icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

tikalka
5. jan 2018

Áno určite neurobím taku chybu ja sa s nazim môjho inak viesť a byť aj samostatný aj keď on je ešte maličký keby som nemohla ísť určite keby mal 10r.nepojdem myslím si ze dievcata sú ešte vyspelejšie a odvážnejšie ako chalani ale 10r.uz nieje až tak malé dieťa ja som bola sama keď som mala 4roky a som tu myslím si že keby nedovolili napr.byt rodičia tak by si ho nedala keby synovi pomohli to nemôžeš tak brat viem že do niektorých kúpeľov matky neberú od troch rokov poznám aj také @dfgabika

leoivka
Autor odpoveď zmazal
13nella13
11. jan 2018

Dievcata takze mala je tam od 4.1. a super...na.to že jej robili vyšetrenia same ihly a hadičky (co ona ma s takych veci strach) tak to zvlada bravurne...nevravim ze nepovie do telefonu ze nechce ist domov,to.je jasne,ale tak ani raz neplakala a to uz o necely tyzden ide domov 🙂....a chodia často na vylety a vonku su kazdučky den,len akurat maju dost deti na izolačke čo zrazu ochoreli jedno po druhom ☹

13nella13
12. jan 2018

Dnes mi mala vravela ze je tam 4 rocny chlapcek sam a vraj stale narieka ze chce ist za maminkou...to by som tak male nenechala tam same ☹

magg424
12. jan 2018

@13nella13 takze dcera to krasne zvlada ;) vedela som ze to dievca v jej veku zvladne , ani ja by som 4 rocne sameho neposlala ale verim ze v 3-4 triede na zs mu uz bude asi aj trapne ist s maminou ;)

tikalka
15. jan 2018

Ahojte baby ako je to v Šrobárov ústave keď chcem dať synovi vybrať mandle objednáva sa tam na predoperačné vyšetrenie skôr a potom zase na vybratie mandlí či tam robia predoperačné vtedy keď idú vyberať neviem ako to je a po zákroku hneď ideme domov či nás nechajú aspoň jeden den po zákroku tam ako to je vedeli by ste mi napísať ďakujem pekne synovi mi odporučili vybrať nosné mandle

petra122
17. jan 2018

Musite zavolat a objednať sa na vyber Predoperačné robi pediater tam už len prídete aj s výsledkami ešte sa popytaju zopat otazok a po zakroku sa mi zda do dvoch hodin Vás pustia ak bude vsetko ok

nikusebi
17. jan 2018

@tikalka ahoj mi sme sa objednávali v decembri termín nám dali až 2.3.2018. Predoperacne robí vás pediater. Po zákroku sme mali by ostať ešte cca 2 hod na pozorovanie a potom domov. Tak nám to povedala pri objednávaní sa.

tikalka
17. jan 2018

@nikusebi a objednáva sa prijmacej ambulancii či kde

nikusebi
17. jan 2018

@tikalka no nám dali telefónne číslo do chirurgickej ambulancie kde to robia a tam sme sa priamo objedali

alita
18. jan 2018

Ahojte, mame termin 9.2. na nastup, chcela by som poprosit tie, kt. to tam uz poznate. Co by som nemala zabudnut zbalit resp. co odporucate. Je tam aj nejaka telocvicna?Stravovali ste sa tam alebo radsej samostatne? Ak by sme si chceli zobrat sanky al. korcule mame si to kam uskladnit? Dakujem za vsetky info 🙂

alita
18. jan 2018

Ahojte, mame termin 9.2. na nastup, chcela by som poprosit tie, kt. to tam uz poznate. Co by som nemala zabudnut zbalit resp. co odporucate. Je tam aj nejaka telocvicna?Stravovali ste sa tam alebo radsej samostatne? Ak by sme si chceli zobrat sanky al. korcule mame si to kam uskladnit? Dakujem za vsetky info 🙂

prepe
23. jan 2018

Ak niekomu pomôže 🙂
Do Šrobárovho ústavu si stačí poslať žiadosť s dotazníkom, potvrdené od doktora. Tieto dokumenty nájdete na stránke http://www.srobarovustav.sk/sk/ , následne Vám budú z tadiaľ volať na dohodnutí termínu. Poisťovňu už riešia oni. Treba si dopredu pozrieť na stránke ponuku izieb aby ste vedeli keď Vám budú volať akú izbu chcete, je tam aj cennák. Nástup je doobeda a začínate olovrantom (treba si niečo pribaliť na zahriznutie) v tento deň je ešte príjem u doktora (najlepšie si zobrať celú zdravotnú kartu). Ďalší deň ráno začínajú odbery a vyšetrenia, cvičenie s deťmi je tiež doobeda(v priebehu doobedia si Vás príde vyzdvihnúť sestrička). Vizita pondelok, streda, piatok. Každý deň o 17 sa podpisujú lieky u sestričiek, kde sa dozviete aj čo Vás čaká ďalší deň, ale dá sa aj dohodnúť 🙂, je potrebné vždy povedať sestričkám, že napr. idete na celý deň von (nakoľko ste v nemocnici) aby vedeli kde ste. Poobede máte voľno a tiež cez víkend. Vláčikom sa dá všade dobre pochodiť od Štrbského plesa po Tatranskú Lomnicu. Lístky sa dajú kúpiť v Starom Smokovci (podľa toho ako často plánujete jazdiť sa dá kúpiť mesačník za 16 EUR alebo týždenník za 14 EUR) alebo aj sms-kou. Zástavka je hneď pod ústavom. Čo sa týka stravy ja osobne som si ju odhlásila po prvom dni, nemyslím si že by bola hodná 8 EUR, väčšinou to nebolo veľmi jedlé, ale každému môže inak chutiť, ak ste s dvomi deťmi tak vám určite postačí dojesť po deťoch. Momentálne nemajú svoju kuchyňu ale dovážajú, pretože renovujú kuchyňu. Stravu Vám automaticky pridelia, ak nechcete treba hneď pri príjme povedať. Boli sme na oddelení 2A úplne super, primár MUDr. Fábry, všetko OK. Čo sa týka voľného času je tam herňa, kde však je dobré zdržiavať sa čo najmenej a je tam len pár hračiek. Najlepšie je byť s deťmi vonku - klimatoterapia, teraz v zime majú vonku klzisko, ktoré je však prírodné, takže podľa počasia (v celých Tatrách sú dostupné len prírodné klziská, jedine v Poprade je aj umelé), takže korčule sa zídu, je dobré si zobrať boby, vonku v areály sa dá posánkovať (boby, lopáre si môžete odložiť v prezliekárni, pred tým ako prejdete na oddelenie sa vždy musíte prezuť). Potraviny sú aj v Dolnom Smokovci a dvoje v Hornom Smokovci. Priamo v ústave je aj malý bufet. Na výlety cez víkend je veľa možností, podľa toho ako ste zdatný v túrach aj cez zimu s deťmi. V Starom Smokovci je informačná kancelária.
Keby ešte niečo stačí sa pýtať 🙂

alita
23. jan 2018

@prepe Ďakujem veľmi pekne za skvelý popis 😊

dfgabika
23. jan 2018

@prepe Fabry nieje primár 😉 a kde sú potraviny v Hornom Smokovci?

prepe
23. jan 2018

@dfgabika MUDr. Jaroslav Fábry, PhD. je primár oddelenia a prednosta kliniky. A ospravedlňujem sa nie v Hornom ale Starom Smokovci. Som to zle napísala. 🙂

dfgabika
23. jan 2018

@prepe mne hovoril že nieje primár,ale prednosta. Ale nevadí...v Hornom viem že niesú potraviny...

suzie1608
24. jan 2018

Ahojte maminky ideme prvy krat 29.1 budeme na 1A kto ide tiez ?

jaja26
24. jan 2018

@prepe prosím ťa nadštandardna izba,kde majú dve izby spoločnu kuchynku je na akom oddelení?

prepe
24. jan 2018

@jaja26 Neviem presne, ja som mala s vlastnou kúpeľňou a spoločnou kuchyňou, ale na našom oddelení boli aj bez kúpeľne a aj o poschodie mali s kuchynkou. Teda na našom oddelení boli všetky. A je potrebné sa informovať keď chceš s vlastnou kuchynkou či sa tam môže variť. Lebo som tu niekde čítala, že je to zakázané, takže ti bude zbytočná vlastná kuchynka. V spoločnej je všetko čo potrebuješ, chladnička, mikrovlnka a aj riad.

jaja26
24. jan 2018

Ako prebieha pneumologicke vyšetrenie prosím? dakujeem 😊

divana
25. jan 2018

Baby a bola ste tam niektora aj s malym babom myslim okolo roka?

prepe
25. jan 2018

@divana Keď som tam bola ja, tak tam bola maminka aj so 6 mesačným. 🙂

divana
25. jan 2018

@prepe dakujem za odpoved

jajuuus
3. feb 2018

Prosím vás, ako prebieha vyšetrenie na reflux u 2r detí?

tikalka
4. feb 2018

@jajuuus urobia sono brucha je to nebolestive a po troch rokoch hadica

jajuuus
4. feb 2018

@tikalka prosím ťa a koľko a čoho musí dieťa vypiť pred sonom?

tinka9075
4. feb 2018

@jajuuus ja som bola s dvojičkami obom robili vyšetrenie na reflux zo slín museli napľuť do skúmavky ale platila som za to deti mali 4 roky.

jajuuus
4. feb 2018

@tinka9075 dakujem za info, našej budú asi sono robiť, nesmie jesť a piť od polnoci do rána... Keďže je stále kojena na požiadanie, tak si to vôbec neviem predstaviť...

tinka9075
4. feb 2018

@jajuuus malému raz robili sono bol tam s nami aj chlapček 15mesačný tiež mu sono robili .

jajuuus
4. feb 2018

@tinka9075 a čo a koľko mu dali vypiť?