Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@alaguema už som ti písala aj s linkami, že ide aj o migrantov, ktorí v moskve hladaju prácu, nerozčuluj sa, oni tam žiju spolu s nemuslimami akosi, to ma zaujíma ako je to možné, dokonca im tam otvoria novú mešitu, oni sa tí rusi neboja, že ich tam začnu znásilnovať za bieleho dna?
aj tu sa uvádza, že do ruska imigrovalo od 1992 do 2010 8,4 milionov imigrantov, do ruska nie do cccp. uplna väčšina z muslimských krajín. takže tam teraz predsatvuju 14 až 18 percent populácie, to je dosť teda.
http://www.neweasterneurope.eu/articles-and-com...
@adsumus vysvetľujem ti, ako je to možné a v čom je to iné. Ale mám pocit, že keby som hučala do duba, tak by viac pochopil. Moslimovia sú súčasťou území Ruska, už strašne dávno, žili si v celkom dobrej simbióze aj za cára, aj za komunistov. Putin ich berie ako ktorýkoľvek iný politik svojich občanov, potencionálnych voličov , lebo okrem tých moslimov migrantov z bývalých ZSSR republík, je stále veľké percento rusov, občanov Ruska, ktorí majú moslimské vierovyznanie...chápeš? Pre nich mešita. Je to úuuplne iný vzťah, ako keď do Európy vtiahnu odrazu desiatky tisícov moslimov z druhého konca sveta. Už fakt neviem ako ti to vysvetliť.
@adsumus vôbec neviem, o čom točíš. Aké potľapkávanie? Akonáhle nemáš ani ten najhlúpejší z tvojich bežných argumentov, tak začneš blúzniť o nejakých veciach, ktorým asi len sama rozumieš😀 Nenapísala si vôbec nič, čo by vôbec stálo za zmienku a to v priebehu celej tejto takmer 80 stranovej diskusie, kde si ty ako zakladateľka prispela nulovo. Len tliachaš dookola tie isté politicky korektné drísty, ktoré ani sama nevieš relevantne podložiť. Už si tie linky fakt strč niekam a uznaj, že toto je nad tvoju kapacitu a nechaj tak. Si až absurdne slabý diskutér. Tí, čo ťa platia by si už fakt mohli nájsť niekoho iného na túto propagandu, lebo ty nie si partner do diskusie. Je to až úbohé.
@samo_blaho velmi dobre si dal....toto video som dnes videla..len nechapem preco su vsetci s toho tak prekvapeni..to po prve a po druhe...akoto ze su albanci a pakistanci v nemecku vedeni ako vojnovi uprchlici,??toto fakt nechapem kto vsetko sa chce este zviest po chrbte nestastnej syrie???toto je fakt hanba..........nie dost ze v syrii je vojna..ale este aj vsetci utlocitni moslimani...znueziju zabijanie zien a deti vo svoj prospech ...jdu blejt
zeny v islame:
ale ved ti moslimovia su vlastne celkom neskodni... obcas zotnu hlavu nejakemu krestanovi, alebo znasilnia nejaku zenu na ulici lebo si o to ziadala, alebo sa obcas odpalia v autobuse kvoli Alahovi... to nemozeme byt preboha trochu tolerantnejsi? ved oni sa casom uvedomia a prisposobia 😎 😀
@adsumus ano pokial ich je mensina, su hladni smadni unaveni tak porozpravaju hocico (a asi to niektori z nich aj myslia vazne, niektori) ale ty nechapes fakt, ze medzi nimi su aj ti zli, ... umierneny moslim je umierneny dovtedy, kym nezacne velit islam, ked ich bude vacsina, budu silnejsi, zgrupovat sa a narokovat si na prava, staviat mesity... a asi nevies ze v korane sa jasne pise,ze neveriacim treba stat hlavu moja...
Nis osobne, nepoznam ta, ale si naivna, prepac.....
@angela5 možno som naivná, ale aspon nie som v patovej situácii ako ty, islam nechceš, ale zbaviť sa ho nedokážeš, ako sa zbavíš polky zemegule? vidíš to na zotínanie našich hláv do buducna, ked nás prečíslia, lebo naša populačné krivka akosi viazne, tuším aj klesá, ich stupa. čistý pat, alebo teda máš nejaké riešenie ako z toho von?
@adsumus riesenie patovej situacie? Pouzivat na nich rovnake prostriedky ako oni. Agresivnaa snaha o prechod cez hranice? Agresivne zastavenie. Ale my sme humanny.
Teraz vazne. Ti, ktori maju zaujem a snahusa integrovat, podari sa im to. Ak sa zacnu zgrupovat a bude ich viac,vytvoria si geta a spolunazivanie bude oddelene ako spoluzivanie s nasimi Romami. Plus v tych getach bude zvysena kriminalita na nase vnimanie, pretoze u nich plati iny kodex spravania sa.
a nema to nic spolocne s extremistami
@adsumus ked uz linky...tak mne sa pacilo toto zamyslenie http://stopalibizmu.blog.sme.sk/c/388845/kto-je...
teda....trosku iny pohlad na tych,kt.tvrdia,aki su Slovaci zli,neludski....atd,atd
@terezka1947 Tento pán má vcelku rozumné argumenty.Čítala som ho aj v inych prispevkoch.
@anickablava aj mne sa celkom paci...aspon trochu iny pohlad v tejto diskusii...
@adsumus odporucam ti najst na internete dnesne vysielanie telerana na markize - tema ' laska s cudzincom' prese moje slova, co je u nich normalne, u nas nepripustne....
Preto ak chces pomahat, musis o danej problematike aj nieco vediet, aby nedoslo k nedorozumeniam. Teda to je moja odpoved na otazku, preco si mas nieco nastudovat. Nepisem to v zlom. Paci sa mi, ze chces riesit situaciu
Aj Nemcov opúšťa nadšenie?????Nebude to s tým kultúrnym prínosom až také ružové.Časom prídu na to akú chybu urobili.
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/370614-prieskum-tretina-nemcov-je-za-odstupenie-kancelarky-kvoli-migracnej-politike/
keby len za odstúpenie:
http://www.cas.sk/clanok/333252/sibenica-pre-me...
@eva8 ja tovje odporučanie vobec neberiem v zlom, naopak som zvedavá, čo si mám podla teba naštudovať konkretne, už tu boli podnetné tipy,ale z tvojej strany som si nič nevšimla, teleráno, ok, ale je to jedna skusenosť, na svete je vela zmiešaných manželstiev, ktoré funguju a na druhej strane z jednej kultury a tie krachuju jedno za druhým, máme možnosť sledovať okolo seba, deti nevyrastaju s biologickými rodičmi, maju nevlastných surodencov, prípadne maju len mamu. nebudeme predsa také zásadné rzhodnutia robiť na základe jendotlivých skusenosti. tu napríkad dal chlapík skusenosť z nemecka, že sa dennodene stretáva s ludmi, ktorí pracuju s utečencami a nič z toho, čo nás desia niektoré media nie je pravda. http://www.topky.sk/cl/100535/1503895/Volebny-f...
@adsumus opakovane mi pises, ze nerozlisujem islamskych teroristov od obycajnych ludi zijucich islamom. Ja som sa s teroristami nestretla (aspon dufam) ja pisem o obycajnych moslimoch. Teda trosku vnikni aj do ich sposobu zivota ak mas zaujem. Ja ich neodsudzujem to, co sa tebe zda ako extrem je fakt, ktoryy treba brat do uvahy.
@eva8 ale ja poznám muslimsku rodinu, aj ich deti a su uplne normálni ludia a preto mna je neprípustné vystupovať negatívne voči normálnym ludom, ktorí su žiju, pracuju a žiadne zákony neporušuju, ved sa pozri kolko nenávisti voči cudzincom sa vyplavilo na povrch v posledných mesiacoch, a to im tí ludia nič neurobili, podpalačstvo domov, kde spia deti alebo nosenie šibenice pre ludí, ktorí im chcu poskytnuť základnu ludsku pomoc, na nete sa množia články, že situácia pripomína stav pred druhou svetovou vojnou, kde niektoré krajiny odmietali pomocť židom, lebo sa báli, že im zavleču svoje problémy, ale pdr im to pomohlo. ved si trošku aj širšie suvislosti treba uvedomiť, nielen meliete dookola za plot ale čo bude dalej, ked už budu za plotom?
http://www.theguardian.com/global-development/2...
@eva8 ja s tebou plne suhlasím. kto chce rešpektovať naše zákony a potrebuje pomoc, tak mu pomoc poskytnúť, ak prekročí zákon alebo nechce pracovať a zaradiť sa, tak žiadna pomoc a návrat do krajiny povodu, ale to robia aj nemci, kto nie je utečenec ale migrant, azylum nedostane. je veľmi doležité teraz situáciu dostať pod kontrolu, ja sledujem, čo vymyslia politici, ale stále bieda to je. a konflikt v syrii sa stupnuje, fanatici vyzývaju na utoky na usa a rusko, ja mám v tejto suvislosti obrovské obavy o našu bezpečnosť.

@eva8 ja som tu dala príklad pána zo syrie a mnohých iných, chcu žiť kludne pracovať a dať detom vzdelanie, neprišli tu po nás hádzať bomby ani nás neznásilnia. Neviem prečo máte taký problém rozličovať medzi teroristami a ludmi, ktorí nimi nie su, utečenci su ludia ako my, utekaju pred vojnou a umieraním, presne to by sme robili aj my. a o nicj je moja tema, nie o extremnych moslimoch ani o nacistoch, ani o putinovi koho má a nemá rad, nezaujíma ma to. A tu vidím najväčší problém v našej spoločnosti, ludia maju strach, ale niektorí nerozlišuju kto škodí a kto nie,hádžu všetkých do jedného vreca a to znamená riziko, že sa pomýlia a ublížie nesprávnemu a ako vieme násilie plodí nasilie a niekedy sa už nedá zastaviť a toto si treba dobre premyslieť, či hnutia proti islamu sposobia viac dobra alebo zla pre nás ludí. a druhý obrovský problém, ktorý neriešite, že ludia vám za plotmi sedieť jednoducho nebudu a ako si predsatvujete, že to bude fungovať to oddelenie muslimského a nemuslimského sveta utobíme čiaru a poviem toto neprekročíš lebo ta zastrelím? vy ste sa nehrali ako deti, že neviete, že toto nikdy nemôže fungovať.