Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
Čo som písala. Celá tato diskusia je jedna fraška. No neviem dievčatá či niekoho namotáte večšina ludí ma nastastie všetkých pät pokope. Kto mi zaručuje že nejaká Miriam ktorú som v živote nevidela a neviem čo je zač si nešupne moju finančnú pomoc do vačku, hm???
@anickablava Tvoju fin. pomoc? :D Nebud smesna...
@anickablava ...tak mozes poslat deku 🙂
@tykat ABy ju nechali vedla cesty????Nie.Ja tu deku dam radšej nejakej slobodnej mamičke.Ktorá si ju bude vážiť a možno si s vďakou spomenie na tu, ktorá jej ju dala.
@anickablava vidis, a proto je tato diskuse fraska. Protoze se neposunujes napr. ty nikam. Videla jsi to video, co jsem tu davala rano? Od fotografa Sibika? Tam to bylo o tech dekach vysvetlene. Kdyby jsi sledovala veci, neplacala bys takovou hovadinu.
@anickablava a jsem zvedava, ci te svobodne mamince teda aspon tu deku das. Dej vedet potom....prekvapilo by me to.
@czechzuzanaba Ak si si nevšimla ja som odpovedala na otázku od @tykat . A nehnevaj sa ale naozaj nemusím sledovať každé tvoje video čo tu dáš. Ako si utečenci vážia darované veci tu bolo spomenuté x krát takže sa neunúvaj, čítať viem a rovnako aj vidím fotografie. A čo zajtra???? Nebude tu nejaká nová adresa kam treba posunúť pomoc???? To na nič iné sa nezmožete aj s adsumus???? KeĎ tu zverejníte nejakú vašu fotku v akcii ako pomáhate tým chudiatkam v reáli normálne vám virtuálne zatlieskam.
@anickablava neobuvaj sa, ked necheš pomáhať nepomáhaj a neutoč na ludí, čo chcu, je to každeho osobná vec.
@anickablava Prosim te pouc me, jak si utecenci vazi darovane veci? Vsadim se, ze tu das to video, ktere prave natocil ten Jan Subik. Potom v rozhovoru vysvetloval, ze jak to vzniklo, rekl souvislosti a rekl, ze ho mrzi, ze to zneuzivaji prave lidi jako ty. A to ze to tu bylo spomenute x krat jak pises, neznamena, ze je to pravda.
@czechzuzanaba
Nepotrebujem sa na verejných forach ohánat tým ako a kedy som pomohla. To nie je moj štýl a považujem to len za dost ubohu prezentáciu. Aha takto som pomohla diskutujte, obdivujte ma. KOmu všetkému som pomohla nielen materiálne alebo finančne sa ti ani nesnívalo a naozaj to nemienim s tebou rozoberat. Ale asi ťa nepoteší ak ti napíšem že moja pomoc sa dostala "len" Slovákom. 😉
@anickablava a este ti povim jednu vec. Toto je tema jsem za pomoc utecencum. Co uz jineho sem patri, nez kontakty a stranky, kde ti, co jsou za pomoct, muzou pomoct...Na co lezes do takove temy...To je jak kdybys vlezla do temy kojici matky a tam nonstop propagovala nekojeni...I to nekteri delaji, no podle me je to divne.
@anickablava naopak, potesilo me to.
@adsumus NO a našla si tu v tejto diskusii okrem česky Zuzky ešte nejakú dobrú dušu ktorá ide pomáhat????Nevšimla som si. Rovnako som si nevšimla že by si napísala ako si už pomohla. Zatial tu len robíš osvetu, ale odozva nič moc. Už som napísala, pošlite mi nejakú fotky ako v tábore alebo na hraniciach pomáhate osobne utečencom a ja vám zatlieskam. Čo je na tom nepochopitelne???V čom je probém vstať od compu a ísť pomáhat, keď už sa tolko tou pomocou ohánaš???
@anickablava vidis, a presne pro toto je tato diskuse fraska. Protoze neumis diskutovat, kdyz ti prijde otazka, ktera ti neni po chuti, utocis. To same, kdyz je ti vyvraceny argument. Proste ty tu pojedes donekonecna ty same veci dokola a dokola...nic nove.....
@anickablava Vidis zase takovou kravinu napises...jak asi matky od deti se zvednou a jedou do tabora pomahat? SI normalni? Toto je tvoje reakce jako vazne? Ver mi, kdybych nechodila do prace, nemela deti, uz bych tam byla....Ale jedina pomoc, kterou jim muzeme poskytnout neni jet do tabora, nebo nekam posilat penize...jsou i jine cesty a kdo chce, ten si je najde.
@anickablava Proc si nezalozis nakou skupinu sama? Mohla by se jmenovat treba nenavidim vsechny muslimy, nebo kasleme na valecne uprchliky, nebo pomahame lidem na slovensku...ty vyber..
@anickablava nehnevaj sa ale nevieš nič, kopec ludí pomáha a ja som pomenila dosť ip ale nemá chuť sa angažovať v diskusiach, možno práve pre konfrontačný ton aký používate, ludia ktorí su za pomoc nie su z povahy veci veľmi hádaví, chápeš.
@czechzuzanaba Ja budem liezť do takej témy, do ktorej chcem prispieť. Nebude mi poroučet žiadna Česka o tom kam mám alebo nemám prispievať. Ak zakladatelka založila tuto verejnú voľnú diskusiu za účelom zverejnovania kontaktov na pomoc upchlikom, mala to uviesť hneď na začiatku. Mohla si to napísať do statusu ak sa chcela pochváliť a nezakladat diskusiu. Nepoznám dobre moc podmienky používania tohoto fora, ale nemyslím si že zverejnovanie adries a mailov je dovolene. 😉
Ako vidim stupila som ti na otlak s tým že chcem od vás nesmiernych aktivistiek a humanistiek nejaký dokaz o tom ako ppomáhate. To je priam nemožné od vás. Tolko trapnych vyhovoriek. To majú pomáhat iba bezdetné a nezamestnané????To je čo za novinku, to som ešte nepočula.Ako sa hovorí skutek utek. 😉
@anickablava taký dokaz ako opuchnuté testes ti postačí? 😀
@adsumus NO hej ludia čo idú pomáhať sedia celý den a diskutujú na fore.Alebo používaju výrazy ako kotrba. Z takých empatia priam srší.
@adsumus No ak dotyčný uvedie že kvôli tebe odpuchli tak prečo nie??? 😀
@anickablava A zase se pletes. Stupila si mi na otlak tim, ze furt meles dokola o dekach a o tom, ze jsou to sami muzi a podobne trapne argumenty. To me stve. Ze tu napises deky, ja ti dam odkaz jak to bylo a ty to reknes znova. To me vytaci. Koukni si dokumenty lidi, co tam byli, koukni si kolik je tam ruznych lidi, kolik ruznych nabozenstvi, soc. vrstev, ruznych lidi s ruznymi vzdelanimi. Koukni si jak ten konflikt vzniknul, kolik k nam tech lidi jde, kdo to je, kolik jich jeste je a kde...proc tam nezustavaji, proc jdou k nam, proc jdou do Nemecka a nezustavaji v Turecku, proc jsou jen muzi, kde vzali penize, proc maji telefony...na vsecko jsou odpovedi uplne logicke a zdokumentovane, ty je ale nechces videt ani slyset. Ty porad dokola deky, telefony, muzi, penize....Tak se mi nediv, fakt je to k vytoceni. I kdyz nenecham se az tak moc, mam aj jine starosti nez diskusi na MK :D
Ale dievčatá..... ved si niečo uženiete....
@czechzuzanaba Vieš čítať????Druhykrát ti píšem že som odpovedala na otázku Muži, telefóny, Turecko to rovnako ako mňa zaujíma aj iné prispievatelky. To že ty máš na všetko svoje odpovede ma neprekvapuje. Ja mám na celý tento chaos uplne iný pohlad. Máš hore jeden aktuálny link o tom ako sa utečenci správaju, takže naozaj sa nemusiš namahat s ich slepym obhajovaním.
@anickablava tam máš nahore link ako sa správaju ludia proti utečencom, mlátia iných hlava nehlava, to je okej? a aké riešenia ponukaju nulové.
@anickablava ja nikoho slepe neobhajuji. Jak pisu, lidi jsou ruzni. Jen ty kvuli z podobneho videa vyvodis, ze jsou vsichni agresivni, me jen potvrzuje ono video to, co uz vim davno. Ze sem miri lidi ruzni. Proto podobna videa povazuji za zbytecne. Opakuji, nic nove nedavas. Ale rekla sem ti uz minule, zbytecne se my dve bavime...nema to smysl.

Z FB: Pokud máte někdo zájem pomoci uprchlíkům v nouzi, pak je tady tato výzva Miriam Zelenkové: Milí přátelé, v pátek odjíždíme se skupinou dobrovolníků na chorvatsko-srbskou hranici do vesnice Bapska podat pomocnou ruku lidem, kteří se nacházejí v těžké životní situaci, Potřebují teplé oblečení,boty,jídlo. Pokud byste chtěli přispět, ať už materiálně či finančně k nákupu jídla, kontaktujte Miriam na 00420608414143 / miriam.zelenka@gmail.com.