Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
ADSUMUS prave tie atributy ,co si vymenovala nam iikto nwmoze dat.... kde si vzala tie predstavy?.. tie si kazdy narod a ludia sami museli vybudovat.. demokracia sa neda darovat..... ani davat....
vies ty vobec, na akom principe funguju stuktury eu?
vies ako prve teraz ´´dostali na frak´´ obrazne povedane to tebou proklamovane slobodne vyjadrovanie nazorov? ze len pol. korektnost je verejne prijatelna?
prave eu ze ma prvky skor autokraticke, centralisticke, stale sa odchylujuce od demokracie..... hlavne tej priamej... citala si lisabonsku zmuvu, mastrichtsku?
stale vic pravomoci staty deleguju na organy eu. a tym stracaju znacnu cast svojej suverenity...
je teraz otazka, ci si napriklad sk uvedomovalo, akou cestou sa vybera vstupom do eu v tej podobe,ako sa zacala formovat v 90tych rokoch.... ci toto si obcania na sk uvedomovali.auvedomovala auvedomujes si to aj ty?
pretoze podla toho co pises, ako reagujes, nechapes absolutne podstatu ....
nedoznám sa asi nikdy, čo nás čaká
Ako vyzerá obrana. Vyvreskoval ja som mesiáš a robím to pre teba, ked dvakrát bodol ženu do krku, aj takto vyzeraju proti imigrantské nálady. našťastie prežila, debil debilný uplny. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/...
@adsumus Ano, boli uz na uteku, ked ich formalne pozvala, aj k tomu signal by som dala ruku do ohna ze bol riadeny niekym v pozadi, co je ale jedno, ale po tom keby od prvej chvile zacali dosledne uplatnovat pravdila, predovsetkym ochrana vonkajsich hranic k comu nebol doteraz!! vydany pokyn, a nie bezprecedentne otvorenie a laxnost, neverim ze to nebolo riadene, a naozaj ich podrobne preverovali, zatialco by ich drzali pred hranicami unie v zonach a stavali sa tabory a okamzite vracali uz odtial, co sa ani teraz este nedeje, prilev dalsich by postupne ustaval. Oni hlavne vidia ze stotisice z nich uz si behaju bez akejkolvek identifikacie po Nemecku, tak aky je to signal. Neustale to povzbudzuje dalsich a dalsich...mne sa o tom ani nechce pisat, ja jednoducho neverim ze niekto toto nevidi, ze to nie je nejaky plateny diskuter, nejaky ten trol, neverim ze je niekto tak naivny ze nechce, nezaujima ho preverovat ludi, kto je za to aby boli bez rozdielu pustani ci vrah ci s neznamou minulostou bez dokladov, volne, v akomkolvek mnozstve, to je pre mna clovek co stratil sudnost, masochista, taky co podvedome si praje znicenie svojho naroda, nejaky zvlastny instinkt sebadestrukcie majuci...
Žije v Indii v paneláku s moslimami, hinduistami aj kresťanmi, problémy nepozná.
https://dennikn.sk/266743/slovenka-v-indii-zije...
Demonstrace odpůrců islámu s názvem Za naši kulturu a bezpečnou zem začala národní hymnou. Účastníci měli s sebou české vlajky. Přijely je podpořit asi tři desítky motorkářů, kteří projeli po magistrále pod muzeem. Z jeho schodiště k davu promluvili například politici Tomio Okamura či Radim Fiala a zpěvák Aleš Brichta. Okamura zopakoval požadavek na neprodyšné uzavření hranic. Na místě bylo možné podepisovat petici za vystoupení Česka z EU.
Při Okamurově proslovu začali u sochy svatého Václava pískat na píšťalky někteří účastníci druhé demonstrace. Strkanici několika lidí policie hned uklidnila. Na místě byl i antikonfliktní tým.
Demonstraci na podporu migrace uspořádala iniciativa Proti projevům nenávisti. Jejím členům vadí šíření xenofobie a nenávisti v Česku. „V září požádalo o azyl devět Syřanů. Na žádné reálné zaplnění ČR uprchlíky zřejmě nedojde," podotkli pořadatelé.
Solidarita s uprchlíky
Mezi ty, co volají po větší solidaritě s uprchlíky, přišli třeba koordinátor pomoci v Maďarsku Jan Vrobel či socioložka Jiřina Šiklová. Připomněla, že i z Česka lidé museli v minulosti utíkat. „Ve druhé polovině dvacátého století zemi opustilo 420.000 lidí, kteří byli jinde přijati. Někteří se pak vrátili. V době balkánské války jsme přijali na 40.000 uprchlíků. Všiml si někdo, že by nám tu překáželi?" řekla Šiklová. Pokud má podle ní Evropa takový strach o své hodnoty, má málo sebedůvěry.
Účastníci měli s sebou transparenty s nápisy Vychovejme (nevy)Chovance nebo Nejsou to uprchlíci, ale lidé. Organizátoři obou akcí doprovodili svá shromáždění také muzikou. Zatímco odpůrci migrace zvolili třeba písně Ach synku, synku nebo Ta naše písnička česká, zastánci uprchlíků poslouchali arabské rytmy, balkánskou dechovku či židovské písně.
Zhruba dvě stovky zastánců uprchlíků se pak vypravily v průvodu z Václavského náměstí na náměstí Míru. Účastníci s transparenty za doprovodu policistů prošli Opletalovou a ulicí Politických vězňů přes Wilsonovu k Vinohradské. Tam minuli shromáždění odpůrců migrace. Oba tábory po sobě pískaly a pokřikovaly, policie je ale od sebe oddělila. Dav se pak Londýnskou a Rumunskou dostal na náměstí Míru, kde akci ukončila vystoupení několika řečníků.
Na Václavském náměstí se demonstrace proti migraci i na její podporu konají od léta. Naposledy se uskutečnily v polovině září. Shromáždění kritiků islamismu u Národního muzea se tehdy podle odhadu policie zúčastnilo 700 až 800 lidí. Před sochou svatého Václava se konala manifestace za solidaritu s uprchlíky. Na ni podle odhadu policistů přišlo 300 až 500 lidí. Protiislámskou demonstraci tehdy podpořilo jízdou po magistrále zhruba 350 účastníků motorkářské demonstrace Bikeři proti islámu.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ji...
ADSUMUS prinanavratit spät znacnu cast suverenity narodnym statom, ktoreu delegovali na eu.. a navratit eu do pozicie , aka bola na zaciatku.. cize len ekomonicky priestor na spolupracu pri zachovani suverenity kazdeho narodneho statu v uplnej podobe.... ale pozor.. nie kazdy stat ktory teraz poatri do e by v vnovej institucii eu obstal.... pre ozny stupen ek. vyvoja.......urovne- tie,ktore nie su schopne naplnit kriteria clenstva v eu v tej podbe ,co som nacrtla, by museli eu opustit... pre ich vastne dobro....aj pre dobro dalsich clenov eu....
pytala som s a ta, ci si citala mastrichtsku zmuvu.... citala?
ak ano, tak vies, ze prave v terajsom prevedeni eu porusila mastricht.zmluvu......
Dobrý večer. Aj ja som za pomoc utečencom. Som za to, aby sa im pomohlo, aby sa mohli zas vrátiť do svojho domova. Veď aj staré príslovie hovorí: "Všade dobre, doma najlepšie"
ADSMUS v prvom rade ink na zmuvu? ved je na nete pristupna.. tak hadam si dospela zena, ci nie? to mi chces napisat, ze debatujes o otazkach eu ani len netusis, co v danej zmuve je ani nevies, ako ju nanete najist?
a uz tvoja formulacia vyhodit krjiny z eu je detinska..... adalsia otazka, ci by slvaci boli bohatsi?
take otazky SU FAKT NAIVNE:::::
zivtna urven slovakov zavisi od moho fkatorov..nie ci budu v eu.. preve nedodstatocne urven ekonomiky sk robi sks neprimeraneho partnera statom, ako je napriklad de...... ao tomto je prave ta nerovnovaha v eu...
takze otazka nesdtoji tak,hoho vy som vyhodila z eu aci by slovaci boli bohatsi.....
ale otazka zne.: ma sk dostatvny potencala ekonomicky na to, byt vo zvzku3u?
co myslis, aka je odpoved
slvaci bud bohatsi, ak budu mat vykonnu ekonomiku.ale nie tym,ze budu dotovani komunistickym sposbom.. cize solidaritou bohatsichs tatov eu...
preve mastrichtska dohoda zakazuje akkolvek finacne podporvanie /akov pripad egrecka/ clenskymi statmi eu......
takze prepac mi.,ale ty ches prsne to, co eu robi teraz.. jedne stat ten slabsi podporuju ti silnejsi.. vtomto prtipade ches,a by si dostala vsetko natacke.....
cite tu zmuvu v linku anebodaj aj v sj jazyku..... aby sme posudzovali spolu...
ved posud sama sama a napis nazor......
tak ako som to ja urobila......
vidis, presne o tomto je aj eu v terajsom podani.. jeden plati,jedne vsetko vybabi a ostatni sa väzu.....
a potom chcu posudzovat splocne... nie kazdy za seba .....
pochopila si zmysel toho, co som ti napisala? uspesny stat ci jedinec sa nespolieha na ineho.ale sam je aktivny ma lvastny nazor/nazaklade svojich vedomosti ,ktore ziska aktivnym pristupom, vie sam konat... .... len tak moze byt rovnocennym partnerom-----
ADSUMUS uspesny jedinec ani stat sanikdy nemusi spoliehat na ineho..na potencial sam vyriesit svoje problemy
ja nepisem zmätocne.ale ty nemas potencial , prepac mi, pochopit celu problematiku.
ak s apytas na sk je to,co je vyhodne, tak sk si musla v prvomr ade pri vztupe polozit otazku nilen o tom,co je pre nu vyhodne,ale co ona dokaze ponuknut ako partner eu ainym statom
myslis, ze eu je soc. ustanovizen/ hoci teraz jej struktury tak posbia/, ktora ma pomahat ?mylis sa. jeto /ma byt / struktura, kde rovnako rozvinute staty spoluppracuju na zaklad e vzajomnej spoluprace
takze sk musi posudit, ci je ek. silna na to,aby vobec partila do eu. pretoze ak by eu ungovala ako ma, tak sk by tahala ekonomicky nestacila inym vyraznym ekonomikam ako partner
a sk a oabyvatelia sk si musia tiez polozit otazku, ci pri pozicii sk je pre sk vyhodne stratit tolko prvomoci , ktore stat prirodzene ma
co myslis ty?
zaujima ma tvoj nazor
noa co sataka nato, tak tam to iste.... sk musi pochopit,aka je skutocna stuktura nato..... co sk staca na ziska clenstvom v nato......
tato otazka nie je taka jednochucha......
na zaver ma zaujima tvoj postoj k danym otazkam
takze mi prsimpodpovedz nacrtni svoj nazor na vec
ale prosim,nepokusaj sa nejakym vagnym prispevkom obist vec.
pretoze len tak mozeme obe debatovat. ty totiz si nenapisala vobec svoj nazor na vec.
ADASMUS chces presne prvidlo? mam dojem, ze fakt nevies ,o com vastne debatujeme
na to,aby si pochopila situaciu,musis prestudovat celu zmluvu a rozumiet jej.
takze ak ju prestudujeds, mozeme dalej debatovat o jej ustanoveniach. atak potom dojdeme k bodu, ci bodom,kde sa porusuju pravidla tej zmuvy.. napoviem ti .stalo s a to v pripad egrecka vytvorenie eurovalu.
ete nevies? tak ako mozeme debatovat, ked ty nemas ni tusenia o predmete debaty?
@alice107 ja sa veľmi čudujem na základe čoho ty vieš posudiť moj potenciál ,a k tak isto posudzuješ otázky politické tak zbohom rodina. inak nerozumiem, čo píšeš, že
a sk a oabyvatelia sk si musia tiez polozit otazku, ci pri pozicii sk je pre sk vyhodne stratit tolko prvomoci , ktore stat prirodzene ma
prepáč ale pri najlepšej snahe nerozumiem, čo tým chceš povedať. "promoci" čo to je? ak by to boli aj právomoci, potrebujem vedieť konkretne , ktoré právomoci sk akože podla teba stráca a aká je tvoja alternatíva, ak by sme teda tie prvomoci nestratili?
moj názor na vec, je taký, že je to ako je (ja som spoko) a ak to chcete meniť tak začo?
BRATISLAVA 16. októbra (WebNoviny.sk) - Väčšina Slovákov je proti vyhláseniu referenda o kvótach na prijímanie imigrantov. Viac ako polovica opýtaných - 54 percent s vyhlásením ľudového hlasovania na tému utečeneckých kvót nesúhlasí. Proti plebiscitu boli najmä vysokoškolsky vzdelaní respondenti.
http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/100301...
ADSUMUS na zaklad eobsahu tvojich prispevkov vidim tvoje vedomosti o danej teme ako ches so mou debatovat s ata pytam opät, ked nemas ani nejmensiu vedomost o predmete bedaty?
ja som ti jasne povedala/naznacila/ vcom je porusenie mastrichtu. ten,kto tu zmuvu precital a pochopil, tak vie, o com pisem
takze skor,ako budeme v debate pokracovat, precitaj si dohodu
apochopis, /teda dufam/ co som ti napisala ako predmet porusenia tej dohody.
takze pokia si neastudujes problematiku, , nebudes schopna primeranej partnerkej debaty o danom predmete. takze nasa debata by k nicomu neviedla.
pretoze ak mas jasne videnie reality, tak pochopis, ze mi nemozes partnerky oponovat ci so mou suhlasit, pokial nebudes mat dostatocnu znalost problematiky.
pochopila si ma konecne?

@alaguema ...neverila som vlastnym ociam.....ale uz sa
@adsumus trosku opravila 😉