icon

Som smutná - umrel mi psík.

26. nov 2019

Od mala som vedela,že psík je najlepším priateľom keď som mala svojho prvého psíka westíka nádherné šteniatko chlpaté, šťastie🍀💚❤️bola som neskutočne šťastná vzala ho do náručia a pošepkala,že bude mojím najlepším priateľom...
Žiaľ od nezodpovedného majiteľa,ktorý mi povedal,že už je očkovaní a žiadne iné očkovania nepotrebuje,ja hlúpa som mu verila prvý psík,žiadne skúsenosti...
O dva mesiace začal zvracať my,že niečo spapal veď psík nie,tak sme to nejak moc neriešili len to neprestávalo tak sme volali veterinárovi,ktorý odmietol prísť lebo,že víkend my žiadne auto,ani ochotní susedia tak pondelok ráno už sme hneď volali taxík a rýchlo k verinarovi...
Nikto ani len netušil,že toto bude naša posledná cesta,ani v najhoršom sne má to nenapadlo on sa na mňa pozeral v mojom náručí tak smutné ako nikdy predtým pozrel sa tak...srdce mi pukalo chcelo sa mi plakať a plakať...ale dúfala som a verila,že to nič vážne nebude🙏❤️čoraz pomalšie dýchal a smutnejšie pozeral slzy mi už tiekli,ale zostávala som silná...musela som,aby vedel,že len tak sa ho nevzdám...asi 2 minúty od veterinára začal veľmi pomaly dýchať a ja som už vedela,že...plakala som plakala a plakala a plakala...
Išli sme dňu položili ho na stôl pozrel na mňa naposledy...😭😭tak úprimne s láskou a zároveň s neskutočňou bolesťou v očiach...posledný krát vydýchol,zatvoril očká a...😭🙏vzal si kúsok zo mňa,čo kúsok obrovský kus zo mňa a odišiel...😭😔🙏❤️hoci som ho mala len dva mesiace neskutočne som ho milovala moje šteniatko on jediný má chápal vtedy keď už nikto nie pozeral na mňa ako na stred vesmíru,akoby na mne bolo niečo výnimočné toľká láska,úprimnosť...tie malinké nôžky za mnou všade behali kamkoľvek šla som vyniesť smety vrátila som sa o dve minúty a on celý šťastný,akoby som snáď rok bola preč❤️❤️ked robil neplechu hnevala som sa no potom sa pozrel...a ja som sa išla roztopiť a mojkala ho a mojkala nedokázala som na neho kričať, byť zlá nato musel byť môj otec toho poslúchal😁a ja tá dobrá...
Prešli cca dva roky odkedy ho nemám no chýba mi neskutočne každý deň na neho myslím priala by som si,aby tu bol samozrejme už aj s Beky bez ktorej si život predstaviť neviem a hrali by sa spolu no predstavujem si,že leží na obláčiku pozerá sa na mňa a vie,že ho ešte stále a navždy veľmi veľmi ľúbim❤️

korunka1
26. nov 2019

🤔😴😲🤦‍♀️ máš viac takýchto rozpravok?

sara07
26. nov 2019

volá sa to chovatelská stanica , kde dostatneš aj preukaz aj všetko ako máš mat, a z chovatelskej stanice ti povedia že si máš dat prepisat čip, + vyznačené očkovania atd
toto byva bežne z množiarne však je to len na biznis

duracellko
27. nov 2019

@korunka1 je to predramatizovaný výlev, ale smútok môže byt´pravý. Nám tiež tohto roku umrel psík, a veru stále nám je tažko.

korunka1
27. nov 2019

@duracellko no fest predramatizovaný 😂

modrykoniicek
27. nov 2019

Tak niekto dokáže plakať nad vlastným psom s ktorým žil polku svojho života.A niektoré sa tu rozplývate a plačete keď cudzia žena potratí v 4 týždni počas menštruácie.A tiež tu kopa z vás píše zbytočné výlevy.

Aj môj chlap po 30tke plakal za psíkom ktorého našli hodeného niekde v jame.Staral sa o neho.Všade s ním bol nadrozdiel od falošných ľudí.Kvôli zvieraťu vyštudoval veterinu nie kvôli sebe alebo titulu.Ale kvôli psovy.Aby sa vedel o neho dobre postarať.
A neprišlo mi to predramatizované.Niekto zvieratá neberie ako handru ale prechováva k nemu city.Hlavne ak o psoch aj niečo vie.

lindusss2016
27. nov 2019

@modrykoniicek kto vie nieco o psoch, nevezme si psika - "westika" z mnoziarne. Tu bohuzial nova majitelka zaplatila najvyssiu dan za svoju nevedomost.
Pre autorku - dufam, ze si toho uzasneho "chovatela" aspon udala

montemotherone
27. nov 2019

@lindusss2016 dnes už sme všetci múdri 😉 O množiarňach sa to tu točí posledných par rokov. Dnes už je každý opatrný, ale neboj sa. Ešte stále si môžeš kúpiť psíka s PAPIERMI! , pričom celý obchod je neetický, akoby si kupovala psa z množiarne. Seriózna chovná stanica, pripustí svoju chovné feny raz, maximálne 2 krát za život. Ale dnes nájdeš kopec staníc, ktoré to točia až kým fenky nevyšťavia... Porozumenie nestačí, aj chovateľ musí byť v prvom rade ozajstný milovník zvierat a nie biznisman

bielavlcica
27. nov 2019

Baby vy ste tak necitlive ozaj sa niekedy hanbim za niektore

lindusss2016
27. nov 2019

@montemotherone ale ved pise, ze to bolo pred dvoma rokmi a to uz sa davno o tom biznise vedelo. Nevravim nic o psikoch bez pp, ktpri boli kupovani 10 rokov dozadu, ked sa o tom nikde nerozpravalo....

modrykoniicek
27. nov 2019

@lindusss2016 Ja by som z množiarne psíka ani nevzala.No pochybyla bohužiaľ.Mňa zarazili len tie komentáre.Keď mužovy umrel psík tak väčšina ľudí mala poznámky... Jaj to len pes ti zdochol.
No ako sa cíti človek ktorý ho zachraňoval z rakoviny, vytiahol ho z ulice.A ten pes mu to opätoval.Vieš prišlo mi to také... Bezcitne a tí ľudia sa mi zhnusili.

lindusss2016
27. nov 2019

@modrykoniicek to ja neriesim, chapem, ze pre niekoho je strata psa obrovska a tazko sa s tym vyrovnava.