icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

ellise
11. okt 2015

@samo_blaho kdyz jsem to slyšela v tv na vlastní uši tak se mi otevirala kudla v kapse

adsumus
autor
11. okt 2015

"Jeho oponentem je Hassan Alrawi, který pochází z Iráku. Ten tvrdí, že islám jakékoliv násilí odsuzuje. Alrawi se také ostře distancoval od Abbase a od jeho popírání teroristických útoků.
Muslimská unie představuje samotného pana Abbase, byl vždycky takovým samotářem, chtěl mít jediné hlavní slovo. Nevím, kolik lidí má kolem sebe, ale možná by se to dalo spočítat na prstech. Právě názory pana Abbase byly důvodem, proč jsme se s ním rozešli před několika lety. Já osobně jsem s ním skoncoval," uvedl Alrawi pro iDnes.cz.
http://tn.nova.cz/clanek/rozkol-ceskych-muslimu...

adsumus
autor
11. okt 2015

ináč dovolím si pripomenúť, že tema je o pomoci utečencom a nerieši islám, založte si temu o isláme a diskutujte, dakujem za pochopenie.

adsumus
autor
11. okt 2015

Túto stredu na zasadaní NR SR prezident Kiska predniesol prejav, v ktorom apeloval na poslankyne a poslancov k zváženiu ich prístupu k utečencom. V pomerne krátkom vystúpení, ktoré však bolo prednesom vopred pripraveného textu na rozdiel od klasického diskusného formátu, vyslovil takmer 20 faktických výrokov. Ako je u Kisku zvykom, nekomplikovanými výrokmi si zachoval dobré pravdivostné skóre.
http://www.demagog.sk/diskusie/549/kiska-v-nrsr...

samo_blaho
11. okt 2015

@adsumus
kiska nieje náš prezident, je hovorca bútoru

adsumus
autor
12. okt 2015
anickablava
12. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Nebolo to tak dávno, čo prezident Kiska pochválil Turecko - ako „ostrov stability a štít voči hrozbám pre našu bezpečnosť“. Bol to omyl. Turecko sa pomaly mení na teroristický štát. A zaťahuje Európu do krvavých konfliktov, ktoré priamo ohrozujú našu bezpečnosť.

Turecko a jeho dieťa – Islamský štát – výstižne komentoval jeden západný diplomat pre The Wall Street Journal: „Turecko sa chytilo do pasce. Stvorilo monštrum. A dnes nevie, ako sa s ním vysporiadať“.

Vlastne… Vie. Erdogan chce vyvážať časť tureckých problémov do Európskej únie. Pritlačil na Európu, aby prevzala pol milióna utečencov z tureckých táborov. A aby zaručila Turkom bezvízový režim a voľné cestovanie. A ,,za odmenu“ si Turecko začne plniť povinnosti. A zakáže export utečencov z Turecka do Grécka.

Sú len dva typy ľudí, ktorí by na takúto sprostú dohodu pristali. Šialenci. A európski „lídri“.

http://www.aktuality.sk/clanok/305903/islamisti-posuvaju-bojisko-k-hraniciam-europy/

anickablava
12. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@adsumus Poznam spustu ludí ktorí si klopu na čelo. ZE nemali rozum ked volili Kisku. Tento babrak na sto percent v buducich volbach prezidentom nebude.

anickablava
12. okt 2015

Bránia sa.Aj takýmto spôsobom vyjadruju svoj postoj voči utečencom. Jednoducho ich tam nechcú.

Dve tretiny útokov pritom podľa nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maizera vykonali ľudia z bezprostredného okolia napadnutých budov bez kriminálnej minulosti. V piatok sa napríklad k podpaľačstvu v zariadení na severozápade Nemecka prihlásil miestny hasič.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/370403-na-severe-nemecka-horela-dalsia-ubytovna-pre-azylantov/

eva8
12. okt 2015

Myslim si, ze prezident je reprezentativna funkcia, premier je vodcovska funkcia. Ja som Kisku nevolila, ale ma prijemne prekvapil. Znamy z usa mi povedal, ze nas prezident len hovorca niekoho ineho, bez vlastneho nazoru. Mne pripomina Husaka v pociatocnych fazach.

akokolvek, som za pomoc utecencom ked su uz tu. Si agresivny? deportacia. No po ukludneni situacie navrat do ich krajin. Islam po rozsireni spacha horsie ako neplechu. Preto tema pomoc utecencom suvisi s islamom. Treba pozerat i do buducna. Riesit situaciu tu a teraz, ale nezabudat i na to co bude potom.

adsumus
autor
12. okt 2015

@anickablava ale prosím ťa ako sa bránia, ked im nikto nič nerobí, teraz sa združí skupina "debilov na sk nechceme" a budu mať právo napádať nevinných ludí, lebo si povymýšľaju na nich falošné obvinenia? takto chceme fungovať v spoločnosti? každý sa má držať zákona a kto sa nedrží toho ma riešiť polícia a nieže si niekto zmyslí, že bude zapalovať ludí, to čo je?

adsumus
autor
12. okt 2015

@eva8 u kisku ocenujem, že nezbiera popularitu, ale dal názor založený na ludskosti a s ohladom na buducnosť krajiny.

anickablava
12. okt 2015

@adsumus Tak podla teba maju čakat kým im niekto niečo urobí???? Títo ludia ktorí podpaluju ubytovne vyjadrujú nesúhlas s tým, aby tam tí utečenci prišli a bývali.Možno majú s im podobnymi zlé skúsenosti a nechcú aby prišli dalši.Čo je na tom nepochopiteľné????. Evidentne je tam rozpor s tým čo prezentuje Angela a s tým čo chcú obyčajní ludia, ktorí majú blízko nich bývať. Asi to s tým nadšením Nemcov pre imigrantov nebudú také ružové.

adsumus
autor
12. okt 2015

@anickablava tak podla teba je ok zapalovať ludí, ktorí nikomu nič nerobia?

dusika11
12. okt 2015

@adsumus o akom pravnom state ty snivas????paneboze....o akopm sudnictve..aka policia zabiuli ti niekdy pribuzneho ???mna ano mojho brata...sorry ja tieto hluposti co ty davas nemam slov..nie je to prvany stat....policia vysetri ako jej to vyhopvuje...pretoze su motivovani rychlko najst pachatela iodmenovo...a rychlo vyriesit pripad..vies coi to znamena v praxi???bud to zametu pod koberec alebo ahodia na niekoho kto o tom nema ani paru...alebo napisu sebevrazda...popripade sa im niekto sam vzda....netusis co pises...omg,,zabili mi brata tak mi tu nepis prednasky...
a vies ako funguje kontrola policie??napises staznost...ok..ministerstvo povie ok..a postupi ju naspet na to oddelenie.tomu istemu vysetrovatelovi ktory preveri sam seba...vies co toi znammena??odvedu ta v noci na vysluch..tak ako si...a prepustia ta v noci tak ako si...kedze sa jedna.o vidiek pochopujes v noci c´v nocnom asi dav kilometre v noci...sama..velmi ta prosim nepis tieto hluposti...neda sa to citat.,,ja ti z duse prajem ze veris policii..ale ..prax je uplne ina.,

adsumus
autor
12. okt 2015

@dusika11 a čo by si navrhovala miesto zákonov a policajtov? každý vezme spravodlivosť do vlastných ruk?

dusika11
12. okt 2015

@adsumus co ???zlaticko mam 43 rokov a nad vykrikmi mladosti sa zjavne pousmievam...asi tak...pises neralne veci..ktore nemaju s realitou nic spolocne.....ak si vazne myslis ze tato policia ochrani teba....tak si tomu ver..ja ti poviem ako to bude..vyvadza rom...odidu lebo nemozu robit nic ..daco spravi uprchlik odidu lebo ani do getta co vznikne nepachnu lebo by ich eu zvozila pod ciernu zem.,..netudsis ake nebezpecne vecio pises..a co vlastne s toho bude..tak ..moja sup sup do skoly.

adsumus
autor
12. okt 2015

@dusika11 no ved sa ta pýtam, čo nás ochráni, velavážená pani mudra, ktorá už sa pousmieva nad vykrikmi mladosti? čo, ak nie policajti? budeme sa mlátiť navzájom, kedy komu predne v bedni?

anickablava
12. okt 2015

@adsumus ČItaj pozorne. Zapaluju ubytovne, nie ludí. Hovoríme o Nemcoch, nie o moslimoch.

adsumus
autor
12. okt 2015

@anickablava 60 ludi bolo vo vnutri, skakali z okien http://www.ibtimes.co.uk/migrant-crisis-refugee...

anickablava
12. okt 2015

@adsumus Prišli nejakí o život?

anickablava
12. okt 2015

Konkrétne ja som písala o tomto počine. Žiadny neonacisti, fašisti a neviem čo ešte. Normálni ludia ktorí si neželajú mať ich tam.

Pětadvacetiletý hasič zapálil podkroví ubytovny v Alteně, asi 30 kilometrů jižně od Dortmundu, pomocí benzinu minulou sobotu. Jeho 23letý komplic mezitím u domu hlídal, zda někdo nejde. Oba pachatelé podle policie pocházeli z blízkého okolí. Motivem jejich činu údajně bylo přání, aby v jejich blízkosti nežili žádní uprchlíci.

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDEQFjADahUKEwi3uO_C0rzIAhXIvxQKHV8nAgk&url=http%3A%2F%2Fwww.tyden.cz%2Frubriky%2Fzahranici%2Fevropa%2Fhasic-podpalil-ubytovnu-pro-bezence-nechtel-je-za-sousedy_358450.html&usg=AFQjCNFyb-O1Pcq8DNYMoX-K7QjWdeMbpQ&cad=rja

eva8
12. okt 2015

@adsumus pozastavila si sa nad tym negativnym, co stvaraju migranti?

adsumus
autor
12. okt 2015

@eva8 konkretne akými? že sa biju medzi sebou? myslíš, že my by sme medzi sebou nemali rovnaké konflikty, keby sme boli v ich situácii? či mysliš, že všetci by sedeli v pozícii lotosový kvet? ťažko.

dusika11
12. okt 2015

@adsumus a sme doma nikto ta neochrani....tomu ver....nikto...a ked budes utekat na aute policajt ti este da blokovu pokutu za rychlost..chapes kde zijes???asi nie...ak si ovca a zaradena medzi ovce...tak sa vzdy najde daky baca ..jedine co ta ochrani je tvoj vlastny rozum..
ak chces pomahat chod na hranice rozdavat deky....konzervy..alebo pomoct registrovta utecencom...za aku kokretnu pomoc ty si ked nerobis nic.,...toto ti stale hovorim chod a realizuj sa..

adsumus
autor
12. okt 2015

@anickablava normálny človek, ktorý zapaluje budovy s ludmi, uplne normálny, dočista. ešte medajlu by mal dostať za hrdinstvo.

adsumus
autor
12. okt 2015

@dusika11 takže zrušme policiu a zákony a podme robiť čo?

eva8
12. okt 2015

@adsumus nie, nemali

eva8
12. okt 2015

@adsumus podme pisat na internet a davat otazky. 🙂