Spoveď v kostole
Dobrý deň, viem že sa isto medzi vami nachádzajú ženy čo chodia do kostola a veria. Neodsudzujem jem to, plne to respektujem, je to každého vec ak mu to pomáha. Čo mi však príde cudne je spoveď. Neviem si predstaviť ake hovoríte hriechy fararovi a o mesiac zas to isté. Aký to má význam?
@loliki Zdravím, ďakujem pekne za vaše vyjadrenie. Zrejme sme sa nepochopili. Ja som reagovala v diskusii na vaše slová - citujem: "Všimla si si, že BOH NEZMIETOL
ľudí s iným vierovyznaním zo sveta? Vieš, AKÝ JE BOH TRPEZLIVÝ?".....Tieto tvrdenia nekorešpondujú s biblickou správou. Čokoľvek, čo som sem uviedla, ten kto chce, si môže dohľadať vo vlastnej Biblii. On zmietol ľudí a jeho trpezlivosť častokrát mala svoje hranice...V tomto zmysle som sem napísala, že Božia láska voči nám je podmienená a nie je nekonečná, teda sú momenty, kedy sa prejavy Jeho lásky končia.... Kde potom bola Jeho nekonečná láska a milosrdenstvo voči prvým ľuďom? Nekonečná je v tom zmysle, že Boh je zosobnením lásky a je kráľom večnosti /1. Timot. 1:17/. Takže lásku aj milosrdenstvo On bude prejavovať po celú večnosť...., ale nie k jednotlivcom /častokrát aj voči celým národom/, pokiaľ človek, či skupina ľudí Boží zákon svojvoľne prekračuje/, či vo svojej povýšenosti si povie, že ho ani nepotrebuje. A to je podstata toho, čo Ježiš zaviedol a prečo na zem prišiel. Prišiel ako Boží prostriedok nápravy voči verným potomkom Adama a Evy. /Hneď v úvode Biblie možno vidieť, ako jeden z ich synov s Bohom spolupracoval a druhý nie..../ Ukázal, ako treba Boha milovať a iba všemohúceho uctievať. Uviedla som text z 1. Jána 2:15-17, v ktorom Ján pod inšpiráciou napísal: "....svet sa pomíňa a rovnako aj jeho žiadosť /pokiaľ nie sú v súlade s Božou vôľou/, ale ten, kto KONÁ Božiu vôľu zostáva naveky". Ján 3:36 píše: Kto prejavuje vieru v Syna, má večný život /samotná viera v srdci v neho však nestačí, lebo text pokračuje/. Kto neposlúcha Syna, neuvidí život, ale Boží hnev zostáva na ňom." Preto aj úžitok z výkupného budú mať tí, ktorí sa riadia tým, čo nás naučil. Ježiš spolupracoval so svojím Otcom a ukázal nám, ako to máme robiť aj my. Človek je korunou tvorstva a duchovnými potrebami sa výrazne odlišuje od zvierat. Biblická správa nám odhaľuje, že láska k Bohu sa prejavuje tým, že dodržiavame jeho prikázania. A jeho prikázania nie sú ťažké - 1. Jána 5:3. Tým nám Boh hovorí, že žiť podľa Jeho prikázaní sa dá, aj v dnešnej modernej dobe... Nikdy by na nás nekládol bremená, ktoré by sa nedali uniesť...,a navyše, dodržiavanie Jeho prikázaní nám prináša úžitok - pokoj a život. A áno, je to môj skromný názor, ale názor podložený Písmom. Správami, ktoré Boh pre nás dal zapísať, aby sme jeho osobnosť komplexne poznali, zosúladili svoje zmýšľanie a následne aj svoje konanie s Bohom a tak s ním "spolupracovali" na tom, čo chce dosiahnuť. Veď to, že Boh neustále na niečom pracuje, odhaľuje aj Jeho meno - "Stanem sa čímkoľvek chcem" /Rotherhamov preklad/. Pričom je správne a múdre to, čo sa z Písma o Bohu dozvedáme, porovnať aj s výsledkami vedy, či s historickým záznamom, ktoré nám ešte čas zanechal....Nepochopili sme sa , nevadí... Majte sa pekne.
@sunyrose My sme v téme o spovedi. Ja nespochybňujem, že Boh je spravodlivý, dobrých odmeňuje a zlých trestá. Ale nesúhlasím s Tvojim názorom, že keď Boh trestá, tam Božia láska skončila. Ty si prišla s týmto tvrdením. Snažím sa Ti vysvetliť, že rozdeľuješ nerozdeliteľné. Boh aj počas trestania miluje a neskončila Jeho láska. Čo je na tom ťažké pochopiť? Pozri sa koľko vierovyznaní je na svete. Sú tu, takže nezmietol. Prečo to potrebuješ podložiť Bibliou? Boh je trpezlivý, milujúci, spravodlivý. Všetko naraz a zároveň. Ty si človek, žena, možno matka, manželka, všetko naraz a zároveň. Slnko svieti, hreje, opaľuje, má UV aj infračervené žiarenie - všetko naraz. prečo potrebuješ u Boha stopnúť Jeho lásku, ak napr. trestá. Nikde nie je napísané, že keď trestá, vtedy už prestal milovať. Trestal Adama a Evu s tým, že posiela svojho Syna, zachrániť ľudstvo. Píšeš o tom veľa, ale ako keby si tam niečomu nerozumela. Tie hranice Božej trpezlivosti vymyslel a pomenoval človek, lebo žijeme v čase: teraz idem na červenú a o 10 minút mi dávajú policajti pokutu. Teraz žijem, o 10 rokov umriem. Ale Boh sa nemení, je večný a rovnaký. Rozumieš? Moja maličkosť nezmení nič na Jeho veľkosti. Či je podľa Teba Boh taký ako človek : jedovatý, ješitný, hnevlivý: Ešte raz a uvidíš! On sa neovláda? Či ako? Vrátim sa k téme: Spoveď sa končí slovami Žalmu. Ďakujme Pánovi, lebo je dobrý! Lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky! ❤ A to je krásne. Dáva to nádej a chuť do života. Môj Boh nie je ako policajt. Boh je Otec nebeský. - to je to pravé biblické a Ježišovské. 😉

@vorkola ano presne tak. Ale aj veriaci maju svedomie,mame sa spravat podla svojho svedomia. Ale to je diskutabilne. Niekoho neskrie svedomie,ked ohovara susedu,klame a podobne. Kazdy ma inak posunutu hranicu svedomia. A v cirkvi je to tak,ze farar je ten "sudca",ktoremu sa vyznas z hriechoch a da ti nejake mudro do zivota a zober si z toho ponaucenie. Nech si kazdy robi ako chce. Preco sa vysmievat niekomu,ze ide kazdy mesiac na spoved. Raz je to tak dane v krestanskej viere,tak je to dane. Kto chce ide,kto nechce,nejde.