icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
8. okt 2015

@terezka1947 ja si napríklad nemyslím, že tých 60 percent slovákov, ktorí su proti utečencom na našom uzemi je zlých alebo nechcu pomocť z lakomstva, skor si myslím, že sa tých utečencov boja a prečo? častokrát na základe zavádzajucich informácii, mali by sme sa rozhodovať o tak vážnych veciach na základe pravdivých informácii, hádam.
@eva8 prečo si myslíš, žeby mi nevadila, vadila by mi, ale ja považujem, že je normálne, že sa každe náboženstvo snaží naberať nových členov, určite to nesmie robiť násilnou formou a inak tomu nezabrániš. a podla mna islam nie je problém, problémom je extremizmus islamský a aj ten náš domáci.

anickablava
8. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

PRe tie ktoré chceli niečo nového.

Rokstan žila v domě pro svobodné ženy, několik dní před tím, než byla zavražděna, se ale vrátila ke své rodině. „Tato vražda opět vystavila dennímu světlu debatu o kulturní propasti mezi Němci a uprchlíky, kterých má do země jen letos přijít asi 1 milion," píše deník.

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CBsQFjAAahUKEwizkYDVtbLIAhWGvhQKHVmkCXM&url=http%3A%2F%2Fzahranicni.eurozpravy.cz%2Feu%2F133535-znasilnena-syranka-utekla-do-nemecka-jeji-rodina-ji-kvuli-cti-zrejme-ubodala%2F&usg=AFQjCNEVYUvixv3tr5IJKVe2V1GWh3HxlA&bvm=bv.104615367,d.d24&cad=rja

adsumus
autor
8. okt 2015

@anickablava bože keby sa len naši ludia vzájomne nevraždili. vylučne len muslimovia sa vraždia? teraz sa tu budeme prebíjať, kto je horší?

czechzuzanaba
8. okt 2015

@anickablava dobre ranko. Muzes mi prosim napsat, jakou ma Tvuj prispevek souvislost s pomoci utecencum? Co presne z neho plyne?

anickablava
8. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@sardinka335
Dobrá otázka ale odpovede sa nedočkáš. Aby si bola v obraze o čo si prišla za posledné strany spravím ti stručný prehlad. Aktivistky a humanistky nemôžu íst pomahat pretože by sa im nemal kto postarať o deti. Pokial prinášaš správy o vyčinani tých "biednych a zúfalych" utečencov ako sa mlátia alebo ako sa nevedia správat, tak do tejto témy nemáš ani liezt a nepriniesla si nič nové. Po dalšie sa tu objavila mailová adresa nejakej ženy, ktorú môžeš kontaktovať a poslat jej na účet prašule. A ona už bude vedieť čo s nimi. Takže takto nejako sa tu pomáha aby si vedela. 😀

czechzuzanaba
8. okt 2015

@anickablava a dobre, tvuj prispevek sardince me odradil, nechcu se s tebou bavit. Takze nemusis mi ani odpovidat na otazku. Pekny den.

anickablava
8. okt 2015

@czechzuzanaba Neadresovala som ho tebe tak prečo ta zaujma???? Prečo podobné otázky nesmeruješ kamoske adsumus na jej príspevky o neonacistoch ktorí kopali muzikantov alebo jej link o krestanstve????Tie majú aký súvis s touto diskusiou????? ČO vyplýva z mojho príspevku je jasné asi každému okrem teba a adsumus. Ja nebudem zbytočne stracat čas aby som ti to vysvetlila.

terezka1947
8. okt 2015

@adsumus nie....nie je to nedostatok informacii-skor zdravy rozum,kt.kaze mat sa na pozore

uz tu raz v historii bola hrozba islamu....uz raz ano...ale z celeho zle vysli len ti,kt.sa branili a branili tych,kt.ohrozovali prave tito ludia....kt.branili svoje uzemie,pre ich nicitelskymi najazdami

majme srdce a naruz otvorenu,ale s rozumom

nejde spojit nespojitelne
mozme a mame sucitit.....ale neklamme si,ze taky mix ludi,vyznani,atd so spolocnostou nic neurobi

a vzdy je to otazka....mame sa my vzdat svojho,svojej svojbitnosti,aby oni sa tu citili lepsie? ved to nejde,to nema logiku
oni sa budu mat problem asimilovat(co je logicke) a vzdy sa budu citit nechceni,nech urobime cokolvek...co je tiez logicke
preto riesenie by malo byt niekde inde=vytvorit ludom podmienky,aby sa nemuseli rozutekat zo svojich domovov
ale niekomu to asi vyhovuje,ze silou a diplomaciou sa zasahuje iba niekde....takze my tu na MK mam pocit,ze melieme prazdnu slamu

a este dodam...to mnozstvo Slovakov,co si uviedla,by nemalo problem dat najest,osetrit rany,obliect,zohriat tym ludom.....ale strach tam bude....je,bol a bude...a je logicky...je normalne,ze mame odstup

anickablava
8. okt 2015

@czechzuzanaba Že sa so mnou nebudeš bavit si písala už x krát. Ale dodržat to je pre teba je zrejme tažke.

czechzuzanaba
8. okt 2015

@anickablava ano, to je pravda. Neda se na to divat a nereagovat. ALe zkusim to jeste jednou 😀

adsumus
autor
8. okt 2015

@terezka1947 jasne, že je dobre sa mať na pozore, len neviem prečo sa máme mať na pozore, ked ide o pomoc neborákom v nudzi. A akosi reálna hrozba obrovského vojnového konfliktu, ktorý može mať dosah aj na našu svojbytnosť, aj ked budeme čušať za plotom, nikomu tu neprekáža, miesto toho sa bavíme o utečeneckých testes opuchnutých a kto koho kde zavraždil, neviem k čomu to je dobré a nemysli si, že ja ťa idem presviedčať, že treba tým ludom pomocť, ja som o tom presvedčená, ty nie, ja som s tým v pohode, ja si nemyslím, že prídem o svojbytnosť ked pomožem chudákovi, či už je islam, hindu, kresťan alebo eskimák. (ináč harpuje mi komp, respektíve pripojenie, ja za tým narozdiel od jabadaby nehladám nejaké spiknutie, ale ak neodpoviem , tak len pretože nemôžem) a otázka, či dokážu muslimi a nemuslimi spolu existovať je pomerne doležitý bod pre buducnosť našich detí, nakolko naša porodnosť klesá a ich stupa a naavyše podla predpokladov nás o pár desiatok rokov prečíslia, takže ja by som bola len rada, aby sa otázka spolužitia vyriešila k všeobecnej spokojnosti a nie potlačením jednej alebo druhej strany. ale čo bude bude

victory1
8. okt 2015

@adsumus diskuter nezacina svoj prispevok slovami "ty si co myslis....?" ...."ty si uvedomujes.....?" .... diskuter nemeni temu a smer diskusie, ked mu to prestava vyhovovat a ked nevie argumentovat, lebo protiargument nie je schopny vzhladom na svoje vedomosti a skusenosti sformulovat....prispevok diskutera sa nekonci na 90% otaznikmi...
..nie si diskuter..len amatersky provokater....

adsumus
autor
8. okt 2015

@victory1 ty tak máš čo tu poučovať a utočiť na moje kvality. 😀

adsumus
autor
8. okt 2015

takže ste im krivdili chudakom, vyžierať nás prišli, aj zožrať, že?

V Německu chce dlouhodobě zůstat jen osm procent syrských běženců

V Německu chce dlouhodobě zůstat jen osm procent syrských běženců, kteří do země přicházejí. Ostatní si přejí vrátit se do vlasti, ale teprve v okamžiku, kdy tam skončí boje. Velká část z nich také jako podmínku svého návratu uvádí odchod prezidenta Bašára Asada. Ukázal to průzkum, který mezi běženci provedly syrsko-německá organizace Adopt the Revolution a Berlínské centrum pro výzkum společnosti (WZB). http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-nemecku-chce...

victory1
8. okt 2015

@adsumus tak tymito argumentami si moj prispevok uplne rozlozila...😀

adsumus
autor
8. okt 2015

Česká detenční zařízení jsou nelidská, tvrdí šéf Organizace pro pomoc uprchlíkům.

Ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) Martin Rozumek označil podmínky v českých takzvaných detenčních zařízeních pro uprchlíky za nelidské a ponižující. Řekl to v rozhovoru se švýcarským rozhlasem a televizí (SRF).

http://www.novinky.cz/domaci/382795-ceska-deten...

adsumus
autor
8. okt 2015

@victory1 pod moju uroven sa tu s tebou naťahovať na kravinách, čo si o mne povymýšľaš, ja mám ine záujmy, napríklad normálna diskusia o utečencoch, informácie, za a proti, nie bludy a nezmysly, čo sa babe snilo.

terezka1947
8. okt 2015

@adsumus ja chcem tiez pomahat...nikde som nanapisala opak,praveze pisem,ze ano,ked sa s nimi dostanem do kontaktu-pomozem.
teraz s nimi v kontakte nie som
som v kontakte s beznymi ludmi a tym pomaham ako sa da a tak isto budem aj "utecencom"
ale ok pocitaca asi tazko niekomu pomozeme,vsak?
a naco vyhrocovat situaciu a diskusiu?

strach je uzasna vec.....lebo uci ludi rozmyslat,uvazovat....inak by sme bezhlavo sa rutili do vsetkeho
nemozme prehliadat,co sa zle vo svete deje....ale zase...povedzme si uprimne,nie je jednpoduchsie tu na fore pisat,co by bolo,keby bolo a co by sa malo nemalo...ako pomoct susedovi,kamoske,rodicom,starym....keby sme sa zamerali tymto smerom=tym by sme zmenili svet=ten nas maly svet....a aj ten vacsi,ten okolo nas....
lenze ono sa to lahko riesi z gauca kadeco,leeeeeen sa nenechat obrat o svoje sukromie a svoju predsatvu o pomoci(teraz to tym nemyslim teba,ale vo vseobecnosti)
skratka,podla mna,jedine,co mozme robit,aby to bolo lepsie je mat oci a usi otvorene pre vsetkym okolo nas....ale v prvom rade tych,co su priamo pri nas....tym,co su od nas na km vzdialeni,tym nase dlhocizne traktaty na nete nepomozu.

sardinka335
8. okt 2015

@anickablava dakujem ti anička za vyčerpavajuce uvedenie do ,,problematiky,, O týžden poprosím nový report... 🙂 🙂 🙂

S fanatikom sa nedohovoríte čo už...od PC tu pomaha ,,papulou,,. A dokolečka, a dokola a dokola a to čo sa preberalo pred 10 stranami sa za desať strán preberá zase, ste sa tu nejako zacyklili a točí sa dokola, a dokola oničooom. Smejem saaaaa, smejeeeeem 🙂

victory1
8. okt 2015

@adsumus predpokladam, ze je uz kazdemu v tejto teme konecne jasne, ze ty mas ine zaujmy...😝

adsumus
autor
8. okt 2015

@terezka1947 tak som rada, že chceš pomáhať. čo sa zbytočnosti diskusie týka, tak nesuhlasím, po prvé mapujeme vyvoj situácie a po druhé vymena názorov nám pomáha rozširovať si svoje obzory, určite sa nájdu aj dalšie pozitíva, ale aj negatíva ako na všetkom, tak ale najhoršie je podla mna o veciach čo nás trápia mlčať, to platí aj v otázkach rodinného života aj sociálneho, no ale nechcem tu zas moc mudrovať, moje kvality su pod drobnohladom.

adsumus
autor
8. okt 2015

@sardinka335 ty už nie si sardinka333, už si 335 alebo si ty nejaká iná sardinka? ak sa teda môžem dotázať na vec.

sardinka335
8. okt 2015

@adsumus aaale zrazu mi to začalo vyhadzovať ze ,,zadajte heslo,, a furt to bolo nekompatibilné nech so spravne heslo zadavala kolk osom chcela ...nebralo mi to ....no budem sa s tým ,,crcať,,?? adminovi som to pisala ten na mna hodil bobek tak som si spravila novu registraciu a ked sa to stane znova tak si spravim novu a budem sardinka 336. Toť vsjo...cela veda.

adsumus
autor
8. okt 2015

@sardinka335 no ved sa mi zdalo, ten tvoj štýl fajnový a iný nick, som sa zlakla, že si preč.

sardinka335
8. okt 2015

@adsumus aaale kde....krpata spi tak popri robotke reku ze mrknem ,,kde to žije,,... 🙂

mamulka211
8. okt 2015

jej toto tu stale zije? A adsums stale este pomaha utecencom? Aspon tu na MK uvahami? Mile. 😀

eva8
8. okt 2015

@adsumus a preco by ti teda vadila islamizacia, je predsa normalne, ze kazde nabozenstvo sa snazi o naberanie novych clenov..

adsumus
autor
8. okt 2015

@eva8 pretože kresťanstvo považujem za najlepší dosiahnutý sposob duchovného života jednotlivca aj spoločnosti, nie islam. to ale neznamená, že budem tým, čo veria v alaha vykladať, že maju blbé nábožko, to je každeho vec čomu verí, ak je za život v mieri a neubližuju iným.

adsumus
autor
8. okt 2015

ináč ak vás tematika zaujala, tak tu su vypovede ex muslimov. http://answering-islam.org/Testimonies/
chlapík uvádza dovody prečo konvertoval He assured me that unlike the Muslim brothers, Christians would help me and even provide me a job. My bad attitude toward Christians began to change and I began to appreciate them.

to su také zaujímave čítanička o tom akí sme my a potom si prečíta človek diskusiu a zistí, že samí zurivec a vystrašenec.

adsumus
autor
8. okt 2015

alebo toto, to su nesmierne krásne veci v živote, čo sa deju. a my tu len o tom zlom vypisujeme ☹

When I was a baby I got a dangerous sickness and my mother had to leave me in hospital for three days in the intensive care unit. The nurse who was in charge of me was a Catholic nun. When I became a boy my father told me several times: "That nun saved your life." I never understood what he said and why until years later. When I became a Christian, the story came back to my memory and I understood what my father's message was. When I was struggling between life and death in that nun's hands, she prayed for me and the Lord answered her. I owe that nun my life and I am so thankful for her gift of prayer and love.
http://answering-islam.org/Testimonies/algharib...