Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
ja pridavam k tomu, co tu pisala @jabadaba, co su ti "utecenci" zac. Mam kolegu, povodom zo Syrie, stale tam ma 3 sestry, 2 ziju na severe v Kurdistane a jedna niekde na juhu ( tie ani len neplanuju stahovat sa, ani len do Turecka)- stred je ovladany ISIS a este ma brata (ci dvoch?) a jednu sestru, ktori ziju v Turecku (trosku pocetnejsia rodinka 😀 ) konecne sme robili spolu, tak som s nim mohla hodit rec, ako vnima situaciu s utecencami. V prvom rade - absolutne nesuhlasi s tym, co stvaraju, 2. povedal, ze ide v drvivej vacsine o ludi, ktori zili v Turecku, dostalo sa im echo, ze v Nemecku bude lepsie, tak sa stahuju. Taktiez povedal, ze nie je problem ziskat falosny syrsky pas, hlavne ludia z Iraku sa snazia takto dostat do Europy. Na zaver hovoril, ze zial u nich (v Syrii) si nedokazu ani politici sadnut za stol a nejak rozumne si nieco vykomunikovat, vsetko sa riesi len bojom a nasilim, napr. ludia sucasneho prezidenta vobec nechcu, ale ten sa tam drzi jak kliest ...
@zita19 no, mam-na kazdom poschodi aspon jedno 😅
@zuzkaanicka vies co ma udivuje? Tito experti, politologovia a analytici a co ja viem ako sa tituluju tvrdia to co ja viem uz odkedy sa zacali hromadne vylodovat v Grecku. Do prdele, kde boli so svojimi rozumami vtedy. Ci sa to nehodilo do novin davat v aprili?
@sisaka tak to nie je sam. Spomen si na nasho najdobrotivejsieho premiera Meciara. Ten keby mal moznost, tak tiez pouzije ozdrojene sily, len aby nemusel odist 😝 😝 A takych je po svete koopa. Niektori idu cez mrtvoly, niektori nie ale drzia sa oko klieste a ked to nevyjde kopu ako zdochynajuci kon. Vsak pozri sa na Tureckeho prezidenta. Ten uz tiez zbranami "naprava hlavu" Kurdom. Tam sa tiez schluje k obcianskej vojne.
@zuzkaanicka 😀 myslis?
@maca_p
@sisaka
baby, hlavne za Assada bola Syria v poriadku. Nez prestal istym kruhom vyhovovat a zacali tam dvihat umelo vlnu odporu voci nemu....nieco na sposob ukrajinskeho majdanu! Kym tam bol poriadok pod jeho vedenim, ziadne extremisticke sily sa nemali sance prejavovat. Spolu vedla seba zili siiti, suniti, alaviti, krestania aj jezidi a ini! Po zasahoch zvonku sa tieto skupiny medzi sebou zeru ako psi, obcianska vojna je v plnom prude a za vydatnej pomoci ISIS, odchovanca tych istych kruhov!
@maca_p ved prave! Lybia bola jednym z najvyspelejsich statov toho regionu, jej infrastrukturu sme im mohli zavidiet! Detto Irak! Fungovalo to tam vdaka tym "diktatorom". Po vykonstruovanych obivneniach ci uz o chemickych zbraniach a pod. boli zosadeni vodcovia, Lybia total zbombardovana a mame tu dnes vysledok! Chaos, rozvrat, total popol! Syria je na tom podobne. Damask poznam osobne a je mi do revu pri pohlade na tu krajinu dnes! Tak nadherne mesto sa len tak nevidelo, v cukrarnach kocky s odhalenymi tvarami, pohoda. Dnes? Vidime ten sajrajt. 🙄 😝 Assad stoji proste v ceste!
pol jednej,porucam sa 😀
hybajte na kute!
Arcibiskup z Canterbury prichýli vo svojom domove (paláci) rodinku alebo dve utečencov. "Aj Ježiš bol utečenec a sú tu ludia, ktorí potrebujú pomoc z vojnou rozvrátených krajín." Nasledoval tým výzvu pápeže Františka, aby každa kresaťnská obec pomohla jednej rodine a sám poskytol prístrešok jednej rodine vo Vatikáne.
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigrat...
Chcem poprosiť všetkých, čo sa do tejto temy chodia zabávať, aby ste s tým prestali, táto humanitárna kríza je pre mna nesmierne važna vec a chcem získavať o nej (o kríze podčiarkujem) viac informácii a podielať sa na jej riešení, ak sa bude dať, nechcem tu žiadne hlupe konflikty, typu, kto je horší, či kresťania alebo muslimi,kto kde koho nakopal, či oplul, aký čajík ste si navarili, taký si vypite, nezaujíma ma to, neželám si tu ani politickú propagandu z jednej alebo druhej strany, obvinovanie mojej osoby z vecí, ktoré si nemyslím a za názory, ktoré nezastávam. Mnohým sa vám nepáči netolerantnosť muslimského náboženstva, nebudte rovnaké a nechajte tých, čo chcu pomáhať na pokoji. Dakujem za váš rešpekt a pochopenie.
Ktoré krajiny prijali kolko utečencov a ako im pomáhajú.
http://edition.cnn.com/2015/09/09/world/welcome...
@adsumus az na to, ze si este nic nevyriesila, o moslimsko-uteceneckej otazke nanas ani sajnu. takisto sa sa nestretla pracovne s utecencami, tak co chces ty riesit? baby ti davali niekolo kontaktov, kde by relativne bola uzitocna ako pomocnica. urobila si nieco v tomto smere?
to ze biskup ubytoval par rocin utecencov svedci o tom, ze nieco urobil pro forma. cirkvi maju neskutocny majetok, neskutocne vela nehnutelnosti, tak to je nic proti tomu, kolko by mohli pomahat! 😉
myslis, ze je zaujmom katolickej cirkvi poskytnut ubytovanie milionom utecencov??
preco im nepomaha moslimska obec, ktora je velmi pocetna v kazdej krajine??
@maca_p pomáhaju aj muslimovia http://www.stuff.co.nz/manawatu-standard/news/7... každý kto chce pomáha, kto nechce nepomáha, ved to je každeho osobná vec.
http://www.bbc.com/news/world-europe-24583286
tu su dobre statistiky, syrcanov je celkovo menej ako polovica utecencov do EU a to este podla mna mnohi zahadzuju doklady a tvrdia, ze su syrcania, resp. si vybavia tie falosne, minule novinári dokazali, ze to nie je problem (kazdy chce byt v EU Syrcan, ked im Nemci vsetkym slubili azyl)

@zuzkaanicka ty mas zrkadiel ako na zamku 😉