Som proti noseniu rúšok v obchodoch
Ahojte, som proti noseniu rúšok, ale dnes ma v obchode upozornila predavačka, nech si ho dám, že tých 10 minút ma nezabije. Ako mrzí ma, že tie to musia mať na hube celý deň, ale určite ho nebudem nosiť. Kontrolu som aj tak ešte nikde nestretla. Je tu ešte nejaká maminka, ktorá si to nedáva na ústa?
@maciatkolulu Mam ockovanie, nosim rusko, dodrziavam pravidla covidu. Bojim sa iba stretnut idiota, co ma napriek tomu, ze skoro vsetko urobim dobre, nakazi. Vtedy dufam, ze dobra imunita a ockovanie zmierni priebeh a nasledky. Tolko kecov kvoli covidu, pritom stacia zdravy rozum, prevencia, dve ockovania a obcas zniest handru na hube. A riesit dolezitejsie ci prijemnejsie veci.
@liljana ono fajn názor, ale niekto s tým očkovaním aj rozmýšľa. Predsa len😉, ja osobne sa neockujem kvôli kecom, cestovaniu, pokoju, ale ako prínos pre zdravie. Ale každý ako uzná. Kľudne rusko, očkovanie aj každý mesiac, keď mu to prinesie kľud na duši. Naozaj. Mne predvcerom v nemenovanom zariadení v AT od pokladne kričala pracovníčka, že rusko mat nemusím,toboz očkovanie. Sú miesta, kde sa vyžaduje 3g, to je ok, ale čuduj sa svete, dokonca aj pre testovanie očkovanych. Dodrží sa to a ide sa ďalej, nikto, nikde nemusí sedieť na riti. Testy sú zadarmo. A v prípade potreby pri vstupe väčšinou pred danou inštitúciou. Ten kto chce ma rusko, kto nie, tak nie. Nemusí sa preto hádať, trepať o 5 g a iných inteligentných slepačích názoroch. Iste, nie je to tak všade, ale záleží od ludi, keď na základe jednej info, sa spustí hin na čarodejnice, či naň jednej, či druhej strane, tak sa jedna o primitivov... Toľko k tomu. Tiež zdieľam názor, že keď je dané mat rusko v potravinách, ok, dám a hotovo, ale sedieť doma, za to, že nie je človek očkovaný??? Tvrdiť, že výnimočný stav a a armáda a blabla o dodržiavaní... Zbehni na hranice a uvidíš
A nebojíte sa že Vám niekto kychne do očí? Aj tak sa dá nakaziť. Keď je teda taká hrozná pandémia ako hovoríte nevadí Vám že idú rušiť nemocnice?...a ďalšia vec v Afganistane s odchodom vlády už žiadnu koronu nemajú...A milé dievčatá nám nezaočkovaným ide o našu slobodu ale to by ste sa trochu museli zamyslieť. Keď ste si nevšimli história sa opakuje...
@liljana, no, ja mam hrôzu z ľudí, ktorí si myslia, že si dvoma vpichmi kúpili nesmrteľnosť. Vsede lezú, všetko môžu, lebo oni sú očkovaní. Stokrát mi je milsi stále testovaný neockovany jedinec ako očkovaný dezolat, ktorý sa testovať nebude, lebo on je očkovaný... K ruskam sa ani vyjadrovať nejdem. Viera, že rusko zabráni nákaze je založená na rovnakej podstate, ako že hliníkova prilba zabráni 5g žiareniu. Len to prvé sa prezentuje ako fakt, o tom druhom 90% ľudstva vie, že je to konina. Reálne sú to ale koniny úplne rovnaké.
@vroni Nosim rusko ako predtym, neverim ze ockovanie je vsemocne. Ockovanim mam moznost bez buzeracie a registracie jazdit do zahranicia, nizsiu pravdepodobnost nakazy a v pripade nakazy lepsi priebeh choroby.
Nepropagujem ockovanie. Ti co sa nechcu, maju na to pravo sa neockovat. Ale nech sa tu zbytocne nerozculuju, ak su niecim obmedzovani v pristupe na zavrete miesta s velkym vyskytom ludi a nech aspon nosia ruska. Zivot, ci smrt, je kazdeho osobna vec.
@liljana, nenarazala som na teba a ani na nikoho konktretneho. Hovorím o tom, že očkovanie zrejme znižuje pravdepodobnosť nákazy, prenosu a snáď aj ťažkého priebehu, ale neeliminuje a dokonca ani neminimalizuje nič z horeuvedeného. Takže nerozumiem, prečo by sa očkovaní nemali testovať alebo mali mat nejaké zvláštne výhody oproti neockovanym.
Je koniec augusta, tretia vlna vo svete je uz tu, cakame iba, kym dorazi k nam a ludia sa hadaju, ci sa neockovat a nenosit ruska. 😂
https://www.worldometers.info/coronavirus/?
Len pre zaujimavost, vsimnite si, kolko chorych bolo v auguste 2020 (250 tisic) a kolko chorych za den je v auguste (750 tisic) teraz. A do decembra to bude asi este stupat na 2-3 nasobok, kedze delta je nakazlivejsia.
@tayla Izrael ma jednu velku smolu. Rovnako ako tu na mk, Velku skupinu ortodoxnych rabinov, ktori nepracuju, cely den sa iba modlia a veria, ze ich osud ma v rukach boh, odmietaju sa ockovat, chranit, zhromazduju sa vo velkom k modlitbam. 😂
Ako bolo povedane, ockovanie pomaha, nedava nesmrtelnost. A uvolnili opatrenia,...
https://www.aktuality.sk/clanok/8e9zbjs/uz-aj-i...
Boli prvou krajinou, ktorá rozbehla masívne očkovanie proti covidu, no akoby narazila na strop. Už dve tretiny Izraelčanov tam dostali aspoň prvú dávku vakcíny od Pfizeru.
Naopak, krivka nakazených po uvoľnení lockdownu a rozbehnutí turistickej sezóny spolu so šírením delta variantu tam opäť prudko narastá. Izraelu tak hrozí ďalšie sprísnenie opatrení
@liljana, jednak ani oficiálne nie je v nemocniciach len jeden z chorých očkovaný a druhak, práve Izrael je žiarivým príkladom, že to očkovanie nefunguje tak dobre, ako sme dúfali (ale zase upne neúčinné tiež nie je). A úplne sa mlčí o Švédsku, kde nerastie ani počet mŕtvych ani počet nakazených, nerobia sa štúdie, koľko z očkovaných v skutočnosti malo protilátky už pred očkovaním, proste celá štatistika je uvarená z vody a manipulovatelna akýmkoľvek smerom. Žiaľ.
@liljana Vidíš a v Nemecku je už štvrtá 🙃🙃🙃
@ella_price, Nemci boli vždy popredu 🤣🤣🤣
@vroni Oni si vždy toho chcú pobrať čo najviac 😂
Mm keď skončíš na dýchacke v nemocnici a tvoje deti nedajbože skončia bez matky potom už môžeš byť proti všetkému.. Stojí ti to zato?!
@ella_price, tak to je fakt...
@liljana lekárka má to Rusko už niekoľko krát použité ? Nie nema. Na sále je sterilné prostredie. To asi v obchode budeš hľadať ťažko. Ukáž mi jedno je človeka ktorý mení rusku previdelna ako sa má po každom použití do koša a keď je už spotená tak tiež výmena za novú. Určite sú tie rusky účinne keď ich predávajú po kusoch zo 100 ks balenia niekde pri pokladni.
@1katus1 Ako sa najcastejsie sirili bezne chripky? V mhd niekto odkaslal, aerosolom sa to sirilo, dal ruku na usta, chytil sa madla. Tam sa po nom chytili dalsi a bolo. Rusko a ciste ruky chrania najlepsie, aj ked nie 100% pred nakazou. Dalsie na rade je ockovanie, liecenie je uz len boj s nasledkami a snaha zastavit zhorsovanie choroby. este aj pouzite rusko zabrani vykaslavat virus a sirit ho vzduchom. Snad ludom pouzite rusko zacne po case dostatocne zapachat, aby si dali nove alebo ak nosia satku, ci huf, ju pravidelne prali.
https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/574425-rusk...

@liljana ja sa nepozerám na počty, lebo momentálne sa kto chodí testovať na sk??? Podla čoho vedia stav pozitívnych testov? Chodia na testy aj očkovaní? Testujú sa deti od 6 rokov? Prosím ťa, naozaj s tymto tiež na mňa nechoď. S číslami... Keď je taka zla situácia opakovane sa pýtam, prečo je na hraniciach, čo je? Pandemicke vojnovo, výnimočný stav.... Vojaci nemôžu nedodržiavat ako si písala a hen.... No dobre. Podľa mňa záver je taky ako som písala, kto chce nech sa bojí, ale nevidím dôvod pre neockovanych ľudí, aby sedeli na zadku.