icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

daniela.ho
26. sep 2015

zbaliť a naspať nalodiť smer odkial prišli, račej moj život a život mojich deti ako ich. Bodka.

jabadaba
26. sep 2015

@czechzuzanaba az dovolis, vyjadrim sa, pretoze aj mna zaujala prave tato analogia - Europa sa vazne sprava ako tyrana zena, ktora stale veri, ze svojho manzela zmeni tym, ze ona sa bude menit, prisposobovat, ustupovat a tolerovat spravanie svojho muza. To je presne logika Europy, konkretne EU a jej multikulti vizie - ako si myslis, ze vznikali geta a uzavrete enklavy v EU? No tym, ze staty EU v multikulti nadseni ustupovali, tolerovali, akceptovali a nepozadovali respekt samych seba! To uz verejne priznavaju ich predstavitelia. Tazke velmi dobre vedia kde to spackali. To nie je totiz sposob ako si ziskat respekt, uctu a vdaku.

alice107
26. sep 2015

CZECHZUZANABA je mi luto,ale kedze dolezite veci ,potrebne pre pochopenie problematiky, o ktorej tu debatujeme u teba absentuju, takze to konstatujem. tym odpovedam na tvoje dost naivne otazky aj nazory.
ja predsa za to nemozem, ze iste veci su ine,ako si ty predstavujes.

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 ok. Dekuji za pouceni.

alice107
26. sep 2015

CZEHZUZANABA rado sa stalo.

czechzuzanaba
26. sep 2015

@jabadaba no a me se ta analogie zase nelibi. Protoze to potom rikas, ze s tech lidi, co jsem miri, neni nikdo z nich schopny se prizpusobit. Ta analogie dava za pravdu nazoru, ze vsichi ti lide jsou jednoho typu. Teda potom jeden tyran celkove.

czechzuzanaba
26. sep 2015

@alice107 to verim :D

sardinka333
26. sep 2015

@alice107 presne ako píšeš, ja sa teda vooobec ale že voobec nepovazujem za nejako prudko inteligentu a rozhladenú to iste nie...ale na aku taku objektivitu a stanovisko k celej situácií,ktoru my tu samozrejme nijako nevyriešime a žial neovplyvníme je potrebné poznať dejiny - historické suvislosti a vyvoj islamu a kresťanstva, spoločensku a politicku situáciu dotknutých krajín - minulu i sučasnu, hodnoty, mravy ku ktorým sa obyvatelstvo prikláňa, mentalitu atd.atd...a v neposlednom rade už máme realne skusenosti s moslimskými menšinami, ich expanziou a narokmi. Nestačí len dobrý umysel, že ,,jeeeej podme pomahat,, a hurááá všetci podte do Nemecka štýlom ,,já vás zvu,,. Tu je vysledok - chaos a anarchia... 😖

alice107
26. sep 2015

SARDINKA333 suhasim s tebou.ale vies, merkel vedela co robi..to bol zamer toto........ nie nejaka dobra vola pomahat...... ved v de uz desatrocia ako vo fr a inde poznali tych orientalcov ,co su zac....... ake problemy su snimi.... tak mi nikto nepovie, ze to bol len omyl toto cele teraz....
vies co juncker povedal`ato oficialne? ze my budeme robit tuto politiku asledovat,ako na to reauuju ludia.. najskor to urobime, potom sa uvidi..... ale podla reakcii ludi potom budu oni reagovat.. chapes? bez vedomia ludi co najvac tych orientalcov privliect.......... aby potom ak sa ludia vzburia uz bola tazka naprava spat......
toto si musia ludia v europe uvedomit......

czechzuzanaba
26. sep 2015

Takze jeste se zkusim takto zeptat.... Jdete po ulici zitra ve meste a uvidite rodinu s detma na ulici, co budou vypadat jak uprchlici, co udelate? Jen tak by me to zajimalo...

daniela.ho
26. sep 2015

@czechzuzanaba na svk a v cr je x rodín ktoré potrebujú pomoc, ziju v strašných podmienach. Je XY rodin ktore nemaju u čoho žiť, nemaju pracu....

czechzuzanaba
26. sep 2015

@daniela.ho za prve jsi neodpovedela jsi na otazku, a prosim te, kde na SVK a CR zijou rodiny ve strasnych podminkach? S tim na me vubec nechod. Nevis o cem mluvis.

daniela.ho
26. sep 2015

@czechzuzanaba dobre viem o čom hovorím, poznam jednu rodinu na svk o ktoru sa štát nevie postarat, nemaju z čoho žiť, maju tri deti a nedostavaju žiadne socialne podpory, štát im nič nedá, nepomože..... a taktiež mam jeden žažitok z dvoma utečencami....jedine čo mi svojim spravanim dali najavo bolo to že by ma tak akurat riadne pretiahli.... dala by som ti pocitiť ake to je ked sa na teba niekto pozera ako na korisť ktorú treba znasilnit. A vieš čo??? nastahovala by som ti ich domov...

czechzuzanaba
26. sep 2015

@daniela.ho tak nak nevim co ti na to mam rict...tak snad jen: Ach boze, do ceho jsi dusi dal? :D

Dobrou noc.

daniela.ho
26. sep 2015

@czechzuzanaba tebe tak akurat poprajem viac rozumu hlavne ak máš deti a rodinu. A hlavne začni sa viac zaoberať touto problematikou a nepozeraj tolko komerčných televízii. Dobru noc

czechzuzanaba
26. sep 2015

@daniela.ho a mohla by jsi mi prosim nejakou nekomercni poradit? Dekuji.

daniela.ho
26. sep 2015

@czechzuzanaba myslím že maš dosť široky obzor nato aby si si nejaku nasla

czechzuzanaba
26. sep 2015

@daniela.ho treba Vice news je podle tebe v pohode? No fakt by me to zajimalo, jakou nekomercni tv koukas...

daniela.ho
26. sep 2015

@czechzuzanaba no to ti akurat poprajem veľa šťastia 🙂

czechzuzanaba
26. sep 2015

@daniela.ho proc?

adsumus
autor
27. sep 2015

Ja som zvedavá, čo budete písať ak sa vaše katastrofické, znásilnovacie scenáre nepotvrdia a situácia sa upokoji, nedojde k vykynoženiu europy, ale naopak ludia začnu normálne žiť a pracovať, konflikty sa budu riešiť podla zákona aj jeho porušovanie. Liga za ludské práva k otázke utečencov, prečo nemaju pasy a ako sa čisto ekonomickí migranti selektuju od ludí zasiahnutých prenasledovaním a vojnou.
http://hn.hnonline.sk/svet-120/niektori-utecenc...

adsumus
autor
27. sep 2015

V Núdzovom tranzitnom centre (Emergency Transit Centre – ETC) v Humennom prijali v septembri 66 somálskych utečencov z Eritrey.

Je to už šiesta skupina somálskych utečencov, ktorým Slovensko poskytlo dočasné útočisko na svojom území. Celkový počet utečencov dočasne prepravených na Slovensko sa tak od otvorenia ETC v Humennom v roku 2009 do septembra 2015 zvýšil na 853. Centrum poskytuje dočasné útočisko utečencom pod ochranou Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) na základe trojstrannej dohody medzi vládou Slovenskej republiky, UNHCR a IOM.

http://www.aktuality.sk/clanok/304929/slovensko...

adsumus
autor
27. sep 2015

Nejaké tie informácie o utečencoch.

http://www.sme.sk/c/7997215/38-otazok-a-odpoved...

sardinka333
27. sep 2015

@czechzuzanaba čo by sme mali robiť??? Včera som videla bezdomovca s Nota bene a čo teraz? Mám zachraniť všetkých? Nič by so neurobila - nemám čo urobiť. Či čo si čakala, ze im dame izbu v našom 3 plus kk a budeme spolu naživať ? Ešte tak jedlo ak by chceli nech
@daniela.ho vobec ju nerieš je to trubka aj s tou druhou, su to troli ..mas uplnu pravdu, nech si nasťahuje ale nie rodinu ze ,,ocko, mama a detičky,, ale taku partiu chalanov k sebe domov...a moze zamykalť izbu lebo inak

adsumus
autor
27. sep 2015

Obrázok dievčatka ktoré uteká pred hrozami vojny v Syrii. Nakreslila v Nemecku.
http://www.dw.com/en/syria-refugee-childs-drawi...

valy
27. sep 2015

@adsumus a co napises Ty, ked sa tie scenare potvrdia, ked tu o dvadsat rokov budu nase deti v mensine? Potom sa ospravedlnis Ty im? Alebo Ta vobec nezaujima, co bude o dvadsat rokov, hlavne ze teraz zaplatia?

czechzuzanaba
27. sep 2015

@sardinka333 dekuji za odpoved. Rekla o tobe hodne, hlavne ta druha polovina.... Pekny den preju.

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus skoda, ze si nebola taka zanietena ked tomu dievcatku bombardovali domov. To oznacujes ludi za proruskych a antiNATO. Ale to Ti neprekazalo, ze pod jeho hlavickou sa dialo to co to dievcatko nakreslilo....tie roztrhane tela ma na svedomi tvoj vyspely Zapad, z ktoreho solidarity si tak paf! Vskutku, humanne spolocnosti, ze? Bomba sem, bomba tam, adsumus je spokojna. Potom pride povel a adsumus narieka na prikaz, na adresu ludi, ktorych jej nadiktuju! To je ale pokrytectvo....ze Ti nie je nevolno z tolkej falose!

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba neviem, čo na mna utočiš, moj západ, tvoj nie je západ, ty odkial píšeš? ja za bombardovanie nemôžem, beriem to ako to je, a s expanziou biele rasy po celom svete, kolonizáciou a vyvraždovaním indiánov a iných lultur nesuhlasím, ale nič s tým už nespravím, treba pozerať do buducna a riešiť, čo sa riešiť dá, s rozumom, nie fanaticky, tak skuldni ton na moju adresu ak to dokážeš vobec.