icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

alaguema
17. sep 2015

@adsumus súhlasím s tým, čo píše @zita19 konkrétne sa k riešeniu vyjadrila v komente o 17:38. Keby som vedela, kto konkrétne ťahá šnúrkami v tejto hre, bola by som asi väčšia pani, než momentálne som. Takže, prosím, nepolož mi otázku, ktorú tak trochu aj očakávam 😉 Nie, neviem, kto to je, alebo skôr aká skupina ľudí to je.

adsumus
autor
17. sep 2015

@alaguema aha, takže tam niekde je skupinka, ktorú ked sa podarí odhaliť a zlikvidovať nebude na svete vojna ani konflikty, nenažratí ludia, naboženskí fanatici, idioti pripravení zabíjať lebo im ukážu obrázok, prestane sa kšeftovať, okrádať, zneužívať moc, no tak mne to stačilo, máte zmysel pre humor, dievčence.

alaguema
17. sep 2015

@adsumus ó nie, Nobelova cena je len pre "mierotvorcov" ako je Obama 😀

adsumus
autor
17. sep 2015

a dufam, že aj ludská hluposť zanikne, lebo to je najšastejší zdroj problémov medzi ludmi. 😀

alaguema
17. sep 2015

@adsumus nie, nie je to také jednoduché, ako si opísala...povedala by som, že tvoj pohľad na vec je veľmi ehm... inzitný. Ťažko sa s tebou diskutuje.

adsumus
autor
17. sep 2015
adsumus
autor
17. sep 2015

@alaguema insitný

zita19
17. sep 2015

@adsumus nie celosvetovy mier nebude. Ale staci sa poucit z dejin. Vzdy to bola nejaka zaujmova skupina, co miesala karty a pre svoje ciele vyuzivala vsetkych a vsetko, co sa vyuzit dalo a mohlo.
Ani teraz to nebude inac. Dufam, ze sa coskoro presvedcis o tom, ze mame pravdu. Hlavne coskoro. Pre dobro tych, ktori su do tohto zatiahnuti proti svojej voli. Teda mna, teba, vsetkych europanov, utecencov...

jabadaba
18. sep 2015

Nech sa paci, urobte si usudok sami. Europa pada doslova na nos pod naporom utecencov, ktorych pocty su proste nezvladnutelne aj z dlhodobej perspektivy. Tu mame Saudsku Arabiu, ktora pomocnu ruku ludom svojej viery nepoda, hoci ma okrem rovnakeho kulturneho a nabozenskeho zazemia aj obrovske kapacity co sa tyka ubytovania!

Miliony klimatizovanych prazdnych stanov, poskytujucich taky komfort, o ktorom nesniva ani Europa samotna! Stany su urcene a vybudovane pre ucely sezonneho ubytovavania putnikov do Mekky!!! Zvysok roka, t.j. takmer cely zvysok roka, cca 360 dni su tieto stany prazdne!

https://www.youtube.com/watch?v=hl_62qogKx4

Uz len dodam, je to prave Saudska Arabia, ktora vydatne v sucinnosti s USA podporuje Islamsky stat! Cize, je spoluzodpovedna za momentalny exodus v plnej miere!

jabadaba
18. sep 2015

skvely dokument pre naivky, nech sa paci otvorit ocka a zacat pouzivat sivu hmotu v hlavach!

https://www.youtube.com/watch?v=Vjcjz4gwT4Q
anickablava
18. sep 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.
anickablava
18. sep 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Od zaciatku tvrdim ze ide viac menej o ekonomickych migranov. Ktori chcu to co nemaju doma. Byvaju niekde v pusti na piesku.V televizore vidia ako sa v Nemecku maju ludia dobre. Postaraju sa onich.Daju im v podstate vsetko. Ich ulohou je akurat naucit sa jazyk. Pohrabu vsetky peniaze riskuju nebezpecnu plavbu aj cestu.Ale idu za svojim.EU urobila velku chybu ze ich sem vpustila. Mali vybudovat tabor a selektovat. Kto je naozaj utecenec a potrebuje pomoc. Alebo kto len ide za vidinou lepsieho zivota,ale doma mu v podstate nic nehrozi. Kolko je takych čo tuto situaciu zneuzivaju. Europa uz nemoze byt taka slepa.Nemoze sa starat o vsetkych čo sa nemaju dobre. TO je jej a aj nas koniec.

jabadaba
18. sep 2015

@anickablava vystizne.... :(

Ja len neviem kam tento svet speje. Tak uz Holandania rezignovali a ustupili vyhradam OSN! Ich detom uz nebude nosit darceky Cierny Peter spolu s Mikulasom...Je to vraj rasisticke. Nemam slov. ☹

adsumus
autor
18. sep 2015

@jabadaba nemáš asi dobre informácie alebo si nechceš overovať, čo dávaš saudska arabia dala povolenie na bývanie, s ktorým získali právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť, vzdelanie a prácu 100,000 utečencom zo syrie, ktorí ccheli zostať v krajine,nechápem ako môžete byť taký zaslepení a veriť každej jednej falošnej správe, čo sa dočítate, hrozné, pritom to stojí 15 sekund preveriť si, či je pravda, čo postujete.

http://www.theguardian.com/world/2015/sep/12/sa...

adsumus
autor
18. sep 2015

@jabadaba a dali 700mil dolárov na humanitárnu pomoc.

sponqa
18. sep 2015
czechzuzanaba
18. sep 2015

@sponqa co to je?

dekys
18. sep 2015

berte si ich domov k sebe teda,paciiii saaaaa

adsumus
autor
18. sep 2015

prečo je madarsko príšerné k utečencom
http://www.vox.com/2015/9/18/9349081/syrian-ref...

adsumus
autor
18. sep 2015

chlapík, čo ho potkla madarská novinárka ju vystríha pred karmou http://edition.cnn.com/2015/09/16/world/man-tri...

malabiba
18. sep 2015

@adsumus Je jednoduché hrať sa na slepú babu. Pár zásadných faktov.
1. Problém s militantným islamom bol vždy vážny, ale do hrozivých rozmerov sa rozvinul po roku 1948 vďaka vzniku štátu Izrael.
2. Terorizmus arabský a židovský na území tohto štátu kvitol ešte pred jeho vznikom. Sionofili ochotne zabúdajú, že priekopníkmi teroristických boli židovskí osadníci a že aj pár prezidentov Izraela boli aktívni teroristi!
3. Na zakrývanie týchto faktov sa používa obľúbená formula kritika sionizmu = antisemitizmus.
4. Palestínčania sa stali vzornými žiakmi sionistických teroristov. Mimochodom vycvičených spojencami počas II. svetovej vojny v boji proti Nemecku.
5. Situáciu vyostrila séria väčších a menších vojenských konfliktov Izraela so svojimi susedmi.
6. V roku 1990 začala séria vojen „Persian Gulf Wars“ . Za pomoc pri oslobodzovaní a ochrane problematických práv Kuvajťanov na darmožráčsky a parazitický spôsob života, sa nám (aj Slovensku, lebo sme boli súčasťou spojeneckej aliancie) odvďačili tým, že je to práve Kuvajt, ktorý je jeden z najväčších sponzorov ISIS. http://www.brookings.edu/~/media/research/files...... , www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/k...... , ... atď.!

a teraz to pokračuje ďalej a teraz sa tu máme hrať na záchrancov?

adsumus
autor
18. sep 2015

@malabiba tak už nie syria a usa, už kuvajt? moje nervy, ešte kto tu bude vinný za isis okrem isis, des a hroza, ludia

malabiba
18. sep 2015

@adsumus rozumieš po anglicky?.....tak čítaj odkazy....a potom reaguj

malabiba
18. sep 2015

@adsumus prečo odchádzajú utečenci z Turecka....určite nie pred vojnou
http://www.reuters.com/article/2015/09/18/us-eu...

adsumus
autor
18. sep 2015

@malabiba ty to tam píšeš vo svojom príspevku, že kuvajt sa nám odvdačil podporou isis, už tu písali kočeny, že to je usa, saudská arábia, kto ešte?

malabiba
18. sep 2015

@adsumus ešte raz opakujem, čítaj odkazy, píšem o dôvode vzniku

mima4
18. sep 2015

@adsumus je super byt za pomoc, aj ja som, ale skor za aktivnu, a teda naucit ludi fungovat v spolocnosti, pomoct im s jazykovou barierou, strucne povedane "naucit ich chytat ryby".

Keby sa zrusili socialne davky, bolo by to mozno najlepsie..nikto by nikomu nevycital, ze je prizivnik.

adsumus
autor
18. sep 2015

@malabiba ja viem dovod vzniku, jeden povie ten a druhý henten, neriešim. riešim problém nie príčiny.

adsumus
autor
18. sep 2015

@mima4 neviem čo by to znnamenalo zrušiť dávky, ešte som nad tým neuvažovala.