Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@samo_blaho ty vieš o tom, že isis prosí utečencov aby sa vrátili spat a pomohli vytvoriť kalifát, slubuju autá, ženy, peniaze, ale oni tí ludia nechcu, utekaju k nám radšej, aj ked su muslimi? chápeš, že ludia nechcu bojovať a zomierať? treba naozaj rozlišovať medzi tými, čo škodia a tými, čo chcu normálne žiť a nedávať ich dokopy, to by bola obrpvská chyba.
@alice107 co sa mentality týka, som ti už písala, že pre mna je to nemeratelná hodnota, neviem ako by si opísala mentalitu ty, napríklad židov, muslimov, kresťanov, ale som si istá, že každý z ineho brehu by sa s tebou nezhodol, mali by sme 9 roznych mentalít najskor nakoniec, neviem ktorú by sme vybrali ako tu jedine správnu a platnu pre všetkých ludí jednotlivých náboženstiev? Preto ma predovšetkým zaujíma, či ludia dodržuju zákony a rešpektuju základné ludské práva, ak nie treba ich vyhostiť z našej krajiny alebo dať do väzenia, ak su naši. A opakujem, že skusensť s muslimami mám a mám pozitívnu skusenosť, naopak mám negatívnu skusenosť s kresťanmi a ich zaobchádzaním so ženami a to veľmi brutálnym zaobchádzaním, ale to neznamená, že budem všetkých kresťanov posudzovať podla spodiny.
@sardinka333 pani nikto byt nezhabal, bola tam v podnájme, byt ak som pochopila tak je zrušili nájom a navrhli, že jej pomožu nájsť nový, bodaj aj náš štát dával ludom v nudzi nájomné byty. a zaujímavé je, že pani tam chce stále bývať aj napriek tomu, že susedia su utečenci, takže asi nemá negatívne skusenosti s nimi. ináč by utekala horami dolami.
@adsumus tolko naivity v jednom tele 🙂 Jasne ,,pomozu jej s hladanim noveho,, ked nemaju ani pre tých, ktorých ,,potrebuju ubytovať,,. Ked jej najdu to nové tak daj link...zatial je to len chymera, sluby a skutek utek. Jej deti budu vytrhnuté z prostredia kde roky zili, mali kamaratov, školu..a musia začínat od znova...a koli komu? Kam by utekala slobodná matka s 2 deťmi? Ta ma určite ,,nasyslene,, financie na utek horami dlami... 🙂 Ako každá slobodná matka je rada ze funguje🙂
@sardinka333 ty daj vedieť, ked pani nebude mať kde hlavu skloniť a ako sa situácia s jej ubytovaním vyvíja. či to už asi nebude také zaujímavé,asi.
vývoj nezastavíš:
http://zpravy.idnes.cz/uprchlici-ve-vysnich-lho...
@samo_blaho ano, citala som ako si chudačikovia vyrabali v izbičkách zbrane lebo sa nudili a psychologovia to označili za normalne a vrj im treba dat viac zabavy....citujem jeden prispevok z diskusie pod člankom ,,dejte jim tam šachy nebo pošlte holky z neziskovek ať se s nimi hrají,, 🙂
Každopadne jediny Orban strazi hranice a pomaha tak aj Slovensku... 🙂
@sardinka333 cetla jsi si ten clanek? Vzdyt je tam vysvetlene, proc si to vyrabeli....
@czechzuzanaba . „Pocházejí z oblastí, kde život nemá přílišnou hodnotu. Každý muž tam má u sebe nůž, mačetu či zbraň a pro ně je to přirozená věc. Myslím, že v případě konfliktu by je použili, a to proti komukoliv.
Užitečné by proto bylo, kdyby do tábora mohli dojíždět běžní lidé, kteří by za uprchlíky docházeli. „Rádi by pomáhali a jezdili si hrát s dětmi či s chlapy šachy a další hry .....
Tak pozor na tie šachy pan Rozumek...protože jestli budou prohrávat tak je pro ně přirozená věc použít ty podomácku slátané zbraně.. 🙂
ahojte....spätne asi ani vsetko nedocitam....ale Rada by som aj nieco pozitivne pridala, ked zu vsade katastorficke scenare....
medzi vsetkymi problemai , ktore su a pridu, sa najdu aj taketo veci
http://www.focus.de/familie/videos/fluechtlings...
videla a citala som aj negativne veci samozrejme, ktore tu su a musia sa brat vazne, ale...
zu len pre napr aj toto sa oplati mat tu odvahu a nevyhovarat sa na vsetko mozne, preco sa neda, nemoze, nemalo by sa.....
vo vsetkych spolocnostiach sa najdu Taki aj Taki ludia...a ako niekto vyssie pisal.....kto nedodrzuje pravidla, nema narok ani na vyhody....ked to budu vsetci akceptovat, pojde to , aj ked to isto lahke nie je....
Velka Britanie, Londyn, cast Luton a sokovana obyvatelka:
https://www.youtube.com/watch?v=b2nlIfn8tNA@jabadaba no desne video. Dokazuje, ze v muslimske skupine existuji extremisti. Tak jako u nas napriklad existuji zase nasi extremisti....
https://www.youtube.com/watch?v=7SJyumPodOE@jabadaba ale vis co, divim se, ze v tom tvem videu policie nezasahla. Vsak urcite by se to dalo klasifikovat jako nejake ustni napadeni verejneho cinitele, nebo neco. Toto mi vadi i u nas, ze v nekterych situacich neplati zakony jaksi pro kazdeho z nejakeho duvodu pro me neznameho...
@samo_blaho ani ne. Cisto manipulacni zavadejici blabol.
no ved dobre,pomahaj,my o tom nemusime vediet,naco tato tema?... 😀
že kresťanskí extrémisti??? To su učni oproti moslimským radikalom!!! Tykks...vtip dna...ze krestanskí extremisti.
No ..ano, čajový odvar. Kresťania su slabí vo svojej viere, poddaju sa.... 🙂
Kresťanstvo má svoje extremne obdobia dávno za sebou kdežto islam pred sebou 😀
@sardinka333 ja jsem o krestanskych extremistech nenapsala ani slovo...
@maria123 toto tema ti prijde nejvic zbytecne na MK, ze jsi to tu musela napsat? :D
@czechzuzanaba citujem ťa : Tak jako u nas napriklad existuji zase nasi extremisti....
akých ,,našich,, si mala na mysli??
lebo aj Kotleba je oproti nim ,,učeň,,...náckovia ,,jakbysmet,, to ze si daju do držky a maju par škrabancov je stale nič oproti moslimským extremistom, ktorí nevahaju stinať hlavy, upalovať, vystrielat redakciu, vystrielať košer obchod, odpalit sa, strielat v Tunise a pod....alebo teda uved nejake ich ,,extremne,, činy...uprimne ma to zaujima, ale obavam sa ze na moslimov ani zdaleka nemaju - šašovia oproti nim.
@sardinka333 ty by si ako pomenovala ludí, čo zapaluju v nemecku utečenecké ubytovne, nikto im neublížil z tych ludí, čo boli dnu?
http://www.hlavnespravy.sk/nemeckom-otriasaju-u...
@sardinka333 extremista jsem napsala, krestansky ne.
Pointa byla jina - kdyz se podivas na to video s extremisty, rekla by jsi, ze se u nas chovaji vsichni takto? Ze s timto chovanim vsichni souhlasi? Ze to vypovida neco o nas jako o narode? O skupine lidi?
@czechzuzanaba policia nezasiahla, pretoze ma zviazane ruky. Nezasahuje zasadne tam kde je to v rozpore s politickou korektnostou a o tej si uz urcite pocula. Uz pekne dlho tent ofenomen otravuje vzduch na planete.
No, a ze je nieco tazko v neporiadku s touto planetou, o tom svedci nedavna udalost kedy Saudská Arábia bude viesť Radu OSN pre ľudské práva!!! To uz sme asi dospeli k definitive akejkolvek sudnosti ludskej spolocnosti. Asi vies preco, vsak? Nemusim pisat o tom co je Saudska Arabia za spolocnost? 😖 😉
@jabadaba takze kdyz pujde muslim po ulici a bude kricet, ze policajti ... a pak pujdu kricet na ulici ja to same, tak ho nepotrestaji, ale mne ano?
@adsumus ako zufalý čin ludí, ktorí už nevedia ako upozorniť na to ze utečencov nechcu. Asi tak by som to nazvala...ja sa vobec nečudujem - politici nepočuvaju svoj lud a tak ludia od nepamäti beru ,,spravodlivosť,, do vlastných ruk. Bude to pokračivať...na oboch stranách.

http://www.topky.sk/cl/1000791/1500229/Krute-sv...