icon

Špeciálna pedagogika. Ako prebieha štúdium?

zrzulka
19. máj 2009

Okolnosti ma "donutili" zvazovat nad doplnenim si studia v tomto smere. neviete mi povedat ako prebieha studium specialnej pedagogiky externou formou????

genialitka
16. feb 2018

@yvik a to je akoze nejaka nadstavba po strednej skole? alebo musim mat pedagogicku? A co potom mozem robit?

yvik
16. feb 2018

@maca283 ano robí sa absolventska praca a za pol rok sme mali az 18 predmetov. a už začínam tento polrok robiť aj súvslú prax v špeciálnom zariadení. Je toho dosť hlavne v skúskovom období.

maca283
16. feb 2018

@yvik a este by som sa chcela opytat kde sa da pozriet viac ich stranka o skole studiu

vilma7
16. feb 2018

Ja mam zdravotnú a špec.pedagogiku som si robila ca po 20 rokoch od maturity, dialkovou formou štúdia, kedže som pracovala a aj pracujem v soc.zariadení s osobami s postihnutím. Takže u mňa klasicky 3 roky bakalár a dva mgr.

yvik
17. feb 2018

@maca283 jasne. Tato skola pozor nieje detto Vysokej.školy. Je to pomaturitne.vzdelavanie a uplatnut sa mozte v detskych domovoch, asistent ucitela v spec.skolach, v spec.zariadeniach. odkaz:http://www.ssos.sk/externe-studium/specialna-pedagogik...
Zatial vsak nevypisali prijimacky na dalsi skolsky rok.

maca283
17. feb 2018

@yvik dakujem to viem a take nieco by mi stacilo len ci by som to aj zvladla ?!!

yvik
17. feb 2018

@maca283 maci da sa to urcite zvladnut..pozri tel.cislo ci by Ta este nezaradili ku nam. Urobila by si si skusky za polrok. Nam akurat jedna vypadla z ročníka. Ak ti to ponáhľa tak skus zavolať do školy. Aj keď sú chrípkove učiteľky tam sú.

maca283
17. feb 2018

@yvik dakujem Teraz isto hned nie Ale robim asistentku v specialke tak preto by som si chcela urobit nieco a 4 roky ma bc ma odradza a hlavne aj financne ovela viac

szana
17. feb 2018

@zrzulka Ahoj ja som koncila minuly rok, tiez som si musela doplnit kvalifikaciu. Da sa externe studovat len poradenstvo, alebo mentalne postihnutých. Je to vsetko pod UK BA, este v Ruzomberku Katolicka. Ja kedze som bola na materskej som musela do ZA detas- mentalne 2 r.. Toto je vsak specializacne studium po vysokej skole, prip po bakalárskom. Skusky, zaverecna praca, najvacsie negatívum suma.

yvik
17. feb 2018

@maca283 nieje zač. Toto by Ti na asistentku v specialke stačilo.

sandral
17. feb 2018

S pomaturitným sa uplatníš max. ako asistent a na mnohých školách (napr. PaSA v LC) je podmienkov maturita na PaSA.
Ja mám VŠ a uplatnenie omnoho širšie.

yvik
17. feb 2018

@sandral mam vysoku skolu 2.stupňa Pedagogiku takže mi to uplne stačí a,taktiež oducenych 17rokov. Viem čo študujem a viem prečo.

sandral
17. feb 2018

@yvik Ja som nemyslela na Teba konkrétne.

dididi
1. feb 2019

Ahojte. Prosim vas, ako dlho vlastne trva studium specialnej pedagogiky - poradenstvo, ked som Mgr. ucitelka pre 2. stupen? Chcela by som si to dorobit ale akosi sa neviem dopatrat kolko to trva. Ci musim robit klasicky 3 roky bakalara a potom 2 roky magistra alebo je to len nejake 2-rocne rozsirenie kvalifikacie. Chcem studovat externe. Velmi pekne dakujem za odpovede

szana
2. feb 2019

@dididi stačí aby si bola Mgr. učiteľského, čo si. Poradenstvo sa študuje len v BA 2,5 roka poplatok je pokiaľ sa nič nezmenilo 2500 eur. Chodíš na bloky výučby, skúšky+ prax. Prihlášku nájdeš na stránke Pedagogickej fakulty UK. Sekcia celoživotné vzdelávanie.

chovanova43
19. júl 2019

@arasidka123 ahoj študuješ ešte v Levoči?

chovanova43
19. júl 2019

@yvik ahoj aj mňa zaujíma info o tej skole a odborné uvažujem nad tým je to ťažká škola?

arasidka123
29. júl 2019

@chovanova43 bc som ukončila pred rokom a teraz od septembra pokracujem na mgr

chovanova43
13. aug 2019

@arasidka123 mňa čaká ešte len pohovor no mam strach co také sa tam pýtajú? Ďakujem

arasidka123
14. aug 2019

@chovanova43 fúha už ani nepamätám čo sa pýtali..sa mi zdá že len asi že prečo som si túto školu zvolila..nič strašné..aj štúdium je v pohode..nájdu sa síce sem tam exoti profaci ale dá sa to 🙂

chovanova43
14. aug 2019

@arasidka123 aha ok no mam strach nakoľko mám doma tri deti tak ci to budem zvládať a tak

chovanova43
14. aug 2019

@arasidka123 a je tam matika a cudzí jazyk? Ďakujem za info

arasidka123
15. aug 2019

@chovanova43 ja mám tiež už teraz tri a z toho dvaja idú do prvej triedy takze to bude zaujímave 🙂 cudzí jazyk je na výber nemčina ruština angličtina...ruština by som povedala že dost pedant profak..my nemcinari sme sem tam posedeli kus a angličtina to malo raz dva..a matika je na magisterskom stupni

chovanova43
15. aug 2019

@arasidka123 ok ďakujem a môžeš mi ešte vysvetliť kde to škole je? Pôjdem asi busom tak aspoň zhruba aby som dlho nebludila zatiaľ ďakujem inak odkiaľ si?

chovanova43
15. aug 2019

Robia nejaké kompromisy tým co majú deti?

yvik
16. aug 2019

Ak by potreboval niekto vypracovane otázky mám k dispozícii. Ostali mi práve po štúdiu špeciálnej pedagogiky.

chovanova43
16. aug 2019

@yvik aké otázky?

arasidka123
16. aug 2019

@yvik na stanice?mala by som záujem 🙂
@chovanova43 neviem o tom..ako keď treba nakojit tak kľudne sa dá odísť lebo kopec ľudí chodí aj s deťmi že dakto ich stráži na chodbe.

chovanova43
17. aug 2019

@arasidka123 ok ďakujem za info mam 5m.synceka ktorého kojím tak fajn