Spoplatnené toalety v nákupných centrách
Stretli ste sa s tym v nakupnych centrach?
Ja dnes v MT.
@anonym_autor ja už aj v Poprade
ja som rada-aspon sa zredukuje kto tam vsetko pojde a tym padomn tam clovek nepostratava ozratych ci inak omamenych ludi ... tych par centov cloveka nezabije -ale ocakavam aj cistotu a podoplnane papiere etc
A ako to funguje? Je tam nejaká pani, ktorá berie peniaze alebo sa to niekam vhodí?
A ako to funguje? Je tam nejaká pani, ktorá berie peniaze alebo sa to niekam vhodí?
@unicornlady turniket na hotovosť/kartu
@unicornlady je tam taka brana, ktora ta pusti, ked vhodis peniaze alebo zaplatis kartou, poplatok je 50 centov
@anonym_autor ano stretla som sa s tym a neuznavam to.
Stretla som sa s tým na pumpe a v tescu
Aj ak využijete služby kaviarne? V tom prípade by to podľa mňa malo byť zadarmo
@unicornlady je tam taka brana, ktora ta pusti, ked vhodis peniaze alebo zaplatis kartou, poplatok je 50 centov
@anonym_autor ano, v niekolkych v Prahe. Nemam problem zaplatit
@anonym_autor ano stretla a nie len v Martine...žiaľ je to hlavne kvôli bezdomovcom a podobným bytostiam...pretože využívali toalety ako umývarku,,,o tom ako to po nich vyzeralo si môžete tak domyslieť...všeobecne je v nakupnych centrach veľky problém s neprisposobymi osobami....zdrziavaju sa na lavičkach, neprijemne zapachaju, doslova čakaju ako supy keď nedojete jedlo vo foodcurtoch...keďže sa to neda inak riešiť tak centra porušili lavičky, oddychove zóny, spoplatnene toalety,.....
Aj ak využijete služby kaviarne? V tom prípade by to podľa mňa malo byť zadarmo
@anonym_51522a na to by mala byť SBS a nie rušiť lavicky
@anonym_autor ja už aj v Poprade
@anonym_7dbe24 Mimo nákupných centier, ale v Poprade som žasla na stanici nad tým, keď mi dcéra prišla povedať, že za použitie wc 50 centov (čo je v poriadku), ale že keďže si po použití wc chcela aj umyť ruky, tak ešte plus 10 centov.
@anonym_autor ano stretla a nie len v Martine...žiaľ je to hlavne kvôli bezdomovcom a podobným bytostiam...pretože využívali toalety ako umývarku,,,o tom ako to po nich vyzeralo si môžete tak domyslieť...všeobecne je v nakupnych centrach veľky problém s neprisposobymi osobami....zdrziavaju sa na lavičkach, neprijemne zapachaju, doslova čakaju ako supy keď nedojete jedlo vo foodcurtoch...keďže sa to neda inak riešiť tak centra porušili lavičky, oddychove zóny, spoplatnene toalety,.....
@anonym_51522a a SBS kári sú tam na ozdobu ?
Áno, v Poprade sa platí, nevedeli si rady s niektorými občanmi. Ja nemám problém zaplatiť, ale s kamoškami sa v rámci centra stretávame v kaviarni jedného kvetinárstva a to má svoje toalety, tak ich vždy využijeme.
@anonym_51522a na to by mala byť SBS a nie rušiť lavicky
@anonym_3e493c kde píšem o lavičkách?
@anonym_51522a a SBS kári sú tam na ozdobu ?
@done nuž to je tak,,,vyhodite a príde druhym vchodom...a tu sa nebavime o jednom problemovom ale celych bandach....sbs tam predsa nebude stat vo dverach ako vratnici...maju aj inu pracu...a okrem toho nemozete udelit zakaz vstupu nikomu....
@anonym_autor v cz celkom bežné
@done nuž to je tak,,,vyhodite a príde druhym vchodom...a tu sa nebavime o jednom problemovom ale celych bandach....sbs tam predsa nebude stat vo dverach ako vratnici...maju aj inu pracu...a okrem toho nemozete udelit zakaz vstupu nikomu....
@anonym_51522a presne, zazila som v Kauflande ako tam matky z LIX kupali deti v umyvadlach... Vo dverach som sa otocila a bezala na najblizsiu pumpu. Radsej si zaplatim a viem, ze sa tam nemusim bat vojst
A keď už tu riešite spoplatnenie v centrach...v niektorych centrach to funguje tak, že si v obchode vypýtate kľúč alebo karticku od wc...vtedy idete bezplatne na wc....nie je to v kazdom centre...treba sa opýtať v obchodoch daneho centra pripadne na sprave centre, alebo na sbs....
Provozování wc má svoje náklady, je logické, že je musí nějak pokrýt. Kdo by to financoval celé?
Skor by som prijala, ze ked nakupite v hociakej prevadzke, na blocku mate tzv. KOD na pouzitie WC, tak to ma v Cechach KFC
Provozování wc má svoje náklady, je logické, že je musí nějak pokrýt. Kdo by to financoval celé?
@berenika39 v nakupnom centre hlavne velkom meste pride za den na wc aj okolo 1000 ludi. Vratane mamiciek s detmi ktore musia dieta niekde prebalit a nakojit. Pytaju 20czk za vstup. Tak si to spocitaj, to je daleko nad naklady.
@berenika39 náklady na wc v nákupnom centre sú zvyčajne zahrnuté v nájomnom, ktoré platia jednotlivé prevádzky.
Ja sim za. To, čo tam poniektorí spoluobčania robia, je katastrofa.
V lete v Poprade a to som teda fakt cumela ze coooo. Inak nikde inde zatial
@anonym_autor v Ružomberku záloha 2 e v tescu

Na Slovensku ja zatial len v MT ako pises