Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@eva8 tak v tejto situácii asi ťažko, čo bude neskor, neviem, čo som tu dávala pred tým, tak len 8% z nich sa cche natrvalo usadiť, ostatní potrebuju preklenúť obdobie vojny. a migrantov zas vracaju, takže ak sa udržime pri zmysloch, ja verím merkelke, že to zvládneme, ak začnu kvoli tomu občianske nepokoje, potopíme sa všetci, moj názor.
@adsumus Merkelovej vyhlasenia napr. aj tie z uvedeneho linku nechapem. Tak napr.
"Dokážeme samozrejme kontrolovať naše hranice. Ale nemôžeme a nechceme ich úplne zatvoriť, to by sa (...) nepodarilo ani pomocou plota, ako ukázal príklad Maďarska," uviedla Merkelová.
Nie som si ista ci ich dokazu kontrolovat, ved si cez ne zatial prechadza kto chce, a stovky tisic ludi su u nich len za posledne mesiace naviac uplne bez registracie o ktorych sa vie ze su tam ale uplne bez kontroly si robia co chcu, chodia kde chcu, bez dokladov, bez totoznosti. Takze ked to aj vedia, nedokazali to dosial. Ako mame verit ze to vedia? Alebo nevedia? Ci nechcu?
A Madarom plot vcelku vysiel, uz nechodia cez neho, skratka chodia cez Chorv. a Slovinsko. Takze co sa akoze Madarom nepodarilo?
Nech narovinu povie ze v jej zaujme je aby do Nemecka chodili a nech vysvetli kde berie istotu ze to bude pre zem pozitivne. Zatial su to len take alibisticke reci bez obsahu, len politicke mlzenie. Mohlo v minulosti obmedzene mnozstvo prostahovalcov pomahat ozivovat ekonomiku no to je uplne neporovnatelne so sucasnym masovym nekontrolovatelnym stavom..
"Merkelová je presvedčená, že vhodnou reguláciou sa dá počet utečencov znížiť." Zima jej ich pocet docasne znizi, na jar to prepukne este viac. A vobec ako znizit? Teda stale uz trvalo budu prichadzat denne namiesto terajsich desattisicov uz "len" tisicky dalsich? Dokedy? To nejaka zem zvladne, denne tisicky novych ludi? Stale stale? Na svete je tolko potrebnych ze ich nedokazeme nakrmit vsetkych. A teraz co? http://www.vedelisteze.sk/galerie/video-tento-m...
Btw som zvedava na tie opatrenia vhodnej regulacie tak, aby neboli zaroven diskriminacne.
A tie ine riesenia: dosledne zastavovat migrantov uz na mori, nepozyvat ich sem, to sa malo diat uz od zaciatku, nevpustat na uzemie EU. Dokym sa nepostavia zberne tabory. Vramci pomoci vytvorit velke tabory bud mimo uzemia EU (prenajat za dobru rentu od krajin nevyuzite uzemie stazene vojakmi) alebo aj na okraji EU tranzitne zony, tam uz triedit kto ma dostat azyl a kto nie, kto nie, bude realne "vratitelny" co za sucasnych pravdiel hry nemozne. Tvrdo dodrzovat tento postup. Nenarusat uzemnu suverenitu.
@horana ako im vyšiel plot? myslíš, že by udžali plot okolo celej krajiny ako by ho udržali, za cenu, že by po tých ludoch pálili? a čo by spravili keby sa im do krajiny podkopali alebo ked im tam niekto šmarí nejaku bombu, načo su ploty? na smiech akurát tak. situáciu jedine zhoršia.
@adsumus Ako neznizil sa poct ludi po postaveni plotu? Znizil, rapidne. Strazia si hranice, co je na tom zle? Strazia si uzemnu zvrchovanost, co je jeden zo zakladnych pilierov kazdeho pravneho statu. Ci nieco mi unika? Ty mas dojem ze by sa mali zrusit hranice medzi statmi? Ze by mal byt volny pohyb hocikoho hocikam? Ze si to budu vynucovat len ich poctami ten narok - je nas vela a tak nas pustite? A ked nepustitia tak co? Zacnu po nich oni palit, alebo sa podkopavat alebo si inak vynucovat vstup na cudzie uzemie? Nie je to uz akt agresie? A my sa mame potho potencionalneho aktu agresie zlaknut a radsej ich teda pustit?
@adsumus teda postarajte sa o nas, nezaujima nas ako. Vies,ze touto odpovedou ich sama stavias do pozicie menejcenneho?
V tvojom liku, kde len osem pervent chce sa usadit v nemecku, ostatni sa chcu vratit po zosadeni asada. Podla mi je zname, nepokoje zacali az ked usa pomahalo zosadit asada a teraz i merkelova je za asada. Ako to vidis ty?
a zo vseobecne znamych info z televiznych novin
@horana merkelová nie je samostatne mysliaci človek. Keď som počula, že bola jednou z kandidátov na Nobelovu cenu mieru, skoro mi zabehlo. O obamovi ano nehovorím, to by som vzala jedine ako veľmi zlý vtip 😎
@adsumus ľudia utekajú kvôli Asadovi? To je ďalšie zo série srandovných vyhlásení. V našich krajoch je to síce kontroverzná postava, ale oni si ho tam tri krát zvolili. Ktovie, ako to bolo s protestmi proti nemu...Mám kolegu zo Sýrie a on mi hovoril, že Asad u nich skutočne má podporu väčšiny obyvateľstva a tie protesty boli vyprovokované jeho politickými oponentmi kvalitne podporovanými USA a Izraelom. Veď Asad im nijak nehral do karát čo sa týka Palestíny, o rope ani nehovoriac. To fakt vôbec nevidíš tieto súvislosti? Alebo ti znova raz chýbajú informácie? Rozprával si sa vôbec niekedy v živote s naozajstným sýrčanom, aby si sa ho opýtala, ako to reálne v ich krajine je?
@alaguema hej to som už čítala, aj ruskí muslimi asi podporuju asada, aj ked si myslia, že im vyhubil 250,000 sukmenovcov ale asi nie. http://www.ft.com/intl/cms/s/0/14878f10-71bc-11...
isis militant, išiel zabíjať kresťanov utečencov, ale prešlo ho to, ked videl a počul gospel a svedectvo o láske k Ježišovi. Pochopil, že bol zmanipulovaný o kresťanstve. ludia su zabíjaní v utečeneckých táboroch v libanone, predávaní ako sex otroci.
http://www.christiantoday.com/article/isis.figh...
@adsumus to ano, Nemecko ma najlepsie predpoklady, kedze je najsilnejsou ekonomikou EU. Ale, ani to Nemecko nie je nevycerpatelne a uz teraz zaznamenava hranice svojich moznosti. Treba si uvedomit, ze ani Europa a ani samotne Nemecko nie su nafukovacie. Ani teritorialne, ani ekonomicky, ani socialne. Uspech v kazdej jednej oblasti, aj v oblasti pomoci, spociva v schopnosti realne odhadnut svoje moznosti. Ak si niekto naberie ako krava na rohy, dopadne to zle. V preklade - Merkelova uplne zlyhala ako politicka, pretoze vonkoncom neodhadla moznosti svojej krajiny. Podcenila skaredo jednak uz dane fakty co sa tyka predchadzajucej integracie, neodhadla ani kapacitne moznosti svojej krajiny pokial ide o ludsku silu ci priestorove vybavenie a neodhadla ani dopady svojej neprezieravej zbrklej aktivity v perspektive buducnosti. Toto su fatalne zlyhania politika, za ktore by mala vypratat scenu a to bez zbytocneho rozruchu. Nukanim pomoci bez limitov nemoze jeden politik vystavovat nebezpecenstvu vlastny narod a riskovat tak socialne nepokoje. Ze to v Nemecku vrie, je fakt. Nezvladaju to a ked to buchne, bude to sakra pruser. Toto sa jednoducho nerobi, tu uz ide bokom akakolvek solidarita ci humanizmus, uz to s tym nema nic spolocne. Tolko kiksov kolko ich porobila tato politicka, to sa nezadarilo asi nikomu pred nou. Jej nemas preco fandit. Leda ze by si bola vyznavackou teorie totalneho chaosu a anarchie. K tomu totiz spejeme.
@jabadaba ej, hej, ja viem to su tvoje vízie merkelová zlyhala, ja si to nemyslím, pre mna je dokazom, že my ženy sme silné a schopné robiť rozhodnutia, ktoré su nesmierne ťažké a ako sa zachovaju nenávistné skupiny, je na nich a ako sa zachováme my obyčajní ludia je na nás, takže počkajme, čo bude a potom hodnotme a hádžme špinu, ale na toho, kto koná zle. ten, kto koná zle nie je merkelová.
@jabadaba sto bodov
@adsumus 😀 😀 ty by si pravdu nespoznala, ani keby si ju mala rovno pod nosom. Merkelová je silná žena??? Ešte ani vtedy, keď prepukol škandál s odpočúvaním, JEJ odpočúvaním CIA, ani necekla, neohradila sa, nič nevysvetlila, iba sklopila uši a držala hubu a krok. Hrdinka! 😀 Ona nerobí žiadne rozhodnutia. Je to len panáčik...a ešte aký poslušný.
@adsumus to nie su ziadne vizie, to je konstatovanie stavu....Merkelova je vsetko len nie silna zena. Ved je vydieratelna, mala odstupit akonahle prepukol skandal s jej odpocuvanim. Takato persona je vysoko nedoveryhodna. Niekto, koho odpocuvali a na koho nieco maju je pochybny en blok.

@adsumus co myslis, maju migranti nejake riesenie?