Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@czechzuzanaba Ja som ta nenazvala tupelom prečo hned utocis ze si to myslim????? ja nie som ty. Či sa nimi obchodovalo alebo nie neviem ale poznam jednu babu čo v takom byte s detmi byva. A bola to tyrana žena čo si prešla dost tažkym životom. Tak si nedokazem predstavit kam pojde ked ju vysačkuju aby uvolnila miesto migrantom?????Tak ako sa stalo v Nemecku?????Čo sme sa už nadobro pomiatli???
@anickablava Tak ty si tu zacla slovickarit a delat chytrou, ze v meste BA nejsou obecni byty, tak ti jen pisu, ze i to mesto v clanku ma obecni byty. Takze se somarinou jsi zacla ty.
@anickablava zase prehanis, zase ty tvoje otazniky, to ze napisu, ze aby jsi nemyslela, ze jsem tupelo, to neni utok...vis co je utok? Utok je, ze bych napsala neco utocne...napr. ty si ale krava...nebo tak nejak.
@czechzuzanaba Kto s čím začal našu spoločnu debatu by som radšej nespominala. Ten tvoj vrchol je nezabudnutelny. Ostatne ako aj tvoje dalsie vyjadrenia poukazuju na to čo si zač. Preto je zbytočne sa s tebou vôbec pustat do debaty.
@anickablava Myslim, ze kazdeho vyjadreni poukazuji na to, co je zac. To je jednim ze smyslu vyjadrovani se. Ale souhlasim, zbytecna debata.
@anickablava ale jsem rada, ze na ten vrchol kokotismu myslis 🙂 treba casem uznas, ze "nemuset" urcitou skupinu lidi kvuli jednotlivcum je nesmysl. Treba, nekdy....
10:08 http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlings...
Für Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) ist die nun beschlossene Umverteilung von Flüchtlingen innerhalb der Europäischen Union keine einmalige Aktion. Es müsse ein „dauerhaftes Verfahren“ für eine Verteilung der Flüchtlinge gefunden werden, forderte Merkel. Sie sagte: „Wir haben jetzt einen ersten Schritt gesehen, aber wir sind noch lange nicht am Ende, da wo wir hinkommen müssen.“ Eine europaweite Umverteilung könne auf Dauer nur funktionieren, wenn es konsequente Kontrollen an den EU-Außengrenzen gebe, in Italien und Griechenland und gegebenenfalls auch in Bulgarien. (dpa)
takze ziadnych 800, skor podiel zo zopar milionov
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381550-...
.... rada by som rozmenila na drobne, co su "minimalni standardy pro ubytovani a zajisteni potreb " pre utecencov....ci budeme musiet dat utecencom rovnake podmienky ubytovania a hlavne socialnych davok ako v Nemecku, aby zostali u nas a vsake inde v Europe a nielen v Nemecku? ..tak to bolo myslene....??? ... tomu sa hovori "dokonaly plan" ☹
@czechzuzanaba Nefandi si. Ja na ten tvoj vrchol nemyslim ale si ho pametam.To je dost podstatny rozdiel.Aj vdaka nemu viem prečo nejaky narod musím alebo nemusim. Zaujmave je že vyjadrovavnie akym sa prezentuješ na tomto fore nikomu nevadi. Ako som si už stihla všimnut mažu sa tu prispevky ostošest. Nahlasuje sa adminovi. Ale pokial sa vulgarizmy netykaju slniečkovych ružovych humanistiek a aktivisitek za vyzvy a prejavy ludskosti tak to akosi ostava nepovšimnuté. 😕
@anickablava v zivote sem na modrem konikovi nenahlasila zadny prispevek. A to jsem tu uz par roku...Pripada mi to detinske. Chodit zalovat jak ve skolce. Jo jednou vlastne myslim jednoho uchyla nejakeho, ale to uz si ani nepamatuju co to bylo....Ale ty klidne nahlasuj, kdyz je to pro tebe dulezite.
@anickablava a este mi rekni, kdyz nekdo napise sproste slovo, to ti vadi vic, kdyz nekdo oznaci skupinu lidi jako havet, spiny, darmozraci, lenivci a podobne jen proto, ze jsou z nejake zeme nebo nejakeho virovyznani? Ci i takove nahlasujes?
... jeden smutno - vystizny citat: " Ludia nechcu poznat pravdu..chcu byt ubezpecovani, a verit tomu, ze pravda je to, comu veria".....
@czechzuzanaba Asi ti uniklo že admin zmazal moje prispevky.Takže žaloval niekto rovnako humanne naladeny ako ty.Ja nahlasovat adminovi nechodim a ani neviem ako sa to robi. :- Rovnako mi to pripada detinske.
Z internetu:
Chcem reagovať na množstvo agresívnych až sprostých a vyhrážajúcich sa e-mailov, ktoré mi prišli od ľudí, od ktorých by som to nečakal.
Sú to ľudia, ktorí chcú pomáhať utečencom, čo veľmi oceňujem, ale zároveň sú zrejme slepí k negatívnym veciam, ktoré niektorí utečenci robia.
Aby bolo jasno: ja osobne chcem, aby sa utečencom pomohlo v maximálnej možnej miere a preto som publikoval viacero reportáží, rozhovorov a videí na ich podporu. Preto som ich fotografoval na taliansko-francúzskej hranici, Calais, na Lesbose aj v Maďarsku. Za to som si vyslúžil rad nenávistných e-mailov a sms. To ma vzhľadom na vysokú neznášanlivosť v našej republike bohužiaľ neprekvapilo.
Ale prekvapilo ma, že niektorí ľudia ktorí utečencom pomáhajú, použili pri komunikácií so mnou rovnako primitívny slovník. Niektorí mi dokonca vyhrážali, že ak nestiahnem video, ktoré som natočil na maďarsko-srbskej hranici, tak že budem ľutovať.
Čo som teda natočil? To, čo som za týždeň môjho pobytu videl. Videl som, ako sa vo veľkom plytvá s jedlom, ako sa pália karimatky, stany, deky. Ako urobili utečenci neuveriteľný neporiadok pozdĺž cesty aj miest, kde nocovali.
A preto, že utečencom fandím, preto to neukážem, nenatočím alebo to budem bagatelizovať? Ani náhodou! To, že ľudia, ktorí pomáhajú svetu, to vidieť nechcú, pretože sa to nehodí do ich videnia sveta, je ich prístup. Ja sa snažím byť vždy čo najobjektívnejší.
Alebo mi snáď chcete tvrdiť, že som si tie desiatky záberov vymyslel a naaranžoval? To je moja odpoveď na smršť reakcií, ktoré som dostal. Možno by tí, ktorí mi napísali, mali najskôr niečo vidieť a zažiť a potom ma až napádať.
@anickablava aha, toz to nevim.
@anickablava to je sila! Ale neprekvapuje ma to. Mam rovnaku skusenost, ze ti co najviac vykrikuju o pomoci su tak agresivni az to desi. Vacsinou sa znizuju k nalepkovaniu a skatulkovaniu ludi, casto namiesto argumentov vyrukuju s obvineniami, ze je na nich utocne pricom utocia oni sami. Krasnym prikladom je Benova, ktora sa nechala pocut, ze ona nespravne videa nepozera! 😎
@jabadaba to je tzv. selektívny súcit:
starostlivosť musí byť:
No vidím, že ste sa nijako nevyjadrili k návrhom riešenia krízy, ktoré som tu dala ráno,a ktoré pripravil Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. Ci to považujetet za krok vpred alebo vidíte nejaké nedostatky, škoda.
A čo poviete na toto?
Berlín: Bývalí moslimovia tvoria 600 farníkov
O tom, že sa v Nemecku nechávajú krstiť mnohí Iránci a Afganci, informuje aj Die Welt. Evanjelicko-luteránsky farár Gottfried Martens ich v Berlíne pokrstil v tomto roku už 150. Uviedol, že 600 z jeho farníkov boli v minulosti moslimovia.
Noví záujemcovia z radov utečencov o členstvo v komunite prichádzajú každý týždeň. Výuka pred krstom trvá spravidla približne tri mesiace. Na výučbe sa podieľa aj tlmočník, ktorý prekladá kňazove slová do perzštiny.
„Ja potom aj veľa očakávam. Musia vedieť Desatoro, Otčenáš, vyznanie viery i sviatosti,“ prezrádza Martens. Od katechumenov (tých, čo sa pripravujú na krst - pozn. red.) samozrejme očakáva, že sa pravidelne zúčastňujú bohoslužieb a spoločenského života vo farnosti.
Nemecký farár si uvedomuje, že existuje podozrenie, že niektorí z uchádzačov o krst sa chcú stať kresťanmi len z taktických dôvodov. Uviedol, že sa tomu snaží predísť. „Človek by musel byť nesmierne dobrým hercom, aby nás dokázal prekabátiť,“ povedal.
ADSUMUS ja zijem v de. ana to ti poviem len jedno.. ked niekto konvertuje v de zislamu na krstanstvo , tak musi zit pod ochranou policie tam.. pretoze ta ich komunita by ich dokazala zlikvidovat hned ...... vies ty vobec, kolko modlimskych get je v de akolko moslmov tam zije? a ze odklon od islamu je trezany smrtou`poznam poznam spisvatela , co takzo roky zije pod inou odemtitou.. zeny, co ich ako dievcata vastny otec chel zabit , ked cheli vd ezit bezny zivot... teraz ziju pod inymi menami ,ktoredostali sudne ako zmenenu identitu.a niektore konvertovali k u krestanstvu potom..... ale uz nikd ynebudu v bezpeci..
a to s adeje v de casto a denne.......
integrovat moslima do eu spolocnosti je nemozne.
ti nelegalni bezenci su v drvivej väcine bez akehokolvek vzdelania, eu navykov, nechcu sa prisposobit......
to len politka juncke4ra razi taku prpagandu.. kazdy ,kto zije v zape.eu vie, o com je tato pristahovalecka vlna..... a co sposobi v europe......
vies,ako efektivne tuto krizu vyriesit? poslat naspät tych ekonomickyvch migrantov , ktorych je vyse 90%.....
a tym ostatnym par percentam dat moznost mimo europy v taboroch zotrvat, pokial ich stat nebude bezpecny.......a na to pozit penaze k, ktore staty eu dobrovolne aj ponukaju.. a hlavne ochranit harnice eu pred tym navalom utecencov....
@alice107 Je to naozaj len politika junckera? ved predsa okrem slovenska a madarska všetci akceptovali kvoty, plus madari su tiež za príjmanie utečencov, nie každeho jedného, ale tých, čo naozaj potrebuju pomocť a vo vlasti by neprežili, dávala som tu článok o detoch utečencov, ktorým slovensko pomohlo, žiju, vzdelávaju sa, nemyslím, že je správne hádzať všetkých ludí do jedného vreca a na základe fanatickej časti spoločnosti odsudzovať celu spoločnosť, uplna väčšina totiž ludí chce žiť normálne v mieri,kludne vyznávať svoju vieru, chodiť do práce, vychovávať deti, brať si do koho sa zalubi a žiť s ním, nič viac a to, že muslimi konvertuju na kresťanstvo je predsa známka, že chcu žiť v našej kulture a príjmať ju, so všetkým, čo k tomu patrí a rešpektovať naše hodnoty, ktoré myslím, si máme hájiť svojim príkladom a nie plotmi, aj ked sa tým vo vlastnej krajine odsudia na smrt. Samozrejme nepušťať každeho, ale preverovať a sledovať v azylovom procese, vylúčiť tých, čo porušia naše zákony a tých, čo su tu za učelom terorizmu. už sa ich zopár našlo,nato máme tajné služby a políciu. To si treba junckerovo riešenie krízy prečítať. A ešte si kukni link, ktorý tu dala @czechzuzanaba že aj moslimovia so zvysujucim sa vzdelaním maju menej deti, prechádzaju tým istým, čo my ak su súčasťou našej kultury.
Utečenci v bergu
Novinárom povedali aj to, že vo svojej krajine pracovali ako mechanici, jeden z nich bol kuchár. V Rakúsku sa im zatiaľ páči, je tam podľa nich pokoj a nemusia sa báť, že sa stane podobná situácia ako v Sýrii, keď na škôlku, kde mali deti, spadla bomba. Ako pripomenuli, najviac sa čudovali bublinkám v minerálnej vode, ktorú kúpili v obchode.
http://aktualne.atlas.sk/uz-ziju-normalny-zivot...
@czechzuzanaba jasne, pokial ide o obecne byty a kseftovanie s nimi v tejto krajine, o tom asi netreba vela nadiskutovat, ved vieme ako to u nas chodi. 😝 V Nemecku predpokladam, ze situacia bude ina a preto, cisto principialne, sa clovek stavia na zadne z logiky, ktoru tu idu pretlacat.
@samo_blaho prene tak to je, chladnokrvna vykalkulovana selekcia. Nic nove pod slnkom. Niekto si zasluzi slzy a nad niekym sa ani brvou nepohne. Ved som to tu pisala vo svojom uplne prvom prispevku k tejto teme - miliony mrtvych deticiek nikoho nezaujimali, ked sa medialne skandovalo za vojny v Iraku ci inde, vratane Juhoslavie. To nehlo nikym. Ani tymi nasimi pseudosoobnostami, ktore dnes vypisuju vyzvy ako zeravi! Skoda reci....a milionov mrtvych, ktori mohli zit nebyt lahostajnosti humanistov!
@adsumus Poviem ti tak....nestihla som vsetko precitat, lebo predsa len 49 stran...nemam na to cas.
Ale ludia, ktori pouzivaju deti ako stit a ako zamienku sa mi bridia.
Viem, ze v europe prevlada velky antisemitizmus ale aj tak sa odhodla mna tento komentar. Niekto na FB prirovnaval druhu svetovu vojnu a stahovanie zidov z ich krajiny s dnesnou situaciou. Bolo mi to az smiesne.... Ba priam som bola poburena.
Zidia robili vsetko mozne, len aby zachranili ako prve deti. Ukryvali ich kde sa dalo, vzdy bol na cele prvy muz, potom zena a deti ani nikto nevidiel...mali vzdy tajne ukryty v domoch.
Tieto individua, ak sa daju este nazvat ludmi, robia pravy opak..... Prepac, ale toto je pre mna nasmutnejsi fakt a skutocne lutujem len tie deti..... ale takymto ludom pomahat mi je ozaj proti srsti. Nam tu lezu zimomriavky po tele, my sa tu so slzou v oku pozeram na ich utrpenie a ani uplne v pohode hadzu vlastne batolata cez plot....sory, ale toto nie. 😖 😢 😒 ☹
@digysa a kdyz sem jdou bez deti, tak zase vsichni rikaji, ze proc tam nechali deti. To si nevyberes...V necem mas pravdu, ale vis co, co my vime, co zazili, treba to bylo uz ciste zoufalstvi hodit ty deti pres plot...kdo vi...
@czechzuzanaba Nie, nehovorim, aby deti nechali doma...Ale ak sa tak hrdinsky rozhodnu rucat ploty, tak muzi by mali zacat prvi a zeny v uzadi s detmi by mali stat za nimi....nie naopak.
Proste mi to nedava zmysel ten ich postoj.....
Ale uprimne tu mozem prehlasit, ze ziadne zufalstvo by ma nepritnutilo obetovat vlastne dieta. Pravy opak, zo zufalstva by som za ne polozila zivot. Pud sebazachovy.... Tazko to takto aj opisovat, my mame ine hodnoty...to je fakt.
@digysa ale nevim, ci oni ty deti obetovali? Ja jsem to tak pochopila, ze tam ty deti hodili, aby se aspon oni tam dostali, s tim, ze pocitali s tim, ze se tam nekdo o ne postara? Ci to nebylo tak?
@czechzuzanaba Neviem presne....uz by som len spekulovala...

@jabadaba Ale ano, souhlasim s tebou. Vsak ja nerikam, ze je to v poradku, ze je vystehovali. Ale mne vadi, ze lidem nevadi, ze si tu obecni byty pokupovali vselijaci lide za vselijake ceny, to nikdo neresi, ale jakmile by se tam meli nastehovat utecenci, to uz je problem...Trosku paradox, ne?