icon

Sporenie

vitez
28. okt 2018

Poradite?v prvej st.sporitelni mam stav.sporenie pre deti...uz asi 8 rok...no jedna z dcer v decembri dovrsi 18 rok...je mozne nechat dalej sporit?

silvia5252
28. okt 2018

@vitez Áno, je to možné. Mne osobne moji rodičia sporili roky v 1.stav.sporitelni...Keď som mala 18 rokov, tak sme tam spolu s rodičmi zašli, prepísali sa všetky papierovačky na moje meno, keďže bola už dovŕšena aj cieľová suma. .a sporíme ďalej. Posielam si tam peniaze zo svojej výplaty a rodičia mi tam ešte tiež sem tam niečo pošlú. Teraz mam 28 rokov. Verím, že som pomohla 🙂.

vitez
autor
28. okt 2018

tak si to necham aj ja 🙂

0silvia0
28. okt 2018

@silvia5252 pokracujes v sporeni na staru zmluvu alebo mas novu zmluvu s novou cielovou sumou?

silvia5252
28. okt 2018

@0silvia0 pokračujem v sporení na starú zmluvu. Iba som si navysila cieľovú sumu.

deni2202
4. nov 2018

@silvia5252 no urcite su aj lepsie moznosti investovania penazi aj s vacsimi vynosmi...dobre by bolo s niekym prebrat vsetky moznosti a vybrat si tu, ktora vam najviacej vyhovoje...

silvia5252
4. nov 2018

@deni2202 o tom niet pochýb. Isteže sú aj iné možnosti investovania s väčšími výnosmi. Potom sú tam ale iné "proti". Napríklad to, že účty sú termínované a tedá niekoľko rokov peniaze neviete vybrať v prípade potreby. Alebo také investičné fondy, kde je síce vyhliadka zisku väčšia, ale aj z mojej blízkosti poznám ľudí, ktorí na konci sporenia mali sumu ešte menšiu ako bol ich vklad, lebo zisk garantovaný nie je. Takže ako píšete, každý nech si zvolí takú možnosť, ktorá mu vyhovuje 🙂.

deni2202
4. nov 2018

@silvia5252 tak to ano...treba zvazit ci sporit alebo investovat.....v tom je velky rozdiel samozrejme.... tak drzim palce pri spravnom vybere...