Spiaci duch
Ahojte. Potrebovala by som poradiť v jednej veci. Veríte na duchov? Toto nie je moj problém, ale mojej mamky.. Moj problém to bude asi az vtedy ked pridem k nej domov 😕 ... Mama má v spálni veľkú manželskú posteľ, ale býva sama takze druhé miesto je voľné. Posledné noci sa jej stáva, ze počuje vedla seba niekoho dýchanie. Akoby pri nej niekto spal, pomalé nádychy a výdychy. Najprv nas napadlo ze ak by nam z blízkeho okolia niekto zomrel, pride sa rozlúčiť inym spôsobom co sa párkrát aj stalo.. Ale nevieme o nikom kto by zomrel... Mamina vravela ze sa pomodlila nejaku modlitbu za zosnulých, očistec alebo tak nejak spomínala.. ideme este svätenú vodu skúsiť, inak neviem co by pomohlo ☹ .. Prosim, ak mate niekto skúsenosti, alebo hocijaké vysvetlenie preco prave teraz, ked tam žijeme cez 20 rokov a nikdy sa nic nestalo.. Ďakujem pekne za prečítanie a za každý nazor.
@lorela
Pozor, musí byť indiánske. Žiadne slovanské či keltské, tie tak nefungujú. Ak je dôvodom pohrebisko pod domom, tak Jedine indiánske, znesvätené bielym mužom. Nech to ide preveriť do knižnice, v starých novinách isto niečo nájde.
Trust me, I´m an engineer.
Ahoj.mam podobne skusenosti.a mam len 30,takze ziadna demencia...😀.Radim ti aby si dnes urcite spala s mamou.Som zvedava co bude.U nas mi tiez nikto neveril.az kym som razv noci neprebudila manzela a skoro sa pokakal.tiez pocul.no co uz.
@atrencsik A ako ste to potom riešili?? Načo ste prišli, preco sa to dialo a kedy to skončilo?
@patricia740 Ešte raz. OSOBNE som sa s tým stretla. U nás sa duchovia dokonca aj "zjavovali". Nikto ti netvrdí, že tvojej mame drbe, ako si si to nesprávne vyložila, ale pokiaľ nie si odborník na neurológiu, nemusíš si nič všimnúť. Škoda by bolo zanedbať aj túto stránku veci. Existujú postupy, kedy sa veci dajú zastaviť, alebo zvrátiť, ale musí sa to podchytiť včas. Netreba to brať hneď osobne. Je to len rada. Prajem mame, aby sa jej polepšilo. Nech už to spôsobuje, čo chce.
@mimla Na jednej strane mi píšeš ze si sa s tym osobne stretla ( takze je naozaj reálne ze to zažíva aj mama ) , no na druhej strane radíš zbehnut k odborníkovi ze je to mozno len jej výplod fantázie. V poriadku, nejdem do toho uz vŕtať, nech si každý verí čomu chce.. Ja nie som odborník na neurologiu, ale viem aká je a nepotrebujem tu niekoho presviedčať ze je v poriadku 😉 .. chcela som len nazor, nie aby som sa nieco nove dozvedela o jej zdravotnom stave a to samozrejme od ,,vyštudovaných neurológov a psychiatrov,, .. Ja som naozaj vďačná za každý jeden nazor...
@mike_bassett Indiánske pohrebisko na území Slovenka ťažko.
@lorela
a aké iné ? Vari slovenské ? Veď my slováci sme všetci veľmo dobrí ľudia, tak slovenské nie. Bezpochyby má barák na indiánskom pohrebisku.
@patricia740 Asi sme sa nepochopili, moja mama bola na tvojom mieste a tiež sa veľmi pohoršovala. "Osobne" - som myslela, že som to mohla sledovať veľmi zblízka. Podobne ako ty. je mi ľúto, čo sa deje tvojej mame, Svetu mier.
ahoj napis do tejto skupinky https://www.modrykonik.sk/group/8294/ a sem https://www.modrykonik.sk/group/2096/ tam ti poradia , tu mudruju hlavne takí co s tym nemajú skusenost
@patricia740 mna by zaujímalo, čo ten pes v noci robí...
@majaxy Ten pes ma 11 rokov, svoje miesto ma na opačnej strane bytu.. Zas tu nerobte zo mňa debila. Si myslíš ze som nerozmýšľala ci nahodou nebolo počuť psa?! Prvú noc pes spal so mnou v zavretej izbe.. Uz radsej ukončíme tuto debatu, lebo to nema zmysel.. Potrebovala som len nazor, skúsenosť ... a nakoniec som sa tu dozvedela nové diagnózy .. 👏
@terezka1947 ...nuž toto už možno diagnóza na takých pánov v bielych plášťoch....
@libawet mozno mas pravdu...aaaa mozno sa mylis,co uz
@mike_bassett Áno, na území dnešného Slovenska bežne pobehovali indiánske kmene.
@amoremio26, som tam zo zvedavosti mrkla a dozvedela sa, že sa človek môže vyčistiť po telefóne. Je to pre mňa novinka, ktorú určite využijem pri odstávke vody.
@lorela
Áno, "pobehovali" tu indiáni, doviezol ich samotný admirál Colombo, priniesli nám zemiaky, rajčiny, rozmnožili sa a potom splynuli zo starými slovákmi.... Naši predkovia im za tie zemiaky dávali pálenuo, ktoré oni ohnivou vodou nazývali. Je to kvôli kontaktom starých Slovákov s indiánmi, že napríklad na Kysuciach dodnes pospolitý ľud viaže seno do tvarov indiánskych típí. Zbojnícke valašky boli odvodené od indiánskych tomahawkov, ktorých poriská boli primalé pre mocné ruky slovenských junákov, tak vznikli valašky. Všetko je to v archívoch. V historických knihách je spomínané, že náčelník Spiaci duch poňal za manželku slovenku menom Mariška, ktorá po svatbe prijala indiánske meno Tá ktorá nechápe. Píše o tom napríklad slávny kronikár Kosmas a jej svadobné rúcho je uchovávané na samotnom Bratislavskom hrade. Choď si to naštudovať, v knižnici Ti isto požičajú knihy kde sa o tom dočítaš 🙂
@novana da sa aj na dialku tomu sa hovorí telepatia
@mike_bassett Budem sa opakovať, no už posledný krát. Na území dnešného Slovenska nežili indiánske kmene a tým pádom ani nevznikali indiánske pohrebiská, na ktorých dnes straší! 🙂
A to, že sa určité prvky kultúry ďalekých národov a kmeňov rozmachom cestovného ruchu postupne dostávali aj na územie starého kontinentu je celkom prirodzený jav.
@lorela
Aj ja sa budem opakovať poslednýkrát. Prečítaj si príbeh o manželke indiánskeho náčelníka, čo sa volala Tá čo nechápe. Uvidíš, že tu indiánske kmene žili na trovy starých Slovákov a to už v treťom storočí ! Preto sa napríklad Žiline vraví Žilina. 🙂
Dokonca i slávny Edward Gibbon v Páde rímskej ríše spomína kontakty starých Slovákov, len im hovoril Slovieni, s kmeňmi červenokožcov, privezenými spoza Veľkej mláky.
Keď si preštuduješ dostupnú literatúru, presvedčíš sa, že ženská má dom na indiánskom pohrebisku a basta.
@mike_bassett fúúúha, tak už viem po kom má ten môj doma taký nosisko zahnutý - po indiánoch!
@mike_bassett aaaale no...ale no....toto nemozes mysliet vazne...
Tak sleduj. Fotografia tábora indiánskeho kmeňa Čejenov, urobená neďaleko Humenného v lete roku 1493. Práve som ju vystrihol z knihy spomenutého Edwarda Gibbona, slávneho historika.
Povšimnite si kríž, naznačujúci, že Čejeni už v tomto období od mníchov z kľáštora Humenné prevzali kresťanskú vieru. Už mnou spomínaný náčelník Spiaci duch sa nechal pokrstiť, vedený aj vplyvom svojej manželky Marišky, známejšej ako Tá, ktorá nechápe.
Indiáni nám tu zanechali veľa dobrého, ale aj niekoľko pohrebísk, na ktorých si bohužiaľ mnohí nebezpečenstva neznalí Slováci v dobrej viere neskôr vystavali chalupy.
@mike_bassett, farebná fotografia z roku 1493? 😲 🙂
bože zeny vy ste teliatka. robi si z vas dobry den s tymi apačmi , odsadnite si z kabla :D
@amoremio26, naozaj? 😲 Ty si chytráá. 🙂
@novana kedze na nho nereagujem tak veru som 😉
@amoremio26, viem, že si, 🙂 veď už si plánujem u teba alebo tebepodobných očistiť telefonicky telo, keď nám nepotečie voda. Ešte, že ťa tu máme! 🙂
@novana sklamem ta , také veci nerobím. ale ked ti nepotečie voda skoč si do najbližšej rieky 😀

Jajka257 dakujem.. toto je diskutabilná téma, jasne ze som nemohla cakat ze tu budu mat vsetci rovnaký nazor na vec.. A rešpektujem to.. Dakujem pekne za každý nazor, pekny deň..