icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

samo_blaho
25. sep 2015

koľko z vás by hodilo dieťa cez žiletkový plot s myšlienkou: "veď sa tam o neho niekto postará" ?

czechzuzanaba
25. sep 2015

@samo_blaho ted v tuto chvili od pocitaca za tepla urcite nikdo. Ale urcite vsichni i vi, co BY v ktere situaci delali....

digysa
25. sep 2015

@samo_blaho Aj ja by som rada vedela odpoved na tuto otazku....mozno sa ju dozvieme...

samo_blaho
25. sep 2015

@czechzuzanaba
sú v krajine kde nie je vojna, mávnu rukou a prinesú im jedlo, pitie, oblečenie, požiadajú o azyl a majú ubytovanie, tak mi to vysvetli ako matka 2 detí !!!

czechzuzanaba
25. sep 2015

@samo_blaho kricet na me nemusis 🙂 Ja nevim, co je k tomu vedlo. Nekdy lidi delaji nevysvetlitelne veci. Mozna to byl zrovna nejaky hajzl co si chtel decko zahodit.... Mozna to byl nekdo, kdo je na ceste dlouhou dobu, leccos zazil, nesedi si doma ve svoji obyvacce jako ty a nevidi pro sebe zadnou budoucnost, tak chce neco lepsiho aspon pro deti. Nevim. Ale neodsuzuji. Nekdy veci nepochopis dokud neco podobneho nezazijes. Jsou matky, ktere zabiji v zoufalstvi svoje deti, kdyz uz nevi jak ze svoji situace ven. A nekdo by rekl vsak mohly delat to a to a tamto...Nekdo je silnejsi psychicky, nekdo slabsi.

adsumus
autor
25. sep 2015

@digysa vieš mne sa nechce na základe jednej správy, ktoru vypustil do svete jediný predstavitel madarska a nikto iný o tomto incidente nič nevie špekulovať ani nie som schopná z toho vyvádzať závery, ked neviem, či to je pravda, v druhom rada, by som si nedovolila posudzovať jednanie tej matky, či kto to bol, čo prehodil tie deti cez plot, ak by to bola naozaj pravda, že ich prehodili, škoda, že madarsko viac o tých deťoch info nedalo ako sa majú, čo sa im vlastne stalo, kto su ich matky a aké mali dovody na prehadzovanie detí cez plot a nakoniec už vobec by som na základe tejto informácie nevyvádzala konečný postoj ku všetkým utečencom, k ich zámerom, obavám, cielom, dovodom,to je pre mna neprípustne ploché a v konečnom dosledku nebezpečné uvažovanie, aj pre mna aj pre tých, čo sa ich to týka. To je ako ked čenková mama dala palka na výchovu boháčke, tak teraz všetky matky na sk v tom období boli odsudeniahodné? neviem

alice107
25. sep 2015

ADSUMUS uz v prvych vetach mas zasdne mylne info.sk , madarko cr apolsko hasovali prti kvotam. boli prehasovani vacsinovo
takze pises nepresnosti
ale len sk nechce reaspektovat vzsledkz rzhodnutia , ktore nema odkladny ucinok
ja mam dojem, ze ty pises o niecom, o com nemas presne poznatky
atak je to aj stzm hadzanim do jedneho vrac.povedz, z kolkzmi orientalcami tz prichadzas do styku a dlhodobo_ asi skusenosti nemas, ze
ika bz si vedela, ze tiewto ewtnika maju podnu mentalitu a vistzch situaciach sa spravaju rovnako.
preto v tom jednom vreci su.
a preto aj zapadne krjiny maju s nim problemy.
a vie to aj fico, preco na uzemie sk nechce pripustit orientalcov.....ze teraz je jeho postoj pol.tah je vec na inu debatu....
takze tolko moja odpoved.....

adsumus
autor
25. sep 2015

@alice107 ja som nepísala ako hlasovali, nepochopila si, ale že akceptovali, teda prijali kvoty aj ked hlasovali proti, okrem slovenska, kde sa premier vyjadril, že kvoty rešpektovať nebudeme a budeme radšej čeliť infringementu, neviem ako dnes, či sa niečo v tejto veci zmenilo, orbán prišiel s vlastnými návrhmi, pdrobnosti neviem. k tomu, či mám susenosti, mám, pozitívne, ale nebudem na ich základe hádzať všetkých do jedného vrecka, europa má problém nielen s muslimami, ale aj s krešťanmi, každý kto porušuje zákon ma byť potrestaný, bez ohladu na nábožko.

alice107
25. sep 2015

ADSUmuS aj sk hasovalo proti. ty s ami zda vobec nechapes podstatu veci
takze vastne pises, ze aj ked by si mala skusenosti s mentalitou orientalcov, co by potvrdzovala yaverz o ich istej ropvnakej reakcii, budes tvrdiit, ze to tak nie je?
tak potom to nie je logicke , realisticke myslenie.
vies, ked budes mat skutocne prakticke skusenosti,mozeme o tejto teme znovu debatovat
ja som svoj nazor jasne napisala.

adsumus
autor
25. sep 2015

@alice107 ano sk hlasovalo proti ale slovensko sa rozhodlo, že kvoty akceptovať nebude narozdiel od ostatných štátov, ktoré hlasovali proti a napriek tomu, kvoty akceptovať budu, to je všetko enpochopila si to, k mojmu realizmu, neviem ,č o je menatalita orientálcov rovnako ako neviem, čo je menatlita slovákov, či nemcov, nemeratelné hodnoty, každý je povinný rešpektovať zákon a mentalita je na každom jednom človeku, čo bude a nebude rešpektovať, každý národ, či jednsotlivec má zlé aj dobré vlastnosti, nebudem všetkých brať predsa podla nejakej mentality, čo to je, to, čo ty povieš, či to, čo oni o sebe povedia, zákony su to, čoho sa máme držať a nie mentality a to ešte sprostredkovanej cez desať osob.

alice107
25. sep 2015

ADSUMUS ano sk sa rozhodlo pre infingement....
no a co sa tyka mentality, prave ta odlisna mentalita orientalcov sposobuje spsbuje prblemy snedodrziavanim zakonov v e.... ide o nevzrovnane osbnosti, so sklnom k afattivnemu, agresivnemus pravaniu sa v istych situaciach.....
o tomto to je....

takze skor,ako chces opnovat mojim tvrdeniam sa musi sama ujist u seba, ci vies vobec, o com debatujeme.....ci to vies oj z prax. zivota ak potvrdit, o com pises......

sardinka333
25. sep 2015

@adsumus j ti vysvetlím čo je mentalita - je to sposob myslenia, chápania...závislých na vychove, veku, tradíciách a spoločenských podmienkach. 🙂
Výchova a spoločenské podmienky moslimov su diametralne odlišné od vychovy a sposobov spravania europanov, slovákov...preto je asimilácia tejto skupiny náročná. kludne ma hlas adminovi ale tvoje prispevky ,,hlava nebere,, 😢
A zákonov sa už dávno utečenci nedržia...inak by nevtrhli ILEGALNE do krajin EU...🙂

adsumus
autor
25. sep 2015

@alice107 oponuješ tu ty mojim tvrdeniam a to dokonca takým, ktoré netvrdím, že si zle prečítaš, ale nevadí, hádam som ti to vysvetlila.

adsumus
autor
25. sep 2015

@sardinka333 a ako si vysvetluješ, že konvertuju na kresťanstvo maju predsa podla teba stanovenu, nemennu mentalitu? to, že ti moje príspevky hlava neberia, ja som si už všimla,ale neriešim, a už vobec ti nebudem vypisovať, že si preto trubka, to vyplýva z veci. to, že to neriešim, nie to, že si alebo nie si trubka.

alice107
25. sep 2015

ADUSMUS ja nemam vo zvzku debatovat stylom ako ty predvadzas..... aee argumetacne. takze ak dokazes tymnto zrelym sposbom reagovat, mozeme pokracovat. inak koncime. pretze tvoj posrdny prispevok bol naozaj detinsky/ zelam pekny den.

sardinka333
25. sep 2015

@adsumus kolkati konvertovali na krestanstvo? Tí v plus 7 dni tych myslíš??? Poprosim nejake percenta a relevantne zdroje ake ,,hufy,, konvertuju ku krestanom z moslimov....kvapka v mori.... 😖

adsumus
autor
25. sep 2015

@alice107 v prvom rade si neargumentovala ale hodnotila uroven mojich vedomostí a to uplne mylne, lebo si si zle prečítala, čo píšem a ked neccheš diskutovať nediskutuj., to je tovja vec, hádam nečakáš, že ti schválim alebo ťa budem presviedčať aby si diskutovala, to je tvoja slobodná vec a rozhodnutie.
@sardinka333 ja som nepísala, že hufy, ide o niekolko stovák muslimov v nemecku utečencov, podla tohto linku dokonca tisíce, tak sa čudujem, že mentalita pustila.
http://www.hlavnespravy.sk/v-alzirsku-tisice-mo...

samo_blaho
25. sep 2015

už ani smetiari to nevládzu skrývať: http://www.sme.sk/c/8015239/v-nemeckej-ubytovni...

anickablava
25. sep 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@adsumus Mila adsumus! Kolko moslimov si v živote videla. Tipujem že ani jedneho. Oni su taki zanieteni vo viere ze ziadny nebude konvertovat. Koran im to zakazuje, ak by sa našli taki tak ich trestom je smrt. Uz sa zobud konečne.Je to najvacsi hoax pod slnkom rovnako ako že do EU smeruju utečneci utekajúci pred istou smrtou. Oni utekaju len za vidinou vysokych socialnych davok. AK si toto nepochopila je škoda debatovat.

sardinka333
25. sep 2015

@adsumus ale chod do haja s 🙂 🙂 🙂 tym fejkom bohvie ako to v tom alzirsku naozaj je...citujem z članku : Presné čísla je však ťažko zistiť, nakoľko kresťania v Alžírsku nesmú svoju vieru praktikovať otvorene. Vláda udáva podstatne vyššie číslo a to až 600 tisíc.Podľa Khidriho sa však jedná o zámerne skreslené číslo, so zámerom vyvolávať strach. Tak ako to teda je? Ani ma to nezaujíma....
Stačilo mi teraz počuť na ešte ako tak objektívnych spravach RTVS ze v Gabčíkove je 101 utečencov ziadajucich o azyl Rakusku....to su tí utekajuci pred vojnou? Ved u nás je mier....čo im tu chyba? Jáááj...eurička...su to ,,ekonomické emigrantské socky,,.

adsumus
autor
25. sep 2015

@sardinka333 kolko krát ma ešte pošlete do hája no ale ja nejdem do hája, prečo by som mala isť? aj toto je hoax?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_converts_...
https://www.facebook.com/IConvertedToChristiani...
http://mashable.com/2015/09/05/refugees-convert...

sardinka333
25. sep 2015

@adsumus ale ze uplny fake🙂 tých pár tisic konvertitov oproti 10 tisicom moslimov...🙂
a na ostatne veci čo hovoríš? habanie bytov...to je ok ze? azylanti v gabčikove čakajuci na azyl v at tiež ok ...

alice107
25. sep 2015

pre toho, kto nechape, aka ina mentalita su orientalci, tak tu je ukazka

http://www.pi-news.net/?p=483660
ADUSMUS tu je argumet.... ja vobec mema intenciu nikoho presviedcat.... ten.kto realne poznna celkove sprvanie orientalcov v praxi vie, zeid eo iste vseobewcne osbnost prvky tycchto etnik, tore maju spolocne....
ci to ty , ktora nic o tom nevie a nevidela to vpaxi s rym nesuhlasis, nie je podstatne ..
ja posem svoj nazor podpovreny realnymi faktami.
ty len svojim presvecenim ,bez padneho dokazu a dovodu.....
a to som ti aj napisala.
takze nas adebata sa vycerpala. pretoze znovu si v vprispevku nepodal dokaz svojho tvrdenie..... apise znovu od predmetu debaty.

takze ja ti polozimm s dovolenim otazku.

na zaklade coho si presvedena o svojom tvrdeni, ze orientalci nemaju rovnaku mentalitu az stoho vyplyvajuce iste prvky chovania spolocne?
budem rada,ak mi na nu odpovies jasne. dakujem.

anickablava
25. sep 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@samo_blaho
Prečo biely kmen nič nepodnikne na svoju zachranu.Tie obrazky su ako zo zleho sna.

czechzuzanaba
25. sep 2015

@samo_blaho sorry, ale nadhled.com? To fakt?

anickablava
25. sep 2015