Špeciálna pedagogika. Ako prebieha štúdium?
Okolnosti ma "donutili" zvazovat nad doplnenim si studia v tomto smere. neviete mi povedat ako prebieha studium specialnej pedagogiky externou formou????
Ja mam zdravotnú a špec.pedagogiku som si robila ca po 20 rokoch od maturity, dialkovou formou štúdia, kedže som pracovala a aj pracujem v soc.zariadení s osobami s postihnutím. Takže u mňa klasicky 3 roky bakalár a dva mgr.
@maca283 jasne. Tato skola pozor nieje detto Vysokej.školy. Je to pomaturitne.vzdelavanie a uplatnut sa mozte v detskych domovoch, asistent ucitela v spec.skolach, v spec.zariadeniach. odkaz:http://www.ssos.sk/externe-studium/specialna-pedagogik...
Zatial vsak nevypisali prijimacky na dalsi skolsky rok.
@zrzulka Ahoj ja som koncila minuly rok, tiez som si musela doplnit kvalifikaciu. Da sa externe studovat len poradenstvo, alebo mentalne postihnutých. Je to vsetko pod UK BA, este v Ruzomberku Katolicka. Ja kedze som bola na materskej som musela do ZA detas- mentalne 2 r.. Toto je vsak specializacne studium po vysokej skole, prip po bakalárskom. Skusky, zaverecna praca, najvacsie negatívum suma.
S pomaturitným sa uplatníš max. ako asistent a na mnohých školách (napr. PaSA v LC) je podmienkov maturita na PaSA.
Ja mám VŠ a uplatnenie omnoho širšie.
Ahojte. Prosim vas, ako dlho vlastne trva studium specialnej pedagogiky - poradenstvo, ked som Mgr. ucitelka pre 2. stupen? Chcela by som si to dorobit ale akosi sa neviem dopatrat kolko to trva. Ci musim robit klasicky 3 roky bakalara a potom 2 roky magistra alebo je to len nejake 2-rocne rozsirenie kvalifikacie. Chcem studovat externe. Velmi pekne dakujem za odpovede
@arasidka123 ahoj študuješ ešte v Levoči?
@yvik ahoj aj mňa zaujíma info o tej skole a odborné uvažujem nad tým je to ťažká škola?
@chovanova43 bc som ukončila pred rokom a teraz od septembra pokracujem na mgr
@arasidka123 mňa čaká ešte len pohovor no mam strach co také sa tam pýtajú? Ďakujem
@chovanova43 fúha už ani nepamätám čo sa pýtali..sa mi zdá že len asi že prečo som si túto školu zvolila..nič strašné..aj štúdium je v pohode..nájdu sa síce sem tam exoti profaci ale dá sa to 🙂
@arasidka123 aha ok no mam strach nakoľko mám doma tri deti tak ci to budem zvládať a tak
@arasidka123 a je tam matika a cudzí jazyk? Ďakujem za info
@chovanova43 ja mám tiež už teraz tri a z toho dvaja idú do prvej triedy takze to bude zaujímave 🙂 cudzí jazyk je na výber nemčina ruština angličtina...ruština by som povedala že dost pedant profak..my nemcinari sme sem tam posedeli kus a angličtina to malo raz dva..a matika je na magisterskom stupni
@arasidka123 ok ďakujem a môžeš mi ešte vysvetliť kde to škole je? Pôjdem asi busom tak aspoň zhruba aby som dlho nebludila zatiaľ ďakujem inak odkiaľ si?
Robia nejaké kompromisy tým co majú deti?
Ak by potreboval niekto vypracovane otázky mám k dispozícii. Ostali mi práve po štúdiu špeciálnej pedagogiky.
@yvik aké otázky?
@yvik na stanice?mala by som záujem 🙂
@chovanova43 neviem o tom..ako keď treba nakojit tak kľudne sa dá odísť lebo kopec ľudí chodí aj s deťmi že dakto ich stráži na chodbe.
@arasidka123 ok ďakujem za info mam 5m.synceka ktorého kojím tak fajn

@yvik a to je akoze nejaka nadstavba po strednej skole? alebo musim mat pedagogicku? A co potom mozem robit?