icon

Spoplatnené toalety v nákupných centrách

28. sep 2025

Stretli ste sa s tym v nakupnych centrach?
Ja dnes v MT.

Strana
z3
ivik4
28. sep 2025

Na Slovensku ja zatial len v MT ako pises

anonym_7dbe24
28. sep 2025

@anonym_autor ja už aj v Poprade

anonym_5c6bb9
28. sep 2025

ja som rada-aspon sa zredukuje kto tam vsetko pojde a tym padomn tam clovek nepostratava ozratych ci inak omamenych ludi ... tych par centov cloveka nezabije -ale ocakavam aj cistotu a podoplnane papiere etc

unicornlady
28. sep 2025

A ako to funguje? Je tam nejaká pani, ktorá berie peniaze alebo sa to niekam vhodí?

anonym_7dbe24
28. sep 2025
@unicornlady

A ako to funguje? Je tam nejaká pani, ktorá berie peniaze alebo sa to niekam vhodí?

@unicornlady turniket na hotovosť/kartu

autor
28. sep 2025
@unicornlady

@unicornlady je tam taka brana, ktora ta pusti, ked vhodis peniaze alebo zaplatis kartou, poplatok je 50 centov

domkakvet
28. sep 2025

@anonym_autor ano stretla som sa s tym a neuznavam to.

doriiis
28. sep 2025

Stretla som sa s tým na pumpe a v tescu

michaela329
28. sep 2025

Aj ak využijete služby kaviarne? V tom prípade by to podľa mňa malo byť zadarmo

viestta
28. sep 2025
@anonym_autor

@unicornlady je tam taka brana, ktora ta pusti, ked vhodis peniaze alebo zaplatis kartou, poplatok je 50 centov

@anonym_autor ano, v niekolkych v Prahe. Nemam problem zaplatit

anonym_51522a
28. sep 2025

@anonym_autor ano stretla a nie len v Martine...žiaľ je to hlavne kvôli bezdomovcom a podobným bytostiam...pretože využívali toalety ako umývarku,,,o tom ako to po nich vyzeralo si môžete tak domyslieť...všeobecne je v nakupnych centrach veľky problém s neprisposobymi osobami....zdrziavaju sa na lavičkach, neprijemne zapachaju, doslova čakaju ako supy keď nedojete jedlo vo foodcurtoch...keďže sa to neda inak riešiť tak centra porušili lavičky, oddychove zóny, spoplatnene toalety,.....

rozculena
28. sep 2025
@doriiis

Stretla som sa s tým na pumpe a v tescu

@doriiis v tescu?? bola som asi pred 2 mesiacmi a neplatila som.

anonym_3e493c
28. sep 2025
@michaela329

Aj ak využijete služby kaviarne? V tom prípade by to podľa mňa malo byť zadarmo

@anonym_51522a na to by mala byť SBS a nie rušiť lavicky

anonym_e40ef5
28. sep 2025
@anonym_7dbe24

@anonym_autor ja už aj v Poprade

@anonym_7dbe24 Mimo nákupných centier, ale v Poprade som žasla na stanici nad tým, keď mi dcéra prišla povedať, že za použitie wc 50 centov (čo je v poriadku), ale že keďže si po použití wc chcela aj umyť ruky, tak ešte plus 10 centov.

doriiis
28. sep 2025
@rozculena

@doriiis v tescu?? bola som asi pred 2 mesiacmi a neplatila som.

@rozculena ... No spoplatnené v zmysle, že zaplatis 2€ zálohu za kľúčik, ktorú ti potom vrátia. Chodili im tam prespávať bezdaci, tak to vymysleli takto

done
28. sep 2025
@anonym_51522a

@anonym_autor ano stretla a nie len v Martine...žiaľ je to hlavne kvôli bezdomovcom a podobným bytostiam...pretože využívali toalety ako umývarku,,,o tom ako to po nich vyzeralo si môžete tak domyslieť...všeobecne je v nakupnych centrach veľky problém s neprisposobymi osobami....zdrziavaju sa na lavičkach, neprijemne zapachaju, doslova čakaju ako supy keď nedojete jedlo vo foodcurtoch...keďže sa to neda inak riešiť tak centra porušili lavičky, oddychove zóny, spoplatnene toalety,.....

@anonym_51522a a SBS kári sú tam na ozdobu ?

vlucifuk
28. sep 2025

Áno, v Poprade sa platí, nevedeli si rady s niektorými občanmi. Ja nemám problém zaplatiť, ale s kamoškami sa v rámci centra stretávame v kaviarni jedného kvetinárstva a to má svoje toalety, tak ich vždy využijeme.

michaela329
28. sep 2025
@anonym_3e493c

@anonym_51522a na to by mala byť SBS a nie rušiť lavicky

@anonym_3e493c kde píšem o lavičkách?

anonym_51522a
28. sep 2025
@done

@anonym_51522a a SBS kári sú tam na ozdobu ?

@done nuž to je tak,,,vyhodite a príde druhym vchodom...a tu sa nebavime o jednom problemovom ale celych bandach....sbs tam predsa nebude stat vo dverach ako vratnici...maju aj inu pracu...a okrem toho nemozete udelit zakaz vstupu nikomu....

anonym_26a95f
28. sep 2025

@anonym_autor v cz celkom bežné

rozculena
28. sep 2025
@doriiis

@rozculena ... No spoplatnené v zmysle, že zaplatis 2€ zálohu za kľúčik, ktorú ti potom vrátia. Chodili im tam prespávať bezdaci, tak to vymysleli takto

@doriiis tak to ale nie je klasický poplatok a odo mňa by ho ani bývalé kolegyne nepýtali

viestta
28. sep 2025
@anonym_51522a

@done nuž to je tak,,,vyhodite a príde druhym vchodom...a tu sa nebavime o jednom problemovom ale celych bandach....sbs tam predsa nebude stat vo dverach ako vratnici...maju aj inu pracu...a okrem toho nemozete udelit zakaz vstupu nikomu....

@anonym_51522a presne, zazila som v Kauflande ako tam matky z LIX kupali deti v umyvadlach... Vo dverach som sa otocila a bezala na najblizsiu pumpu. Radsej si zaplatim a viem, ze sa tam nemusim bat vojst

anonym_51522a
28. sep 2025

A keď už tu riešite spoplatnenie v centrach...v niektorych centrach to funguje tak, že si v obchode vypýtate kľúč alebo karticku od wc...vtedy idete bezplatne na wc....nie je to v kazdom centre...treba sa opýtať v obchodoch daneho centra pripadne na sprave centre, alebo na sbs....

berenika39
28. sep 2025

Provozování wc má svoje náklady, je logické, že je musí nějak pokrýt. Kdo by to financoval celé?

autor
28. sep 2025

Skor by som prijala, ze ked nakupite v hociakej prevadzke, na blocku mate tzv. KOD na pouzitie WC, tak to ma v Cechach KFC

anonym_45aa0e
28. sep 2025
@berenika39

Provozování wc má svoje náklady, je logické, že je musí nějak pokrýt. Kdo by to financoval celé?

@berenika39 v nakupnom centre hlavne velkom meste pride za den na wc aj okolo 1000 ludi. Vratane mamiciek s detmi ktore musia dieta niekde prebalit a nakojit. Pytaju 20czk za vstup. Tak si to spocitaj, to je daleko nad naklady.

anonym_c17327
28. sep 2025
@berenika39

@berenika39 náklady na wc v nákupnom centre sú zvyčajne zahrnuté v nájomnom, ktoré platia jednotlivé prevádzky.

anonym_7c65f4
28. sep 2025

Ja sim za. To, čo tam poniektorí spoluobčania robia, je katastrofa.

gypsomilka
28. sep 2025

V lete v Poprade a to som teda fakt cumela ze coooo. Inak nikde inde zatial

chrumka333
28. sep 2025

@anonym_autor v Ružomberku záloha 2 e v tescu

Strana
z3