Špeciálna pedagogika. Ako prebieha štúdium?
Okolnosti ma "donutili" zvazovat nad doplnenim si studia v tomto smere. neviete mi povedat ako prebieha studium specialnej pedagogiky externou formou????
Ja mam zdravotnú a špec.pedagogiku som si robila ca po 20 rokoch od maturity, dialkovou formou štúdia, kedže som pracovala a aj pracujem v soc.zariadení s osobami s postihnutím. Takže u mňa klasicky 3 roky bakalár a dva mgr.
@maca283 jasne. Tato skola pozor nieje detto Vysokej.školy. Je to pomaturitne.vzdelavanie a uplatnut sa mozte v detskych domovoch, asistent ucitela v spec.skolach, v spec.zariadeniach. odkaz:http://www.ssos.sk/externe-studium/specialna-pedagogik...
Zatial vsak nevypisali prijimacky na dalsi skolsky rok.
@zrzulka Ahoj ja som koncila minuly rok, tiez som si musela doplnit kvalifikaciu. Da sa externe studovat len poradenstvo, alebo mentalne postihnutých. Je to vsetko pod UK BA, este v Ruzomberku Katolicka. Ja kedze som bola na materskej som musela do ZA detas- mentalne 2 r.. Toto je vsak specializacne studium po vysokej skole, prip po bakalárskom. Skusky, zaverecna praca, najvacsie negatívum suma.
S pomaturitným sa uplatníš max. ako asistent a na mnohých školách (napr. PaSA v LC) je podmienkov maturita na PaSA.
Ja mám VŠ a uplatnenie omnoho širšie.
Ahojte. Prosim vas, ako dlho vlastne trva studium specialnej pedagogiky - poradenstvo, ked som Mgr. ucitelka pre 2. stupen? Chcela by som si to dorobit ale akosi sa neviem dopatrat kolko to trva. Ci musim robit klasicky 3 roky bakalara a potom 2 roky magistra alebo je to len nejake 2-rocne rozsirenie kvalifikacie. Chcem studovat externe. Velmi pekne dakujem za odpovede
@yvik ahoj aj mňa zaujíma info o tej skole a odborné uvažujem nad tým je to ťažká škola?
@chovanova43 bc som ukončila pred rokom a teraz od septembra pokracujem na mgr
@arasidka123 mňa čaká ešte len pohovor no mam strach co také sa tam pýtajú? Ďakujem
@chovanova43 fúha už ani nepamätám čo sa pýtali..sa mi zdá že len asi že prečo som si túto školu zvolila..nič strašné..aj štúdium je v pohode..nájdu sa síce sem tam exoti profaci ale dá sa to 🙂
@arasidka123 aha ok no mam strach nakoľko mám doma tri deti tak ci to budem zvládať a tak
@chovanova43 ja mám tiež už teraz tri a z toho dvaja idú do prvej triedy takze to bude zaujímave 🙂 cudzí jazyk je na výber nemčina ruština angličtina...ruština by som povedala že dost pedant profak..my nemcinari sme sem tam posedeli kus a angličtina to malo raz dva..a matika je na magisterskom stupni
@arasidka123 ok ďakujem a môžeš mi ešte vysvetliť kde to škole je? Pôjdem asi busom tak aspoň zhruba aby som dlho nebludila zatiaľ ďakujem inak odkiaľ si?
Ak by potreboval niekto vypracovane otázky mám k dispozícii. Ostali mi práve po štúdiu špeciálnej pedagogiky.
@yvik na stanice?mala by som záujem 🙂
@chovanova43 neviem o tom..ako keď treba nakojit tak kľudne sa dá odísť lebo kopec ľudí chodí aj s deťmi že dakto ich stráži na chodbe.

@yvik a to je akoze nejaka nadstavba po strednej skole? alebo musim mat pedagogicku? A co potom mozem robit?