icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

sardinka333
27. sep 2015

@czechzuzanaba ja sa tu bavím...podobne ako ty a tebe podobní. My tu nič nevyriešime a naše nazory ani nikoho z tých čo by niečo mohli meniť nazujimaju takze tak ...tvoje kritické myslenie neexistuje takze čo neni o to sa bát netreba .... 🙂

czechzuzanaba
27. sep 2015

@sardinka333 Uz? Konec? Uklidnila si se? Ci este mas potrebu urazat? Podle tebe jsi supervzdelana a mas rozhled, to je pekne, no asi bys mohla zkusit ted pro zmenu nejaky kurz slusneho chovani nebo sebeovladani a nebo oboje.

czechzuzanaba
27. sep 2015

@sardinka333 a omluvu za to, ze jsi me tu obvinila krive z nahlasovani prispevku necekam, vsak ja vim, ze jsi to tak nemyslela 😉

sardinka333
27. sep 2015

@czechzuzanaba drahá zle čitaš moje prispevky, ale ani sa mi nechce to nejako dalej rozvadzať stranu dozadu som pisla ako to je ale načo je to zbytočné a okrem toho ide uraziť sluníčkáře? Nejde... 🙂
To su hole fakty ake urazanie? a ked nemaš kriticke myslenie tak ho nemaš ake urazanie? holt nebolo ti dané no. A prispevok hlasený adminovi bol adresovaný tebe....i ked priznavam ze tu mozu byt aj iní aktivisti aby som bola objektívna, ale ty tiež možeš tvrdiť čo tebe vyhovuje ze?
Ok nechajme to - vo vysledku ma to ani nejako netrapi ...slniečko svieti, kavička na stole...klideček... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus vies preco sa k tomu vraciam? Pretoze je to prudko k teme keby si nevedela! Aj z Ukrajiny, z Donbassu a Luhanska boli a su utecenci! O tych sa vsak mlci! Alebo povazujes za utecencov zas len niekoho a selektivne? Si za pomoc? Ako sa vola tvoja tema? Tak potom uprav nadpis, ze si za pomoc len utecencom z Blizkeho Vychodu a nie za pomoc vojnou tyranych europanov! Aj na Ukrajine zuri obcianska vojna, tak ako na tom Blizkom Vychode.

sardinka333
27. sep 2015

http://zpravy.idnes.cz/ve-finsku-je-zima-a-nuda...

Tak a máme to tu..vo Fisku je nuda...nestriela sa, ziadny stres o život...normalne ,,núďo,,....nejako to ,,soudruzi nedomysleli,, ked išli do Finska, ze to tam nebude len na ,,omotanie plachtami,, ale bundy, čiapky a rukavice... 🙂 A čo ešte ked pride polárny den a noc??? Zufala situácia... 😀

czechzuzanaba
27. sep 2015

@sardinka333 koukla jsem se, fakt to upravili. Smazali anal a vaginal a ze jsi me nazvala trubkou, to tam nechali :D
Vis, ja celkove nechapu, co do tebe vjelo, na co si mela rano potrebu na me vyjet. Kriticke mysleni je neco, co ja mam rada, myslim si, ze ho mam. Pokud se v tom, ze odmitam hazet vsechni lidi sem prichazejici do jednoho pytle, podle tebe odrazi muj nedostatek kritickeho mysleni, to je tvuj nazor. Ja ti ho neberu. Ale zpusob tvoji komunikace mi nevyhovuje, takze tim celou tuto trapnost ukoncim, bo to povazuju za ciste mrhani pismenek a casu. Tak pekny den teda znova preju.

dana_l
27. sep 2015

@adsumus som trochu "zmetena" tvojou odpovedou ohladom - preco na slovensku nemame viac deti v rodine
tvoj vyrok"ludia nemaju viac detí , nie pretože su su na harnici chudoby, ale práve pretože su bohatí, to su realne fakty, čím su ludia bohatší, tým menej maju deti"
kolko je tu tem, kde sa utoci na matky, ktore maju viac ako jedno, dve deti a pise ze maju tazku zivotnu situaciu ale ze si to este nenarodene dieta neda. 90% pisateliek jej odpovie - naco si ho mala ked nemas nan peniaze. ved "ja" pozeram ze ked vidim ze financne nezvladnem tak nebudem mat dalsie dieta. budes doma na malych statnych prispevkoch a bude pytat financnu pomoc. a nikto ta do prace nezoberie lebo si roky stravila doma na materskej dovolenke.
ak by si zalozila temu - preco mate len jedno - dve deti - tak i tam by si mala odpovede na 90% - lebo by sme to financne nautiahli. a nie preto ze sme bohati a nechceme davat zbytocne peniaze na dalsie deti.
vela matiek tu pise - pre mna moje dieta musi mat vsetko, lebo ak by nemalo tak by som ja matka nebola stastna, lebo by som nebola schopna poskytnut mu vsetko co chce. peniazmi sa meria ci mat alebo nemat dieta. tato doba je bohuzial o peniazoch.
moj postoj k teme utecenci - ma sa im pomahat ale nie vyzmykat vlastnu krajinu z prostriedkov, ktore vobec nema. nema ich pre svojich obyvatelov a kde ich ma zobrat pre dalsich desattisic, ktori utiekli z domova.
kazda minca ma dve strany. keby tie krajiny, z ktorych ludia teraz utekaju, uz na zaciatku sa postavili proti teroristom, tak takato situacia nemusela vobec vzniknut. pozerat sa a hovorit si - mna sa to netyka a potom kricat - pomoc - nevieme co robit.
som za pomoc ale len ak na to stat/ludia maju. ak nemaju tak nemozu pomoct.

sardinka333
27. sep 2015

@czechzuzanaba jo jo......já taky neházím všechny do jednoho pytle - křesťanští syřané mi nevadi, ti se předpokádám dokáží přispusobit, mají k tomu hodně blízko...tam to beru i když není možné spasit celou syrii a zvát všechny. A právě tohle jsem u tebe neslyšela - nečetla...zastáváte se porušení hranic suverénních statu a nedomýšlíte dusledky islamizace, která se na nás valí v nové vlně, kdyby jo tak to přiznáte, napíšete, že to co se děje má také odvrácenou tvář, která s ukáže. To je vše.
A jak by si pomohla té rodine běžencu na ulici? nás si se ptala..případně mě zajímají tvá konkétní řešení krize nebo jenom prostě přijedou a my je máme vítat a pomáhat? To by bylo opravdu krátkozraké..takže co navrhuješ jaká opatření?

czechzuzanaba
27. sep 2015

@sardinka333 Neslysela? Necetla? Tak to jsi udelala ale chybu, protoze to tu ja pisu celou dobu. Nekolikrat jsem tu zduraznovala, ze nesouhlasim s tim, aby sem sli vsichni jak se jim zachce a ze se mi nelibi, ze to EU nezvlada. A dalsi veci. Ale tak kdyz ty neslysis a nectes tak to je tezke potom. Ani se nezastavam poruseni hranic. No fakt nevim - nespletla jsi si me s nekym?

adsumus
autor
27. sep 2015

@dana_l nechápem celkom, čo ťa metie, sama píšeš, že matky chcu aby ich deti mali "všetko" neviem, čo je všetko ako pre koho, ale poznám dosť rodín, ktorí si môžu v pokoji dovoliť viac detí a nemaju, len jedno dve a na druhej strane rodiny, čo maju stredný alebo len nízky príjem a maju viac detí, možno ich detí nemaju všetko, ale akosi si ich vedia dovoliť, teda tie deti, tým samozrejme nikoho neodsudzujem, nech si má každý kolko cche,a le je fakt, že naše (pra)babky, chudobné, mali furu deti, naše mamky, už len dve tri a my tak po jedno-dve, ide to dole a hádam toko uznáš, že naše (pra)babky boli o čosi horšie na tom ako my, stačí kuknúť kolko ludí sa potuluje každodenne po nákupákoch s plynými igelitkami a tie nákupne vozíky už ani nekomentujem. kopcovito naložené.

sardinka333
27. sep 2015

@dana_l tak ale kto si prizná že proste ,,načo dalšie dieťa,, ze proste nechcu zlaviť z narokov, nechce sa im viac venovať a od znova začinať a mať dalšie dieťa...k tomu sa ludia neradi priznávaju, ze su vlastne sebci. Aj ked maju na to narok..lebo oni to budu živit a nie tí, ktorí by ich odsudzovali.

dana_l
27. sep 2015

@adsumus volat strednu vrstvu obyvatelstava "bohatym" nie je vystihujuce. bohati ludia maju na vsetko. u nas stredna vrstva ma na lepsiu zivotnu uroven. takyto ludia vedia, ak budu mat viacej deti ako maju, tak ich zivotny luxus si uz nebudu moct dovolit. a nie ze si budu moct dovolit aj ked by mali dalsie deti. to si mylis pojmy. ano no skv su ludia ktori nevedia co s peniazmi, ale tych je len niekolko stoviek. ine statisice su tie pripady co ja opisujem. takze povedat podla, ze ty mas znamych ktori su bohati nie je hodnotenie celeho slovenska ale tvojich bohatych priatelov.
bohati potrebuju mat vsetko znackove, preto aj ich to vyjde financne viac ako niekoho kto nakupuje lacne veci ci veci z druhej ruky.
nase prababky boli chudobne a mali vela deti lebo sa ani nerozpravalo o ochrane pred pocatim, bolo to zakazane hlavne ich vierou - ked uz otehotniem tak to dieta sa aj narodi. nemozes porovnavat jablka a hrusky - vtedajsiu dobu a terajsiu.
nakupne voziky, ako ty vies ze ti ludia nekupuju len raz za cas a nie su v tych obchodoch kazdy den (s plnym nakupnym kosikom)_

adsumus
autor
27. sep 2015

@dana_l vynimočne suhlasim so sardinkou.

dana_l
27. sep 2015

@sardinka333 malo ludi si prizna ze nemusi mat na vsetko - drahe dovolenky kazdy rok, ci aj 2-3 krat do roka a znackove veci aby sa ukazalo ze na to maju. kazdy mame svoj rebricek hodnot. pre mna to materialne (rozumej luxusne) nie je na prvom mieste.
ale ohodnotit cele slovenensko podla "svojich" priatelov mi pride nadsadene

dana_l
27. sep 2015

@adsumus vidis, aj mozete mat spolocny nazor 😉

sardinka333
27. sep 2015

@adsumus aj ja suhlasim ze peniaze nie su vzdy rozhodujucim činitelom toho kolko mam deti. Ja nepotrebujem mat ani značku ani ,,mačku,,...je mi to šuvix...aj ked sa neradim medzi chudobu. 🙂 skor medzi tu vyššiu strednu vyrstvu a mam deti 3...niektore maju 1 a pištia nie o peniaze ale o to ako nezvladaju ani s tým jedným fungovat...ale to je ina tema, jasne.

adsumus
autor
27. sep 2015

@dana_l tam kde sardinka uvažuje racionálne sa zhodujeme perfektne, problémom stále zostáva ako nás europanov ma ochrániť plot pred utečencami a celým ostatným svetom, čo tu navrhuje, už nad tým dumám týžden a nič.

jabadaba
27. sep 2015

nieco na odlahcenie, ale k teme: (ked tolerancia tak tolerancia a vzajomna! 😀)

Zasvěcený postřeh o toleranci
Jiggs McDonald, moderátor Hall of Fame NHL v Ontariu, říká:
Jsem opravdu zmatený, že mnoho mých přátel je proti stavbě další mešity v Torontu. Myslím, že by mělo být cílem každého Kanaďana být tolerantní bez ohledu na jeho náboženské přesvědčení. Proto by mešita měla být povolena, a to ve snaze prosazovat toleranci.
Proto také navrhuji, abychom otevřeli dva noční kluby hned vedle
mešity, čímž podpoříme toleranci zevnitř mešity. Jeden z klubů by byl gay klub a mohli bychom ho nazvat "Turban Cowboy " a druhý, Topless bar, by se jmenoval "Your Mecca Me Hot".
Hned vedle by mohlo být řeznictví, které se specializuje na vepřové maso, a vedle něj pak restaurace s otevřeným vepřovým grilem s názvem " Ribs of Iraq".
Naproti přes ulici by mohl být obchod se spodním prádlem s názvem "Victoria Keeps Nothing Secret (Victoria nedrží nic v tajnosti)" se sexy figurínami ve výlohách, prezentujícími zboží, a na druhé straně obchod s lihovinami s názvem "Morehammered."
To vše by mohlo povzbudit muslimy, aby prokázali toleranci, kterou žádají po nás.

dana_l
27. sep 2015

@adsumus keby to islo tak lahko vyriesit, tak by sme ich urcite nemali plnu europu - tych utecencov

adsumus
autor
28. sep 2015

O 18% Svedov si želá aby sa zvyšil počet prijatých utečencov krajine oproti rovnakému dotazníku z februára tohto roku. Celkom ich je teraz 44%. Tí, čo chceli prijať menej utečencov zasa poklesli z 36 na z 30%. 7 z 10 švedov má obavy z xenofobie, ktorá sa zvýraznila počas tejto krízy. Ludia sa boja viac xenofobie ako prisťahovalcov. 56% verí, že vláda može urobiť pre utečencov viac.
http://www.thelocal.se/20150927/more-swedes-wan...

To su nejakí divní ludia tí švedi, ked ako píšete, že ich tam znásilnuju utečenci ako na bežiacom páse. 😕

adsumus
autor
28. sep 2015

OPRAVA(prvá veta moj príspevok o 05:43): o 18% VIAC svedov si želá....blá...blá Pardon.

adsumus
autor
28. sep 2015

@dana_l tak aspon sledujme situáciu, táto tema, zdá sa, si našla skalných priaznivcov a odporcov a po počiatočných turbulenciách, vyzerá, že budeme viesť celkom normálnu diskusiu, miestami dokonca vtipnú. klopy klopy.

samo_blaho
28. sep 2015
spirit16
28. sep 2015

Ja som za to, aby sa kazdy angazoval tam, kde vie o co ide.
To znamena, ze ak chce niekto pomahat, tak by mal zacat v svojom okoli a to ludom, ktorych pozna, lebo iba vtedy vies ucinne pomoct.

Pokial nevies o co ide, tak Tvoja bezhlava pomoc, moze mat opacny efekt. Trebars ako ked vyhladovanemu africkemu dietatu strcis do ruky tabulku cokolady. Chcel si pomoct a pritom zabijes.
To iste plati o "utecencoch, "migrantoch" resp o tych, ktori sa momentalne snazia dostat do EU.
Ak toho cloveka poznate a viete preco sem ide a suhlasite s tym, tak mu pomozte.
Ak ho nepoznate, tak nerobte zo seba hrdinov a samaritanov, lebo netusite komu pomahate a jedneho dna to mozete horko oplakat.

sardinka333
28. sep 2015

@dana_l vyriešiť to ide - posilniť hranice a nikoho nepušťať, triediť ludi v taboroch atd. ...len to by musel niekto chceť ze ako Frau Merkelová?
Nech si ich beru Švedi...aj ke dpochybujem ze ich tam chcu...to len politikom z toho vynaša - bežní človek bude vždy tahat za kratší koniec.