenost, ale ja som mala iba jednu pomerne normalnu jazdu, kde ludia iba cestovali a nezneprijemnovali cestu ostatnym.
@vanda323 každému zle padne, keď je niekto k nemu takýto hnusný... Ved o nič nejde, trochu slušnosti a láskavosti predsa nikomu neuškodí. Ale sú vselijaky ľudia, každý s tým má skúsenosti... Ale musím povedať, že väčšina ľudí je milých a ochotných... Také mam skúsenosti. Ber to tak, že bola znechutená sama zo seba a preto aj taka protivna. Neutocila na teba, len chcela na teba hodiť svoju nechuť k životu. Kašli na to a raduj sa z toho, že ty si úplne iná... A navyše šťastná, spokojná a tehotna🥰... Všetko dobre ti prajem
@vanda323 veľká chyba a omyl všetkých vrhnutiachtivých chodcov: ,, veď som na prechode". Chodec má povinnosť pred vstupom na priechod presvedčiť sa či prichádzajúce vozidlá, resp. ich vodiči sú schopní chodca zaregistrovať a vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť bezpečne zastaviť. Chodec stojaci pred priechodom nemá prednosť, prednosť má až keď je na priechode. Lenže človek by nemal zabúdať, že aj vodič má nejaký reakčný čas plus rýchlosť vozidlá, zlé rozhľadové pomery alebo si chodca nemusí vždy všimnúť, chodec má vstúpiť na priechod len keď si je istý, že môže bezpečne prejsť, lebo pri pretláčaní sa s autom ťahá vždy za kratší koniec. Preto chodci, nikdy sa nevrhajte na priechod, radšej počkať niekoľko sekúnd navyše ako banovať celý život, resp. o život prísť.
@vanda323 no mňa naposledy šokovalo pred pár minútami že tu na Modrom Koniku napísala jedna žena druhej že je čistý odpad. Za to ze si nevie nájsť prácu a len spomenula, že nemá chlapa, čo by ju živil. Ja teda nie som úplne ze najmilší a najtrpezlivejsi človek, ale tiež sa niekedy nestíham čudovať ako sa ľudia dokážu pourazat. Ale dôležité je asi zachovať si vlastnú tvár a snažiť sa byť slušný, milý. Takí ľudia čo sú furt protivni, tak aj na nich musia byť protivni ostatní a len si tým ešte viac tu negativitu priťahujú do života.
@lennaa Ach jaj, tvoj príspevok má.prinutil zamyslieť sa nad sebou, mám tu neďaleko od našej bytovky tiež jednu známu staru veľmi starý babičku, ktorá sa na mňa vždy usmieva, Pozname sa....a priznám sa že ona vždy rada veľmi dlho kecá a o ničom...ale asi u starých ľudí je to normálne treba len mať trpezlivosť....ale ja ju nemám😔😔 Dokonca ju vždy radšej obidem keď ju vidím len aby som sa snou nemusela zhovárať 😐 Není to pekne odomna
@vanda323 neries, si sa mohla radsej v duchu zasmiat 🙂 mne take situacie pridu skor smiesne. toto nebolo nejake zlomyselne, len tetka reagovala dolezito 🙂
Mňa mrzelo keď som išla kúpiť jednu vec a dostala som zákaz bez košíka...veď aj keď je epidémia iste ste tie košíky nedezinfikovali..po každom zákazníkovi. .iba natrieť si ruky s gelom nepomôže..idem bez obchytania rúčky ktorú chytalo predomnou x ľudí ..nie nepustil ma tak dovi dopo otocila som sa...
Raz som našla dvadsať eur v potravinách chodím pýtam sa nestratili ste? No cumia jak na blbu.. iba s predavačkou za pultom bola rec vraj to odneste k pokladni.... . No pohľad😱 čo ona stým má....mala som povedať,,k tvojmu sviatku miláčik"
A ešte keď ti nablokuju limetky namiesto avokáda a vravím nejako malo som platila .. namiesto ďakujem že ste sa priznali ,, čakajtepríde niekto stornovať "a sfučane otáča oči....
Kde sú tie časy,,náš zákazník náš pán"
@elninoenmipueblo Ja som sa tak raz vrátila k pokladni, lebo som si preratala, že mi vydala príliš veľa a tá predavačka na mňa len vyblakla "čo ešte chcete", no to bola totálna ľadová sprcha. No ušetriť ti manko chcem ty krava nebeská 🤦
@vlcik1 sa nestane že v UK by ťa predavač buzeroval. Ti ponúknu či chces aby ti zabalili do tašiek alebo si sama poukladáš .... u nás nie sme vedení k úcte žiaľ 😶osobne niekedy radšej k samoobslužnej pokladni idem ako mi má hádzať tovarom nejaké kuriatko im vravia,, check out chick" alebo aj po zemi často zbierajú keď je tam nejaká mladá študentka 😂
@elninoenmipueblo chick v tomto prípade neznamená kuriatko, ale je to oslovenie pre mladú ženu/dievča. Je to vnímané aj ako neslušné. Niečo ako čaja/čajka v slovenčine.
Obcas maju ludia zly den. Mizerny tyzden. Mesiac plny sklamani a nespravodlivosti. A potom maju nizku toleranciu k druhym. A ked sa citia v prave, daju im to najavo a pocitit.
Drviva vacsina nie je k druhym zamerne zla (hoci su taki, co to maju zivotne nastavenie. Ale za tym byva aj dusevna choroba.)
Kto z nas niekedy nepouzil uroniu, sarkazmus, neodpalkoval niekoho len preto, ze mal zlu naladu? Myslim, ze aspon raz v zivote to urobil kazdy.
Robim to aj ja. Ked mam blby den, alebo ked mam sukromne starosti a nieco mi pride malicherne (pre toho cloveka ale dolezite), alebo ked ma nieco otravuje (niekedy som takto hnusna na volajucich “s bambusovymi ponozkami”. Pritom by stacilo: dakujem, ale nemam zaujem. Dakujem za pochopenie, dopocutia.).
Ono by sa dalo mat permanentne nad sebou kontrolu a byt stale mily. Ale to by som sa potom asi musela ist vykricat do lesa a tam su teraz medvede.

Toto aj mna vytaca, vcera akurat som sa s jednou babickou kusok od nas co byva rozpravala. Je sama, vnucata prec, deti prec, muz jej zomrel, ma 90 rokov a chodi pred dom niekolkokrat za den a je rada ak sa vobec niekto pri nej zastavi a porozprava a mi spominala, ze dnes kazdy je len pre seba, nikto s nikym sa nechce bavit, kazdy najradsej zabudne dvere a ma pokoj. Ze tak jej to je luto kam sme dospeli.