Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
http://mashable.com/2015/10/02/where-the-childr... obrázky utečeneckých detí.
takmer 500 utokov na domovy utečencov v nemecku http://www.ibtimes.com/refugee-crisis-germany-a... niekde zapalovali prázdne budovy a niekde s obyvatelmi, čo im tí ludia urobili?
Švédsko sa pripravuje na prílev imigrantov
Švédsko minulý rok investovalo do sociálneho systému pre detských utečencov viac ako dvadsať miliónov eur, väčšinu z toho na ubytovanie. Vybudovalo napríklad centrum pre 36 detí v meste Lillekärr, ktoré vedie Matilda Brinck-Larsenová.
,,Keď sa naše centrum otvorilo v októbri 2014, ľudia sa báli, že s traumatizovanými deťmi z vojenských oblastí budú problémy. Dnes je všetko inak, a centru pomáhajú kvalifikovaní dobrovoľníci, ktorí sa deťom venujú vo svojom voľnom čase,” povedala pre Guardian.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/8030895/svedsko-sa-pripravu...
@adsumus vieš čo...už ti tu raz niekto dobre poradil, aby si sa nepúšťala do diskusií, na ktoré si nedorástla. Tí ruskí moslimovia nikam nedošli, oni tam žijú odjakživa. Iba sa časť z nich presťahovala do hlavného mesta, v krajine, ktorej sú občanmi a to celé generácie dozadu. Ich predkovia tam boli skôr, než sa vôbec stali súčasťou Ruska! Porovnávaš neporovnateľné. Opäť ti chýbajú najzákladnejšie informácie.
@alaguema miliony muslimov z Kyrgyzstan, Tajikistan and Uzbekistan cestuju do ruska za prácou, to su neni rusi hádam.
http://www.eurasianet.org/node/68184
v každom prípade ale ostáva základná vec na zamyslenie ako je možné, že moskva má okolo 3 milionov muslimov a žiju tam akosi a ešte im otváraju nové mešity, neviem aký je recept na uspešnu integráciu muslimov v populácii kresťanskej a ked to ide v rusku, prečo by to nemalo isť aj u nás.
ináč, to mi neporadili tu v diskusii, ale v sukromnej pošte, nebola ale od teba. hihi.
@adsumus vysvetľujem ti tu, že moslimovia sa v Rusku nemuseli integrovať. Oni boli na tých územiach skôr, ako Rusko samotné. Čo nevieš pochopiť jednoduchý text? Vzťah Ruska k moslimom je preto diametrálne odlišný a tiahne sa storočiami niekde do obdobia rusko - tureckých vojen. Rusko pripájalo moslimské štáty k svojmu teritóriu, samozrejme - aj s obyvateľmi tých území. To nie oni (moslimovia) prišli do Ruska, ale Rusko do ich krajín, aby som ti to vysvetlila po lopate.
@adsumus mne je vcelku jedno jak to bude v rusku, mne zajima jak to bude u nas. Jestli tz mas v pazi budoucnost svzch deti je to tvuj problem, jestli se chces naucit zit vedle nich, muzes zacit. Ve svedsku, nemecku i v britanii jsou ctvrte kde si tento zivot muzes vyzkouset. Pak nam muzes porferovat.
@eva8 nevieš prečo sa sýrčania nechcú vrátiť do vlasti kým bude vládnuť assad? asi, že im jeho vláda nevyhovuje, či čo si ty myslíš?
@alaguema to, čo tvrdíš je v rozpore s tým, čo uvádza net, tí moslimovia sa do ruska hrnu po rozpade cccr za prácou, ich populácia tam narastá a o pár desiatok rokov sa má vyrovnať nemuslimskej populácii v rusku. takže to je realita, muslimovia v západnej europe, muslimovia vo východnej europe, kolem dokola muslimovia, koniec sveta nastáva asi. 😕
@adsumus tak mi napadla otazka...ako by si sa ty chovala v pripade,ze utecies s rodinou z domu a konecne sa po vycerpavajucich dnoch dostanes do nejakeho tabora,kde ti daju zakladne veci....
ja by spm bola vdacna za to,ze vsetci zijeme,ze sme zdravi....ze nam dali cudzi ludia najest...a aj keby sa cloveku vela veci nepacilo,,,sme v cudzom,musime sa trosku prisposobit a brat,co momentalne davaju
a verit,ze to bude lepsie...
lebo domova by som sa vratit nemohla=nechcela
hm?
@terezka1947 ja by som hladala možnosť žiť normálne a nebyť závislá natom, že mi dá niekto najesť a napiť a hlavne by som chcela aby moje dieťa chodilo do školy a ja som mala nejakú robotu a neskapínali sme niekde v stane zavislí na cudzej pomoci, bude? nebude?
@adsumus hm...to asi chcu vsetci,nie?
ale musia si uvedomit,ze sa to neda hned....ze treba pockat a byt zo zaciatku spokojny a vdacny,ze ma niekto v tej cudzej krajine prijal...no a postupne sa rozhliadat a zistovat svoje moznosti...nie len daj,daj,daj a ked nedas=ojojooooj,co ja ti ukazem=lebo takto mnohi z nich reaguju
samozrejme,nie vsetci
@terezka1947 maju sa správať slušne a v sulade so zákonmi krajiny, kde sa ocitli, ale tak aj to zváž, že dojdu a nejakí bielučkí im tam zapaluju ubytovne a utočia na nich a ich deti slzákmi a možno aj inak. a mnohí naozaj čelili vojnovým hrozam, to ťa poznačí, veľa ludí aj zničí psychicky. tam chlapča som dala, videl nakladak naplnený mrtvolami, odvtedy nerozpráva. a toto sa nedeje v inej galaxii, ale len niekolko tisíc km od nás a je jasné, hádam, že dalšími terčami sme my (eu a usa, križiaci), ak sa nepodarí zastaviť isis a vyzerá, že ani rusi ich zatial nezastavili. a další utečenci sa vidali preč z krajiny.
@adsumus ano...bohuzial,mas takych vymetencov...ale taki blbci su vsade a keby nerobili zle utecencom,tak by robili zle nejakym inym skupinam,mensinam,atd...
bohuzial,expanzii sa nevyhneme...mozno sa cela situacia mala riesit uz skor..ti fanatici sa uz asi nezastavia pred nicim a mam pocit,ze ta cela situacia aj tak niekomu vyhovuje....mozno sa raz ukaze,kto z toho profitoval
@terezka1947 a ty si nemyslíš, že jednoducho existuje teroristická skupina, ktorá sa rozhodla, že zničí všetko západné (eu, usa) plus to, čo s nim nebude suhlasiť a peniaze si nato najde, napríklad dobíjaním uzemia?
@adsumus moze
Iraqi Christian girl teaches ISIS the power of forgiveness 😢
pre tých, čo si myslíte, že oni nie su vdační
https://www.youtube.com/watch?v=ZxEVBMd7ILQvždy si budeme pamätať tých, čo sa postavili a pomohli nám.
Kobani: Tribute to the YPJ Female Kurdish Fighters's victory over ISIS (HD)
irackí kresťania
https://www.youtube.com/watch?v=r5_bLwBNAJwislam je navod ako zit. Zasahuje do politiky a riadenia statu. Podla mna v moslimskych krajinach je relativne pokoj ak sa vladne v sulade s tym, t.j. podla nasho ponimania v sulade s porusovanim ludskych prav. Vidsaudsku - vraj jedna z najvezpecnejsich krajin. Ak nastane vzbura poti takemuto rezimu, v krajine nastane chaos. Asad bol opakovane zvoleny za prezidenta,aj v 2014 vyhral spomedzi troch kandidatov a predsa je vraj pre syrskych utecencov vacsim nepriatelom ako is. Pre mna je to zahada.

@adsumus ked mi porovnas statistiky, t.j. pocet pripadov na pocet ludi, tak potom to bude realne porovnanie. inak je to iba demagogia na urovni suterenu.