icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

tinka9075
11. nov 2017

@dfgabika áno na 4A primár bol Ferenc ja som spokojná dvojičkám zistili obom čo im je u nás imunolog bol už bezradný stále boli chorý tak ja som im vďačné že viem na čom sme.

slniecko_123
11. nov 2017

@dfgabika ďakujem ...

na pozvánke máme uvedené ubytovanie 2A(vybrala som si ubytovanie s príplatkom- mali by sme mať samostatnú kúpelňu a kuchynku).

čo sa týka stravy, je podávaná v tej istej budove alebo sa budeme niekde presúvať? je potrebná plná penzia aj pre sprievodcu, alebo je možné si objednať len obedy? chutí strava deťom? Predpokladám, že je už vonku chladno, čo sa týka budovy, nie je na izbách zima? v pokynoch sa spomína aj nejaká škôlka, ako funguje? počas celého dňa? môže tam ísť aj dieťa ktoré je na pobyte so sprievodcom?

Ďakujem za odpovede.

dfgabika
11. nov 2017

@slniecko_123 na 2 a som nebola ale baby ti určite poradia..stravu budete mať v budove, len bude treba prejsť cez dlhú chodbu. Ja som mala celodennu stravu ale mamičky menších deti si dávali len obedy... Mi sme sa vratili pred mesiacom, na izbach sme boli v tričku, topili, bolo teplo na izbe. Ano do školky dieťa môže chodiť do obedu, ale budeš musieť vyberať ak bude mať vyšetrenia a vizitu.

slniecko_123
11. nov 2017

@dfgabika super .. ďakujem.. a čo sa týka nejakých vstupných vyšetrení? predpokladám, že hneď na začiatku nás budú čakať nejaké odbery...
a s internetom je to ako? niekde som sa dočítala že je tam internet ale spoplatnený.. uvažujem totiž či budem vedieť odtiaľ pracovať, alebo nie...
Náchadza sa to niekde mimo, alebo sú v blízkosti aj nejaké potraviny prípadne iné možnosti stravovania? Je niečo špeciálne, čo by bolo vhodné si nezabudnúť vziať?

dfgabika
11. nov 2017

@slniecko_123 1deň začinaš stravou až olovrantom. Dobre je obed pribaliť. Je tam bufet v budove, ale dosť drahe sú tam veci. Da sa ísť dole do dediny pešo do potravin, alebo Starého Smokovca vlačikom. Na 2 deň sú odbery, moč, vytery...potom už ako lekár napiše kde...sestričky hovoria stále o 5 sa podpisuju lieky...internet tam je ale slabý. Ja som mala svoj v mobile aj tak som mala problém zo signalom. Ale zaujimave je že v jedálni bol super signál. Asi zaleži od oddelenia. Nezabudnu si pribaliť nejakú nadobku ak ti dieťa nebude papať, aby si si vzala na izbu. Strava je tam 5x na deň. 😉

slniecko_123
11. nov 2017

@dfgabika ďakujem veľmi pekne za info... ak by ma ešte niečo napadlo tak ešte pootravujem..... Mám z toho pobytu trochu obavy.. boli sme už toho roku aj v Štose na liečení, ale toto mi príde také čisto nemocničné.. posielajú nás, lebo si s nami nevedia rady .... a ja už mám tých pobytov v nemocnici fakt dosť, tak chcem byť aspoň pripravená na to, čo nás tam bude čakať...

dracik11
12. nov 2017

my sme mali prave doktora Kunča...a bol naozaj arogantny...

magg424
12. nov 2017

@slniecko_123 ahoj Stos este funguje? kolegyna mi hovorila ze tam chodila ako dieta ale ze to uz nefunguje ? ake to tam je ?

dracik11
12. nov 2017

inak ked budete chciet kupit nejaky darcek....tak je super obchodik v starom smokovci na schodcloch k velkemu supermarketu...ten je smerom ked vy hadzate zo stanice hore date sa doprava...mozno nejakych 700 m...ale ak pojdete s elektrickou z dolneho smokovca tak vidiet reklamu na supermarket a podla toho by ste to nasli...mozno to tu niekto lepsie popise...aj krasne a lacne pohladnice maju...

dfgabika
12. nov 2017

@dracik11 ak by si tam šla opäť...pytaj si iné oddelenie. Kunč ma oddelenie 4Baj 4C. Ten obchodik čo popisuješ som objavila keď sme odchadzali a bol zatvorený 😞 baby mi ho odporučali že super veci aj dobre ceny.

dracik11
12. nov 2017

ano fakt super ceny napr.detom som chcela na strbskom pmese klobuciky kupit mali ich po 13 € na smokovci za 10 a v tom obchodiku za 8,50 ... ale ak nebudete potrebovat "papierik " daju este zlavu...magnetky krasne pohladnice no vsetko

dracik11
12. nov 2017

manzel povedal ze uz nas tam nepusti...a ked som sa vratila domkov ochorel aj starsi syn...tak mame dvoch marodov domka 3 a 5 rockov...v robote budu mat rodost uz som 5 tyzdnov doma...ale.deticky su najdolezitejsie

tikalka
12. nov 2017

@dracik11 áno viem ako sa cítiš aj mne napísali kontrolu o9/12mesiacov a veru skúsim sa popýtať na iné oddelenie na 4.A a tak však dr.kunc je arogantný ale druhý lekári i lekárky sú v pohode a určite pôjdem znova na iné oddelenie ak sa bude dať

dracik11
12. nov 2017

keby som vedela...uz som si pripadala ako mamina ktora.skuma vsetko...ze zle dycha ze je dychavicny...a pritom poznam stavy ake mava...ale doktora to nezaujmalo...hlavne ze sme.dostali kortikoidny sprej...mozno stacilo udrzat v karantene deti ktore boli chore...

andrbeata
12. nov 2017

@magg424 Štós ešte funguje, akurát od polovičky novembra do 16. januára neprijímajú nových.

dracik11
12. nov 2017

strava 5x za den...ale.je to myslene ranajky na desiatu napr.dve slivky..obed a olovrant hruska alebo osladene mliecko...no teda myslela som si ze co maly spapa vsetko...no ked stale bola mrkva v niecom...a nakoniec dostal zelenu ryzu zahlasil...fuuuj zelena ryza? a to je co??...tak sa rodicia co ho poculi zasmiali....ja som sa aj zahanbila...

magg424
12. nov 2017

@dracik11 moj syn jedol vsetko.. dokonca vecera ked som krcila ja nos on zjedol ;) nam velmi chutilo a strava sa mi zdala dost rozmanita ale zase treba sa na to pozerat tak ze je to pobyt v nemocnici, nie all inclusive hotel ... rano nam natierky chutili, obedy polievky aj druhe jedlo vzdy, vecery tak pol na pol a desiata a olovrant boli len plus- ovocie, jogurt alebo sladkost ..

domi1988
15. nov 2017

Baby prosim vas ako je to tu so skorsim odchodom? Da sa dohodnut ci vobec nie?

veronika426
16. nov 2017

Baby, možno blbá otázka, ale je tam niekde blízko aj bankomat alebo sa dá všade platiť kartou? Neviem, či si vziať viac hotovosti, či netreba a budem môcť platiť kartou. A v Šrobárovom ústave asi len hotovosťou, však? Ďakujem 🙂

tikalka
16. nov 2017

@domi1988 áno dá sa dohodnúť viem že nejaké baby šli domov skôr povadz to svojnu lekári ktorí vás bude mať na oddelení oni sú milý a dajú sa dohodnúť

domi1988
16. nov 2017

@tikalka nevies o kolko dni sli skor? Ja chcrm ist o 3 skor a v sobotu. Nrviem ci prepustaju aj cez vikend

sudabe
16. nov 2017

@veronika426 tam urcite hotovostou a bankomaty su vela v dedinke stary smokovec vlakom asi 2min a pesi 15min

dracik11
22. nov 2017

v ustave sa da platit len hotovostou...a skorsi odchod? viem ze zalezi na poistovni...vikendy neprepustaju...u nas chcela odist o dva dni skor jedna pani lebo tam vychadzal sviatok a nepustili ju...oni naplanuju aj na posledny den vysetrenie...tak asi sa fakt treba pytat uz od zaciatku aby tam nahodou nesupki nejake vysetrenie

magg424
22. nov 2017

u nas prepystali aj v sobotu aj v nedelu, skor zavisi od poistovne lebo napr dovera by im nepreplatila pobyt ak by ste mali menej ako 14 dni, ale vseobecke staci aj 12

slniecko_123
25. nov 2017

Ahojte mamičky, my máme dohodnutý termín od 7.12.-20.12. Bude tam niekto v tomto termíne? .. v pokynoch sa spomína, že sa tam nachádza aj nejaké klzisko. je v prevádzke? aké sú podmienky? zvažujem či pribalím aj korčule.. a ešte ma zaujíma, či sa tam nachádza aj nejaký bazén, keďže sa v pokynoch spomínajú aj plavky... ďakujem

sanulkah
25. nov 2017

@slniecko_123 Neviem ako je to s klziskom, neboli sme tam v zime, ale kypat sa dá v Starom Smokovci. Len som zabudla ako sa vola ten hotel. Pozriem to, ozvem sa

sanulkah
25. nov 2017

@sanulkah Pardon, je to Nový Smokovec a hotel Átrium.

veronika426
27. nov 2017

Myslíte, že pustia domov aj na 10ty deň? Malý má už všetky vyšetrenia urobené, neužíva žiadne lieky, ma len pol hodinu cvičenie za celý deň a to je všetko...

tikalka
27. nov 2017

Ak sa budeš pýtať domov tak áno len povadz že musíš ísť do práce a tak

sudabe
27. nov 2017

@veronika426 ked sme boli mi tak nevhceli pustit jednu pani pretoze doktorka povedala ze im potom poistovna pobyt nepreplati. Ale detaili neviem☺