Spoplatnené toalety v nákupných centrách
Stretli ste sa s tym v nakupnych centrach?
Ja dnes v MT.
Provozování wc má svoje náklady, je logické, že je musí nějak pokrýt. Kdo by to financoval celé?
@berenika39 Ako ze kto? Majitel centra dostava peniaze od najomcov a predsa v tej cene je zahrnuta aj prevadzka socialnych zariadeni,je to rozpocitane k najmu za kazdu jednu prevadzku.
Aj ak využijete služby kaviarne? V tom prípade by to podľa mňa malo byť zadarmo
@michaela329
v AT to maju tak, ze ten tiket mozes využiť pri platení napr na benzínke ake aj v kaviarni.
@michaela329
v AT to maju tak, ze ten tiket mozes využiť pri platení napr na benzínke ake aj v kaviarni.
@svetlonos v Poľsku tiež, preto mi to napadlo.
@anonym_autor iba Martin si pamätám
@anonym_7dbe24 Mimo nákupných centier, ale v Poprade som žasla na stanici nad tým, keď mi dcéra prišla povedať, že za použitie wc 50 centov (čo je v poriadku), ale že keďže si po použití wc chcela aj umyť ruky, tak ešte plus 10 centov.
@anonym_e40ef5 čisté ruky len pre bohatých 😂 ja som tam, žiaľ, bola na wc pár rokov dozadu a vtedy síce nepýtali poplatok za umytie rúk, ale pani na mňa začala húkať, prečo akože platím drobnými (rozumej 5 a 10-centovky), kto to má prepočítavať atď 😁 asi čakala, že vytiahnem 50-eurovku a poviem, nech si zvyšok nechá.
Inak som sa stretla už aj s rôznou výškou poplatku podľa toho, či ide človek na malú alebo na veľkú potrebu 😅
K téme: poplatok mi nevadí, ak mi to zaručí, že WC bude v dobrom stave.
Stretla v BA v jednom z Kauflandov. Tiez na pumpach.
V Bratislave na kamennom námestí Tesco, sa spoplatňovalo už v roku 2001 ....to som kukala, bo východňarka som.
@anonym_autor ano stretla a nie len v Martine...žiaľ je to hlavne kvôli bezdomovcom a podobným bytostiam...pretože využívali toalety ako umývarku,,,o tom ako to po nich vyzeralo si môžete tak domyslieť...všeobecne je v nakupnych centrach veľky problém s neprisposobymi osobami....zdrziavaju sa na lavičkach, neprijemne zapachaju, doslova čakaju ako supy keď nedojete jedlo vo foodcurtoch...keďže sa to neda inak riešiť tak centra porušili lavičky, oddychove zóny, spoplatnene toalety,.....
@anonym_51522a na Mlynskych Nivach už odmontovali tie lavičky
@anonym_autor nezazila ale dnes v Mlynoch v Nitre ma presne napadlo, ze radsej by som dala 50 centov za platené ako cikat v tom smrade co bol na WC pri kinách. Vsade smrdel moc akoby uptratovacka presla podlahy a wc ocikanou handrou. Jeden zachod tiekol, ved naco by záležalo na spotrebe vody.
@anonym_e40ef5 čisté ruky len pre bohatých 😂 ja som tam, žiaľ, bola na wc pár rokov dozadu a vtedy síce nepýtali poplatok za umytie rúk, ale pani na mňa začala húkať, prečo akože platím drobnými (rozumej 5 a 10-centovky), kto to má prepočítavať atď 😁 asi čakala, že vytiahnem 50-eurovku a poviem, nech si zvyšok nechá.
Inak som sa stretla už aj s rôznou výškou poplatku podľa toho, či ide človek na malú alebo na veľkú potrebu 😅
K téme: poplatok mi nevadí, ak mi to zaručí, že WC bude v dobrom stave.
@dixitka No fakt som pozerala ako puk, že umytie rúk po použití wc je v Poprade na stanici ako nadštandard...🫣😅 To bolo vlani a tento rok sa samozrejme nič nezmenilo.
Stretla som sa s tym v Cechach. Mne sa to nepaci, chapem princip, ale keď už človek navštívi nákupné centrum, tak tam necha poriadnu sumicku na to, aby prevádzkovateľ nevedel zatiahnuť dve upratovačky a majú si SBS postrážiť, aby tam bezdomovci nechodili. Rovnako v Cechach už človek ani nezaparkuje zadarmo poriadne v nákupných centrách. Tiež by to malo byt, že keď sa preukážes blokom napr nad 1000Kč (čo je teda jeden priebežný nakup), tak si povedzme predĺžis parking o hodinu
Ja som sa s tým stretla min. rok v Brne
@betulinka1 Tiež som si všimla, že v Mlynoch tie wc smrdia oveľa viac, než napr. keď si v Ncentre či Promenade. Neviem, čím to je.
Mne sa tiez nepaci. Vacsinou ked ideme, tak cela rodina na nakup plus obed. Takze za WC otocime dakedy aj 2x. A potom to mas 0,5x5x2 - co je uz pekna sumicka...
Na jednej strane rozumiem, že to má obmedziť rôzne indivíduá, na druhej strane je to úplne od veci voči nakupujucim. A je to aj kontraproduktívne, pretože ľudia začnú robiť potrebu kade tade. České benzínky sú krásny príklad, tam, kde sa platí, tak keď v lete zastanete na parkovisku, ovali vás nenormálny puch moču, ľudia proste tú potrebu spravia v okolí pumpy a je to des. Takže ono sa to môže aj vypomstiť. A najviac od veci je, že si človek ani ruky nemá kde umyť. Ja si v nákupnom centre idem väčšinou "len" umyť ruky. A pri totalnom nedostatku verejných wc vo väčšine miest je to nákupné centrum aj záchrana. V Británii napríklad platí, že každá verejná inštitúcia musí poskytnúť wc občanom. Takto vlastne existuje sieť verejných wc bez nejakých dodatočných nákladov. Ale to už je iná téma.
@betulinka1 Tiež som si všimla, že v Mlynoch tie wc smrdia oveľa viac, než napr. keď si v Ncentre či Promenade. Neviem, čím to je.
@unicornlady Mlyny sú v najcentrovatejšom centre, pozri, kto vonku postáva pred vchodom a na lavičkách oproti rínku a máš odpoveď (+ premelie sa tam viac ľudí ako v Promenáde či Centre, ktoré sú ďalej od centra). Za mňa sú však ešte väčší hnus WC v Priore (a lavičky pred ním)...
Minuly tyzden v Dresdene. Katastrofa. Pri tom turnikete sa vytvorila rada a dlho sme cakali aby sme mohli zaplatit 70 centov. Mladsia sa skoro pocikala. Samozjreme o pol hodinu musela ist starsia....Ja som mala v ten kramy. Cize sme ten rad odstali asi 3x za 2 hodiny. Katastrofa. Nabuduce pojdeme nakupovat niekam inam
@anonym_autor ja už aj v Poprade
@anonym_7dbe24 Stretla a vzhľadom na to,ze na toaletách sa často grupovali rôzne indivíduá za rôznym účelom, asi je poplatok za použitie menšie zlo, než stretávať na toalete opitých, nadrogovaných, či nadrzanych.
kedysi boli zachody všade v podzemi, nebol taky nedostatok zachodov aspoň v Bratislave, ktore sa zrušili po pade režimu a ked je niekde zadarmo wc jedine široko daleko, ludia sa tam nahrnu z celeho mesta ako v McDonalde napriklad a oni to potom spoplatnia, čo samozrejme sa zas nepači platiacim zákazníkom, čiže vyriešiť sa to dá len tým, že zas sa spravia vereje wc, ale žiadna samosprava sa k tomu nechysta, i ked možno z eurofondov by sa to dalo
kedysi boli zachody všade v podzemi, nebol taky nedostatok zachodov aspoň v Bratislave, ktore sa zrušili po pade režimu a ked je niekde zadarmo wc jedine široko daleko, ludia sa tam nahrnu z celeho mesta ako v McDonalde napriklad a oni to potom spoplatnia, čo samozrejme sa zas nepači platiacim zákazníkom, čiže vyriešiť sa to dá len tým, že zas sa spravia vereje wc, ale žiadna samosprava sa k tomu nechysta, i ked možno z eurofondov by sa to dalo
@karolinakr este sú v Ba tri verejne toalety, tiež som o tom nevedela, kým Winkler nezverejnil video, že Vallo uzavrel zmluvu, že sme za ich upratovanie dokopy za 2 roky zaplatili 800 000eur. By má zaujimalo, že či za tých 400 eur za cistenie za deň jedných záchodov je to tam tak aj naozaj luxusne vyčistené🙈
@ivanaks A ešte sú tie záchody v Mlynoch vysoké, takže sa nad nimi nedá veľmi stáť (ak si človek nechce sadnúť) a potom hrozí ocikanie sa
Už aj PN Aupark kvôli neprispôsobivym občanom, už ani žiadne lavičky vnutri nie sú kvôli ním lebo tam vysedávali hulakali a robili bordel
Waršava a polsko tam boli spoplatnené všade wc-ka. Praha, Brno, tam mali že keď si zákazník(napr. mcDonald) tak s bločkom máš zadarmo, inak sa tiež platilo. V nemecku sme boli na zájazde a bolo uplne bežné, že je všade turniket a platí sa za wc (0,50€-1€). V BA na hlavnej stanici sa tiež platí. A tuším aj niektoré prevadzky v meste majú spoplatnené, ak nie si platiaci zákazník.
Ako mne to nevadí, že sa platí, ale nech to tam tak aj vyzerá. A ja teda chodím často 😉
@ivanaks Vlastne kedysi na poschodí, ako je GATE bývali aj lavičky, ale už nie sú
@unicornlady je tam taka brana, ktora ta pusti, ked vhodis peniaze alebo zaplatis kartou, poplatok je 50 centov
@anonym_autor stretla a je to v poriadku
Odkedy su spoplatnene vyrazne sa zlepsila situacia, cistejsie
@anonym_autor tak ono ani mydlo, ani voda ani papier nie je zadarmo. Takze ok.
@anonym_51522a presne, zazila som v Kauflande ako tam matky z LIX kupali deti v umyvadlach... Vo dverach som sa otocila a bezala na najblizsiu pumpu. Radsej si zaplatim a viem, ze sa tam nemusim bat vojst
@viestta Keby len v Kauflande a v meste pri fontanach v parku pri stanici chcela som si v lete večer posedieť pri fontáne a keď som videla jak si bezdacka začala umývať nohy až má naplo a bolo po relaxe
@anonym_autor áno,vo viacerých mestách. Popravde sa im nedivím lebo ten bordel čo tam ľudia dokázali narobiť 🤢 no des

v Mt je to v Galérii kvôli bezdomovcom. Dokonca som videla ako SBSkár vyhadzoval tlupu mladých cigáňov z OC. Neviem dôvod, ale asi robili neplechu. Samozrejme mu na oplátku kričali že si ho počkajú večer.