Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@anickablava táto tema je o pomoci utečencom, nebudeme sa tu hádam obhadzovať linkami, ktp je horší, či muslim alebo kresťan, to ma nezaujíma, zaujíma ma utečenecká kríza a ako sa bude riešiť a vyvíjať situácia, asi to ale bude problém, moje želanie rešpektovať, že?
@anickablava a myslím, že sme sa zhodli, že sme proti násiliu v akejkolvek podobe, u akehokolvek náboženstva.
Nechapem, ze v dnesnej dobe moze byt este niekto taky slepy. Cela tato europska pseudohumanita, vsetko len pozerstvo, ukazovat sa kto je humannejsi a henti sa z nas smeju a o zenach, co im cele posrate pchaju vodu a jedlo sa vyjadruju ako o blaznivych babach a ze kto ich pustil same na verejnost... Huby plne reci a web plny diskusii a adsumus spokojna ze diskusiu moderuje 🙂 ale deti nadalej umieraju, tam kde je ten ozajstny problem, tam kde su ti ozaj potrebni... My sa tu mozeme diplomaticky ostrelovat a zonglovat s ciselkami a tvarit sa ci pat ludi prijmeme dobrovolne ci nasilu... Zmysel tychto sakarni je uplne niekde inde... K rieseniu problemu sa nielenze ani nepriblizime, ani o to nikto nema zaujem, niekto zbali par svetrov, niekto napise sedcervuci pribeh svojho dedka a niekto si svoju humannu povinnost odbije opakovanim mantry "Ako by si problem s utecencami riesila Ty?"... A problem sam ani nevie, ze o nom vieme... Vsetko je totiz inak, ale podaktori mozu hrdo chodit so svatoziarou nad hlavou a vyvysovat sa nad inych svojou moralnou nadradenostou, lebo oni uz pomohli 🙂 Zite si nadalej v tej blahovej blbosti...na zaujima, kam poutekame my... A ci sa vobec z nasich transparentnych medii dozvieme o prvej odrezanej hlave na Slovensku...
@adsumus
Teba nezaujima čoho je schopny imigrant???? O tom sa tu teraz predsa bavime. Ten z mojho linku sa necitil byt ani teroristom a urobil to čo urobil. Utečenecká kriza, s tou nespravime nič ani ty a ani ja. Od začiatku to bola chyba EU. Mali sme sa zariadit ako Australia alebo SA. Otačat lode, neprijmat.
@czechzuzanaba zatial si nie sme vsetc verni, ale tak nechcela by som tu zazit model rodiny, kde ma muz tri zeny, ale akoze vobec som to nemyslela tak, ze tu teraz budeme virit hladinu diskusie o polygamii, ci ani ci nie...len proste ze nam moslimovia zanesu rozne nove ideologie a tym sa zmeni aj nasa spolocnost a nie k lepsiemu, ale k horsiemu.
@eaka a nekdo bude jen tlachat na netu a ani ty svetry neda, ani tu vodu nepoda, jen bude diskutovat o vecech, ktere nema absolutne jak ovlivnit. (ted nemyslim tebe, to tak vseobecne).
@eaka každý nech pomáha ako vie a ako to cíti a je tiež jeho vec, či sa bude cítiť morálne vyššie ako ten, čo nepomohol, aj ked ludia, ktorí pomáhaju takéto veci neriešia ako ty. A ano najvätší problém je vojnový konflikt, ktorému čelia ludia a ktorý sa týka aj nás europanov, aj ked niekto si myslí, že stačí dvere zabuchnúť alebo poslať vojakov na hranice alebo postovať nenávistné čarbanice.
@anickablava toto som pisala, ze tu nejde o to, ze nechceme pomahat, ale ze komu pomahame, ja by som nic nenamietala , keby takto sem utekali ukrajinci, su to vlastne nam kulturou pribuzne narody, uznavaju nase hodnoty, nie su agresivni, su pracoviti, skromni, tychto ludi by sme bez problemov zaclenili do spolocnosti, aj rozumeli ich jazyku, zvykom, ale moslimovia su uplne ina kultura/ci skor nekultura./
@anickablava austrália už príjma utečencov. http://www.etrend.sk/ekonomika/australsky-premi... ja to nedokážem pochopiť, že veríte tomu, že sa tento problém vyrieši strážením našej hranice.
@mamulka211 to ja nevim. Mozna jsme tak silna spolecnost, ze nas to nesmete. Mozna ty imigranty pretridi a daji azyl jen tem, kteri budou schopni a ochotni se prizpusobit. Ja se ne velmi rada bavim o tom, jak tuto krizi vyresit a podobne. Od toho mame jine papalase. Tema je, ze jsem za pomoc utecencum, ne ze pojdme vyresit vsechny problemy sveta.
@czechzuzanaba ved vsetci tu diskutujeme o tom, ci im pomoct ci nie a ked im pomoct akou formou.Pomoc nemusi byt len to, prijat ich miliony do europy, pomoc moze byt aj riesenie konfliktu na ich uzemi a podobne.
Moslim žijuci v NOrsku. Hovorí o problémoch, o boji medzi kulturami ktory pride.
@mamulka211 no ale my i kdyz tu vymyslime nejaky super plan, jak vyresime konflikt v jejich krajine (o cemz teda pochybuju), tak to stejne nemame jak udelat. Takze potom zbyva jen z naseho pohledu obycejneho cloveka moznost jim realne pomoct, nebo nepomoct. Tema se jmenuje ze jsem za pomoc, to znamena, ze kdo nechce pomoct, realne, tak ja osobne vubec nerozumim, proc tu je. Kdyz je tema varime z avokada a ja avokado nemam rada, tak tam nebudu lozit a vsem rikat, ze avokado je hnusne.
@czechzuzanaba
No ale akosi sa nikto nechytil na tú pomoc.Potom si s adsumus mozete vytvorit sukromnu skupinu. Tam sa mozete predhanat v tom ktora viacej pomohla.
@anickablava Anicko, mas krasne jmeno, aj moja dcerka ma takove, ja mam osobni duvody k tomu se zrovna s tebou nehadat. Takze preju ti krasny den, bez ven, je tam nadherne.
@czechzuzanaba Ale ved ja sa s tebou nehadam. Reagujem na prispevky. Tot vse.
@czechzuzanaba myslím, že prechádzka na slniečku by aj tebe prospela 😉
@0silvia0 juj sla by sem, ale nemuzu.
@anickablava a pomohla vobec niektora z nich v niecom, ci len maju plne usta toho, ako treba pomoct, noze dievky konkretne nam tu napiste ako ste jedna aj druha pomohli uz.
@mamulka211 ak by si sa chcela aktivizovať, môžeš sa pripojiť, v nejakej oblasti sa isto uplatníš, http://ktopomoze.sk/ alebo tu http://www.hrl.sk/aktuality/pomoc-utecencom-pri... ja sa im snažím pomocť zatial len mojim verejným odvážnym postojom na tomto fore, ale mám v umysle prispievať finančne ak bude zbierka, prípadne by som ich mohla učiť slovensky, darovať šaty, hračky, ked dojdu. potom ti podám správu aj s pečiatkou aby si to mala doložené
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ved zbierky uz davno su pane boze kto je tato osoba ? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 odvaznym postojom na fore MK jeziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis,blahoslaveni chudobni duchom....
@mamulka211
No jasne ktopomoze.sk. Už to tu bolo. AKo píšem aktivitstky robia nábor a čakaju kto sa chyti 🙂
Ja si myslim že kto chce pomoct tak pomoze aj bez stranok MK. Taki čo najviac pomahaju to nerozkrikuju kade tade.
@anickablava to v nemocniciach je signal wifi?
V skutocnosti tato diskusia je totalne bezpredmetna, ako sa uz pisalo parkrat.. Nic sa tu nevyriesi a len sa tu honi niecie ego a nahana traffic na stranke
@mamulka211 ja do kostola moc nechodím, nevedela som, že sa tam zbiera na utečencov, prepáč. a táto bola vyhlásená len nedávno http://clovekvohrozeni.sk/sk/spravy/aktualne/15... takže tam prispejem
Niečo z netu na odlahcenie.
Jak by měla fungovat reciprocita
Imigrant
Letiště nejmenované bohaté arabské země. Pasová a Imigrační kontrola.
,,Salam Alejkum“ zdravím ,,Alejkum Salam“ odpovídá úředník za přepážkou.
,,Víza?“ Ptá se po otevření pasu. ,,Nemám“ odpovídám. ,,Bylo mi řečeno, že ho mohu dostat na místě. “ Hm..ano, účel vaší cesty?,,
,,Pobyt ve vaší krásné zemi. “
,,Takže turista? Obchodní cesta?“
,,Ne, běženec.“
,,Prosím?“
,,No imigrant. U nás se to zbláznilo, Necítím se bezpečně. Byl jsem třikrát přepaden cikány. Policie nikoho nechytila. Náš stát je rozkradený, hrozí kolaps sociálního systému, důchodová reforma se nepovedla, nebudu mít na stará kolena co jíst. Všude běženci z Avghánistánu a Sýrie. Vy jste bohatá arabská země. Máte ropu, velká číst příjmů je tvořená turistikou, vzmáháte se ve všech odvětvích. Prostě máte to zmáknuté. Chci u vás žít, bydlet, chci být součástí vaší krásné a bohaté země, která má super sociální program.“
,,Co?“ děsí se úředník.
Přecházím k otázkám: ,,Je pravda, že když chce některý z občanů studovat platíte mu školu? A když si vybere školu kdekoliv na světě, platíte mu stýpko včetně nákladů na ubytování, kapesné, cestovné??“
,,Ano, to je pravda“ hrdě hlásí úředník
,,Je pravda, že nabízíte sociální domy pro novomanžele, měsíční příspěvky a další výhody?“
,,Ano, je to tak“ zase pokyvuje.
,,Je pravda, že poskytujete velkou podporu obyvatelům, kteří nedosahují statutu střední třídy?“
,,Ano a máme další velké výhody pro lid této země. U nás se mají všichni dobře.znovu hrdě pokyvuje.
,,Přijímáte imigratny z muslimských zemí?“ ptám se vyčkávavě.
,,Ne, máme plot a nikoho k nám nepouštíme“ rozhodně říká úředník který je sám muslim.
,,Vynikající. Tady jsou prosím moje požadavky.“ říkám radostně, že informace nelhaly.
,,Nerozumím.“
,,No tady jsou moje požadavky. Chci aby mi vaše vláda poskytla ubytování a další náležitosti.“ Strkám mu popsaný papír.
,,Jaké náležitosti?“
,,Stravu podle mých potřeb, takže vepřové maso alespoň jednou týdně“ .. začínám předčítat seznam.
,,Vepřové je ale nečisté!“ přerušil mě úředník vyděšeně.
,,U nás ne, a nebude mi vadit i když ho porazíte halal. Tak jsem tolerantní.“ Pokládám na stůl další papíry.
,,Pak žádám o výjimku pro mou ženu na opalování nahoře bez na pláži, povolení řídit auto sama bez dozoru muže, nezahalovat se. Taky budeme chovat pejska, možná dva. Máme je totiž rádi. Potom nutně potřebuju vědět, kdo nám bude dodávat alkohol. Normálně ho tu prý nemáte, ale u nás je to normální dát si panáčka, nebo aspoň lahvinku dobrého vína. Pivo prosím po basách. Jo a když máte ramadán, kde se budeme stravovat? To víte podle vaší víry rozhodně žít nebudeme, tak nám laskavě zařiďte vše potřebné. Jo a kde si máme vyzvedávat peníze? Kdo nám zařídí mobilní volání a internet pro styk s rodinou co zůstala v Evropě? Kdo nám bude organizovat nějaké výlety? Kdy budou hodiny vašeho jazyka zdarma? Kdy mohu pozvat bratra a jeho rodinu? To víte, jsem rodinný typ a odloučení mi nedělá dobře. Preventivní lékařská prohlídka bude kdy? Něco na mě leze, tak bych rád léky.“
,,Máte také prosím nějaký seznam vašich neziskových organizací, které mi pomohou získat trvalý pobyt, azyl a občanství? potřeboval bych právníka zdarma, aby mi pomohl s mými nároky vůči vaší zemi. To víte já nic nemám, takže ho budete platit vy. Budu vás totiž žalovat, hned jakmile se budu domnívat, že nekonáte podle mojí představy.“
,,No tak? Kde to vázne? Šup, šup, koukejte nás ubytovat.“
,,To asi nepůjde pane…zaprvé u nás nejsou neziskové organizace na podporu imigrantů..a ..“ hledá další slova úředník.
,,Co?“ žasnu
,,Že to nepůjde.“ opakuje úředník, to o čem mluvíte, ty výhody a práva, je pouze pro občany naší země. Rodové občany.
,,No to není problém, manželka je před slehnutím, tak zítra tady porodí a budeme tu na sloučení rodiny, Naše dítě bude váš občan.“ zasměji se jak jsem s ním vypekl.
,,To také nejde. Musíte tady být rodem, občanem, nestačí být zde narozen, nebo si vzít místního. To neplatí. Musíte mít naši víru a tak dál.“
,,Když nebude zbytí budu konvertovat.“ říkám s vidinou bohatství na dosah.
„Ani to nestačí. Můžete u nás po konvertování naši víru studovat, ale po omezenou dobu a na své vlastní náklady. Pak musíte odejít.“ vysvětluje trpělivě.
Jsem zaskočen a proto přecházím do útoku ,,A vůbec, víte jak složitou jsem měl cestu? Nestačil jsem jít ani ke zpovědi. Kde najdu kostel a kněze? Kdy je mše? chci si ulevit ve svatostánku.
,,Projevy cizí víry na veřejnosti jsou zakázány.“ říká důrazně.
,,Tak pojďte do kostela se mnou, dáme řeč o mém a vašem bohu. Uvidíte, že křesťanský bůh je plný porozumění a odpuštění.“ lákám ho mimo tohle úřední místo.
,,Nelze! Za svádění od pravé víry je u nás velmi přísný trest. Může se jednat i o trest nejvyšší! Nesmíte diskutovat o svém bohu a agitovat v jeho jménu!“ děsí se úředník.
To už mě rozčiluje ,,Tak to ne, znám svá práva, znám evropská práva! A vůbec, dejte si pozor. Chci u vás kandidovat ve volbách. Určitě to cizincům umožňujete, tak jako u nás.“ dodávám výhrůžně.
,,Je mi líto, ale opravdu nemáte nárok.“ kroutí hlavou úředník. Nemůžete být volen, To právo mají pouze rodoví občané. Tohle je naše země, víte? Naše zem, naše pravidla.“ Dodává a nechápe, že nerozumím tak samozřejmé věci.
Podává mi pas bez vstupního víza.
,,Sorry, Já vám nerozumím“ dělám, že jsem pozbyl znalost veškerého jazyka.
,,Potřebuju tlumočníka z vaší do mojí řeči. Prostě nerozumím.“ Začínám řvát až ohodím jeho vous svou slinou ,,Azyl rozumíte? AZYL!“
@anickablava presne toto ma napadlo sem dat, len sa mi to nechcelo vyhladavat 🙂 no hladat v tejto situacii logiku nebude to prave orechove

@adsumus
Odkiaľ ty vieš komu pomahas?????Jaj som zabudla. Ti ktori prichadzaju sú bankari treneri a neviem čo ešte.Odrezavanie hlav môze zniet neuveritelne. Nebolo to tak davno,ak by si zabudla
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDEQFjADahUKEwjfkIGCgvbHAhUCuhQKHULjDG8&url=http%3A%2F%2Fwww.novinky.cz%2Fzahranicni%2F373572-utocnik-z-lyonu-priznal-vrazdu-sveho-sefa-jeho-hlavu-povesil-na-plot.html&usg=AFQjCNG6WmOGXfqQ8Q3R3hikBB1gVBmeew&cad=rja