Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@jabadaba ohladne tej stadovitosti...vies co? Ja sa tym ludom ani necudujem...nikdy ani za sociku nebola taka masova medialna kampan za ucelom osprostenia naroda! Teraz proste "frci" byt ludomil, pomahat, vyzbierat sa aj na vyskum vyvoja novej ocnej linky pre bezdomovkyne☹ ..mas milion mimovladok, obcianskych organizacii, ktore stretnes vdsade s natrcenou rukou, ako egyptsky nosic batoziny..a ked sa im zda stale malo, zorganizuju nieco v style a la "modre z neba", aby sa zas do kasicky prispelo. Ved tolko "dobrovolnikov" a "ludomilov" tiez musi z niecoho zit....
...za vsetko len jeden priklad, ako sa konkretne tu na SK kazdorocne a niekolkokrat do roka robi zbierka na vyskum jednej zo smrtelnych chorob...a vyzbierali sa neuveritene prachy, take, ze keby vsetky nasmerovali na ten vyskum, uz 10 rokov nevieme, ze taka choroba existovala ...:.(
..je to, ako keby si tento narod kupoval odpustky.... 😖
@victory1 je to tak, vnimam to podobne a o tej zbierke, ktoru spominas na zaver mam tiez uz nazor po tom co sa na verejnost dostali ich faktury... 😝
Do mimovladiek prudia neskutocne peniaze, to len naivky si myslia, ze tieto organizacie ziju z lasky a pre lasku vsetkych naokolo. 😒
manzelova teta bola taka humanistka voci nasim spoluobcanom ze vacsej nebolo..60 rokov sa ich zastavala, posielala oblecenie do osad, obhajovala, ze oni za nic nemozu...to my bieli im krivdime....dohadala sa s celou rodinou ked niekto si dovolil nieco povedat na adresu nasich spoluobcanov...po 60 rokoch zmenila nazor....po tom co sa jedna rodinka nastahovala v bytovke vedla nej a ona skoncila na invalidnom dochodku s psychiatrickou diagnozou.....
Tazko je vysvetlovat niektorym, ktori nezazili....Niekto ma viac skusenosti, niekto menej..niekto sa asi potrebuje popalit aby pochopil....skoda len, ze to potom zasiahne nielen jeho ale celu spolocnost.. a uz bude neskoro...
Blizi sa pamiatka zosnulych.... len pozor aby ste nestupili nahodou na nejakeho migranta....
Dospeli sme do štádia ked je ľudomil presvedčený o svojej pravde isty sám sebou pretoze šíri dobro dokonca sa cíti prenasledovaný.. Nechápe ze je len nástroj mimovládok na to aby šíril dojatie a ľahkú slzu.. Nechápe ze jeho počínanie je nebezpečne..
Riesi sa tu pomoc.. Voda veci deky.. Preboha väčšina ľudi na doma tašky zo starými vecami nové ani najlepši ľudomil neda.. Ale z veľkou pompou pomáhajú.. Imigran poďakuje a tu pomoc berie ako potvrdenie ze je vo svojom prave požadovať viac.. Však kde nájdeš krajiny kde vojdeš ako agresor a este ta aj privítajú.. Len tu znudene Európanky co páchajú dobro..
Nepomáhajú len zvyšujú efekt volanie a kedže su zmýšľania jednoduchého nechápu rozdiel medzi tisíc a miliónom imigrantov co uz čakajú za hranicami..
Písala som to uz niekde.. Ako bude reagovať rodina ktorej člen sa rozhodne otvoriť dvere viacčlennej rodine s odlišnou kultúrou a pracovnými návykmi viac ako pochybnými? Ked im tento člen po čase povie ze sa presťahujú do menšieho pretoze početná rodina potrebuje doniesť zvyšok rodiny a potrebuju miesto? A ako vrchol zahlási ze nemôžu mat viac deti pretoze musi pracovat aby mohla nová rodina žit podľa štandardu? Vyhlásia člena za nesvojpravneho pretoze rodina vďaka jeho rozhodnutiam skrachuje a zanikne..
1000 imigrantov plus rozvetvené rodiny ako bonus je menšie moslimske mesto..
@linda81 neviem ci si dala tu robotu a spatne docitala co sme popisali. Ak nie, tak by som rada upozornit, ze uz cez vikend som pisala to co je uvedene aj v tomto komentari.
Mozu sa Nemci (aj vy naturalizovani Nemci) citit nepochopeni, moze sa im zdat, ze cela Europa je proti nim, ze oni su ti jedini spravodlivi a oni jedini vitaju imigrantov s otvorenou narucou (aj ked asi nie vsetci, zdielaju toto bezhranicne nadsenie, o com svedci vypalena telocvicna, pripravena ako nudzove ubytovenie pre imigrantov). Lenze pravda je niekde inde.
http://www.novinky.cz/komentare/381395-komentar...
A o porusovani zakladnych principov EU v pripade nanutenych kvot radsej pisat nebudem. Uz sa to tu preberalo. Len by ma zaujimalo, ako chce Nemecko donutit tych ludi aby sli na Slovensko? Lebo ani ti, co maju byt docasne umiestneni v Gabcikove ako pomoc pre Rakusko tam umiestneni nechcu byt, napriek tomu, ze pocas tohto pobytu podliehaju Rakuskej imigracnej procedure. Obavam sa,ze o partyzdnov budem v mediach sledovat zabery,ako Nemci vlecu po zemi vzpierajucich sa ludi, aby ich deportovali do statov EU. Koho deportuju? Nepredpokladam, ze budu losovat. Poslu len tych co sa im nehodia. S deportaciami maju bohate skusenosti, hadam to zvladnu. Len ked bude potom ta proklamovana humanita? 😖
Ahojte. Prečítal som si vašu diskusiu a zvažoval ju uzamknúť. Na posledných stranách sa zmenila na urážky, obviňovanie a riešenie toho, kto čo kedy povedal a nepovedal a nikam to nevedie. Chápem, že diskutovať na takúto tému je na toľkých stranách a v takom počte diskutujúcich možno nemožné. No ak sa o to chcete ešte pokúsiť a diskutovať ďalej bez vzájomného obviňovania, diskusiu nechám aktívnu. Nečakám, že má diskusia združovať len ľudí, ktorí sú "za" alebo "proti" pomoci utečencom. Práve naopak, odlišné názory ju môžu posunúť ďalej. Avšak nie v prípade, ak každému záleží len na tom svojom a diskusia "stojí na jednom mieste". Ak sa vrátite späť k urážkam, tak bude diskusia natrvalo zamknutá. Ďakujem za porozumenie.
Pekný deň prajem,
Mário Šmýkal
Modrý koník Team
Môj názor je, že ludia, ktorí chcu aby bola táto diskusia zavretá( píšu to priamo) vyvolávaju umelé konflitky a preto je teraz doležité od adminov, aby ste sledovali, kto je utočný a kto chce diskutovať ako človek a podla toho jednali a neriešili vec trestaním všetkých rovnako, aj tých, čo chcu normálne diskutovať, dávať argumenty aj tých, čo vyvolávajú umelý konflikt (falošným obvinovaním tých, čo s nimi nesuhlasia, že su psychopati, mafiáni, debil,vymyté mozgy, zlí ludia, podplatení, naivní a tak dalej paleta je naozaj široká v tejto diskusii) normálnych, neagresívnych ludí odradí. Dakujem za zváženie mojej žiadosti.
davam to aj do tejto temy: tu si mozete precitat komentare Kanadanov, co si myslia o migrantoch v Europe, su na "nasej" strane a nepacia sa im rozhodnutia EU:
http://www.cbc.ca/news/world/refugee-crisis-eu-...
Zhruba, co ludia pisu: je to migrantska kriza, nie kriza utecencov, europa by ich mala vsetkych poslat nazad, poslite ich domov, buria sa v uteceneckych taboroch, budu sa burit aj potom, ak nedokazu vychadzat zo susedmi v tabore, ako mozno ocakavat, ze budu vychadzat s krestanskymi susedmi v hostovskej krajine, so susedom, ktory ma gay syna, ci dceru v bikinach, pozrite sa na problemy v Svedsku, Dansku, uvidite, ako zapadnu ...., Europa potrebuje vyslat na hranice armadu, NATO by malo pomoct. Fakt, ze sa to nedeje je znakom, ze je za tym politika zradcovskej elity. Je hanbou, ze krajiny vychodnej Europy boli nutene prijat kvoty, polska vlada zradila ludi, ktori ju volili. NIe su to utecenci, su to ilegalni imigranti ... atd. mozete si citat, takto vidia situaciu ludia, ktori maju este zvysky mozgu a dokazu kriticky vyhodnocovat informacie.
@anickablava Story o tom, že mal byť teroristom je hoax.
https://www.facebook.com/totalliberation.org/ph...
@adsumus ty mas normalne ,,hraničnu fobiu,, alebo neviem..ty sa furt bojiš o zavretie hranic...x prispevkov maš takých..čo sa tym vyrieši, no vela sa tym vyrieši. Pretože utečencom v taboroch TUrecka, Jemenu, Syrie sa da jasne na javo ze je ,,zatvorene,, a ist sa neoplatí......tak to povedal aj madarský premier Orbán - tí ludia maju pravo na dostojnost a ludskost ale nemaju právo na ,,lepší zivot,, pretoze europa nie je schopná tahat take množstvo ludí to si treba uvedomit. Väčšina si ilegalni migranti čo idu za ,,lepším,, a nie vojnový utečenci - nechcu ziť v taboroch kde už nie je vojna, chcu zivot alá Nemci, Švedi..ale bez roboty... 🙂
@sardinka333 toto su ti chudačikovia....čo držia hladovku lebo nedostavaju 2000 eur mesačne ako ,,kapesné,, od štatu...je to čvarga...o toto im ide...nasadit na lod a poslať domov. Komu sa nechce klikat na link tak v skratke ....
V Rakousku azylanti drží hladovku za zvýšení kapesního. Požadují 2000 eur na osobu a cestovní pas… I když těchto 20 hladovkářů z korutanskeho tábora v St. Kanzian am Klopeinersee zjevně nemá představu o hodnotě peněz a za jiných okolností by to byl jen komický výjev, ve skutečnosti jasně dokazuje, že o nějakou záchranu před válkou jim nikdy nešlo. Jsou to nejen ekonomičtí uprchlíci, ale navíc i pijavice, kteří na západ šli s vizí, že dostanou povinně od hloupých Evropanů miliony zdarma. Bohužel, místo toho, aby tyto arogantní příživníky Rakušané posadili do letadla se zpáteční letenkou, klidně je nechají ať dále přežívají na úkor rakouských daňových poplatníků.
Vyborne video.
https://www.youtube.com/watch?v=RvOnXh3NN9w
Kdo neumi angl, jsou tam titulky.
@sardinka333 obavam sa, ze @adsumus to bud nechce, alebo nedokaze pochopit
@adsumus myslim si, ze ked si krajiny dokazali ustrazit hranice v minulosti, tak to dokazu aj teraz. I ked teda, co si ja, alebo ty myslis, je v tomto pripade uplne irelevantne. A cena? No armada sa miesto vyvalovania presunie k hraniciam a aspon tam vykazu nejaku cinnost, vsak su za to plateni.
Ci sa tym zabrani stretu dvoch svetov? to urcite nie, ale nemysli si, ze ked ich napustaju do Europy, ze sa moslimovia z vdaky obratia a zacnu sa spravat tolerantne voci inym nabozenstvam a prestanu s teroristickymi utokmi.
@sardinka333 ja by som navrhla hranice zrusit uplne. Vsade. Nech sa ludia premavaju uplne slobodne, volne, bez obmedzeni. Mna napriklad desne obtazuje jednak, ze musim ziadat vobec o vstupne viza do niektorych krajin. Uraza ma to. Potom ma uraza vysluch, ktory som musela podstupovat bud priamo na ambasade tej ktorej krajiny ci priamo na letisku, u imigracneho pracovnika! Tiez ma obtazuju neustale letistne kontroly, presvecovanie batoziny, odoberanie odtlackov prstov ci nutnost sa vratit v avizovany termin inak pojde po mne imigracny urad! Teba to neotravuje? Preto vitam napad zrusit hranice a s nimi suvisiace hranicne a colne procedury! Krasna predstava! Volna ako vtak....
@jabadaba.ja tie krajiny chapem, prečo by si tam mali pušťať kde koho...bez teba aj bezo mna sa zaobidu, nepotrebuju nas, maju aký taký prehlad kto im čavarguje po krajine. Tuto hen...x ludi s batožtekmi...kto ich skontroloval aky tam maju proviant? Mohli sem navlačiť čo chceli...nikto ich nekontroloval. Ja som nezažila ziadne extrem kontroly aj ked pravda nebola som v nejakých extra krajinách...len ako dovolenkár a nemala som ziadny problém.
Sloboda predpokladá aj zodpovednost a nejake pravidla spolužitia alebo ta volnosť ako si to nazvala, ale kedze ludia toho nie su schopní tak musi byt systém, ktorý obťažuje.
@sardinka333 ved ja viem, to bola lahka ironia, pretoze nepochopim ako niekto nechape vyznam hranic. Ja mam dojem, ze tu si niekto pletie slobodu s anarchiou. To co dnes mame v Europe je prave ta anarchia. Ako platia pre mna striktne pravidla a musim ich strpiet, tak proste platia a musia platit pre vsetkych bez rozdielu. Presne tak, ako pises v poslednej vete, system musi byt.
Videla si to video co tu dal richard? Tolka neucta....ja som zirala v nemom uzase. Najma preto, se velmi dobre vedia co to je ,ze su to hroby, ze je to cintorin, pietne miesto. :( To je uz barbarstvo a niet ospravedlnenia, ani nudza nie.
@jabadaba diky za tip.
Tak koho by neobtazovali hranicne kontroly, vsakze, zvlast ked sa ponahla albo ked jeho mozog este spi, lebo si mysli, ze su 3 hodiny rano a nikto ho nema otravovat priblblymi otazkami
Ja som zazila pred 2 rokmi totalny vysluch, ked som na kanadsky pas prisla do Londyna, UK navstivit kamosku. Bola som tak vyspovedana na letisku, ze ku koncu som si uz sama zacinala mysliet, ze som tam neprisla na navstevu, ale pracovat, to by sa mi so slovenskym pasom nemohlo stat 😀
@jabadaba ano...čo na to povedať...aspon vidno ako nami opovrhuju, je im jedno čo a kde...klapky na oči a Nemeckooo.... 🙂
@sisaka Aha, takže ked si krajiny dokázali ustrážiť hranicu v minulosti (kedy, kde) tak znamená, že si ju udržia naveky? Myslela som cenu nie finančnú ale ludsku, ak tých, čo potrebuju pomoc, matky s deťmi nepustíme do Europy a oni sa nemaju kde vrátiť,ani sa nemôžu, lebo mestá su zničené a v krajine povodu vládne teror, aké to bude mať dosledky pre týchto ludí? A stretu kultúr to ako sama píšeš, nezabráni, tak aký má teda význam zatvárať hranice?
Tie dva extremy, čo tu vládnu v názoroch sa mi nepáčia, ani zatvorenie, ani uplne otvorenie hraníc nebude riešenie, riešenie je zatial pre mna hraničné kontroly, vytvorenie hot spotov a sprísnenie požiadaviek na udelenie azylu, plus kvoty. Ak naplní kvoty jedna krajina, utečenci sa prerozdeluju tam, kde je volné miesto, ak to odmietnu je to ich rozhodnutie a vrátia sa do vlasti, plus najdôležitejšie riešiť konflikt v syrii a nevyvolávanie konfliktov krajnej pravice s utečencami v krajinách, kde sa ocitnú, to by sposobilo anarchiu.
Co hovoríte nato, že sk zostalo vo svojom odmietaní kvot osamelé s madarskom? Aké do bude mať následky do buducna, podla vás?
@adsumus pozri si konecne statistiky, kolko je tam tych matiek s detmi, ked nimi stale hras na city, po prve a po druhe, kolki su zo syrie a iraku, kde sa bojuje, je to menej, ako stvrtina, a aj to je otazka, ci su naozaj stade, ked nemaju doklady. zvysok je z hocijakých iných statov.
@valy ja nehrám na city, prestante s tým obvinovaní, nič to nevyrieši, ja cchem racionalnu diskusiu, pochopte to. Kde su ženy? videla si aká je situácia v syrii, teror, teror,hlad, sucho a ešte raz teror, tak ako tam môžu žiť ludia? nemaju školy, nemaju nemocnice, nemaju ani prácu, je jasné, že odtial utekaju kto môže a ako môže. myslíte si, že oni sa zaharnicou len tak otočia a vrátia sa ako keby sa nič nedialo, veľa z nich hovorí, že ak sa vrátia, čaká ich smrť a ked si pozrieš obrázky z krajiny, nemôžeš tomu neveriť.

@jabadaba ved toto...myslim, ze ked mi niekto cudzi zaklope na dvere a cokolvek odo mna chce, ziadam, aby sa nejako preukazal, dolozil co chce, proste potrebujem, aby mi zdokladoval opravenost toho, ze chce navstivit moj byt, ci dom alebo odo mna nieco chce...a je mi jedno, ci priletel, pricestoval busom, alebo prisiel peso...toto je absolutne nepodstatne.
A ked toto vieme vyzadovat pri svojich vlastnych pribytkoch, nemyslim, ze existuje jediny dovod, preco to nevyzadovat, ked niekto vstupuje do nasej vlastnej krajiny....a to bez vynimky.