Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@mamulka211 ale hádam uznáš, že nemáš právo o mne písať klamstvá,že som zato aby sme sa pchali utečencom do zadku, či myslíš, že to je štandard komunikačný? písať bludy o ludoch, s ktorými nesuhlasíš?
@adsumus ako si si iste vsimla, z tvvojich prispevkov nie je nikomu jasne, co vlastne chces a o co ti ide v tejto teme, sorry, ani mne to nie je jasne a preto sa len dohadujem :D 😀 😀 😀
@mamulka211 podla mna to je jasné každému, len ty máš čudnu potrebu zadupať moj názor a postoj pod zem.
@adsumus nie nie je to jasne nikomu, ved ti to uz aj vyssie zeny pisali, ze v podstate nic konkretne nepises, ty ani nemas nejaku predstavu, ty si sem len prisla hajit iny nazor, nez ma vacsina ludi a dookola pises to iste, cize nic konkretne, len aby diskusia nezanikla, kladies tie iste otazky na ktore aj ked dostanes odpoved, stale sa tvaris, ze nechapes...vlastne chapem tych, co su proti, lebo to argumentami zdovodnuju, ale od teba tu nebol ani jediny nejaky zmysluplny argument preco ano, aky prinos to bude mat pre nasu spolocnost ich sem prijat a starat sa o nich z dlhodobeho hladiska napriklad, z kradkodobeho ano, pomohli by sme im, kym sa u nich vojna skonci, ale z dlhodobeho aky prinos maju oni tu v Europe? Ocakavala by som od teba nejake rozvinute argumenty a nie len dookola pisanu jednu vetu ze pomahat si treba...
@mamulka211 ty si tu kuvikala včera, že okrem teba nikto neprispieva a predsa prispieva, mne je jedno či diskusia zanikne, to nedokážeš pochopiť, lebo ideš v inom režime myslenia ako ja, mna zaujíma čo si kto o veci myslí, tvoj názor poznám, som to a to a ešte hento....klamstvá a bludy. nechaj nás sa baviť a budeš mať aj rozvinuté argumenty, neutoč,nezhadzuj, nezosmiešnuj. nechaj ludí dýchať slobodne sa vyjadrovať.
@adsumus jedno klamstvo mi povedz odo mna?Nicj nazor nezosmiesnujem, nezhadzujem a ked tak len nazor tych, co zhadzuju a zosmiesnuju moj. S ludmi co pisu a jednaju na urovni, tak jednam tiez, ty to nie si, bohuzial..pozri najprv na svoj styl.
@mamulka211 že chcem sa do riti niekomu pchať, ešte dalšie? že som ako admini,že mi nejde o diskusiu a tak dalej, daj mi pokoj radšej a prispievaj k teme.
@mamulka211 a ja tvoj názor nezosmiešnujem, ja ta chápem, už som to písala stokrát.
@adsumus no hehe kde som ja povedala, ze ty si admin , vidis, ty necitas poriadne, to je tvoj problem...ja som povedala, ze s tvojim prejavom a schopnosstami by si sa za admina hodila a to je rozdiel.
http://ktopomoze.sk/
adsumus,tu napr.zacni,aby sa tvoje citatacie premenili na realne skutky,take aby si potom mohla diskutovat na soc.sieti 😉
http://www.ntssr.sk/426/upozornenie-darovanie-k...
toto adsumus ta bude zrejme zaujimat viac,vid vyssie
je to link z temy polit.a nabozen.situacia v eu,tiez dobre forum,dobra diskusia,kopu linkov,a lepsie tie zahranicne ,nestranne,odporucam,nakukni 🙂
@adsumus by som si nedovolila urazat,teda nie vedome,ale na googli to lahko najdes,na fb si?tam je zase ta sus.burza,darovanie,atd.,priestor je,len niekedy sa to neda hned zrealizovat
napr.jedna pani zbierala puzle pre auti chlapca v ba,a potom ich osobne isla odviezt mimo mesta,cakala 2 tyzdne na zber tych puzli,inac dobra akcia,potesilo to obe strany 😉
Ale shak to je idealne, pojdeme im pomahat, nakazime sa a pokapeme a nemusime sa bat ziadnych konfliktov medzi kulturami, lebo ta nasa proste uvolni miesto tej ich... Dnes je ocividne divne a az zvratene chranit svoj sposob zivota, svoj domov, buducnost svojich deti...
@adsumus neryp ako to mas vo zvyku v inych temach o ockovani,precitaj si prispevky co ste si pisali predtym,
pouvazuj,znova precitaj,a znova pouvazuj,snad ti tento navod pomoze,ked nie,ratam s tym ze mozes nepochopit co som ti napisala,tak to potom uz nie je moj problem...nejak sa s tym vysporiadaj
vtedy bude najvyssi cas sa uz tym nezaoberat
niektoré pesničky sú proste nadčasové : Robo Grigorov - Posledný valčík pre Európu
Každý ho tancuje, každý je pozvaný,
parket sa prepadá, prepadá pod nami.
Na záver ohňostroj, niekomu preskočí,
do neba pôjdeme s Európou v náručí.
1.Každý ho tancuje a husiu kožu má,
že táto zábava je možno posledná,
na Rýne, na Temži, na modrom Dunaji
nechceme takto stáť, nechcem na kraji.
2.Každý ho tancuje, ten valčík so smrťou.
Niekto nás zo živých zdá sa už vyškrtol,
nechceme tancovať na plese šialencou,
na vlastnom pohrebe, pohrebe bez vencov.
Ref.:Posledný, posledný valčík pre strednú Európu,
nechcem tancovať do veľkej tmy.
Posledný, posledný valčik pre svet a Európu,
ten valčik posledný predposledný.
3.Každý ho tancuje, potí sa bláznov svet,
Vojna vo vesmíre, učím sa nemyslieť,
Rozum sa zastavil, kvapká mu na karbit,
rátame minúty a chceme ešte žiť
Posledný, posledný valčik pre svet a Európu,
ten valčik posledný predposledný.
@adsumus jediny kto tu nediskutuje si ty. s cim si prisla? s modelkovskou vetou "som za celosvetovy mier"...
aj ja, aj ostatne baby.
neviem, ci si zila niekedy mimo slovenska, niekde v krajinach, kde su moslimske stvrte, ako to tam vyzera. ja som zila 3 roky a myslim, ze to bolo tak akurat na to, aby som prisla, zazila, odisla.
ak budes priatelska, zozeru ta za ziva. ak budes nepriatelska zlyncuju ta tiez za ziva. nielen teba, ale celu tvoju rodinu. su uplne inak mentalne vybaveni.
ked som bola ja v zahranici, moje prve kroky viedli do jazykovky - samozrejme popri praci. co myslis, kolko z nich bude ochotnych sa prisposobit? natlacia sa do stvrti s prevaznou väcsinou moslimskeho obyvatelstva, budu na benefitoch a budu vykrikovat starajte sa o mna!!
co som sa stretla s azylantami, co su na slovensku, kazdy z nich vykrikuje, ako sa slovensko o nich nestara. su tu po 10 rokov a nevedia sa v slovencite vykoktat ani len zakladne frazy! len brblu, stazuju sa, ako je azylantom v rakusku dobre, ako sa s nimi kazdy bavi po anglicky, ake maju skvele penazne prispevky. to, aby sa tu adaptovali, to absolutne. videla si nejakeho azylanta (ktory presiel primacim konanim MU) na slovensku robit napr. na robotnickej poziici? marne by si hladala....
mame tu zopar lekarov, dokonca tlmocnikov, ale vsetci su to ludia, ktory tu zacali studovat este za byvaleho rezimu alebo tesne po nom.
v slovenskych nadnarodnych firmach robia akurat rumuni, srbi a ukrajinci.
o chvilu "experti" v bruseli pre slovensko, bulharsko, rumunsko, madarsko budu musiet vyhlasit nejaky program za trvale strazenie a udrzanie migrantov, lebo my ako krajiny sme pre nich zatial velmi nelukrativny business.

@adsumus sorry,ale nemusis sa vypytovat na pomoc utecencom tu na m.koniku,ved naloz auto,ci káru a sup do rakuska ci madarska,mozes doniest naturalie,ci aj peniaze,podobne ako tam boli polnisova,hricova,a existuje uz nejaka stranka ktora ta usmerni,ked budes chciect nejaku rodinu ubytovat,je to take zlozite?ja napr.som na fb v skupine susedska burza,alebo darujem,a tam ked vidim nejaku prosbu a mam to,tak to poslem
takze z toho vyplyva,ze ak by o tu pomoc poziadala rodina utecenca,tak pokial mozem pomozem
ale z dlhodobeho hladiska nie je dobre miesat odlisne kultury,hlavne taku ktora neznasa homosexualov,praktizuje mnohozenstvo,kde zena neni viac ako somar,mlade nevesty,a co ja viem este ☹
europa na taky exodus nebola pripravena,opatrenia sa budu robit za pochodu,ale teraz je ta chvila ked sa este da aby si slovensko ochranilo hranice a udrzalo tu emigr.politiku/prisnu/,
co tu dievcata pisu,suhlasim s nimi,neviem o co tebe ide