Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@adsumus k tomu porovnavaniu kultur - nie, nema sa ziadna kultura nadradzovat a povysovat nad inu. Ale deje sa to aj v ramci samotnej Europy. Nema sa ani presadzovat vlastna kultura inde vo svete ako to najlepsie, aj toto sa deje. Deje sa to na Blizkom Vychode pod taktovkou tzv. demokratickych, vyspelych statov Zapadu. A NATO. Kazda kultura ma svoje caro tam kde patri, vo vlastnom regione, kde sa zrodila. Formovali ju podmienky, prostredie, ludia....a tak to ma byt. Ziadna kultura sa nesmie pretlacat nasilu v inom prostredi. Plati to vzajomne. To k tym kulturam vseobecne.
Teraz konkretne ku kulture Europy a moslimskeho sveta v kontexte sucasneho diania. Momentalne je ta zapadna kultura lakadlom pre miliony ludi z Blizkeho Vychodu. Preco asi? Je v tom pokrok, zivotny standard, ekonomicke a socialne vymozenosti. Toto vsetko ale bolo dosiahnute prave vdaka tej kulturnej odlisnosti, je to konkretna kultura, ktora stoji za tymto pokrokom a za tym celym, co tak laka imigrantov. Ak by ich kultury boli schopne dosahovania rovnakeho pokroku a zivotnej urovne, nebol by dovod k tolkej ekonomickej migracii. Lenze realita je taka, ze ich kultury toho schopne nie su. Ich len laka to co ma Europa, ale ze to ma vdaka vlastnej kulture a vlastnym pricinenim, to im uz celkom nedochadza. Chcu prijimat, chcu brat, chcu dosahovat rovnaky zivotny standard. Tu a na uzemi Europy. Nie doma. Preco? Preco sa o to iste neusiluju vo svojich domovskych krajinach? Poloz si otazku co je brzdou pokroku v ich krajinach, co brani tomu, aby sa mali rovnako dobre ako sa maju ludia v Europe (i ked aj to je relativne). Jedna vec su zasahy a staranie sa Zapadu do ich statov, s cim ja prudko nesuhlasim. Ale druha vec je, ze sami o sebe, tou svojou kulturou, akokolvek zaujimavou, nedosahuju to co im imponuje na Europe. Teraz si skutocne odpovedz preco. A mozme sa bavit dalej.
@horana opravim ta v suvislosti s tym Greckom - my sme sa neskladali na dochodky grekom, ti z tej pomoci nevideli nic. Skladali sme sa na nemecke nenazrate banky! Takmer vsetky banky v Grecku su zahranicne, povacsine nemecke a na tie sme sa poskladali, aby nekrachli. Takze prachy sli nemcom. Treba si uvedomit, ze Grecko je dnes doslova rozoberane na suciastky. Nenazratym Zapadom. To bol zamer a ciel.
@anickablava to je strasne... ☹ O podobnej rodine davali pred par dnami v spravach - zena zije sama so styrmi detickami, mesacne ma k dispozicii len 150 eur! Do nebavolajuce! Tu vsak nikto nepomoze. Humanizmus maju podaktori nasi obcania len na pokyn a selektivny! Ked treba, tak si ho vypnu ako svetlo. Ked im niekto da pokyn, zrazu si ho zapnu a su ti nakriklavejsi humanisti pod slnkom. Niet lepsich ludi..... Z tohto sa chce cloveku nielen plakat!
@jabadaba Jasne, myslela som to tak, aby mohli oni sanovat nemecke banky a popri tom nemusiet nacriet do vlastnych napr. aj dochodkov, ved nebudu predsa zo svojho davat. Ja uplne chapem ze aj greci su v mnohom zneuziti, napriek tomu to dokazu uhrat tak, ze neklesnu pod urcitu uroven a nenechaju si skakat po hlavach natolko aby dobrovolne schudobneli na uroven napr. priemernych slovakov. A kedze ich uzemie je natolko strategicky cenne pre EU ako je, tak tzv. "solidarne" bude chudak dotovat vacsieho bohaca..Aj teraz "solidarne" budeme utecencom vytvarat podmienky na ake nedosahuje ani spusta nasich ludi..
@jabadaba ja už som zdroj dávala, nedáívam nič čo nemám podložené aspon dvomi zdrojmi relevantnými raz som tu dala to, čo samo a to bol blud, že fico chce vystupiť z unie, teda aspon zatial je to blud.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europ...
http://fortune.com/2015/09/08/germany-migrant-c...
http://www.spiegel.de/international/germany/ref...
ADSUMUS ty cerpas udaje z bulvarneho casopisu spiegel co sa tyka ekonimiky DE? no to sa necudujem, ze potom mas aj take bulvarne info....
@alice107 toot je podla teba dosť dobrý zdroj? http://www.wsj.com/articles/study-finds-germany...
aj tu sa píše, že europa može benefitovať nie kakať si do katí z imigrantov, ked sa tu tak velice veští, že čo bude http://www.voanews.com/content/refugees-could-b... len to treba dako zvládnuť
ADSUMUS nie... nato,aby si mohla presne rvtdit ,co tvrdis vo svojom prispevku musis uviest zdroj z nemeckych ek. kruhov........ odbornikov na ek.ukazovatele v nemecku......
ja tam v tom tvojom linku nevidim ziaden odkaz na taky oficialny relevantny zdroj.....
ty vidis? ak ano, , tak ho uved.......
@alice107 mne stačí, ked si to prečítam v desať odborných finančných svetovo uznávaných časopisoch a deníkoch, ty si hladaj v nemeckych ekonomických kruhoch, poprípade, ak to potrebuješ, bodaj by si rovnaké naroky na presnosť a pravdivosť informácii aplikovala aj na ostatných členov tejto milej diskusie, vrátane seba, to by bolo možno potom naozaj diskusia na urovni, inak to vyzerá, že dubkáš len tam, kde je iný nazor ako tvoj, ale tak okej, mne to nevadí, aby si si zas nemyslela, že sa bojím konfrontácii, pokial ide o ferove pripomienky ale nie prihluple utoky, že strácam nervy alebo píšem ako decko, to by som od dámy tvojej urovne predtým nečakala, ešte tak od jabkydabky, možno. tak tieto veci mi vadia, vzhaldom k tomu, že si chcem vymienať informácie a názory a nie prihluple urážky.
@richard71 ako inak by si nazval utoky na nevinných ludí, detí a podpalovanie ubytovní ak nie vytváranie chaosu, ale mna by skor zaujímalo, čo by urobili tí ludia, ktorí protestuju proti imigrančnej politike EU niekedy naozaj nedemokratickým sposobom ak by sa dostali na miesto terajších vlád ako by tuto situáciu riešili, lebo ja zatial neviem o jedinom riešení situácie z ich strany a ak by bolo rozumne ja nie som proti, ale kde je to riešenie?
čo trápi slovákov najviac http://www.24hod.sk/uz-nas-netrapia-najviac-ute...
ADSUMUS ani jeden odborny fin. svetovo uznavany dennik ako ty nazyvas svoje linky neuviedol relavantny zdroj nem. odbornikv na ekomomiku.. to ziaden renomovany casopis odborny neurobi....
takze sa mi zda, ze ty mas problem vobec poznat, co renomovany odborny casopis je..
ja nemusim nic hladat.. ja v tejto otazke mam jasno. ja zijem v de, poznam realne ekonomicku situaciu tam,aj ek.ukazovatele.
takze tie tvoje tvrdenia aj linky samozrejme som hned vyhodnotila za neprukazane.
. preto som sa ta pytala a nielen ja,ale aj ini pisateila tu na zdoj, z kotreho si cerpala svoje tvrdenia
takze je jasne, kazdemu,kto sa vyzna v ekonomike a v de ekomonike zvast,v de pomeroch, kto cital tie linky , ktore si udala. ze tvoje tvrdenia su nepreukazane.
je netvrdim, ze sa bojis konformtacie.. ale problem je, ze nemas relevantne argumenty na svoje tvrdenie.
takze zaver debaty je, ze tvoje tvrdenia sa neprukazali ako pravdive.
to je vsetko.samozrejme, ty mozes verit takymto bulvarnym info... je ich v pod.zdrojoch dost..
to je na tebe......
ja aj ini pisatelia mame iny nazor a preukazaöli sme aj , preco.....
a ako vidim, znovu sa davas strhnut citovami vylevmi.... vrat sa k teme...
ak budes reagovat v ramci temy ako zrela pisaelka, tak ta budu ostatni debatujuci aj brat..ale ako citam posledne vety odstavca, znovu to popieras....to nie je chyba inych debatujucich,ale tvoja...
takze myslim, ze tymto je nasa debata o danom predmete ukoncena, co povies?
a či je diskusia medzi tebou a mnou ukončená? ty aj zajtra prídeš a na informácie čo tu dám, napíšeš, že to su aposteriori kraviny, takže ad1 nediskutuješ ad2 nikdy s tým neprestaneš takže ani slovo diskusia v tvojom vyjadrení nie je pravdivá ani ukončená.
@adsumus tento clanok prisiel ako na zavolanie...tak vidis... (uverejnili ho Topky)
Nemecko zisťuje, že utečenci majú problém: Nemôžu ani upratovať, dôvod je jednoduchý
Pošlite nám tipMigranti si v Nemecku nevedia nájsť prácuMigranti si v Nemecku nevedia nájsť prácupred 2 hodinami
BERLÍN - V Nemecku pribúda utečencov, ktorí získali azyl, ale nedarí sa im nájsť prácu. Podporu v nezamestnanosti poberá 160-tisíc utečencov, o 20 percent viac ako vlani. Utečenci sa zle uplatňujú na pracovnom trhu predovšetkým kvôli zlej znalosti nemčiny, uviedol dnes denník Süddeutsche Zeitung s odvolaním sa na informácie Spolkovú agentúru práce (BfA).
Problémy s nájdením práce majú predovšetkým vysídlenci z afrických a arabských krajín. Počet nezamestnaných Sýrčanov sa medziročne zvýšil o 126 percent na 33.700. Medzi Eritrejcami v Nemecku vzrástol počet nezamestnaných o 60 percent na 2300, počet nezamestnaných Iračanov sa zvýšil o šestinu na 17.100.
"Integrácia utečencov na pracovnom trhu nie je bez problémov, aj kvôli jazykovej bariére," uviedla BfA. Mnoho utečencov podľa agentúry nevie vôbec nemecky, niektorí dokonca ani nepoznajú latinku. Kvôli tomu majú problém získať aj málo platená zamestnania, napríklad v upratovacích službách.
Utečencom komplikuje zamestnanie sa aj ich zdravotný stav. Veľká časť z nich trpí posttraumatickou stresovou poruchou kvôli zážitkom v krajine, odkiaľ utiekli, či strastiam na ceste do Nemecka.
Nemecká vláda považuje zabezpečenie práce pre utečencov za dôležitý predpoklad pre ich integráciu do spoločnosti. Preto chce rozšíriť dostupnosť integračných kurzov, aby sa ich mohli zúčastniť ľudia s nádejou na získanie azylu čo najskôr po príchode do Nemecka.
Zamestnávanie utečencov komplikuje aj ochrana nemeckého pracovného trhu. Žiadatelia o azyl totiž v prvých troch mesiacoch po podaní žiadosti nesmú v Nemecku pracovať. V ďalších 12 mesiacoch sa síce o prácu môžu uchádzať, ale zamestnávatelia im môžu ponúknuť miesto jedine v prípade, že na neho nemajú kandidáta z Nemecka alebo z inej krajiny Európskej únie.
Mníchovský ekonomický inštitút Ifo tiež súdi, že nemecká minimálna mzda 8,50 eura za hodinu je príliš vysoká, pretože mnoho utečencov nemá takú pracovnú produktivitu. Proti zníženiu minimálnej mzdy pre utečencov sa však stavajú odbory; majú obavy, že by potom utečenci mohli ako lacná pracovná sila vytláčať z pracovného trhu nemeckého zamestnanca.
@adsumus v Europe je 87 milionov nezamestnanych mladych ludi. Cize, Europa sama o sebe ma sakra vlastny pruser a nedokaze zamestnat vlastnych ludi. Robit si teda iluzie, ze zamestna kazdeho jedneho migranta a este aby z toho aj profitovala nielen ona, ale aj ten migrant, to je sen noci svatojanskej.
@jabadaba ja som ten článok čítala a naozaj sa nedá predpokladať, že celý ten proces pomoci prebehne bez zádrhelov, bude to ťažké komplet pre všetkých, ale tak povedala by som, že nemci maju najlepšie predpoklady pomocť tým chudákom, určite lepšie ako ked by sa mali všetci utečenci ocitnuť v okrajových krajinách europy,či nie?
@adsumus "takže ja by som sa nestavala do pozície, že naša kultura je nad a je ohrozovana tou, čo je akože podnami, pre mna su kultury rovnocenné, len v inom štadiu vyvoja, podstatní su ludia a ich ochota prijať zvyky, ktoré chránia celu spoločnosť, čo možno do najvyššej miery, tie samozrejme nepríjmu ak budu zamerané proti nim, takže z mojej strany jednoznačne sa modlím, aby antižidovské a antimusliské nálady v spoločnosti neprevládli"
Ad rovnocennost kultur: vies to mas ako povedat ze nejaky sprejer na ulici je rovnocenny s dielami Leonarda da Vinci. Obom by sice malo byt dovolene sa niekde realizovat, ale neznamena ze by sme mali da Vinciho sochy nechat postriekat sprejerom, lebo ved je to to iste, tak to rovnko zmiesajne v multikulti kotli. Skratka kultura kde este nedorazila rovnost pohlavi ktora vykazuje znaky totality pre mna nie je rovnocenna s demokraciou a nikdy nebude! A to napriek tomu ze aj my mame svoje muchy, to ale nic nemeni na to ze sme niekde uplne inde. Ano, ako hovoris, je to ine stadium vyvoja, mozno su to "deti", ale tak dovolis detom len preto ze su tiez ludia rozhodovat o veciach v spolocnosti, tak si odhlasuju ze chcu dostavat cukriky a vsetko sa bude tocit okolo hraciek. Nechaj tu muslimov sa volne mnozit ich tempom, a za chvilu ked budu mat volebne pravo uvidis co tu presadia. A ci to bude o ochote prijat nase zvyky, cha cha cha. Ja sa naopak modlim aby prevladol zdravy rozum a aby si Europa este dokazala uhajit tie hodnoty, na ktorych bola vystavana.
A este je ina vec prijat nejaky konkretny pocet a ine sa zaviazat k trvalemu prerozdelovaciemu mechanizmu, a teraz neprijdu miliony, ale desiatky milionov tak co? Stale len budeme prijimat? A aj tych co si tu nastahujes a ktori budu mat pravo na zlucovanie rodin, si ich sem este vsetky dostahuju. A myslis ze naozaj sme na toto pripraveni? Mame u nas aspon ako vychodziu ciaru stabilitu? Nasi predkovia niekolko storoci bojovali proti Turkom, ktori terorizovali nasu krajinu. Dlho sme boli naraznikovou zonou medzi civilizaciou a barbarmi. Mame este zdravy instinkt. Sme momentlane v situacii kedy ekonomicka kriza vyhnala 250.000 mladych najzivotaschopnejsich obcanov Slovenska do zahranicia je absurdne tvrdit, ze potrebujeme pracovnu silu zo zahranicia. Kolko slovakov je navyse nezamestnanych, tak co chceme ponuknut im?
Co tak napr. kvoty na rovnake platy a dochodky ako v nemecku?
A dalej - citujem jedneho diskutera - sa nam nepocita uz tych "dvesto tisíc našich indoimigrantov, ktorí sa neprispôsobili ani za stáročia, a ktorých nám sem natlačila podobná trúba - Mária Terézia, ale kvóty vydala hlavne do Uhorskej časti mocnárstva" uz o tychto sa starame. Zober si to cele v kontexte vsetky tieto info a povedz mi s klundym svedomim ze mame na to ich prijimat. Dokazes sa pozriet priamo do oci a toto tvrdit?
Jeden prispevok z rana
"za všetkým je vychcanosť západniarov, stále sme pre nich háveď , prečo ich doteraz netrápilo , že tu žijeme oproti nim ako chudáci , zrazu sú im migranti milší ako ich susedia , pre tých sa peniaze nájdu v miliardách E , doteraz nevideli že na decko je 23 E ? nebolo by pre nich jednoduchšie dotovať rodiny V4 , aby mali deti a tie v budúcnosti na nich robili , NIE !!! na nás kašlú a radšej začnú zhrňať kadekoho pomaly z celého sveta o ktorom nič nevedia , pritom tu majú fabriky , tak vedia ako naši ludia robia , majú fabriky v Afganistane , Pakistane , Sýrii atď ? vyvážajú sem kopec tovaru cez reťazce , zarábajú na nás , majú Lídl , Billu , Kaufland , Hornbach v Afganistane ? myslím že nie
Nebyt Hitlera, tak je Angela najhorsi nemecky vodca v historii...tiez privodi skazu vlastnemu narodu... "
Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty.....
http://hn.hnonline.sk/svet-120/postrielat-znici...
Merkelová: Nechceme zatvoriť hranice, Maďarom plot nevyšiel. ach tieto madarské pseudoriešenia
http://hn.hnonline.sk/svet-120/merkelova-nechce...
@adsumus Nuz co su jej zakladne pricipy? Sa pozri ako fungovala v jej koliske starovekom Grecku. Zdaleka to nie je len o tom robit si co kto chce. Mat volebne pravo a dosah na dianie si bolo treba zasluzit. A v tom zasluzeni bolo v kratkosti zjednodusene povedane obsiahnutie toho ze ten clovek musel kopat za komunitu, byt v sulade s jej zaujmamy, dlhodobo to aj cinmi dokazovat, a nie ze hocaky priselec len za to ze prisiel, nanajvys par rokov pobudol bude mat dosah na zaujmy krajiny. S takymto postojom by veru stari Greci neuhajili kontinuitu europskej civilizacie ale uz davno nas zaplavili presne tieto hordy.
A v com konkretne drzis palce Merkelovej snad v tom ze dava ilegalom prava vyssie nez vlastnym obyvatelom unie, co je uplne blaznovstvo a nezmysel (narazam na ich financovanie, toho ako su im poskytovane zdarma ubytovanie, kurzy jazyka, strava, zdravotnictvo, doprava co su casto benefity na ktore kolonialny otrok s V4 minie vacsinu platu a na nic ine mu nezostane). Budicek.

@adsumus citujem Ta "co sa ekonomiky týka, tak v nemeckom rozpočte migranti prispievaju do spoločnej pokladne viac ako vyberaju, samozrejme po určitom čase a dobe kým si najdu zamestanie a začnu pracovať, takže existuju dokonca pozitíva príjmania utečencov."
Poprosim Ta dolozit relevantnymi faktami. Odkial mas tuto informaciu? Bolo by fajn uviest zdroj. Opacnu info, dokument nemeckej televizie ZDF som Ti sem uviedla, ze s tou integraciou imigrantov to v Nemecku nie je ziadna slava a teda o ich prinose a prispevku do statnej kasy sa da viac nez polemizovat. A to bol dokument zamerany predovsetkym na predchadzajuce migracne vlny, na tie, ktore funguju v nemeckej spolocnosti cca 20 rokov!