icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
17. okt 2015

@alice107 ano ano pokial si neprčítam sto diskusii a neviem kolko dohod, nie som schopná diskusie s pani premudrelou....ale ja mám ine skusenosti s mudrymi ludmi, uvádzaju zdroje a argumentuju, netvrdia spoludiskutujucim, že su prípiš blbí aby ich pochopili, hlavne ked nemáš iq testy tvoje a moje. 😲

horana
17. okt 2015

@adsumus Ti co maju desattisice na cestu by "za plotom" neumereli od hladu. Okrem toho nik nie je proti poskytnutiu im zakladnych potravin (ktore aj tak vyhadzovali) a zakladneho pristresia v taboroveh provizornej zone, v mieri. A ked sa pokusia prelomit nasilim? Nuz stratia moznost dostat viza. Ziandy stat si nenecha skakat po hlave ako EU.

Keď ilegálne prekročíš severokórejské hranice, dostaneš 12 rokov nútených prác.
Ak prekročíš ilegálne iránske hranice, skončíš bez časového obmedzenia vo väzení.
Ak prejdeš ilegálne afgánske hranice, budeš zastrelený.
Ak prejdeš ilegálne hranice Saudskej Arábie, budeš väznený niekoľko rokov.
Ak prekročíš ilegálne čínske hranice, pravdepodobne nebude o tebe nikdy viac nikto počuť.
Ak prejdeš ilegálne hranice Venezuely, budeš považovaný za špióna a tvoj osud bude otázny.
Ak prejdeš kubánske hranice ilegálne, skončíš tiež vo väzení.

Keď však zavítaš ilegálne do Nemecka, Rakúska alebo Švajčiarska, dostaneš:
* kartu sociálnej poisťovne
* mobilný telefón bez faktúry
* platený nájom
* bezplatnú zdravotnú starostlivosť
* peniaze bez potreby dôkazov na aký účel
* bezplatné jazykové kurzy
* voľné lístky na autobusovú alebo železničnú prepravu
* detské príplatky
* bezplatných právnych zástupcov na obranu proti vykázaniu z krajiny
* žiadne povinnosti, ale zato viac práv ako majú domáci
Nezbláznili sme sa?

maira15
17. okt 2015

Maastrichtkú zmluvu som nečítala ani ja, takže či budem vhodný parner do debaty, neviem. 😝
No myslím, že @alice107 chcela napísať, že EU porušuje vlastne nariadenia a zmluvy konkrétne v prípade Grécka, kde došlo k dotáciám. Ja uvediem ďalší píklad, kde medzinárodné zmluvy platia selektívne: Dublinský dohovor. Konkrétne p. Merkelová sa nechala počuť, že ten bude porušovať v prípade utečencov.

alice107
17. okt 2015

MAIRA15 ty s priklad toho, ze clovek s istymi vedomostami a usudkom zreleho jedinca aj ked necital zmluvu, z toho co som napisala hned poznal podstatu, na rozdiel od zakladatelky temy.

a suhlasim s tebou aj v tom, ze sa porusil dublinsky dohovor.ale nielen merkelova ho slovami aj skutkami porusila.ale mohe krajiny eu...

adsumus
autor
17. okt 2015

@horana a ty ccheš aby hentie práva čo si dala ako prví sme uplatnovali aj my? budeme sa strielať?

adsumus
autor
17. okt 2015

@maira15 ty sa spýtaj týchto mudrcov, čo navruju miesto eu, aby si sa nezobudila v nejakej totálnej sr..ke.

eva8
17. okt 2015

@adsumus
- "e?"
- ...e....

str.74 - 9.10. 22.38

eva8
17. okt 2015

@adsumus a ty sa nepohorsuj ak niekto rozmysola a uprimne napise soj nazor a snazi sa zodpovedat na tvoje otazky kladuce dookola bez rozmyslu

maira15
17. okt 2015

@adsumus vieš, keď tak nad tým rozmýšľam, tak princíp a myšlienka EU ako takej je v princípe dobrá, len problém je v jej realizácii a uplatňovaní. Mi povedz ako môže fungovať nejaké spoločenstvo, ktoré má spísané pravidlá a niektorí členovia si povedia, že ich rešpektovať nebudú, pritom si kládli more podmienok pre vstup ďalších členov. Áno, prikláňam sa k tomu, že za týchto podmienok aké EU teraz "aplikuje" na svojich členov znefunkčňujú celý chod tohto spoločenstva. A ako alternatíva k EU? To sa nedá povedať spôsobom keď nie čierne, tak biele, alebo keď nie doprava, tak doľava. Alternatív za EU je niekoľko, napríklad nezávislosť ako Švajčiarsko, tiež Veľká Británia si "vyjednala" určité výhody v rámci EU, Nórsko tiež nie je člen EU. My sme malá krajina a v dnešnej dobe ekonomicky závislá na štátoch EU, nakoľko sme si nechali všetko rozkradnúť. Najskôr by sa museli udiať iné zmeny, aby sme mohli riešiť alternatívu k EU.

horana
17. okt 2015

@adsumus Vyhostenie so zapisom by mohlo stacit, ale ani vazenie by nebolo od veci, kedze doklady casto "nemaju". Konieckoncov je to nelegalne. A od zaciatku to malo byt tak brane.
"Ak nedokážeme brániť svoje hodnoty silou v prípade, že je to potrebné, hlásenie sa k nim je iba vodou v koši a naše humanitné snahy pomôžu iba málo...". Zapad na svoje prehumanizovanie zahynie, je makky a neschopny akejkolvek razantnej akcie, dokonca ani svojej vlastnej obrany, co uz je teda posledna faza.

maira15
17. okt 2015

@adsumus ja myslím že by stačilo aby si krajiny splnili to, k čomu sa zaviazali. Chrániť hranice shengenu a umožniť utečncom vstup do krajín na miestach, ktoré sú na to určené: hraničné prechody. A to spôsobom, aby bolo možné ich kontrolovať a posudzovať. Veď ja myslím, že tu nie je nikto v princípe za to, aby sa tým ľuďom nepomáhalo, ale sú tu námietky, akým spôsobom. Proste tak, že si ich sem nasťahujeme anblok všetkých to proste nejde, to nič nevyrieši.

maira15
17. okt 2015

@samo_blaho to sú smutné následky nezvládnutej situácie. ☹

eva8
17. okt 2015

@horana som naivka. Dufam, ze sa cela situacia ukludni. Zivotna uroven sa znizi, kriminalita sa zvysi, no nakoniec sa nejake opatrenia najdu. Uchranime nasu europu, nedame si vziat, co nasi predkovia vybudovali.

maira15
17. okt 2015

@eva8 si optimista, ja to až tak optimisticky nevidím, len dúfam, že raz mi nepríde vnučka s fotkou zo školy s tam dievčatá so šatkami na hlave. 😲 dúfam, že teraz som to riadne prestrelila..... 😀

maira15
17. okt 2015
eva8
17. okt 2015

@maira15 ja sa obavam horsieho - u nas len jedinci (vid link samablaha) vezmu do ruky macetu, inde je to beznejsie...

eva8
17. okt 2015

@maira15 ako mnohe pisu: nasilie plodi nasilie. Nasilne prichadzaju, predosli migranti sa postarali o reputaciu, ludia sa im brania...

alice107
17. okt 2015

SAMO_BLAHO v de spolocnosti je uz taka napäta situacia , ze toto s adlao ocakavat... predvceraom horel dalsi pripraveny azylovy dom.... par ich uz takto skoncilo.... a bude to pribudat....... taka ko vo svedsku
MAIRA15 ako spravne pises.....
inak, ten pachatel nie je mlady muz , ale 44 rocny muz..inak opis v tom linku sedi --

EVA8 , presne.ludia sa brania prilevu osob,ako su utecneci.. pretoze maju s tou mentalitou zle skusenosti....
a zial, ja nie som otimistka ako ty..vidis v de, ze to beznou cestou nie je mozne zvladnut.....

adsumus
autor
18. okt 2015

Neboli ste niekto ako to tam vyzeralo?

http://www.novinky.cz/domaci/383725-vlastizradc...

mamulka211
18. okt 2015

@adsumus prislo tam par rozumnych ludi, ktori hlasali, ze nechcu utecencov a ja sa tesim, ze cesi maju , na rozdiel od nas, super prezidenta, co ich podporuje. Som za vratenie utecencov tam, odkial prisli. Mozes ist s nimi 😀 😀 😀

adsumus
autor
18. okt 2015

@mamulka211 😀 😀 😀

adsumus
autor
18. okt 2015

@mamulka211 no ved práve to ma zarazilo, že prišlo pár ludí. človek by povedal, že proti utečencom je celý národ, ale nevyzerá to tak, aspon teda podla tej učasti.

mamulka211
18. okt 2015

@adsumus zvysok naroda si radsej dal pivo v krcme, lebo vedel, ze to nema cenu ist niekde strajkovat uz davno je rozhodnute..Baba Merkel s Obamom to uz davno pohnojili...hold sme slabi hlupi europania.

horana
18. okt 2015

Ono sa ukaze pri volbach zial ze ludia za to su, a mnohi budu volit aj typy co by normalne nevolili. Napr. na Slovensku tym zrejme hodne ziska Fico, ja ho teda pre to volit nebudem, nakolko so vsetkym ostatnym co robi nesuhlasim, ale kopec ludi co je sklamanych z predajnej a poddajnej pravice sa nakoniec predsa len oprie o "silneho" vodcu, aj preto ze sa vie razne postavit k tejto teme, co ludom evokuje ze ich ochrani...a minule pravica prskala ze ako lahko si ziskava Fico popularitu a ze cely jeho postoj k utecencom je len predvolebny tah...ako mozno je, ale co brani pravici reflektovat viac nalady v spolocnosti? Ti su uz dopredu tak predani EU strukturam az je ludom z toho nie uplne dobre povedane diplomaticky...A v ostatnych krajinach to bude casom tiez tak, ludia budu volit aj na zaklade postojov stran k uteceneckej otazke.

adsumus
autor
18. okt 2015

Máme vyjadrenie evanjelickej cirkvi.
http://www.ecav.sk/?p=spravodajstvo/SPRecav/zas...
Predsedníctvo ECAV predložilo na zasadnutie GP aktuálny materiál – Účasť ECAV na pomoci zahraničným imigrantom a utečencom z oblasti postihnutých vojnou. Súčasťou tohto prerokovávaného materiálu bol aj Program pomoci, ktorý v koncepcii rieši, kedy a akým spôsobom môže cirkev a jej cirkevné zbory vstúpiť do riešenia problematiky. GP schválilo vyčlenenie objektu Veľký Slavkov na zriadenie strediska ED pre pomoc utečencom a imigrantom, ktorých by po preverení v štátom zriadených záchytných táboroch prevzala ECAV do svojej „opatery“. Tí utečenci, ktorý majú záujem o integráciu do slovenskej spoločnosti, by však z tohto nášho strediska mali byť tak skoro, ako je to len možné, prevzatí do starostlivosti konkrétneho spoločenstva cirkevného zboru, ktorý má na to vhodné podmienky, aby mu pomohol v ťažkej životnej situácii. Táto „adopcia rodín utečencov“ cirkevným zborom je praktickým naplnením slov evanjelia: „Lebo hladný som bol, a dali ste mi jesť; bol som smädný, a dali ste mi piť; prišiel som ako cudzinec, a prijali ste ma; bol som nahý, a zaodeli ste ma; bol som nemocný, a navštívili ste ma; bol som vo väzení, a prišli ste ku mne. Odpovedia Mu spravodliví: Pane, kedy sme Ťa videli hladného, a nasýtili sme Ťa, alebo smädného, a napojili sme Ťa? a kedy sme Ťa videli ako cudzinca, a prijali sme Ťa? Alebo nahého, a zaodeli sme Ťa? A kedy sme Ťa videli chorého alebo vo väzení, a prišli sme k Tebe? Odpovie im Kráľ: Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ (Mt 25, 35 − 40) Niektoré materiály pripravené na rokovanie a zaradené do programu však kvôli náročnosti predchádzajúcich bodov nestihli byť prerokované, a tak sa GP na najbližšom zasadnutí bude venovať okrem iného aj problematike spolupráce ECAV a Spoločenstva evanjelickej mládeže (SEM), ako aj príprave cirkevného predpisu o podávaní, preverovaní a evidovaní podnetov o protispoločenskej činnosti.

adsumus
autor
18. okt 2015

@mamulka211 nie sme slabí a nie sme ani hlupi, a ked ty sa tak cítiš to je tovja vec, ale nerob debilov z celého národa.

horana
18. okt 2015

Presne toto je zasluzna cinnost cirkvi, v minulej robote som mala kolegynu ktorej muz bol okrem ineho aj v miestnej odnozi takehoto zboru u katolikov ktori pomahali praveze bezdomocom. Ona tvrdila ze nikto v BA, ziadny bezdomovec nemusi byt na ulici ani mrznut v zime pod mostom. Ale mali svoje podmienky medzi ktore patrilo okrem toho ze samozrejme nesmu pit a tualt sa, teda pravidelne tam byt v istych casoch, sa dalej aj pravidelne zucastnovat bohosluzieb a aktivne sa zapajat do cikrevneho zivota komunity. Vela ich odislo, radsej budu na ulici, ako tymto sposobom napomocni. Uz to o niecom svedci. A tak to bude zrejme aj s utecencami. Konieckoncov nejaky slovensky sedliak/farmar co ma sukromnu firmu dal verejnu vyzvu, skoda ze prave neviem tie clanky o nom vystrachat ale ze kedykolvek prijme utecencov, co len budu ochotni ale makat tak ako on a jeho tim od rana do vecera pri pracach okolo hospodarstva, boli tam presne rozpisane s tym ze ich objem prisposbi od zeny k muzovi, od mladeho ku staremu, a myslite ze niekto reagoval? O take nemaju zaujem, sa ten hospodar len bavil...Z tohto pohladu myslim o Slovensko rychlo stratia zaujem, ked im niekto nepodstrojuje. Vcera som zazrela clanok o tom ako sexulane obrazovali upratovacku v azylovom dome v Kitzingene. Reakcia bola po prevereni cinu policiou, kde sa ukazalo ze je to hodnoverne "nemecké úrady v reakcii na udalosť zabezpečili pri upratovačkách stráž. Hneď ako to bude možné, nastúpia na ich pozície muži. Miestni občania si však položili aj otázku, ktorá mi tiež prišla na rozum. Prečo majú migranti upratovaciu službu ? Mne kto uprace ? Rozdeliť rajóny a basta!" Ako cloveku az rozum zastava, ked teda budu pani emigranti znasilnovat zeny, tak im pridelia na upratovanie muzov. Vam doma niekto upratuje? Podobne ani u tych cirkevnych zborov by tieto veci nedostali na striebornom podnose ale museli odmakat. 😀

adsumus
autor
18. okt 2015

@horana vieš ja mám už pocit, že keby sme aj tisíc rokov debatili na tuto temu, tak poniektorí nikdy nepristupia na myšlienku, že ludia su rozni a podla jednania jednotlivcov sa nedá rozhodovať, či si iní ludia zaslužia pomoc alebo nie. asi im to tak myslienkovo lepšie vyhovuje. ináč dať rovná sa medzi slovenských bezdomovcov a celý jeden 22 milionový národ, s bohatou a dlhou historiou a kulturnym dedičstvom, je pre mna už moc, ale tak čo už?

adsumus
autor
18. okt 2015

Očividne sa slováci moc nenadchli pre demonštrácie proti islamu, boli ste tam, naozaj tam bolo len 300 ludí?

KOŠICE - Protest proti islamizácii Európy sa dnes popoludní uskutočnil v centre Košíc. Pochod od Staničného námestia a následné zhromaždenie na Hlavnej ulici za účasti viac ako 300 účastníkov prebehli bez incidentov.Protestujúci odmietli politiku Európskej únie voči migrantom, multikulturalizmus, "diktát Bruselu", islamizáciu Európy či prijímanie utečencov. Zo strany viacerých rečníkov nechýbali predvolebné výzvy.
http://www.topky.sk/cl/10/1504645/FOTO-V-Kosici...