icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

czechzuzanaba
26. sep 2015

@jabadaba jako uznavam ze budou to mit blbe v nekterych vecech. Male byty, rodina vstupenka vsude je 2 dospeli plus deti, 6 priboru v sade...no smula, no :D

alice107
26. sep 2015

CZECHZUZANA niektori_ ako ja mam skusenosti s tym,ako sa sprvaju, tak mimo bol a je kazdy jednen z nich...... spravanie , ktore ludia by nemali mat..mozno na usvite dejin... v case neandertalcov......a v tom tkvie problem pre europu......

jabadaba
26. sep 2015

@alice107 no nic alice, budeme aj my v EU celit socialnym nepokojom a mozno si konecne vychutname aj krasy obcianskej vojny. Ako vidno na pocetnych videach, tito ludia si totiz so sebou nesu aj vzajomnu nevrazivost, ktorou su ich pocetne obcianske vojny zivene. Asi niekomu v Europe chyba vzruso....V Nemecku sa ruvu turci s kurdami, kedze tito sa vzajomne nenavidia. Na Lesbose v Grecku sa ruvu afganci s iracanmi ci syrcanmi. Suniti idu po krku siitom, krestanom a inym, aj na uzemi Europy. Tot nedavno pisali kdesi, ze v nejakom uteceneckom tabore sa vyhrazal afgansky 17 rocny fracek syrskemu 11 rocnemu dievcatku! Strhla sa z toho hromadna bitka! Co dodat!

jabadaba
26. sep 2015

@czechzuzanaba 😀 ze Ty si delas ze mne prdel?

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 ok. tak znova. EU je protridi, ci ne? Ci daji azyl vsem? Potom ti co tu zustanou a budou se chovat neadekvatne, tak mame tu slozky, ktere to vybavi, ne? Ci sme tu same, ty a ja a my to mame resit ci co? A na druhou stranu, opravdu si presvedcena, ze mezi temi lidmi, co sem miri, neni fakt nikdo, komu treba pomoct? Kdyz tu vznikne tabor pri BA napriklad a budou tam rodiny, ktere se budou chovat slusne, budou potrebovat pomoc v nejake forme, nepomuzes? Ja ano. Nebudu je posuzovat podle toho, jestli jejich soukmenovec na videu sral v autobuse, ani podle toho, jestli nekdo kdo je ze stejneho konce sveta jako oni ukamenoval nekoho jineho. Budu videt jen tu rodinu a to, jak se oni chovaji a podle toho se rozhodnu.

alice107
26. sep 2015

JABADABA vystihla si to presne. ale uplne.

,mimochodom, tu v de saa biju ti afaganci so ryrcanmi tiez.... je to na tom videu tiez.....

ahttp://www.pi-news.net/2015/09/das-ende-der-oef...
a prichadzaju z falosnymi pasmi syrskymi . zistilo sa ,ze ide o bianko pasy IS--
boh nas ochranuj......

czechzuzanaba
26. sep 2015

@jabadaba ale ne 🙂 ja jsem takova prakticka :D toto me prvni napadlo...ale z tebe si prdel nedelam, aspon si tu jedna z mala, co keca normalne a neuraza 🙂

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 tak aspon dobre, ze ty falesne pasy odhalili...aj to je uspech nasich 🙂

sardinka333
26. sep 2015

@czechzuzanaba svatá to žena no..tak šup do gabčikova, nickeldorfu ...už ich tu davno mame a ty tu zahalaš! Možeš sa realizovať - videt len nejaku rodinu, pomahat im.

Potom ti co tu zustanou a budou se chovat neadekvatne, tak mame tu slozky, ktere to vybavi, ne? - už teraz si s nimi policia nevie rady a potom to dokaze ze ano? Cupitaju cez hranice mirnix dirnix ale potom ich už dáme do laty nie?

A na druhou stranu, opravdu si presvedcena, ze mezi temi lidmi, co sem miri, neni fakt nikdo, komu treba pomoct? - ja som presvedčená ze je tam male percento ludi ktore je naozaj zasiahnute vojnou a tym treba pomoct - kto to je je v tomto chaose ťažko rozlíšitelné. Dokazatelne syrskym kresťanom, ktorí predpokaldám by sa najlepšie prisposobili kulture si viem predstaviť prijat v nejakom množstve - nie celu syriu samozrejme... 🙂

Bože, do čeho jsi duši dal... 🙂

jabadaba
26. sep 2015

@czechzuzanaba pises to sice alice, ale uz teraz ma EU problem s triedenim, vonkoncom nerozlisuje kto realne tu pomoc potrebuje, len o tom keca, ze to treba zacat robit. Odkedy tu prudia imigranti? Dnes mame koniec septembra a oni o tom len kecaju. Medzitym do EU stacilo prist obrovske mnozstvo ludi, ktori sa po EU pohybuju nekontrolovane. Nie vsetci su pri hraniciach ci rovno v taboroch. Obrovske mnozstva su neidentifikovane, takze nevieme kto sa nam tu pohybuje. Keby bola kontrola aka ma byt, davno su vyselektovane zeny s detmi, ktorych je ako safranu pomedzi tu masu utecencov. Aj komplet ridinky by boli davno odfiltrovane. Tymto sa malo pomahat prioritne. Lenze to tak nefunguje. Grecko dlabe na svoje povinnosti ma svoje dvere rozchlamene dokoran. Vyziera to Macedonsko a Srbsko, ktori tiez dlabu na ochranu hranic a pustaju larom farom vsetko....totalny chaos tu mame a total neprehlad co tu mame. Raz Nemci ci Rakusania hranice otvoria, potom zatvoria, potm zas otvoria a potom zas zatvoria. Ale pozyvat stihali, najma nemci, Merkelova pozyvala ako roztatarena koza. Nasledne sa zlakla tak bu, plesk dvere pred nosom. Strategia a taktika hodna poklopania si po cele. Kde a kedy a ako budu ludi selektovat a kontrolovat, to netusi ani Svaty Dindy. Nic nie je pod kontrolou, nema byt co. 😖

jabadaba
26. sep 2015

@czechzuzanaba no dobre, ponala si to pragmaticky. 😀

czechzuzanaba
26. sep 2015

@sardinka333 ta posledni veta znamena co?

alice107
26. sep 2015

CZECHZUZANABA prepac mi,ale tvoje predstavy o tom, ako to bude ako to je su naivne.. pretoze nikto. skutocne nikto nevie,co su ti ludia zac...... nie je mozne objektivne zistit ziadnym preverovanim , ci ozaj su to osby, za ake sa vydavaju....
vies, aj ti teroristi sa isty cas chovali slusne.....a tui je masa ludi, co maju inu mentalitu. aüpol.spicky nemaju plan, zeby ich nejak rapatriovali... len koz.m.upravy, ze balk.krjin ysu oznacne za bezpecne.a teda lakanci budu navrateni spät.ale co ti ostatni? zostane tu masa nebezpecnych aneprisobivych ludi.moho z nich analfabetov.......
takze je tu velke riziko pre celu europu aj europanov,

jabadaba
26. sep 2015

@alice107 videla som zopar videi a mala som dost...Ako si vobec niekto moze naivne mysliet, ze ked sa nenavidia a zeru ako psi doma, ze tu sa budu tolerovat, to nepochopim. Mne to hlava neberie. A to este navrch narazia na totalne inu kulturu a hodnoty.

(z nemeckych uteceneckych taborov sa uz ozyva, ze tam tie nestastne chudery znasilnuju ako na pase....:()

alice107
26. sep 2015

CZECZUZABABA prepac mi,ale zase naivna rekcia.... vies ty kolko je v de /neodhalili ich na sk/ tych orientalnych nelegalnych bezencov? koko z nich odhalia? uz su na uzemi de stotisice.......

sardinka333
26. sep 2015

@czechzuzanaba básnický povzdych... 🙂

czechzuzanaba
26. sep 2015

@jabadaba ano souhlasim s celym, co jsi napsala. Je to bordel. Ale za to nemuzou ti utecenci, ze to tu nezvladame. Mi rekni, na Ukrajine, o tom jsem tu uz psala, hranice se Slovenskem monitorovana ve dne v noci, bo tak to z EU chteli po nas, buzerovali o dusi...a pak si nekolik sto tisic lidi veme igelitku a prijde sem...tak je to normalni? Me toto taky vadi, nikdy sem se netajila tim, ze ne. Bojim se, kdo prijde. Ale to neznamena, ze nepomuzu kdyz bude treba tomu komu bude treba. To jak se v tomto realizuju, si necham pro sebe, kdyz dovolis, bo to je trestne u nas momentalne a uz me tu nekdo minule chtel za cosi na prokuraturu udavat :D
Ale vis co, u nas lidi nerozlisuji mezi radikalnim islamistou a obycejnym clovekem slusnym, co jen prisel z te same oblasti. Lidi ani nevi, kde Syria je, predstavuji si tam chatrce a zahalene agresivni lidi s nozikem, no tak ja nevim potom...co sme tu za vzdelance. Pak reknes, ze bys nekomu vodu podala a vzala nekoho na opekacku ( no pravda, s tim burtem jsem to nedomyslela, nevadi) a hned si slunickar a vlastizradce.

alice107
26. sep 2015

JABADABA v tych taboroch visia na stenich oznamy, ze zeny una smaju rovnake prva ako muzi.. ze nasilie je trestne.. pretoze tam je nasilie voci zenam bezny jav..... za den aj niekolkokrat tam ide policia....
na inu temu som dala pred nedavnom ziadost zeny, co ma na statrosti zalovu politiku v jednej spolkovej krjine v de.. ta ziadala podnikmut kroky, ba zeny boli odelene os muzov, strzene zlast, knim nikto okrem personalu nemal pristup.pretoze boli napadane muzmi v spanku, na tolaetu sa bali sit aj cez den.......
takze je jasne, co mame na uzemi europy ........
ano, ti co obhajuju inu kuturu, biju sa do prs, ze ved nie su vsetci rovnaki, ze mentalita nie je dolezita, nemaju ani ponatia ,o com pisu ci rozpravaju......

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 ale ty porad opakujes ti ludia, oni, kdo jsou oni...vsichni stejni? Nemuzu souhlasit, nezlob se. A pokud jsme tu tak vyspela civilizace jak se tvarime, kdyz to nedokazeme zvladnout, rozlisit kdo je kdo, zachovat se lidsky a pomoct komu treba, tak je to moje oblibene slovo na k potom.

czechzuzanaba
26. sep 2015

@sardinka333 jo taaaak 🙂 Jako nademnou? No to neva, aspon jsi uznala, ze nejakemu malemu procentu je potreba pomoct. Aj to se pocita. Kolik to procento je, to se uvidi. Snad to kompetentni rozhodnou spravne.

jabadaba
26. sep 2015

@czechzuzanaba isteze to nie je normalne. Na to som uz aj ja poukazovala. Su tu tvrde pravidla ,ktore sme museli splnat a zrazu je z nich trhaci kalendar.

Ja osobne nemam problem pomoct, to co viem a mozem, to pomozem. To som uz tiez pisala, ze k tomu nepotrebujem ziadne vyzvy ani velkohube vykriky v mediach. Ani diktat, komu mam pomoct a komu nie. Ale to neznamena, ze budem naivne vzyvat cele kontinenty, aby prisli do EU. To je jednodnucho nemozne, nezvladnutelne. A ze to Europa nezvlada je uplne prirodzene. Migranti si tiez musia uvedomit, ze prichadzaju momentalne narazovo v obrovskych mnozstvach, len naivny somar si moze mysliet, ze sa vovali do EU tsunami a vsade tam na nich budu cakat pripravene teple postele, uvitaci darcekovy kos a svetla buducnost. To je ozaj naivna predstava a ak im to niekto nakukal, potom ich neskutoccne dopalil. A na to pridu coskoro. Uz aj prichadzaju....potom nechcime vidiet tie socialne nepokoje co tu v EU prepuknu. 😝 Mne ti ludia, mnohi z nich, pripadaju ako zneuzite obete niekoho, kto potrebuje EU na lopatkach. Toto sa nedeje len tak. Niekto tych ludi pouziva ako odistenu zbran. A najprv si pripravil podu - roky dozadu, ked bombardoval domovske krajiny tychto ludi. Obetami sme aj my.

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 ze CZECZUZABABA :D vtipne. Prosim Te, vysvetli mi u vas v DE...na co pani Merkelova musela vyhlasit, ze vsechy Syrany prijme..to to nemohla pekne potichucky jen tak udelat? Musela ostatnim "poradit" aby se stali Syrany? Vzdyt mohla dat povel na cizineckou, potichu a bylo by. Takto vyvolala hysterii.

alice107
26. sep 2015

CZECHZUZANABA ako ches preverit technicky povod mtakej masy obyvatelstva, ked ani ti bezenci sami nevedia ,kolko maju rokov? ke4d pochadzaju z krjin ,kd eje chaos, kd evadol rrezim,kde nie jemozne pravnymi ani inymi prstriedkami zistit totoznost
vidis, toto je rpesne aj pripad europaniek, co si nali muza od zorientu..nikdy nemozno zistit bezpecne, kto to je,ani jeho sposbilos tuzavriet manzelstvo.. prwetoze s ato neda ani rpavne ani technicky. stym nema neschpnost nasej civilizacie nic spolocne.....
takze ty nechapes taketo zakladne veci ..
anao, maju rovnaku mentalitu ti orientalci.. av istych situaciach aj rovnako reaguju.akoby ich jedna matka mala.......
a kto to su oni..no orientalci....... cize etnika orientalneho povodu.. zacina to balkanom apokrcuje arabmi, perzanmi....... aj cernochmi.......

pochopila si ,kde je problem?

czechzuzanaba
26. sep 2015

@samo_blaho prosim te napis uz normalne par vet...ty si jak linkovac tu. Kdyby sme totu vseci tak delali tak uz ani tu chodit nemusim a muzu jen googlit.

A k tomu clanku teda - autor vychazi z myslenky, kde vztah Evropy k islamu je jako vztah tyrana a tyrane zeny. Proc? Protoze nemusi to tak byt preci...

jabadaba
26. sep 2015

@samo_blaho och, dobre poctenicko proti noci, az ma poty zaliali. Je to tak, s tou analogiou tyraniej zeny to autor vystihol. 😒

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 kurnik ty tvoje prispevky jsou jak ty hadanky na FB ze kdo toto precte, tak patri do janevimjake inteligentni vrstvy :D myslim ty prehazeny pismenka.
A nemusis pouzivat vety jako - ty nechapes tyto zakladni veci a podobne. Netreba. Zbytecna veta.
Ted si prestav, ze jich tu jeste nebyly statisice, ale treba jen 20. Tak na jakych zakladech rozhodovaly urady, ci jim daji azyl ci ne? Mi chces rict, ze tu dosel nekdo, kdo nevedel odkud je a kolik ma roku a mu dali azyl?

alice107
26. sep 2015

CZECHZUZANABA poprosila by som ta,aby si debatovala na urovni podpelej osby. mam na myLsi tvoj prispevok z dnes 23.00. ta prva veta. DAKUJEM:
spytaj sa , pani merkel , preco urobila to,co urobila. nie mna. ja pokldam je vyrok za nehodny politika.
a stale musim opakovat to iste to mi prepac.. mas naivne prdstavy o fungovani statu. ake pokyny akej cudzineckej?

sardinka333
26. sep 2015

@czechzuzanaba děvče dostuduj si dějepis 🙂
vztah moslimov a europanov - križiakov, krestanov v dejinách, ich strety, bitky....Kamoši nikdy neboli, nebudu ani teraz. Nikdy to nefungovalo.