Spor v rodine
Poprosím o vas názor... dcera 4 r. sa vcera hrala so sestranicou 8r a nechtiac ju pri hre a nahanacke chytila za kapucnu. Ona spadla a zacala plakat, mala od zipsu trosku posktiabany krk... Vyletel jej otec a zacal na moju jacat ze ju mohla zabit a ci ma on zacat skrtit ju, aby vedela ake to je. Mala samozrejme plakala. Viem ze by nikomu neublizila. so sestranicou si nevychadzaju od mala. starsia jej vzdy robila zle. nebola som teraz pri tom. ked prisli domov mala hned isla do svojej izby (inokedy vzdy vesela, puska atd. )strasne plakala pod paplonom. volala svagrovi co sa tam stalo a ze si neprajem aby na moju dceru takto krical. jeho odpoved ze mala si zasluzila svoje a ze ich dcera ma pomliazdenie hrtana a opuch krku. nemam chut ich ani vidiet... zajtra mame ist na oslavu kde bude aj to dievca. malu chcem nechat doma lebo viem ze sa bude tahat za nou. mala jej vzdy da pusku ked sa stretnu a ma ju rada. co by ste spravili vy? aky mate nazor na celu situaciu?
@vodomilka na oslavu choďte, dieťa s pomliaždeným hrtanom a opuchom krku bude isto ležať doma a nie sa blázniť na oslave. A ak tam predsa len bude, lebo to nie je také vážne, tak proste ich drž ďalej od seba alebo buď prítomná pri ich hrách a usmerňuj ich. Minimálne za svoje dieťa zodpovednosť máš a keď vieš, že dievčatá spolu nevychádzajú, tak ich nenechávaj bez dozoru.
@sissy27 ja som tam nebola. boli chlapi sami s detmi... ja ich nikdy nespustim z oci. na 100% viem, ze tam ta mala ide. bolo by mi luto keby tam moja neisla kvoli tomuto. od seba by som ich urcite drzala ale neviem ako, je to v rodinnom dome a moja sa taha len za nou. aj napriek vsetkemu.
Jemine ved taketo veci sa stavaju.
Chod normalne na oslavu aspon sa uistis ako to s tou 8r je.
Ak by nebodaj ozaj bolo velmi zle,ospravedln sa-ved tvoja mala to neurobila naschval.
Ale vzi sa do koze tych druhych.aj ty si na svoje dieta hakliva.ci nie?
A svagor iste zreval v prvom momente ked videl co sa deje jeho dcere.
Mne pride ze to dost riesis...
Lepsie si to vyrozpravat obzriet..
A malu vezmi a ukaz jej ze sesternici ublizila nech si daju puslu a aj mala si bude davat nabuduce pozor.
Talto sa predsa deti formuju a pripravuju na zivot.nie vzdy je vsetko ruzove.
Jasne ze plakala ked ma nu skrikol...
Nerob z toho zbytocnu dramu.
@osky ano, som hakliva na svoje dieta, ale nikdy som na ich dceru nekricala a to sa diali ine veci, ver mi. napr. ritie nechtov do koze ked mala mala 8m., lebo sa stavala na gauci kde ona sedela, vykrucannie ruk, strkanie zo schodov a mohla by som tu pisat do rana...
.. mala plakala skor, ked ta druha spadla. riesim to hlavne kvoli tomu, ze si nemyslim ze 40 rocny chlap - krstny otec ma vrieskat na 4r dieta a vyhrazat sa jej, ci ju ma on skrtit, nech vie ake to je. viem ze dcera ju urcite neskrtila. ich mala je navyse perfektna divadelnicka. potiahla ju za kapucnu ked sa nahanali. moja ma 17kg a ich 40.
@vodomilka a čo teraz budeš svoju kvetinku držať doma v skleníku do 30, aby na ňu nikto ani len krivo nepozrel? Sesternica plakala, lebo ju tvoja zhodila, tvoja plakala, lebo na ňu strýko nahučal... Nebola si tam a vieš presne, čo švagor povedal... Podľa mňa jeden väčšia drama queen než druhý... Deti, švagor aj ty. Buď si tie deti spacifikujte alebo keď ich neviete udržať od seba, tak nerobte z komára somára. Ty si svoju princeznú nauč, nech sa nepchá deťom, ktoré sa s ňou hrať nechcú a staršia nech si ju nevšíma keď ju nemusí a nájde si inú zábavku.
ano viem co povedal lebo tam bol m9j chlap.
dosť nepríjemné, najmä preto že je dnes oslava...ja by som asi namala moc chuť na tu oslavu ísť, ale no išla by som....
aj u nás sa stávali podobné nehody, ale nikdy nik nekričal na cudzie dieťa - max. len na svoje....strýko asi dostal hysterický záchvat - vraj zabiť....😀
no asi by som sa stránila ich návštevám a ich precitlivelej dcére... Je predsa rozdiel 4 a 8 ročné dieťa takže neviem o čom to strýko tára....však ju nenaháňala s nožom....
Myslim ze svagor sa trocha pozabudol,ako moze 4rocne dieta vediet o rizikach zipsu. Chlapi ich nechali sa rozbesnit a ty si ta zla. Tiez by som uz nevyhladavala ich spolocnost. Kazdy kto ma deti vie,ze taketo veci sa stavaju. Neviem si predstavit ako bude tvoja dcerka teraz reagovat na svagra, lebo podla mna sa ho budw akurat fajne bat. Radsej by som si to s nimi vyriesila mimo oslavy.
@vodomilka a tvoj chlap tam stál a pozeral ako bocian do hadice a potom ti doma požaloval, hej? Nevedel priamo tam na mieste švagra či brata či čo mu to je stopnúť a vlastnú dcéru si ukľudniť? Ako prepáč, fakt jeden lepší než druhý. Vy dospelí sa naučte medzi sebou normálne komunikovať a deti si držte od seba alebo na ne dávajte lepší pozor a nie sa potom zdúvať a fňukať, komu kedy bolo ublížené viac a či ísť na oslavu alebo nie. Mimochodom úvaha "ísť na oslavu ale dieťa nechať doma" je v tomto prípade úplne scestná, buď choďte všetci alebo nikto.
@sissy27 bocian do hadice....😀😀😀
Podľa mňa je normálne, že si nechtiac deti niekedy pri hre ublížia, my keď sme boli malí tak pravidelne niekto plakal keď sme sa stretli všetky decká z rodiny. Na oslavu choďte ale skús ich držať od seba. Ale nechápem ako mohlo štvorčoné dieťa spôsobiť takú "vážnu" pomliaždeninu krku
svagor asi zostal v soku (som taka povaha, ze tiez jednu zvozim ak ublizi druhej- takym stylom ze to je uz nebezpecne), samozrejme ked uz vybehol sposobom nevhodnym pre male dieta mohol by sa ospravedlnit. Ale neverim ze 8r. Dieta moze mat pomliazdeny hrtan od 4rocneho- pokial jej po krku neskakala. 17kil logicky 40 neudrzi.... ty tiez uc dceru, ze za kapucnu sa nesnie chytat. Ja to deti ucim odmala a nerobia to (zvykli to robit- tiez bol krik a viac krat to neurobili). Neriesim ak niekto z blizkej rodiny moje deti vyhresi- ja tiez vyhresim synovca ak sa nesprava tak ako sa ma- samozrejme sposobom na to vhodnym a pokial je to v spojižtosti s mojimi detmi. Tak isto ma nestve ak svagrina upozorni moje, ved to je normalne. Niekedy na nas tety kricali, kolko krat sme boli kusok aby sme aj bitku uchytili a ked sme sa doma priznali tak nam mamka este dala hubovej polievky😂 Neber to tak tragicky, malej vysvetli, ze za kapucnu sa nikto nechyta a so svagrom sa porozpravaj a vykomunimujte si to. Neviem aka je povaha, mozno mu je to tiez luto ale hanbi sa ospravedlnit.
Ťahanie za kapucňu je nebezpečne, 4 ročná si niečo take asi neuvedomuje a v zápale hry sa stane všeličo, treba jej vysvetlit, že je to nebezpečne a nesmie sa to robiť . švagor sa pravdepodobne zľakol, preto ta neprimeraná reakcia. Chcela by som vidieť tvoju kľudnu reakciu keby to bolo naopak a 8 ročná by potiahla 4 ročnú. Stalo sa, život ide ďalej, koniec sveta nenastal, obidve to prežili a už vôbec by som dievčatá neoddelovala. Prečo? Lebo sa naháňali a jedna z nich nechtiac ublížila?
Ja už fakt nechápem niektorých ľudí, ktorí sú schopní riešiť každú kravinu. Keby som mala rozoberať všetky buchnutia, pády, zasiahnutia pukom, loptou ... čo sa takmer denne synovi ujdú u nás na ulici od synovych kamarátov, tak som už rozhnevana s polovicou susedov a oni so mnou, pri hrách si deti ublížia, to sa stáva, netreba z toho robiť drámu
Pomliaždenie hrtana nie je sranda,pracovala som s tým..teda ak to ozaj bolo a dieťa videl orl lekár...na oslavu by sme šli všetci,ospravedlnila by som sa za dcéru a ich dcére dala nejakú sladkosť ako bolestné

Este som zabudla dodat, ze ja som na jeho dceru nikdy nekricala ked robila mojej zle.