icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
6. okt 2015

Tu je chlapča a jeho príbeh, ked začala vojna mal 13 rokov, dnes je v nemecku a žije normálny život.
http://www.vox.com/2015/10/5/9434375/syrian-ref...

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba a sorry, ale to, ze nekdo k tomuto typu clanku napise, ze jim mam s tim pomoct a dalsi, ze preje znasilneni nekomu, kdo chce utecencum pomahat, to je proste uplne pod hranici slusnosti uz. A vubec nejake urovne komunikace....

adsumus
autor
6. okt 2015

@jabadaba kto sa tvári, že to neexistuje, rada staviaš ludí do blbej pozície, že si myslia, niečo hlupe, že? ale nato je tu polícia, aby tieto veci riešila, ako aj všetky priestupky proti zákonu, z akejkolvek strany, či už muslimov, kresťanov, židov, budhistov. násilníci nie su len v radách utečencov, ale aj medzi nami. po nociach chodiť podpalovať utečenecké zariadenia, to je naozaj skutok hodný pochvaly, ale ty ani muk a že chlapovi opuchli testes, tak budeš na desať stranách rozmazávať a robiť z toho tragediu.

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba nemas sancu rozlisit kto je kto, aj keby si sa pokrajala. Konecne si to uvedom a zostup z toho ruzoveho oblacika. Nenasli paky a sposob na to ini experti Unie. Nevedia a nedokazu tolke masy preverit. Doteraz neprisli na efektivny sposob. Ti nevinni sa zial vezu....s tym nic nenarobis. Bezpecnostne opatrenia su vsak namieste. Aj obavy a ista rezervovanost. Kym budu prudit anonymne, zivelne, ani sa na nas hnevat nemozu. Tym myslim Europu ako taku, nie nas ako SR ci CR, kde utecencov je minimum. Zatial. Nechcu sem ist, to vieme vsetci. Tento problem sa tyka tych, kde su koncentrovane tisice a desattisice.

jabadaba
6. okt 2015

@adsumus som tu na jednej strane v troch styroch prispevkoch a Ty pises o desiatich stranach....tu je krasny priklad ako nafukujes, prehanas a zvelicujes. Adsumus, ty si hotova DRAMA QUEEN!

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba to ano, to nebolo vhodne. V tom s tebou suhlasim. Len som chcela, aby si sa n to pozrela realne, lebo si zareagovala akoby to bola cista fikcia. Chapeme sa uz dufam. 😉

adsumus
autor
6. okt 2015

@jabadaba 😀 budeš som napísala, budeš, nie nafukovala si, ale budeš nafukovať. ináč, ake dobre vetry ta vrátili späť do diskusie?

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba vis co, v principu s tvym poslednim komentarem (tim o ruzovem oblacku) souhlasim. Jenze urazlive a nenavistne komentare (ted nemyslim konkretne tady nekoho, ale vseobecne), nepovazuju za obavy a rezervovanost, ale ze projev hlouposti. Uz to tak dlouho ctu furt dokola, ze me to ani nerozciluje uz, jen jsem z toho smutna, jak jsou lidi hloupi, jake bludy dokazou sdilet a s jakymi komentari. Obavy a rezervovanost je na miste, to se nehadam. Ale proste co lidi dokazou z te pusy ci klavesnice vypustit, pritom se tvari, jak jsou inteligentni a civilizovani, to je leckdy fakt na povazenou. Proste neni uprchlik jako uprchlik. Za tim si stojim a muzes me nazyvat jak chces, slunickar, ruzovy oblacek, nebo hlupak. Me je to sumak. Nepriklad v tomto pripade oteklych varlat - kdyby treba nekdo dal podobny prispevek s tim, ze pozor, muzou mezi nimi byt i takovi uprchlici, tak budiz. Ale proste napsat k tomu, to co tu probehlo, to je ubohost.

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba co je to za zaujimavu klavesnicu, co si sem dala? Nechybaju tam nejake tlacitka? Minimalne tlacitka ako rasisti, xenofobi, hejslovaci, nackovia, ficoidi, bolsevici, komunisti, rusofili a spol. tam chybaju 😅 😉 Nech to mame komplet, co Ty na to? 😉

jabadaba
6. okt 2015

@adsumus vetry? Co kto kde pre boha! 😀 Inac, si jasnovidka?

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba no to je jina klavesnica 🙂 ale tak jak bys nazvala lidi, kteri si delaji nazor na lidi podle viry, barvy pleti a zemi puvodu? Ci nedelaji to?

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba poviem Ti k tomu len tolko, tieto slova sa tak zneuzivaju posledne obdobie, ako zbrane. Ideologicke, dobre mierene zbrane a cokolvek sa zneuziva, i vyznam slov, to ja prudko nemusim. Rozlisit pri tomto flagrantnom mirnix dirnix mrhani tymito pojmami kto je skutocny xenofob ci rasista alebo ine, to uz mozne ani nie je. Asi by sa ludia mali opat naucit pouzivat vhodne slova vo vhodnom kontexte ci situacii. 😉

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba Takze podle tebe ten, kdo tvrdi, ze vsichni muslimove jsou spatni, ne vlastne jen muslimove, vsichni ti uprchlici, jsou spatni, zli, nasilni, hloupi, podplaceni, vypocitavi, lenivi, darmozraci......to je co za cloveka? Jak bys to oznacila?

adsumus
autor
6. okt 2015

@jabadaba tak už poznám tvoj štýl komunikácie, chytneš sa testes a už sa nepustíš, len v inom obale. 😉 tie testés su tvoje eso v diskusii. to vytiahneš, hned po usa a ukraine a nato. nič nové už nečakám z tvojej strany.

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba ze prehana, rovnako ako ten co tvrdi, ze vsetci su bezuhonni, dobri a maju len dobre umysly. Tieto skupiny su si fifty fifty. Ja som za zdrzanlivost. Tak v odmietani ako aj bezbrehom prijimani. U nas na SK sa hovori "doveruj, ale preveruj"....a hlavne, s rozumom dalej zajdes nez s prirychlym zapalom. Take to prilisne kách, ako vy cesi hovorite, to este nic dobre neprinieslo. Aj privelky zapal pre vec byva kontraproduktivny. Odstup a zdravy usudok su asi v tejto situacii uzitocnejsie ako hystericky amok.

jabadaba
6. okt 2015

@adsumus dievca, si si vypila? Bez urazky. Uz poznas moj styl komunikacie, sup na kadrove zalozit fascikel.

adsumus
autor
6. okt 2015

@jabadaba podla seba sudim teba? no daj ešte pokádruj ma trochu. k testes už asi nič nebude. 😒

jabadaba
6. okt 2015

@adsumus zlatko, kadrujes tu ludi jedine Ty sama, uz od pociatku tvojej temy. Navyse, ak sa Ti nepaci diskusia, chodis bonzovat do redakcie. Este niecomu nerozumies?

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba no vidis. Tak se nakonec shodneme. Jen ja to, ze nekdo "prehani" napriklad zpusobem, ze rekne, ze ti v kamione meli zdechnout, ze si za to muzou, nebo ze ten pan urcite nechal sveho chlapce utopit schvalne, nebo ze at tahnout vsichni odkdu prisli a podobne projevy, povazuji za agresivni a hloupe. A nekdy rasisticke, ano. Nevim proc ne, znovu opakuji, kdyz je to na zaklade barvy pleti, zeme puvodu, tak potom podle tebe to neni rasista?

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba a jinak jak tak premyslim, asi jsem jeste nikde nevidela cloveka, co by tvrdil, ze vsetci su bezuhonni, dobri a maju len dobre umysly....Fakt me nenapada jediny clovek s timto nazorem...

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba taku retoriku neschvalujem ani ja. Samozrejme. To sa uz o rasizme uvazovat da...i ked, aj to nie vzdy je uplne jasne. Ani par takych vyjadreni este nic nedokazuje, ale aj mne sa take zle cita. To je bez debaty. Vidis sama, ze ziadne emocie nie su dobre v diskusii, ani take ake popisujes Ty, lebo to uz zachadza za iste hranice, ani tie opacne, kde dochadza k nalepkovaniu. A ani to co tu predvadza kolegynka, toto u mna nie je diskusia na urovni. Chytanie za slova, stipanie, rypanie kde sa da...to je tak uroven materskej skolky. Takze sa porucam, tesilo ma, ja v tomto mode pokracovat nemienim. Nemyslim teba, to Ti je jasne asi. 😉

Este k tej bezuhonnosti, kedze tu vidim tvoj prispevok k tej teme - ale tvrdia to, uz len tym, ze sa vyslali signaly o prijimani vsetkych bez rozdielu. Ale tie treba robit.

adsumus
autor
6. okt 2015

@czechzuzanaba jasne, že taký nie je, to si vymýšľaju takí, čo potrebuju nepriatela, ked ho nenájdu, tak si ho vyrobia, pripíšu tieto vlastnosti hocikomu v diskusii, ešte napíšu, že je spitý pod obraz boží, bonzák a debil. 😀 diskusia k tematike nulová.

adsumus
autor
6. okt 2015

Delíme sa na slniečkárov a xenofóbov?

Robíme kampaň a antikampaň o utečencoch? Čo by mali a nemali robiť médiá? Polemika Andreja Bána s komentátorom Dagom Danišom (aktuality.sk) o úrovni slovenskej diskusie.
http://www.tyzden.sk/video/27168/delime-sa-na-s...

lucinkaboz
6. okt 2015

@adsumus .. n
svedkovia maju podobny nazor, inak si myslim že velmi dobre vieš čo píšeš a som presvedčená , že tomu čo píšeš neveriš sama. Clovek ktorý je presvečeny o tom, že moslimovia su vlastne prinos-ak tomu rozumieš- naozaj ak by si bola presvedčena, formulovala by si odpovede uplne inak.pekny večer

lucinkaboz
6. okt 2015

@czechzuzanaba ona tomu neveri, prečitaj si pozornejsie tie jej odpovede....jeto trosku smiešne...ale pohoda, hlavne že sa takmer cele slovensko zhodne na jednom

czechzuzanaba
6. okt 2015

@lucinkaboz a to byla reakce na co? psala jsem nenapada, asi jsi precetla napada, nebo nevim potom....A smesne mi tu je neco uplne jineho nez tobe ocividne, me napr. to, ze ty vis, na com se takmer cele Slovensko shodne....To je argument jak Brno.

adsumus
autor
6. okt 2015

@lucinkaboz máš vlčiu hmlu, čo sa mna týka a asi aj v inom. venuj sa radšej teme. 😉

lucinkaboz
6. okt 2015

heh 🙂 nemylim sa 😀

lucinkaboz
6. okt 2015

@czechzuzanaba no ja neviem..myslis ze sa nezhodneme? aj 93 percent čechov sa zhodlo...ty argument