Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@jabadaba muslimovia musia dodržiavať naše zákony, ale nemusia jesť, to čo im zakazuje ich náboženstvo. takisto ako nemôžu od nás vyžadovať aby sme išli proti svojim hodnotám. treba naozaj pravidlá nastvaiť tak aby platili pre všetkých rovnako a nedochádzalo k zbytočným potýčkám.
@czechzuzanaba jasne, asi by som aj ja chcela tam kde mam uz niekoho. Preto sa ryju do Nemecka ci Skandinavie alebo statov Beneluxu. Tam maju silne komunity. To je dalsim lakadlom popri stedremu soc. systemu tych krajin. Ale asi v prvom rade by som kdesi preckala v bezpeci, na prvej trase, kde mi ponuknu strechu nad hlavou. Potom sa predsa mozu vydat dalej....ohrozovanie deti plavbami ci trieskanim sa lesmi, to nie je cesta. Co sa tyka SR napr. uz sa spojili a budu kooperovat na vytvoreni spolocneho tranzitneho koridoru. Kedze migranti chcu len prejst. Tu im poskytnu nutnu pomoc, aby presli bez ujmy na zdravi. Konecne sa hybe aj prispata EU, bude summit, po ktorom volaju nasi politici uz cele tyzdne! Tiez konecne zacali uvazovat o pomoci Turecku! heureka! Tam sa malo zacat a kriza by bola ovela mensia. Uvidime...
@adsumus presne, pravidla musia platit rovnako pre kazdeho, ale realita je ina. Neplatia. Europa je prilis tolerantna a preto sa jej skace po hlave. Nemusia jest co sa im prieci, v poriadku. Musia vsak akceptovat, ze my tu nie sme povinni okoli nich skakat este aj aby to bolo pre nich akceptovatelne. Ak mi nevyhovuje, slusne podakujem a odmietnem ci sa nejako inak vynajdem. Nie, ze sa z toho spravi kauza v mediach. Krizova situacia, krizove riesenia. Tu nie je priestor na extra caviky a to musia pochopit. Je to vynimocny stav. To nie je pozvanka na recepciu, kde sa nezohladnilo menu podla pozvanych hosti. 😉
@jabadaba kauza v mediach? skor kauza v tých iných, neviem ako to voláš a čo sa mi nepáči, že nám tu niekto ukazuje ako odmietaju jedlo a pritom tam je niečo čo je pre nich hriech a interpetuje to, že aha hajzli jedni, ako si vážia našu pomoc, nie nie, toto za dobru cestu nepovažujem, navyše mám pcit manipulácie, chápeš ma.
@jabadaba ak ked ste tu na mna nakydali, že som debil, ale nie je to tak, overujem infomácie a vždy hladám viac zdrojov a vyslovene aj v tých iných mediach, či ako to mám volať, aj tie maju svoj priestor na nete, rovnaký by som povedala, jedni vypisuju, aj druhí, tretí či štvrtí, nech si každý vyberie čo mu vyhovuje, ešte by ma zaujímalo ako a prečo chceš stopnut zmýšľanie ako mám ja?
@adsumus oj, nie som si vedoma, ze by som Ta takto otitulovala. To by som si nedovolila. Mala som len dojem, ze nie si uplne v obraze, tak si na mna posobila. Prepac. Tvoje zmyslanie stopnut nemozem, len ma trosk uzaraza, ze stale si najdes argumenty na nekriticke ospravedlnovanie spravania migrantov. Postradam objektivny pohlad na situaciu. To je vsetko. Ja som nazoru, ze ani takato vynimocna situacia nie je dovodom na to, aby clovek stratil slusne vychovanie a bol vdacny za prejavenu dobru volu. Pretoze to je dobra vola a riadne velka, ak niekto prizmuri oci nad nasilnym, nelegalnym vniknutim do krajiny. Vojna nevojna, zdaleka nie vsetci pred nou utekaju, nemoze byt dovodom k nekontrolovatelnemu spravaniu, ktore dava zabrat inym. Tak ako si zasluzia pomoct tito ludia, zasluzia si respekt aj staty a ich ludia, ci uz policajti alebo obyvatelstvo, za to, ze s vypatim sil nieco podnikaju. Oproti tisicovym hordam rozvasnenych ludi stalo zopar stoviek policajtov co su nepomerne nevyrovnane sily!
@jabadaba to je neskutočne ako ma dookola obvinuješ z niečoho,čo si navymýšľaš o mne, ty nevieš inak diskutovať? ja nemám nekritcké ospravedlnovanie správania migrantov, za porušenie zákona do vezenia a vyhostiť, ale zákona platného pre každeho jedného človeka, trvám na dodržiavani zákona pre všetkých rovnako, ak nebudu muslimovia na našom uzemi dodržiavať zákon zbohom, ak nebudu našinci do basy, ak ano tak pomocť. každý si samozrejme zasluži rešpekt, som myslela, že toto sme si vydebatili, nechce sa mi motať v debate dookola o tom istom.
@adsumus no nevim, tvuj prispevek nedava smysl, kedze vsichni z nich uz zakon porusili - tim ze jsou ilegalove...
@czechzuzanaba po prijatí do krajiny, ktorá sa im rozhodne udeliť azyl.
@adsumus myslim, ze sa motame naozaj dookola. Ja som Ta z nicoho neobvinovala, ale uznaj sama, krutime sa do kruhu. Na jednej strane mi davas za pravdu, nasledne to vyvracias uplne inymi tvrdeniami, proste mam dojem, ze sama v tom nemas jasno. Sorry, tak na mna posobia tvoje vyjadrenia. Protichodne 😒 . A tento tvoj posledny stek voci mne, pardon, ze ci neviem inak diskutovat....ako nehnevaj sa, ak tu niekto utoci a nevie diskutovat, si to Ty. Ja tu po nikom nevyskakujem ako diskutuje. Bavim sa tu s tebou trpezlivo dookola, tym ze si odpovedame na iks prispevkov sa mozno opakujeme, alebo obchadzame v porozumeni, ale to sa da napisat aj inak, nemyslis?
A zopakujem este raz - poskytla som Ti tu navrhy kam sa mozes obratit ak chces sama osobne pomoct. Doposial si neodpovedala. Ja zvyknem podakovat ak mi niekto nieco poradi. 😉
@zita19 Nejak mi unika pointa. Moji predkovia a predpokladam ze ani tvoji nevyvrazdovali, nekolonizovali.Francuzi, Spanieli, Angličania a neviem kto ešte už si uživaju prinos multikultu Ja im ho doprajem.ALe ako sa toto dotyka mna alebo Slovenska???? Čo by potom mali povedat taki Turci za ich vyjadzy v čase Osmanskej ríše alebo nie tak davnu genocidu Armenov????Im sa čo stane?????. Koho budu musiet živit???Nás teda podla teba opravnene zahali mračno syrčanov, lybijcov a afričanov lebo v minulosti niektore krajiny EU sa nespravali dvakrat vhodne???? 😅
@jabadaba
MOžno vedela že ju budu fotit 😀 😀 😀 Utecenec neutecenec vojna nevojna treba vyzerat dobre za kazdych okolnosti.
@anickablava 😀 pripravena vzdy! Idem si brat priklad a vstupujem si do svedomia! Zajtra struham konturky a ocne linky! A kupim si novy ruz! Som sa az zahanbila pri pohlade na tu krasavicu! 😎
@anickablava netvrdim ze opravnene, netvrdim, ze sme vinni. Ale dejiny sa opakuju. Sice v inych dimenziach ale opakuju. A kedze sme sa stali sucastou velkej Europy, aj vsetky prusery velkej Europy sa nas tykaju. A aj keby sme sa sucastou velkej Europy nestali, obavam sa, ze by sa nas to tykalo, ci sa nam to paci, ci nie. Srbsko ani Macedonia nie su sucastou velkej Europy a predsa sa stali obetou tejto skaredej hry mocnosti.
A nie som natolko naivna, ze by som uverila, ze nas toto minie. Toto je laviny, ktoru niekto spustil pred par rokmi (5, 10, 15? Zacalo to Afganistanom, Irakom, Iranom, Libiou, Egyptom?) a ta sa teraz vali na takzvany civilizovany krestansky svet. Prese ten civilizovany krestansky svet, ktory pre tamojsie zasoby ropy bol ochotny spravit cokolvek. Tej ropy, z ktorej mas mozno doma vanu, tvoje deti hracky, su z nej tvoje topanky... Aj ked si tu ropu mozno neliala do nadrze tvojho auta (tam sa s najvacsou pravdepodobnostou leje ruska, ale aj tym si moc isti nemozeme byt) ale aj ta ropa, ktora bola mozno dovodom na spustenie tejto laviny sa ta tyka. Prave pre to co bolo pre nu sposobene. Takze aj ked tvoji (moji) predkovia neputovali juznou Amerikou s konkiskadormi, je to aj tvoja (moja) karma co nas dobieha.
No, kukám, že včea s a nám zas udiali hrozné veci, migranti prelomili oplotenie, madari do nich pálili vodnými delami a slzným plynom, srbi najedovaní, že madari pália do ich uzemia, naozaj sa to začína vyvíjať zlým smerom, treba len dufať, že zvyšok europy si nevezme príklad z madarov. sedem detí zranených, jedno na hlave, oslepené szlným plynom http://www.theguardian.com/world/2015/sep/16/re...
@adsumus a? to máš ako ked ti na tvoje uzemie do tvojho bytu pride zlodej, niekto cudzí. proste sa braniš .....chcu ilegalne prejst hranicu tak čo čakali? Aha, jasne autobusy, taxiky, jedlo čo pohadzu kade tade....
A tie deti tam sami hadzali jak dementi za hranicu...ved si urobia x dalších - toto normálny rodič neurobí. Čvarga ano.
@zita19 tá lavína bola spustená, ked opočlovek chytil do ruky druk a prvýkrát niekomu zavalil. násilie plodí len násilie a ludstvo sa nedokáže a nedokáže poučiť a zastaviť tento domino efekt. v tejto suvislosti sa hodí vyrok a einsteina, že 4 svetova sa bude bojovať palicami a kamenmi.
@sardinka333 neviem nič o detoch, čo hádzali cez hranice, je to vyjadrenie nejakého madarského poradcu, zatial to nikto nepotvrdil nevyvrátil, neviem o tom moc, treba si preverovať info najprv, madari utočili aj na srbských novinárov, dávaju novinárom mazať videa, treba by t opatrný, čo sa informácii týka.
ešte som cchela dať príklad pomoci utečencom egyptský boháč chce alebo už kupil dva ostrovy pre utečencov http://journals.plos.org/plosone/article?id=10....
@adsumus však preveruj, preveruj...vidim fotky z hranic na nete tak tam nemam čo preverovať lebo to vidim. Vidim ako hadzu kamene na policajtov resp. tých pohraničných...a čo? Oni ich maju ist prosit na kolenach aby prestali? Brania sa to je všetko.
"Nikomu nedovolíme, aby nás ponižoval. Vyzývam Európsku úniu, aby zareagovala tak, aby sa jej členovia správali v zhode s európskymi hodnotami. Ak EÚ nezareaguje, nájdeme sami spôsob, ako ochrániť naše hranice a európske hodnoty," povedal srbský premiér Aleksandar Vučić.
a ja len dodavam - suhlas.
@sardinka333 ale hlavne ide o to, že stavanie plotov nič nerieši, europu nemožeme obohnať plotom a bojovať proti tým, čo sa tu chcu dostať, to je nemyslitelne a preto treba hladať iné riešenia.
@sardinka333 ale on to povedal na adresu madarov.
@adsumus a čo madari mu ohrozuju hranice? a ake riešenia ty konkretne navrhuješ?
Australia, Emiraty sa mozu ,,obohnat,, plotom? Zrejme ano...lebo vedia čo by ich čakalo - to čo tu. A maju ,,svatý klud,,. Hranice zavret jednoznačne a kontroly.

@adsumus tie nasledky je asi tazke aj predvidat....uz sme sa ocitli, vdaka clenstvu v EU a NATO vo vire cudzieho konflitku, mozme uz len dufat, ze sa rozhodujeme spravne.