icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

nicolle21
13. sep 2015

@mamulka211 mam taky dojem, ze vsetky tie nicky, co tu robia lobby za zachranu havede su jeden a ten isty clovek.. uz vcera som si to myslela, dnes som o tom presvedcena..
@adsumus spomeniem, aj na tvoje mudre slova si pritom urcite spomeniem

mamulka211
Odpoveď bola odstránená
stardust
13. sep 2015

@mamulka211
@nicolle21

kontaktujte admina 😉 zatial sa svojimi zavermi len strapnujete 😉

czechzuzanaba
13. sep 2015

Z Facebooku, jeden chlapec pise:
Trochu mě zarazilo, s jakou vlnou kritiky jsem se setkal jenom proto, že jsme s kamarády ve čtvrtek odvezli dodávku svetrů, bund a dalších věcí lidem, kteří se klepou zimou na rozbahněném poli na jihu Maďarska. Vlastně mi to přišlo trochu šokující. Asi mě moc nebaví žít ve společnosti, kde mě někdo odsoudí za úplně nevinný projev humanismu.

Připomíná mi to příběh mého dědečka. Byl to zásadový Slovák ze sedlácké rodiny, chlap jako hora, který celý život tvrdě pracoval. Komunisté jeho rodině zabavili pole, vojnu sloužil u PTP – měl dost důvodů režim nenávidět. Když v roce 1968 přijel do jeho vesnice konvoj ruských tanků, vojáci vyprahlí žízní (byl srpen) u všech stavení žádali o vodu. Ale marně, nikdo neotevíral.

Můj dědeček tehdy vyšel na zahradu, přinesl bochník chleba, naplnil dvě vědra vodou a dal je vojákům. Sotva konvoj odjel, ostatní vystartovali na dědečka a označili ho za kolaboranta. Dědeček o tom ale odmítl diskutovat. "U Zibury dostane vodu a chleba každý, kdo si o něj řekne. A je mi úplně jedno, kdo to je," prohlásil prý tehdy.

Nevím, zda jsem zvrácený, ale já jeho přístup obdivuji. V době, kdy je národu zle, se humanismus stává mnohem důležitější hodnotou, než kdy dřív. Když na něj zapomeneme, staneme se jen zvířaty kousajícími všude kolem – a to ještě dřív, než nám stihne někdo ublížit. Ostatně, když už tolik lpíme na své kulturní a morální vyspělosti, o kterou se tolik obáváme, neměli bychom se bát ji projevit, ne?

Většina obyčejných lidí na všech stranách jsou jen oběti okolností, se kterými nemohou nic dělat – stejně jako my. Vyřešit tyhle okolnosti a nastavit systémové řešení je úkolem politiků a odborníků. Úkolem nás je podle mého dědečka v tom všem chaosu nezapomenout na hodnoty, které jsme si tak pracně budovali. Každá podkopnutá noha, každé nechutné přání smrti a každá odepřená pomoc jednomu obyčejnému člověku totiž nevypovídá nic o něm – jen o nás. Proti systému se totiž nebojuje tím, že se chováme jako zvířata.

Myslím, že dědovi hodně prospělo, že nerad koukal na televizi – radši chodil do lesa. A jsem si docela jistej, že i kdyby politiku EU nenáviděl, tak by si u něj na zahradě mohli imigranti vybudovat tábor. Nejsou to přece ti hloupí politici, ani nositelé všech hodnot, kterých se děda bál. Je to úplně obyčejná rodina. A můj děda dobře věděl, že když bude lepší on sám, bude zase o chlup lepší celý lidstvo.

Jednou bych chtěl být jako on. Na rozdíl od svýho dědečka mám střední školu, Facebook a kamarády s dodávkou. Tak proto ty svetry...

czechzuzanaba
13. sep 2015

@nicolle21 kez by ste i vy byly jedna :D

andy04
13. sep 2015

http://medzicas.sk/maly-arab-uz-dnes-vie-co-bud... Druha reportáž o dodávke s imigrantmi.. No neber to domov

mamulka211
13. sep 2015

@czechzuzanaba kez by si ty byla ceska

czechzuzanaba
13. sep 2015

@mamulka211 ale co, zas naka konspiracka? 😉

mamulka211
13. sep 2015
nicolle21
13. sep 2015

@andy04 krasoticka, taki dobri a mili ludia 😀

@mamulka211 vyprdni sa na nu/ho..

slnieeeeecko
13. sep 2015

rozoberame imigrantov,ale uz oni tu davno boli len rozdiel je vtom ze teraz je to ,, viditelne,, .Nie teraz treba plakat nad rozliatym mliekom, zacina od -predali sme nase pozemky,skupuje ich JT,Cinania .atd,a potom sa cudujeme,budeme im robit otrokov na nasich pozemkoch, nebudeme mat dat co do ust,neviem kedy sa chcu ludia zobudit .

adsumus
autor
14. sep 2015

@slnieeeeecko aké riešenie navrhuješ?
Ináč, dievčence hraničiarky, nemecko zavrelo hranice utečencom, smeruju tam všetci volní policajti nejako tak si to predstvaujete?

vejula
14. sep 2015

@czechzuzanaba neviem prečo, ale tomu príbehu a ruských vojakoch, ktorí vypráhli žiadali vodu... príliš neverím Ruskí vojaci maju trošku inu naturu... Napríklad počas druhej svetovej, nabehli ruskí vojaci ku mojej babke s pištolou v ruke s ktorou jej namierili na hlavu s požiadavkou, nech im dá vodku a ak im ju nedá tak ich všetkých vystrielaju...

Inak mám pocit, že sa tu proste zachádza do extrémov na oboch stranách. Na jednej strane extremisti, ktorí idu ukamenovať prisťahovalecké rodiny s deťmi v kočíkoch (čo samozrejme nič nerieši, len dáva agresívnym psychopatom, ktorí sa potrebuju niekde vybúriť dôvod si kopnúť, udrieť či hodit tým kamenom) na druhej strane ludia, ktorí sa usmievaju a svatosvate budu tvrdiť, že nič nehrozí, že to je vlastne uplne v pohode a naš štát má proste na to kapacity aby sa o imigrantov postaral bez ujmy a ide len o mierumilovné obete ktoré utekaju pred vojnou a ich príchod (kultúra, prejavy) nás vôbec nijako neohrozuju .
Oba pohlady su podla mna skreslené a ja to vidím tak, že asi sa fakt potrebujeme dostať do riadnej žumpy aby sme pochopili, že treba niečo robiť s tým čo sa tam deje. Ale fakt asi až ked to tu bude nezvládnutelné a budu nas tu vallcovať tak nám to dopne, že ked už sme si žili lepšie za peniaze, ktoré sme mali z predaja zbraní, ktorými sme podporovali nasilie v ich krajinách, tak by nebolo odveci tam urobiť trocha poriadky.

mamulka211
14. sep 2015

@vejula uplne suhlasim, nejde o to, ze k nam idu utecenci, ktori utekaju pred vojnou, to je v poriadku, ale ide o to, odkial, z akych krajin su ti ludia, aka je ich mentalita, ich uroven, ich vierovyznanie...

czechzuzanaba
14. sep 2015

@vejula no vidis, asi nebyl rusky vojak jako rusky vojak 🙂 To co jsem sem dala, ten pribeh, tak to nejaky chlapec psal. No moja babka napr. taky si je pamatuje jak jen projizdeli, nikomu nic zleho nedelali. (samozrejme to nebylo v poradku, ze tu byli - aby me nekdo zle nepochopil). No me se libi ta podstata toho pribehu.

mamulka211
14. sep 2015

V Cechach sa napriklad riesi problem, ze kolko manzeliek im krajina povoli si so sebou doviezt vramci zlucenia rodiny. Kedze oni maju viac manzeliek, ale ceske zakony polygamiu zakazuju, musia sa utecenci prisposobit a o azyl moze poziadat len jedna z manzeliek, bud ta, ktoru si vyberie rodina, alebo ta ktora prv pride. Este aj v tomto zacnu po case problemy, kedze oni sa svojho prava na viaczzenstvo nevzdaju, zacnu nam tu zavadzat nove metody. Totalne nam narusia nase zvyky, kulturu a uroven.

czechzuzanaba
14. sep 2015

@mamulka211 me toto je napriklad uplne jedno. Kdyz chce nekdo mit 2 manzelky, at si je ma, teda krome mojho manzela :D

mamulka211
14. sep 2015

@czechzuzanaba ale po case, ked sa u nas udomacnia, zacnu byt vzorom aj pre tvoje deti, ked nejaky Muhamad v skole povie, ze ma 3 mamy, ked v praci nejaky Mustafa porozprava pred nasimi muzmi, ake fajne je to si za...kazdy den s inou manzelkou, tak aj nasi sa zacnu zaujimat o takyto zivotny styl a ked uz nie s manzelkami, aspon sa zvysi promiskuita.

czechzuzanaba
14. sep 2015

@mamulka211 ano. bo momentalne jsou si vsichni verni.

anickablava
14. sep 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Na zamyslenie.

anickablava
14. sep 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@mamulka211
Chcem ta iba upozornit na diskutujucu.S ktorou teraz debatujes. Uz virila hladinu v politickej a naboženskej situacii.Tam excelovala viac ako dost. Niečo ako adsumus tu 😀

anickablava
14. sep 2015

Mimochodom porovnavat ruskych vojakov s moslimami je hodne ale hodne detinske.

eaka
14. sep 2015

@mamulka211 no mamulka... Promiskuita tu uz je, preco ju nepodporit, aj kriminalita tu je, takze ani odrezavanim hlav sa nemozeme ohanat, vlastne nam nic nove neprinesu, teda negativne, len vsetky uzasne multikulti vymozenosti, uz nemusime so zavistou pozerat na moslimske geta v zapadnych krajinach a uvazovat, ako by sme si ich uzivali tu, mame to tu co by dup...

adsumus
autor
14. sep 2015

@czechzuzanaba tak máš to tam, už sme na hanbe 😀 nemôžeš mať iný názor, to kde si videla?

czechzuzanaba
14. sep 2015

@anickablava vsak ta diskuse je verejne pristupna, klidne si to muze @mamulka211 precist a uvidi, kdo perlil. A ruske vojaky a muslimy nikdo neporovnava, vubec jsi tu podstatu pribehu nepochopila. Ale to me neprekvapuje.

anickablava
14. sep 2015
adsumus
autor
14. sep 2015

@eaka len ťa chcem upozorniť, že ak si za pomoc chudákom vnudzi, ešte neznamená, že schvaluješ terorizmus a odrezávanie hláv, práve naopak, ale ono je to lepšie postaviť do toho svetla, potom tvoj postoj krajšie posobí, aj ked je proti pomoci, čo pre mnohých sa rovná tomu odrezaniu hlavy.

adsumus
autor
14. sep 2015

@anickablava nie nechceme to tu mať.

anickablava
14. sep 2015

@adsumus
Mozes mat svoj nazor.MOzes pomahat kolko chces a komu chces. Ale necakaj od ostatnych ze budu slepo pritakavat.

adsumus
autor
14. sep 2015

@anickablava nečakám, naopak, ja sa zaujímam o odlišne názory a informácie.