Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
a tu je celé vyjadrenie srbského premiera na jednanie madarov
Serbia’s prime minister accused Hungary of “brutal” and “non-European” behaviour and urged the European Union to respond. “We will not allow anyone to humiliate us. I call on the European Union to react, for its members to behave in line with European values,” Aleksandar Vucic told Serbian state television. “If the EU does not react, we will find a way to protect our borders and European values as well,” he said.
http://www.theguardian.com/world/2015/sep/16/re...
@adsumus a ako to bolo pred ,,zrušením hranic,,? Či ty si ročník čo nepamätá? Lebo ja mám 33 rokov..a pamätám si ako sme stali kolony v aute a čakali na ,,odbavenie,,. Na pas si išla pekne k hraniciam a tam ťa ,,čekovali,, aký problém? Neboj - pohraničný už vedia trasy, monitoruju, maju informatorov...
@sardinka333 podla man podeliť ludí plotom, my jedni tu a vydruhí tam jednoducho nefunguje, neurobíš deliacu čiaru, ktorú nikto neprekročí z jednej alebo druhej strany, nemáš nikdy jednotný názor na vec medzi ludmi a preto treba hladať iné riešenia.
vcera ukazovalo BBC obrazky z tej hranice, do prvej linie dali najmensie deti, za nimi zeny a za nimi boli muzi. doslova ich pouzili ako ludske stity, je to des. potom, ked utocili na hranicu a Madari pouzili slzny plyn, tak prve, co urobili, zacali strkat do reportera a vrieskat na neho, nech natoci dieta zasiahnute slznym plynom. Ich hodnoty su niekde uplne inde ako nase, oni na tie deti zvysoka kaslu, pouzivaju ich len na splnenie svojich cielov.
@adsumus ja nechapem, o co Ti ide, ked sa divis Madarom, ze si brania hranice. maju ich otvorit dokoran a nechat sa pozabijat, ak im nedaju, co chcu alebo co?
a srbski policajti na srbskej strane neurobili nic, aj ked tam zakladali ohne a utocili na Madarov, takze to vyjadrenie srbského premiera by som brala velmi s rezervou. oni chcu, aby ich Madari pustili, lebo sa ich chcu tiez zbavit. vraj im uz srbski policajti rozdavali mapy, ako ist do Chorvatska.
@adsumus presne, lebo to oni chcu, vyprovokovat stret, lebo si myslia, ze nas tak prinutia vzdat to a otvorit hranice, v mene toho, ze su tam zeny a deti. s bábätkom na rukach utocit na policiu, ktora matka alebo otec u nas by to robili. aj na bbc bola prva veta, ze toto ich spravanie - agresivita, im vela priatelov neziska. lenze evidentne sa vsetko da v mediach otocit a biele je zrazu cierne. Madari maju vsetko pravo sveta branit sa.
@adsumus aké riešenia? konkretizuj...pokial viem tak na platný cestovný dokald mozeš cestovať, tak to bolo a nebol problém...cestovať si mohol sice so zdržaním na hraniciach ale mohol.
Už druhý krát sa ta pýtam na to aké riešenia navrhuješ? Či len ,,jalové reči,, o tom ze ,,treba hladať riešenia,,? 🙂 🙂
@adsumus čo ta ochráni?
aj Ahmedovi treba pomôcť:
tam sa pise aj o tych dvoch detoch, co prehodili cez plot. o deti, ktore nikto nesprevadza, sa totiz prijimajuci stat musi postarat, nemoze ich vyhostit a ked budu plnolete, mozu poziadat o znovuspojenie rodiny. nasu civilizaciu zahubi nasa snaha pomahat.
@samo_blaho
Keby boli taki odvazni doma tak davno maju vyhrate. Ale čo by ich čakalo?????Obnova krajiny. Kdezto tu staci sa dostat do DE a je "vydělano"
@adsumus toto je od Alberta vystizny citat...uf, len dufat, ze zostane len pri citate. Drzme si palce.
K tym Madarom a vcerajsim udalostiam - zle sa na to pozeralo samozrejme. Ale! Kazda minca ma dve strany a ako madarska strana dorazne upozornovala, ze si bude strazit hranice a kazdy pokus o ich nasilne prekrocenie potresta, tak druha strana, migranti nadalej provokovali az nakoniec dostali svojich vyhrazok a prerazili plot! Policajti az vtedy zareagovali vodnymi delami a slznym plynom! Ze tam boli deti, to je na triku ich rodicov! Videli situaciu a mali ju vyhodnotit. Ak vidim, ze sa schyluje k agresii, necpem deti do rozkokoseneho davu! Vydierat teda detmi je hnusna podpasovka a je to nefer! Deti mi je luto. Nesmierne luto! Este aj ich vlastni rodicia ich zneuzivaju na dosahovanie svojich cielov. Dve deti rodicia prehodli cez plot, pricom sa zranili. To nerobi normalny rodic!
Preverit si to mozes z viacerych zdrojov, sleduj madarsku TV, Srbsku TV a spol. Situacia bola divoka, dav sa vymkol akejkovlek kontrole! Na fotografiach srbskych novinarov ma zarazila jedna vec - dymovnica v rukach migranta! Kde do frasa ju vzal? Od Madarskych policajtov nie, pri podrobnom skumani fotografii mad. policajtov bolo jasne cim su vyzbrojeni oni - panciermi a prilbami, sprejmi so slznym plynom a vodnymi delami v pozadi! Odkial mal teda jeden z migrantov dymovnicu, ktora svojim vzhladom priam kricala, ze pochadza odinakial! To si pribalili?
Adsumus, tu vela veci nesedi, preto je dolezite to kriticke myslenie, emocie musia ist bokom. Ak emocie prevladnu, potom sa mozme rovno zvalit vsetci na zem na znak pokory a rezignacie a migranti dosiahnu svoje! To pre nich bude jasny signal, ze ak Europanom ukazu silu, ta kapituluje! Toto je vsak cesta do pekiel. Ved sa aj hovori, ze cesta tam byva dlazdena dobrymi umyslami! Jedna vec je pomahat, druha sa nechat sprosto zneuzivat. A to sa deje.
Nasilim sa nemoze vynucovat nic. Nasilim sa nevymaha ziadne pravo, a porusovanie prava, cize nepravo nikdy na prava nezaklada! Tu dochadza k hrubym poruseniam prav EU. Je normalne sa tomu branit. Nie je normalny postoj zvysku EU, ze nechava Madarsko sa machat v tomto prusere samotnych. To sa nerobi. Chranit Schengensku hranicu je psou povinnostou vsetkych. Na tejto povinnosti sa aj Schengen zakladal a kazdy jeden novy clen musel splnit tolko kriterii a podmienok, ze je absolutne v tomto kontexte neakceptovatelne, ak si z tychto povinnosti momentalne podaktore staty robia srandicky! Sranda totiz skoncila.
K egyptskemu dobrodincovi, co chce kupit ostrovy pre migrantov. Kto ich tam bude zivit? Tu nejde len o priestor, mily podnikatel to trosku nedomyslel. Vybuduje kompletnu infrastrukturu? Bude ich zivit? Da im pracu? Detom skolu? Ako to tam bude fungovat? A ako vlastne budu fungovat pohromade statisice ludi pochadzajucich z roznych nabozenskych mensin Blizkeho vychodu? Ved sa zeru medzi sebou ako psi! Suniti tam dlavia sitov, jezidov, alavitov, krestanov! Este aj na ostrove Lesbos sa medzi sebou biju Iracania, Syrcania a Afganci! Ja si to predstavit neviem.
Riesit sa musi predovsetkym zdroj tychto nepokojov, sunitov a sitov postvali proti sebe Zapadne krajiny, ktore to tam rozryli ako svine pole! Podla najnovsich informacii to konecne idu riesit. Konecne sa uracili aj Spojene staty pristupit na spolupracu s Rusmi. Ku ktorym sa uz pridalo Francuzsko a Nemecko lebo velmi dobre vedia, ze bez spoluprace s Ruskom niet sanci na vyriesenie pruseru, ktory si namrvili.
@samo_blaho to je paradox, co?
@jabadaba toto je paradox:
http://www.sme.sk/c/8004063/arabsky-svet-arabsk...
@samo_blaho ja som zdesena aj z tohto:
http://makeagif.com/6Ra6aY
@samo_blaho zaujimavy clanok, ozaj paradox. 😒
@jabadaba
No zrejme vedia čo budu robit už od mlada. Dost smutna predstava.Toto su ti chudaci ktorym mame pomahat???? Viete si predstavit že ja by som utekala pred vojnou a niekde v Egypte by som im ukazala toto do kamery???
@anickablava priznam sa, neviem co si o tom mysliet. Pozitivne to nehodnotim. Som vychovana v inom duchu, prijimat pokorne pomoc a rovnako pokorne o nu ziadat....nie sa vyhrazat. ☹
@adsumus "Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu."
uz ti chyba len svetovy mier..pripadne mier v celej galaxii..
@valy to na tych hraniciach mi presne pripomina Grecko, ked sa tam snazili vylodit jedny z prvych utecencov...zeny a deti pohadzali do mora. Samozrejme grecki policajti poskakali do mora tiez, aby zeny a deti zachranili pred utopenim...a "pani tvorstva" sa stastlivo vylodili na pevnine a utiekli....
btw. ..ze sa tak ukrajinci hufne nerozbehli do sveta, ked tam padol Krym, na Donecku uplna zufalka...tym by urcite stacilo aj male chudobne Slovensko..."zrekreovali" sme par deti a odvsadial sama vdaka...asi to nebude len to "slovanskou" mentalitou, ze? 😉

@sardinka333 ako zavrieš hranice? ved to su desattisíce kilometrov, kto to bude strážiť? ako? a lludia nebudu cestovať von a dnu?