Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@adsumus tak daj, zhrn nam tu to tvoje riesenie. Este som ho tu necitala. Celych 78 stran si popisala a ani raz si neprisla s riesenim. Nieto s argumentami. Ty mne nieco vytykas s ohladom videi? Zrekapituluj si co si sem popridavala - cudzimi myslienkami si zacala Ty sama. Nic zo seba si tu nedala. Ani na jednej jedinej strane. Na rozdiel od ostatnych diskutujucich.
Apropo videa, poziadala som Ta o vyjadrenie k nim. Alebo opat odignorujes? Rovnako si mi nedala este odpoved koho si uz kontaktovala ohladom tej pomoci, z tych mnou navrhnutych oranizacii kde sa da opbratit. Nedala si mi ani odpoved na moj dotaz ohladom tvojej selekcie pokial ide o pomoc utecencom pred vojnou, vojna je aj na Ukrajine. Znovu si sa vyhla odpovedi. Polozila som otazku aj k problematike polygamie moslimskych imigrantov. Na to si neodpovedala. Len tu tapetujes niecie prejavy. Prazdne tlachy, na ktore sa hodi citat, ktory som Ti sem zamerne dala ako posledny. Vzletne frazy, prazdne gesta....to je tvoj sposob. Tak daj konecne nieco konkretne. Dik.
seria anti muslimských výziev na protest skončila spoločnými motlitbami, muslimovia, budhisti, kresťania, židia sa modlili spoločne, pustili si filmík "American Muslims: Facts vs. Fiction," dalej zorganizovali dalšie večere na podporu anti-rasizmu a anti-fanatizmu. Cele hnutie sa volá Shouldertoshoulder a jeho členmi su naboženské komunity z celého sveta. no ved si pozrite. 🙂 veľmi pekná aktivita. asi tiež takí všetci debilkovia ako ja. hihi
http://www.shouldertoshouldercampaign.org/about/
ešte sa vrátim, lebo som zabudla tri linky, aby sa mi nestratili. dosť zaujímavé, prečítajte si.
protesty:
http://www.huffingtonpost.com/entry/islamophone...
islamskí rodičia sa boja, že sa im zradikalizuju deti:
http://www.smh.com.au/federal-politics/politica...
môže islam prevalcovať britániu?
http://www.vice.com/en_uk/read/we-asked-an-expe...
už som preč, už odlietam na krídlach hluposti svojej. 😀 😀 😀
http://medzicas.sk/nadacia-georga-sorosa-vydava...
Ked su takto zamerane mimovladky investovať do máp posledné aj aplikácii aby uľahčili cestu do europy imigrantom (hlavne moslimským) zo vsetkych kontinentov preco by nemali mat "predavačov" svojej pravdy a ľahkej slzy na fórach? Ci uz platených alebo užitočných "iniciatívnych" na to je tiez známa veta .."nic horšie ako iniciatívny hlupák"
Je to jedno ze percentuálne to bude 10% takto zmýšľajúcich jedincov oni su povolaný mat pravdu a "vysvetľovať" prínos ktory sami nevidia.. Najviac sa mi páci ak nie po dobrom tak po zlom imigranit vstúpia tak ci tak,., Nebezpečne zmýšľanie a nepochopiteľne.. Znamená teraz ze hranice neexistujú? Alebo ze štáty su nesvojprávne?
A zahlásiť ze sa tu nema baviť o islame je uz čerešnička na torte.. Milá zakladateľka témy.. Môžeš si byt ista ze keby to boli imigranti z inych kultúry viacej naklonenej životu a mieru táto debata by nebola ani polovičná...
A prestaň zavadzať ohladom stastneho spolunažívania moslimov v inych európskych štátoch.. Spolunažívanie je obmedzene na "ja v mojom ty v tvojom" zatiaľ kym nebude zo strany moslimov ja v mojom aj v tvojom...
@adsumus kdy ty vlastně pomáháš utečencům? vždyť tady si od rána do večera. A to nepočítám kde všude brouzdáš když sem dáš 10 odkazů. ty nechodíš do práce? ty nemáš rodinu a nějaké povinnosti? Anebo si placená provokatérka či lobistka za neziskovky? za dnešek 29 příspěvků a to večer teprve začíná. Kdyby si raději místo toho pletla imigrantům ponožky, tak jak to dělají tetky v Jezové pro azylanty.
"ale dam ti odpoved zajtra, neboj sa, trochu sa musím isť vydýchať z tých tvojich rečičiek. pekný večer prajem. a konkretne máš tam moju odpoved spolužitie bez nenávisti a fanatizmu."
Dnes o 17:26 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
tomu sa hovorí alibizmus a samopotvrdenie toho, že som úplne mimo a nedokážem napísať ani vlastný názor a normálnu odpoveď k téme.
zbytočne si to tu spamuješ odkazmi na stránky vymývačov. veď podaktorí diskutujúci sú v obraze 😉
píš vlastné názory, úvahy...či sa nevieš vyjadriť?
je trápne založiť diskusiu a pritom nevedieť, kde je sever.
@adsumus
@adsumus fuj tajfl! To som sa zlakla! To na mna nemozes tolko krat bubulakat! A kam ides? Pod sem, jak zajtra odpoved? Dnes mi odpovedaj....ci ides si dohladat v manuale co odpovedat? 😅
Ale teraz vazne, bez srandiciek. Odpoved si mi nedala. Vyhybas sa, uhybas - ze sa niekde spolu modlili je krasne, ale ojedinele. Tam si mrkni tie videa prosim a k tym sa mi vyjadri. Idylka, aku by sme si vsetci priali a predstavovali je totiz tazka iluzia alebo len ojedinely ukaz mila adsumus. Realita:
- vrazdenie trvajuce cele dekady v pasme Gazy Izrael versus Palestina. Obete su najpocetnejsie na strane Palestiny
- cele roky pretvrvavajuce krvave konflikty Kurdi versus Turci (utocia na seba este aj v Nemecku!, dala som Ti tu k tomu dve videa)
- cele starocia trvajuce nevrazivosti medzi sunitmi a siitmi na celom Blizkom Vychode
- sucasnost - Syria - obcianska vojna, prenasledovanie siitov zo strany sunitov, prenasledovanie krestanov zo strany sunitov, prenasledovanie jezidov zo strany sunitov, prenasledovanie alawitov zo strany sunitov. Vzajomna nenavist, statocne prihnojovana Zapadom uz cele 4 roky!
- existencia ISIS - to su opat suniti a pod ich taktovkou sa deje co pisem vyssie.
- krajiny Blizkeho Vychodu stojace proti sebe, v zavislosti od odnoze islamu, ku ktorej sa hlasia! Iran - siiti. Saudska Arabia - suniti, dokonca wahabisti, co je ta najextremnejsia obdoba islamu! To je ten stredovek v ich podani, ktory tam panuje.
Ktori moslimovia teda spolu tak krasne praktizovali modlitby? Suniti? Siiti? Wahabisti?
Ty mas vobec ponatia o geopolitike a sirsich vztahoch s nou suvisiacich? Ak chces nieco riesit a analyzovat, najpr sa prosim Ta zacni orientovat v problematike. Zatial doslova tapes.
P.S. znovu poprosim aj o odpoved k selekcii pomoci voci utecencom. Ako si vyberas ktori si to zasluzia. Dik
@jabadaba ty si taká milá a trpezlivá 😉
máš môj obdiv 😉
to mne stačí učiť malé deti a to teda sa nedá ani porovnať s tu prítomnou zakladateľkou 😀 tie sú aspoň ochotné počúvať 😀 😀
tak mne na takéto "dokolečka dokola" a odozva žiadna normálna, nezostáva už energia 😀 😉
nechávam to na teba, dobre a múdro píšeš 😉 🙂
@adsumus pomohla si ty co chces pomahat???lebo ....miesto toho klabosenia co ty davas ....niektori ano...
http://www.cas.sk/clanok/333005/kde-stat-zlyhal...
ako penticka uz podnika na utecencoch...nazorna ukazka o som to cele je...
http://www.aktuality.sk/clanok/305814/firma-chc...
@ellise ja som stále označovaná že som niečo, ked som za očkovanie, tak som farmafirma, ked som zato aby homosexuáli mali rovnaké práva ako heterosexuáli, tak som lgtb komunita, ked sa vyjadrím že som za pomoc ludom vnudzi, tak to už mi je amen na celej čiare, to som mimovládka, muslimka a neviem čo ešte. toto myslenie paranoidné, kde druhého nezaujíma iný nazor, ani prečo si človek myslí niečo iné ako ja, toto myslenie je práve moderné, prejav egoizmu, strachu a hluposti, možno aj zlý sposob vzdelávania na školách, ked sa deti neučia argumentovať (to je na poznámku, že je drzý a odvráva u nás, poznáme isto viacerí, čo sme rebelovali a boli chytrejší) ale len mechanicky opakovať, čo z nich potom robí lahké obete demagogie, nuž je to zlé, ale ja som optimistka ja verím, že sa časom začneme viac počúvať a rešpektovať v svojej odlišnosti a ak nie, tak kyjaky a ide sa......do lesa......jahody traste sa........
a pančuchy prečo neštrikujem? neviem, nebaví mato, neviem to, niekto zbiera známky, niekto píše na MK (aj ty), niekto chodí na protesty, niekto nechodí nikam, ved nechjame ludí nech si žiju ako chcu, či nie?
@jabadaba to bubububu robíš na mna ty, vydupávaš si opakovane tie iste odpovede na všetko, čo tu zavesíš(asi si už niekde uložím, čo ti píšem, nech nedriem klavesnicu zbytočne kolem dokola), ale sama nereaguješ na nič čo tu dám ja, alebo len napíšeš, že to je blbosť alebo že to je zavádzanie, alebo tak niečo. ale mne to v podstate nevadí, to je tvoj sposob komunikácie, ja ti ho neberiem, tvoja vec. čo sa vojnových konfliktov týka, za pre mna najvážnejší považujem prvý a druhu svetovu vojnu, dalej studenu vojnu medzi rusmi a západom a hrozbu atomovej vojny medzi rusmi a západom, konflikty medzi židmi a muslimami su príšerné a zdá sa, že budu aj unás čoskoro, teroristické utoky z jednej a druhej strany, civilné obete rozvrátená ekonomika, ak ludia nezačnu hladať mierové riešenia situácie, toto moj názoe, druhá vec, čo chceš vedieť odo mna je polygamia, tak s tým vonkoncom nesuhlasím, pre mna je uplne dostatočný jeden partner či partnerka, tak ale na druhej strane ked tak občas mrknem na koník s čím sa ženičky trápia, tak to je pomerne častý jav, že chlap či žena má viacero žien či mužov, dokonca poznám názory chlapov, že to je dobré a v poriadku, mať doma pri šporáku jednu a druhu na sex, no neviem, čo s tým. ako im nariadiť aby sa zdržali, nejakou vyhláškou? že sa takto správaju aj muslimovia, len to maju v niektorých krajinách povolené zákonom so suhlasom ženy, je to isté akurát v modrom, ťažko povedať ako sa toto bude do buducna riešiť
čo sa týka videi, tak čo čakáš, že čo ti napíšem su videa za muslimov a proti muslimom, su videa, kde su utočnici kresťania a naopak, ja tu ale neriešim tento problém, ale utečenecku krízu, to asi neccheš vidieť, lešie mi obíjať o hlavu veci, ktoré sa mojej temy netýkaju alebo len krajovo a moj problém vonkoncom neriešia, potom ťa tu macka pochváli aká si chytrá a dobrá a mudra, aspon. čo sa ukrajiny týka, detom sa pomáha aj tam, monitoruju to rozne organizácie, posiela sa finannčna pomoc, canada im poslala vakcíny proti obrne, lenže zatial ich ofrlali, tak som velmi zvedavá ako to dopadne, potom dám vedieť, idem dnes mimo net, tak vám prajem všetkým pekný den a kuknite si aj moje linky, dačo počítajte, nielen anti muslimské hnutie. cauko cauko.
Pár čísel z Maďarska: v auguste požiadalo v krajine o azyl 47-tisíc ľudí, 23-tisíc z nich bolo zo Sýrie. Len od posledného piatka zadržali maďarskí policajti 23-tisíc nelegálnych migrantov, od začiatku roka riešili 360-tisíc takýchto prípadov. (čtk, tasr)
https://dennikn.sk/tema/utecenci/
Nechcu žiť na sk? dalšia fama. Nežiadaju o azyl v madarsku tiež fáama, fáma sem fáma tam.
Sýrčan si vybral Slovensko: „Sú tu najlepšie podmienky v Európe“
Prečo si Wattar vybral práve Slovensko?„Leží v strednej Európe a blízko viedenského letiska. Sú tu najlepšie podmienky v Európe na podnikanie. Ľudia sú tu milí a je tu pokoj,“ zdôvodňuje trochu prekvapivo. ten asi nečíta našu diskusiu 😀
ešte toto je dobré ako nám saudi arabia predsedá osn. to su vtipky hned zrána
http://www.aktuality.sk/clanok/305995/miznu-san...
@adsumus nechcu byt na sk, lebo ho nepoznaju. O tom sa iuz tiez pisalo.
Vsetci idu za vidinou lepsieho zivota.
Plne s tebou suhlasim, spolunazivanie bez nenavisti a fanatizmu je idealne. K tomu moze pomoct i spolocna modlidba vsetkych nabozenstiev. Pekne krok po kroku budovat lasku medzi ludmi. Maly krok pre cloveka, velky krok pre ludstvo 🙂 .
Viacrat som sa ta opytala, ci si sa stretla s islamom. Ty si mi miesto odpovedi okrem ineho i vysvetlila, ze nerozoznam rozdiel medzi moslimom a islamskym teroristom, ktory zabija pre peniaze, nie kvoli nabozenstvu. Mna nechcel zabit islamsky terorista kvoli peniazom, mas pravdu. Len obycajny moslim mi s kamennou tvarou (nie v afekte) povedal, ze odteraz ma hocikedy moze v mene viery zabit. Zachranilo ma len to, ze nemal svedka a jeho dobra viera. Podla mna aj islamski teroristi zabijaju nevercov v mene alaha. Ti na ich cele su inteligentne, prespekulovane bytosti.
Este si ta dovolim poopravit ohladom manzelstva. Len prva manzelka musi suhlasit s dalsimi. V praxi som sa stretla s tym, ze ak nesuhlasila, porucala sa ona... A jej vychovavala niekedy i matka mladsia od dietata.
Ak chceme naozaj pomoct, musime aspon scasti vediet komu a preco pomahame. Dala si priklad futbalistov - agresivni fanusikovia. Ja som ukazala prostrednictvom nich celkovu agresiu v uliciach kvoli futbalu, nielen u fanusikov. Vsetko je v povahe, sposobe zivota. V poriadku, kazdy sme iny. To tvoje KEBY. nie je vhodne. To co u nas povazujeme za extrem, oni to povazuju za prirodzene spravanie. Naopak, co my povazujeme za prirodzene (napr. obliekanie) oni povazuju za extrem. Treba pomahat, ale treba pochopit i strach ludi, ktori vyplyva z realnych skutocnosti mnohokrat. Svet patri vsetkym, stale sa opakujem, ale i vzajomna ucta je dolezita. Nie ist z extremu do extremu. Z mojich skuaenosti sa mi viackrat potvrdila veta, ze cim viac viem, tym viac sa mi ukazuju skutocnosti, ktore neviem. Kazdy pochadza z inych podmienok, dokaze sa kazdy prisposobit novym podmienkam? Budeme schopni mu to umoznit? Ak nie, vypukne zivelnost, agresia? U koho sa prejavia pudy viac? U toho, kto zil v tazsich podmienkach. Zakon prirody. Zvladzeme poskytovat charitu? Ich natura nie je taka tolerantna ako nasa.Znova to vyplyva z prirodnych podmienok. Plus menej tolerantne nabozenstvo. Nielen utecenci su obetami, ale aj my. Nielen oni prezivaju strach, ale aj my. My mozme prezivat strach zo znasilneni, strach o zivot tiez. Strach zo zvysenej kriminality a ppodobne. Strach z vojny. Vela syrcanou utieklo pred vojnou, niektori sa podla sprav zas chceli vratit do syrie, lebo nedostali co ocakavali. Tym o zivot nejde. Nam o buducnost europy ano. Myslim si, ze vacsina z nas chce zit v klude, tolerancii, bez stresov.
@adsumus něco o migrantech. včera stěhovali z jedné azylové ubytovny muže, kteří přišli sami bez rodiny do druhého. V původním zůstali jen rodiny, nebo ženy s dětmi. Velké protesty a lhaní, že tam mají manželky, tety, sestřenice. Dokonce několik jich tvrdilo že uzavřeli sňatek podle práva šaria. Proč asi chtěli zůstat tam kde jsou děti a ženy bez manželů.
Vida, jejich 120 a už se ohánějí právem šaria.
P.S. kdyby protestovali dva, asi by to nestálo za řeč a určitě ne za reportáž
a nevěřím tomu že ty si "rebelova a byla ta chytrejší". nemáš základní znalosti o islámu, o situaci na blízkém východě, myslíš že Putin má rád muslimy, protože se účastnil otevření mešity a co horší ani to vědět nechceš. Sama si tu řekla že tě příčiny migrace ani nezajímají.
@samo_blaho
@ellise
ano, toto spravanie nie je sposobene vojnou, to spravanie sposobuje vojnu

@jabadaba ..je zaujimave, ze ked prida prispevok adsumus do diskusie, zobrazi sa mi to medzi upozorneniami, ked pridas ty, nezobrazi sa to..hm... 😠