icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

alenamarian
4. jún 2018

@sudabe vraj bolo na oddeleni viac rodicov ako deti

sallome11
5. jún 2018

@sudabe teraz nemoze ist ani na oddelenie, iba v spolocnych priestoroch moze byt, tak je to kvoli virusom a infekciam asi

sjuzicek35
5. jún 2018

No pekne a nemaju tam nejake hostovske izby alebo co?

sjuzicek35
5. jún 2018

@nikastankovaa : nevies o nejakom v okoli za dobre ceny na noc? 🙂

daanka188
7. jún 2018

Ahojte dnes nam lekarka poslala navrh na liecbu kvoly castym laryngitidam za aky cas mam cakat odpoved a aka je teraz cakacka na nastup? (ZP Dovera)popripade aky dlhy je pobyt? Dakjeeem

caelley
7. jún 2018

Ja som tam bola pred necelymi 20 rokmi... vtedy to bola hroza des, chodila som kade tade po lieceniach ale SU bol najhorsi zazitok, ale to bolo davno, verim ze nastali nejake zmeny🙂 inac sme mali na priboroch vygravirovane ŠÚ, vsetci sme to tam volali Šaleny Ústav, az teraz po 20r sa dozvedam, ze to bol vlastne Šrobarov ustav 😂

druly
7. jún 2018

@caelley je tam krásne, my sme boli veľmi spokojny, krasne prostredie, super personál a hlavne to že nám strašne pomohli. Jedine strava bola nič moc, lebo nosili z nemocnice, ale inak super. V lete ideme zase, deti sa nevedia dočkať.

dadika663
7. jún 2018

@druly my sme mali stravu aj z nemocnice aj potom už začala fungovať kuchyňa tam ale strava u mňa 0 bodov a to ja som není vyberava .Inak súhlasím zo všetkým 😊

alenamarian
7. jún 2018

nechapem zeny co bol vas problem zo stravou,naozaj,na nemocnicu uplne super,kazdy den nieco ine ,5xdenne,Treba si uvedomit ze ustav sa specializuje na respiracne choroby a aj alergie.Cize obmedzenia v koreniach na minimum...Ak niekto caka v nemocnici rezen a hranolky,to je asi chyba...mimochodom aj rezen tam v nedelu bol....Dufam ze som neurazila,ale za nas strava viac nez ok,aj deti zjedli..

evka1247
7. jún 2018

@alenamarian moja reč aj mne strava chutila..

dadika663
7. jún 2018

@alenamarian neurazila no nám nechutilo a hranolky a rezeň som teda vôbec nečakala a vedela som že nejdem do hotela ale do nemocnice aj som.pocula že varia veľmi dobre no nám nechutilo.ja som nehovorila že druhým.nechutilo Naam nechutilo ako kukurica polievka kukurica z konzervy a nič iné v polievke no neviem a to nehovorím o iných jedlách a to JA SOM VÔBEC NENI VYBERAVA V JEDLE ZJEM HOCICO

dadika663
7. jún 2018

Tam ani .neslo o to že to nebolo slané alebo korenené. A bola som z deťmi aj v nemocnici a chutilo mi

dadika663
Autor odpoveď zmazal
dadika663
7. jún 2018

@evka1247 nám nie

druly
7. jún 2018

@alenamarian ja som vyjadrila svoj názor, nečakali sme hranolky, ani rezne. Ale ak ma dieťa diétu a dajú mu humusnu šunkovu salámu. A teda ked sme tam boli my, tak sa na stravu sťažoval každý, vrátane zamestnancov...asi tak....

sallome11
8. jún 2018

Za mna strava v pohode, nastupili sme ked uz jedalen fungovala. Polievky su poslabsie, ja som zvyknuta na hustejsie (viac zeleniny). Druhe jedlo fajn, jedalenska klasika. Pre mna bolo slane akurat (solime doma este menej). Maska na stave nam najviac chutili, malemu aj rozne zeleninove nakypy, jedine co ma doteraz sklamalo boli cestoviny so spenatom, kedze tam bolo viac mukovej omacky typu besamel a spenatu len symbolicky.

imi1
8. jún 2018

Ahojte dievčatá chcem sa poradiť a hlavne čítam všetky skúsenosti a vyjadriť sa k nášmu stavu . Syn 8 rokov od 2 rokov silné laringitídové záchvaty ... pravidelne kontroly u lekárov lieky a alergologické vyšetrenia to všetko za nami ...............teraz sa všetci asi spamätali ked ho v pondelok zobrala záchranka dieťa nám prestávalo dýchať bez varovania ihned- akútna laringitída ( teda s otáznikom či laringitída alebo astmatický zachvat to však nevieme ) .....utekali sme s ním na balkon , podali sme prednison ale kým zabral dve minuty najhoršie v našom živote , ľad do hrdla no strašné 20 rokov zo života dole , dcéra ma 6 r. a žiadne problémy nemá bežné choroby aj to raz za pol roka . Doteraz vždy bol štekavý zlý kašeľ ale tentokrát to bolo hned zle dýchanie a nemohol sa vôbec nadýchnuť . Zo synom je to hroznééééé každu chvíľu riešime laringitídu a to má 8r. tvrdili mi že do 6 rokov to pominie .......a až teraz nám odporúčali pľúcne vyšetrenie v Ke a vyšetrenie v Šrobárovom ústave. Moja otázka teda znie : ako tu čítam každý tam chodí už na liečenie , je možné aj jednodňové vyšetrenie ??????Teda aspon som tak pochopila od p. doktorky vdaka...

sudabe
8. jún 2018

@imi1 urcite je mozne aj jednodnove ku krcnemu asi myslis ked ta tam posielaju ale preco nejdes radsej na pobyt kde mozno zistia nieco viac

daanka188
8. jún 2018

@imi1 ahoj nam vypisala hned papiere syn ma 5 rokov od 3 mesiacov mava larigintidy teraz cakame na vyjadrenie poistovne a ustavu ci nas vezmu tento rok je uz 12x chory tiez sme pochodili imunulogia, alregologia, pneumologia krcne nosne mandle vonku krcne upravene a a od operacie je 3x chory tvrdili ze uz taky nebude tak sme tiez zufaly z toho vsetkeho nastastie zachvaty az take nemal ako pises ale uz neraz sme utekali na pohotovost dychat adrenalin.... prednison alebo rectodelt .... dufam ze nam tam pomozu ....

imi1
8. jún 2018

@daanka188 ďakujem krásne za každý názor....mi tiež nosné mandle máme von..... tiež sme sa chystali každej slamky a skúšali..... držím palce

imi1
8. jún 2018

@sudabe ďakujem ......no boli sme na krčnom včera , o týždeň budú výsledky ,18.6 ideme na pľúcne a 04.7 máme vyšetrenie objednané v Srobarovom ústave.....tak uvidíme

francesska2
8. jún 2018

@imi1 to liečenie tu trvá dva týždne a je celé zamerané práve na kompletné vyšetrenie za jeden deň vy to všetko nestihli... Prvý týždeň sú vyšetrenia, druhý týždeň je už "liečenie" + voľný program, čaká sa na kompletné výsledky a na sledovanie ako záberu nasadené lieky, takže ja určite odporúčam čo najskôr ísť na to liečenie, tam vám urobia komplet diagnostiku... Držím palce

imi1
9. jún 2018

@francesska2 ďakujem

carea
10. jún 2018

Mamičky my so synom nastupujeme zajtra. Ideme 1x. Niekde pisali mamicky, ze brali aj postelne obliecky so sebou. Mam zobrat?

druly
10. jún 2018

@carea my sme si nebrali, bolo tam cistucko. Ale každý podla svojho, boli sme traja na 3 týždne, ledva sme sa zmestili do auta, návliečky ma ani nenapadlo brat.

carea
10. jún 2018

@druly ďakujem...tak asi neberiem. Neviem co zabaliť, povedalu,ze ako na dovolenku😞

mwt
10. jún 2018

My nastupujeme vo stvrtok, idem s 2 detmi, uz tretikrat.... Stale dokola sme obstrukcni 😕

druly
10. jún 2018

@carea tak, ako na dovolenku. Doobeda sú vyšetrenia a cvičenia a od obeda väčšinou voľno. Môžte chodiť kde chcete a víkend tak isto voľno celý deň.

jolly987
14. jún 2018

@daanka188 nam pani zo su volala tyzden po odoslani navrhu a o necele dva tyzdne potom sme mohli nastupit. Syn ma union a dcerka doveru.

nikastankovaa
14. jún 2018

@sjuzicek35 manzel bol ubytovany vo Velkom Slavkove cca 4km od dolneho smokovca za 20e na noc.. lacnejsie sme nic nenasli 😊😊