Spomienky na roky 90-te s úsmevom
Poďme spolu spomínať na roky ne/slávne" 90te "
Aspoň my "staršie ročníky " 😅
Moja mladosť 💃🎶💞
sladke 80te roky.tie boli este krajsie.
@biba_18 Ak si v tých časom nemala od 0-5 rokov kľudne píš 😉😀
@balerina2025 Áno boli moje detstvo 😍
A vôbec nemusí byť s úsmevom 😎 ..ako ste vnímali tú dobu ako mladý, poprípade deti, či starší..
Jooj 90tky. Život tak trošku kludnejší,pohodovejší,aj keď mafii sa darilo,no vtedy som to tak nevnímala,keďže jediná moja starosť bola ako sa vytratiť z domu na žúrky, školské lásky, krabicové víno potajme ipijané pod Lipami v dedine s partiou,zmeny nálad vďaka puberte,rev kvôli akné
, zamilovanosť do učiteľa,obdivované Spice Girls,Lunetik, Iné Kafé atď atď 😁😅
ja som to vnímala tak, že behom roku - konkrétne 1992 - išli byty hore o 100%… kým začiatkom roka sa predávali družstevné byty za 20 tisíc, koncom roka si už za 40 tisíc nekúpila…
@zuzanita1609 Tak mi máme spoločnú reč .Podobne som to vnímala..Najkrajšie obdobie za mňa. Ale vedeli sme aj o temných stránkach tých rokov, ake nakoľko sme mali "násť"tak svet gombička.
aj moje
je mi do placu
@biba_18 Áno aj ja pretože v tých časom riešili bývanie.
@balerina2025 Teraz v dobrom či zlom..za tými časmi, mladosť..
sentimentu nerozumiem…
Boli to dobré časy,nebolo toľko áut na ceste,behali sme na lúke ,v škole sa nesikanovalo.
Divoke roky 90-te. A nielen preto, ze som bola v puberte. Cela spolocnost sa vtedy menila, "dospievala". Roky privatizacii, budovania divokeho podnikania, rozkvet mafie. Vobec si nemyslim, ze zivot bol kludnejsi. Naopak, mnohi rodicia prisli o pracu, ceny isli rapidne hore, platy boli nizke, uroky vysoke. Ceny bytov zacali prudko rast. Diskoteky a bary strazili bezkrkaci, vsetci sa ich bali.
Druhu polovicu 90's zaciatok 00's som bola na zakladke. Vnimala som to ako decko, ktore nema ziadne starosti, len obcas pomoct doma. Boli sme cele dni vonku, skakali sme gumu, zbierali sme cecka, neskor pogy, citali sme Bravo a Bravo Girl, lebo v tom druhom byval vzdy aj nejaky darcek. Bavili nas stranky o sexe, vsetky sme sa cervenali pri otazkach typu "Spravil sa mi na brucho, mozem byt tehotna?" (To bola vlastne obdoba MK, akurat teraz sa uz necervename, ale robime si z takych otazok srandu.)
Pocuvali sme Spice Girls, zbierali sme nejake nalepky z lizatok, ci co to bolo. Boli sme zamilovane do Backstreet boys a do Martina Pernika Kociana z Luneticu (kto by to povedal, aka socka z neho bude za par rokov).
Spolocenske dianie som vtedy nejako neprezivala. Pamatam si nejake predvolebne akcie HZDS a babky demokratky. Nasi nechceli, aby som tam chodila a nechapala som preco, ked tam davaju nieco zadarmo. Pamatam si obsadenie Markizy, vyvrazdenie Papayovcov vo Fontane.. doteraz si pamatam tie fotky z miesta cinu, ktore boli v Plus 7 dni tusim.. spominam si na kauzu Risa Mullera ako som bola pohorsena z toho, ze sa obnazoval na verejnosti a to ma vtedy ako decko presvedcilo, ze drogy su zle.
@biba_18 zili mi brat aj otec. preto
Chodila som v tých rokoch na SŠ a na VŠ, takže "u mně dobrý", pekné spomienky.
Vzpomínkový optimismus - v 89 se mi narodil první syn. A pak to byl fičák. Nebylo kde bydlet (jeden pokoj u rodičů), nebyly peníze, další bydlení u tchýně a bylo to. Po třech letech rozvod🙂)). Ale posílilo mě to do budoucna. Revoluce 89 mi otevřela oči, a jsem za to ráda. Od té doby už bylo jen líp. 92 jsem začala podnikat a vydrželo dodnes.
A sakra,aké boli vtedy diskotéky v kultúrakoch,aj keď boli bitky, vždy sa akosi chalani dohodli 😁. Dnes sa uz normálne bojim niekedy ísť na nejakú párty,bo ľuďom akosi viac zašibava ,nikdy nevieš,kto na teba vyletí s nožom 😕
@cevricek40 Súhlasím až na tú šikanu. Paradox, že máme v tých časom ohľadom šikany zlé skúsenosti.
@berenika39 Takže spomienky rôznorodé, ale super to dopadlo a posilnilo.Nech sa darí 🤗
@cevricek40 že nešikanovalo…
@zuzanita1609 joooj, aj my sme sedavali pod lipou a sum potokaaaa a vykecavacky do noci...zivanky pri ohni s gitarou...jooooj
@zuzanita1609 ja som zažila v 94 na diskotéke zabitého nožom, takže asi tak …
Hrali,sme bedminton,,futbal,,volejbal na ulici pred,domom(,v o farebnej sustakovej suprave) a ked preslo za pol hodiny asi tretie auto, tak sme nedavali, ze co tie auta.tak casto chodia......🙂, susedom sme xhodili na jablka a potom rozhodovali,,ktory ich ma.,najchutnejsie....
V pivniciach sme robili ,,klubovne,, a ked mal,niekto novy bicykel.....ten prvy ,, horsky,, tak sme sa.vozili okolo sidliska asi vsetci...🙂
Vchodove Dvere na panelakoch sa nezamykali,,podlozili,sa kamenom,,aby sa.stale nemuseli otvarat a zatvarat hore dole......🙂 tak,to bolo u nas...
@cevricek40 praveze sikanovalo. a nesikanovali len ziaci, ale zial aj ucitelia. a tie auta praveze v 90-tych zacali pribudat, kedze sa vozili "ojetiny" zo zapadu. ludia zrazu vymienali skodovky za smradlave stare diesle z bazarov so stocenymi kilometrami.
@biba_18 na dedinách to také nebolo. U nás boli bitky len,chalani z jednej dediny sa vzali vyrývať do druhej dediny,kde bola zábava a potom opačne. Moja prvá láska bol chalan, ktorý mal škodu 120 a to bolo fáro teda vtedy 😁. Ja som tú politiku a stav krajiny tak nevnímala,ako dnes. Bolo kopu toho,čo bolo zlé,ale tak ako vyššie spomenuté, spomienkový optimizmus a žiadne starosti pre mňa. Otec žil, starí rodičia tiež,pre mňa fajn časy.
@cevricek40 sikanovalo sa vo velkom- aj ziaci, aj ucitelia. Len to bolo z kazdej strany verejne tabu.
Stále vonku na ulici, robili hovadiny ja som bola grazlik vedúca partie chalanov 🤣🤣z rodiny učiteľov a chceli tak aj mňa, no ja som všetko robila naopak 🤣🤣🤣, ani sa im sen nesplnil 🤣🤣, Lunetic, Backstreet boys atď, časopis Bravo 😁 v Modre som mala uja tam si pamätám mafiu a ako sa chvíľku niektorí báli chodiť po tme von, išli aj po ich susedoch 😪 a toho je až až, mne je ľúto ze také detstvo už nemajú moje deti, ulice bez áut no kľud
Co si ja z 90tok pamatam? Asi vela nie :D
Lizatko Push pop a polepeny prst a zmrzlinu s prichutou vajecneho likeru 😅alebo to uz su ine roky? 🤣

predpokladám že nemáme spoločné spomienky ☺️