Spokojnosť so sušičkou prádla

ritter
22. nov 2017

Ahojte.zvazujem kúpu sušičky na prádlo.manzel je proti tvrdí mi že aj po vysušení nie je prádlo 100% suché.ako ste vy spokojné s týmto spotrebičom.prosim o radu.vdaka

kaja73
22. nov 2017

maximalna spokonost..nastavujes si tam stupen susenia..je to pokus -omyl na zaciatku..a teda obcas sa ti v uvode stane ze bude pradlo nie celkom suche..ale po cca 2m som sa naucila ako to nastavovat pri roznych typoch pradla a uz mam vzdy uplne suche..vacsinou davam vyssie stupne,hlavne pri bavlne..jedine kedy ostane nieco vlhke, je vtedy ,ak sa napr ponozka zamota do ineho pradla,alebo sa zachyti na okraju dvierok..vtedy dam ponozku este na radiator...mame susicku kde garantuju ze sa pradlo nezbehne takze kludne davam do nej aj pradlo ktore sa tam dat nema a takmer vzdy idem na programe bavlna..ten susi najlepsie na mojej susicke..ja som velmi spkojna. Susila som uz aj paplony,vankuse..nemyslim navleky..a vtedy som musela program zapnut este raz,ale ukoncilo ho uz ovela skor ..vlhoskuplne mierna pri tych hrubych paplonoch zostala,ale stacilo ich nechat 1-2h len tak volne na posteli a boli suche..verovky..tie hrube zostali mierne vlhke z vnutra,zas stacilo len vyvratit aza 1-2 h sa dosusili..teda za cca 3-4h aj so susenim aj dosusenim boli suche ja hrube zimnne vetrovky,paplony a vakuse..

alilka
22. nov 2017

@ritter my máme sušičku asi 2mes.nic lepšie sme kúpiť nemohli..nič mokré ani vlhké neostáva..nastavim môj "najobľúbenejšii" program a všetko je suché..to dávam rovno 2 pracky na jedno susenie..keď by mm videl koľko mochu a vlasov a kde čoho z opratych veci zíde hneď ti ju kúpi sám..veľká spokojnosť..od kedy máme sušičku som sušiak nevytiahla..sama si vyváži,neraz program skráti keď je oblečenie suché skôr než je dĺžka programu..pri postelnych oblieckach keď som predtým obliekala sa stále prasilo .teraz žiaden prach ani moch..veľká úspora na avivazi-kedze tu do sušičky nemôžeš..ani prať v nej..a o Tom aké sú veci mäkké,hebke,jemné a voňavé ani nevravím..za mňa JEDNOZNACNE!!😁 sestra má 2male deti,8 a 4,5..kúpila po mne a nevie si vynachváliť. Že konečne nemá ani šaty na pranie .keďže vypere vysuší odloží ..predtým vyprala 3dno čakala kým jej uschne-saty rozložené po celom byte a kým už uschlo,mala ďalšie 3-4 pracky špinavého už "nachystané"..😁 pri kúpe treba dávať pozor na to koľko oblečenia tam vojde, energeticka trieda..aspoň tie základné..nás vyšla 370€..noc hrozne..😉

ritter
autor
22. nov 2017

Ďakujem za radu. a nezvýšil sa vám odber elektriny odvtedy čo používate sušičku?

alilka
22. nov 2017

@ritter to nezistíme až po ročnom vyúčtovaní..ale pochybujem..spotrebu určili na 50€ na tom pre 4clennu rodinu..my máme energetickú treidu A++..keby bola taká vysoká spotreba nemalo by to už toľko domácnosti..onedlho to bude súčasťou taká ako je v dnešnej dobe mycka..

lubi40
22. nov 2017

@ritter u nas max spokojnost. Po umyvacke riadu je to moj druhy najoblubenejsi spotrebic 🙂. Suchost pradla zavisi od viacerych parametrov, napr. nastaveny program (ja mam moznost ironing - vtedy je pradlo vlhkejsie), cistota filtrov, "zmes" pradla (napr kosele a rifle, tak sa moze stat, ze rfle na opasku nie su 100% suche) alebo ak sa susia periny a vsetko sa napcha do jednej, tak sa to tiez nevysusi uplne na 100%.
Ale inak vyhody 100 nasobne prevysuju vsetko ostatne. Hlavne, ked ma clovek deti, tak je toho pradla naozaj vela a susicka umoznuje prat 3-4 varky za jeden den (cize nemusim prat kazdy, prip. kazdy druhy den a cakat kym to na snure/susiaku vyschne).

evittam
22. nov 2017

@ritter Uz je tu v poslednej dobe o tom diskusii az-az, skús pohľadať.😉
Za mna-druha najlepšia kamoska po umyvacke.

hettinka
22. nov 2017

@ritter prádlo je tak suché, ako si nastavím. Ja mám AEG s ta má 3 stupne susenia. Prádlo skladám rovno do skrine. Dosusam len posteľne obliečky, tie aj žehlím.

alilka
22. nov 2017

Ako je možné že ja nenastaviam žiadne stupne,?dam program "rovno do skrine,", a ozaj hd všetko suché..aj posteľné. To omnoho skôr ako mikiny a zvyšok.. samozrejme susim posteľné zvlášť..

tana85
22. nov 2017

Tiež uvažujem nad susickou, ale aj keď na jednej strane odpadá nutnosť sušiť v byte, tak na druhej mi vravela známa, že sa im kvôli tomu rýchlejšie opitrebuje oblečenie. Je to pravda? Ako veľmi "vyžehlené" je prádlo zo sušičky? Ak teraz používam tie vankúšiky kde je aj prach aj aviváž, tak potom sa používa už len práci prach/gél?

evittam
22. nov 2017

@tana85 Nie, oblečenie mame rovnaké.😉 A ano ak používas susicku nema sa pouzivat avivaz. My nepoužívame.

h2
22. nov 2017

@ritter Ahoj, ako Ti už baby písali, prádlo máš také suché, ako si nastavíš. Ja už len dodávam, že sušička má aj funkciu, že si nastavíš čas sušenia, takže ak mám napríklad pocit, že po dosušení je ešte niečo vlhké, tak ešte nastavím napr. 20 alebo 30 minút, proste koľko treba, aby to suché bolo. Taktiež som so sušičkou maximálne spokojná, určite jej kúpu neoľutuješ, hlavne teraz na jeseň a v zime.

dominika6
22. nov 2017

@ritter
@tomas-samsung ti poradi

evelin184
23. nov 2017

Sušička je to najlepšie čo ma mohlo stretnuť, majväčší šetrič mojho času. 🙂