icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

olgamiroslav
5. mar 2019

@druly a v tej hosťovskej býva koľko ľudí? Ako to tam býva obsadené? Prípadne aká je cena za izbu?

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav myslíš ubytovanie pre doprovod? Ak áno, tak tam kde bol môj manžel bol jednoizbový byt s kuchynkou a kúpeľňou. Bolo to dosť staré, ale to by ani nebol problém, ale TV nefungoval signál. Potom aj išiel domov, lebo celé doobedie tam bol sám, lebo sme museli byť doobeda tam. Cenu si už nepamätám, ale tuším okolo 12€ na noc.

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav obsadenost ti povedia, ak si zavoláš na recepciu. Tam to majú na szar

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav starosti

olgamiroslav
5. mar 2019

@druly cenu izby za manžela som myslela, a od kolkej cca je potom voľno že sa dá niekam vonku ísť?

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav od obeda sa dá, ale mne malá spavala do 15,00 tak sme mali malo času do večere. Veď to, že si to už nepamätám.

olgamiroslav
5. mar 2019

@druly aha, a ak sa smiem spýtať s čím ste tam vy a aké procedúry vam dali? Mne starší má často kašeľ a je alergik a mladší laryngitidu a časté zápaly stredného ucha tak by som aspoň pre predstavu chcela vedieť co im budú robiť čo nás čaká 😊

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav na začiatku je odber krvi a vytery. A potom podľa výsledkov posielajú na ďalšie vyšetrenia. My sme mávali cvičenie s fyzioterapeutom, spirometria. Je tam aj bázen, to doporučuje fyzioterapeut. Každý deň je vizitka. Niekedy sa ma radu dostanes aj o 11,00.

olgamiroslav
5. mar 2019

@druly a bazén sa dá absolvovať len s doprovodom teda bez manžela? Lebo obidvoch by som už vôbec neustriehla🙄😂

druly
5. mar 2019
olgamiroslav
5. mar 2019

@druly 😢 tak to neviem ako zvládnem všetko hlavne o mladšieho mi ide že on mi nebude sedieť kde ho položím 🙄

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav ved uvidíš, my sme v bazéne ešte neboli. Vždy boli deti choré.

katka0123
5. mar 2019

@35janulka358 ved to, ze male deti stravu nezjedia a rovnaka porcia je pre rocne dieta, pubertiaka aj dospeleho. Ovocia teraz vela v obchodoch nie je. Tocia sa mandarinky, banany a jablka. Budiz. Chapem. Ale platok papriky, alebo mesiacik rajciny, aj to nie kazdy den, je zalostne malo zeleniny. Napoj je len ochutene mlieko, alebo caj. Dalo by sa to vyskladat pestrejsie. Ziadne ovsene vlocky, salaty, voda...co uz.

olgamiroslav
5. mar 2019

@druly a kedy idete domov,na koľko dní vás nechávajú?

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav minimálne sa dá byt 10 dni a max. 21. Zväčša sa chodí na 2 týždne.

petra0017
Autor odpoveď zmazal
francesska2
6. mar 2019

@petra0017 da sa v pohode aj na obyčajnej izbe, záchody aj umývadlá sprchy čisté, klasická Nemocničná posteľ ale výhoda je, že je polohovateľná, na izbe stôl, stoličky, skriňa... žiaden luxus ale čisto, umývali nám podlahy každý deň... Akurát keď sme boli my minulý rok, bola zavretá jedáleň a dovážali jedlo z nemocnice - nič moc a ako tu čítam, aj keď už varia, tak strava pre dospelých sa asi neoplatí za 10€... Ja som si stravu odhlásila, pečivo som mala po malej a ešte sme mali aj pre kačky čo zvýšilo 😁 dokupili sme si v obchode zeleninu, ovocie, jogurty a obedy a večere som tiež dojedla za malou... Niektorí rodičia chodili na obed na menu alebo si nechali doviesť donáškou a do tých 10 eur sa isto zmestili 😉

monkamiki
6. mar 2019

@francesska2 Prosím ako ďaleko je odtiaľ obchod?

luckastupkova
6. mar 2019

@jaja26 My ideme 7.5.

nika80
6. mar 2019

Toto mi dnes vybehlo na FB, tak to skúsim dat aj sem do skupiny.

35janulka358
7. mar 2019

@petra0017 dá sa vydržať. Pokiaľ nie ste finava prepáčte že to tak píšem ale co chceme od ústavu bo nemocnice u nás na SR. Každý deň chodia upratovačky umývať riadiť kúpeľne WC. A poviem vám že my matky keď si už ani dres po sebe nevieme upratať tak sa môžme hanbiť. Takže asi tak nějak.

jane_55
7. mar 2019

Viete mi niekto poradiť ako je to s poplatkami, keď pôjdem s 2 ročným synom a s 3,5 ročnou dcérou? Budem ako sprievod pre dieťa do 3 rokov aj pre staršie ako 3 roky.
A ešte sa chcem opýtať, či tie izby za 5€ majú tiež klasické nemocničné postele alebo nejaké ine? Pripadne aký je rozdiel medzi tou izbou za 3 a za 5€.
A ešte prosím vás mamičky, napíšte nejaké tipi na výlety po okolí. Využili ste aj ten vláčik?

Vopred vám ďakujem za odpov

francesska2
7. mar 2019

@monkamiki obchod je Pod lesom cca 1-1,5 km od ústavu v pohode prechádza s deťmi je to pri škole v podlese, to nájdete... A v Starom Smokovci je veľký obchod Sintra nad električkou, takže cestou z výletu nakúpite 😉

35janulka358
7. mar 2019

@jane_55 ako doprovod si platíte izbu a stravu. Rozdiel je za 5e mate valendu a umývadlo a za 3e nemocničná postel bez umývadla. Za 3.5r dieťa platíte už tiež. Ja stravu nemám dojedam po deťoch dávajú velké porcie a to isté kým nemáte nejakú alergiu bo reflux.

35janulka358
7. mar 2019

A odporúčam starý Smokovec je tam kúsok od stanice cukráreň s detským kútikom.

francesska2
7. mar 2019

@35janulka358 mne ale prišli tie nemocničné postele za 3 € hygienickejsie ako klasické molitanove postele, ktoré sa nedajú podľa mňa tak dobre očistiť po nejakej detskej nehode... 😁
@35janulka358

jane_55
7. mar 2019

@35janulka358 aký je to poplatok za 3,5 r. Dieťa, to je tých 3.3€ na deň? A keď pôjdeme 3, každý by mal vlastnú nemocnicu postel/valendu? Pripadne dajú sa spojiť tie postele? Lebo keď sme niekde mimo domu, moji chcú len so mnou spať.

monkamiki
7. mar 2019

@francesska2 ďakujem za odpoved a kompletne informácie 😉

francesska2
10. mar 2019

@jane_55 každý má svoju posteľ a nemocničné na kolieskach premiestniť ešte ako chcete, my sme si ich tiež spojili dokopy 😉

radka411
11. mar 2019

Ahojte zeny, zajtra odchadzam s detmi do šrobárovho ustavu, len sa ešte chcem opýtať, ake tam je teraz pocasie ? Snehu je tam dosť? Ďakujem