Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@avokinagic Budete chodit plavat do bazena v ustave v ramci rehab.
Mamicky poznate tu izbu co je nad bufetom samostatna aka je?Na to byt za 5 e??
Prosím vás, keď je štátny sviatok cez týždeň, robia vtedy nejaké vyšetrenia? či je to ako cez víkend.. ďakujem
@francesska2 este som sa chcela opýtať, že to na ako dlho tam pôjdeme, to ste sa dozvedeli z pozvánky, alebo hneď jak vám telefonovali? Mne volali včera, mame nástup 30.5. 2019 a tiež do tej izby za 3€, už tie za 16 a 18 ani neboli volne. Ale toto som sa zabudla opytat. Vraj budeme chodit o poschodie nižšie na vizity. Všetko bude prebiehať v jednej budove? Aj jedáleň je v tej istej budove, či treba dakde mimo chodiť?
@sallome11 jej, ďakujem tak to sa tam asi aj stretneme 🙂 my tam ideme prvýkrát, ešte som tam nikdy nebola, tak nemám veľkú predstavu o tom kde co je a čo je to 4b, 2c..a podobne... Ale verím, že sa tam rýchlo zorientujeme. Super, ze je všetko po prepájane, že sa nemusí chodiť zvonka, v prípade zlého počasia.
A vedeli by ste mi poradiť či sa tam dá, aby sa manžel ubytoval? Ale len tak cez víkend napr., ze nie počas celého pobytu.
@martinabreza mne volali teraz v nedeľu kôli pobytu a ohľadne toho prania mi povedala sestrička že sa platí 3€🤔
@monkamiki môže byť ja keď som bola v októbri tak som platila dve ceny stúpajú všade a za všetko 😞
My ideme 3.7. Malý je prváčik tak preto neskor no platievali sme tak do 16 € teraz za to iste 20 €
Maminky, mala by som takú otázku čo sa týka zbalenia si na pobyt. Je potrebné si zobrať vlastne návliečky na postele a nejaký ten riad,ako je napr. príbor,pohár,tanier atď.?
@jane_55 to cislo napr. 4B znaci oddelenie 4 (su tsm tri rozne oddelenia, jedno bolo volakedy v nedalekej vilke-to je uz zrusene preto len tri). A pismeno je poschodie toho oddelenia, cize v tomto pripade prve poschodie. Skus pozriet starsie komunikacie, je tu casto riesene ubytovanie nedaleko ustavu. Osobne skusenosti s tym nemam.
@olgamiroslav To neviem, ale logicky, ano asi treba mat ziadost poslanu osobitne a ked vas budu kontaktovat poviete, ze chcete spolocny termin aj izbu...
Baby máte niektorá číslo na ktorom sa dá dohodnúť tá hosťovská izba pre manžela? Prípadne nejaký hotel blízko kde by mohol byť mi viete poradiť? Ďakujem 😊
Pozdravujem. Čítam veľa o tomto ústave a liečbe v ňom. Keďže dcéra (5r.) ma neustále problémy s kašľom, imunitou a najnovšie vraj alergiami, mame ust na vyšetrenie imunoalergológovi. Keďže sú bežné čakacie doby vyše 3 mesiacov, čo je aj náš pripad, tak hľadám aj ine možnosti inde. Ťažko je spojiť sa ta, zatiaľ som neúspešná.
Môžem sa spýtať, či sú tieto pobyty hradené aj poisťovňami, alebo z vlastného?
A náhodou nemáte skúsenosť s alergický dieťaťom a brutálnym chrchlavym kašľom?
Dakujem
@3simona3 ahoj môj syn má 4,5 roka tiež mu pred rokom zistili alergiu a kašeľ máva skoro stále ale čo je zaujímavé tak cez sezónu čo je u nás koniec mája začiatok júna keď kvitnú trávy má upchatý nos a kašeľ nie no mimo sezónu nevydrží ani 10dni a je na tom rovnako už som z toho zúfalá takže Smokovec beriem ako poslednú nádej, tento rok tam ideme 1.x tak som zvedavá či sa dozvieme niečo nové a či sa to zlepší. Už má nebavilo že naša dr nás vždy odbila a tým že je to vírusové a že treba vydržať, raz sme došli vďaka nej aj do zápalu pľúc, na toto liečenie som sa informovala ja a žiadosť poslala potom dr. Ešte dodám malý má vraj vždy priedušky čisté no kašeľ hrozný, niekedy sa sťažuje že ho z kašľa už bolí bruško čo sa mu ani nečudujem kašľať celý rok s pár prestávkami podľa mňa nie je normálne a po douzivani atb mal zelené sople do dvoch dní
@3simona3 Dieta ma hradene poistovnou ,strava,ubytovanie,lekari a vy si platite ubytovanie a stravu,ktoru nemusite mat.Treba nech Vam obvodny vypise ziadost a ak ste v Duovere poistovni potrebujete aj od alergologa papier.Poslete to a do tyzdna Vam zavolaju a dohodnu ubytovanie s Vami.Asi 3 az 4 mesiace dopredu sa to vybavuje.
Baby nastupujete niektora 11.4.? Ďakujem 😊
@olgamiroslav áno, takéto iste príznaky ma moja dcéra a to isté mi tvrdí aj doktorka. Akoby som vás koment pisala ja. A kedy tam idete, ak môžem vedieť? Ze ak niekedy v tomto období, ze by som sa s Vami spojila a popytala sa... 🤔
@3simona3 11.4. nastupujeme, chcela som termín čo najskôr tak sme brali čo bolo voľné, žiadosť som posielala cca 3tyzdne dozadu
Ahojte baby, je tam možnosť mať vlastný kočík? Malý má 1,5 r a potrebujem ho nejako spacifikovať aj pri jedení a podobne kým budem potrebovať okolo staršieho behat, ďakujem 😊
@olgamiroslav jasné, kočík môžeš mať, ale do jedálne som nevidela, že by niekto mal kočík. Tam sú detské stoličky.
@druly a môžem ho mať aj na izbe ak by mi malý nevedel zaspať v cudzej postieľke?
Ahojte,ja som práve dala vypísať doktorke žiadosť.Chcem sa spýtať,najmä tých,čo tam už boli,ako je to s 8-ročnými deťmi?Sú tam samé alebo s rodičmi?Môj má 8,5r. a chcela by som ísť s ním aj kvôli vyšetreniam a režimu,aký mu nastavia,ale dookola počúvam,že on je už veľký,že mám ho nechať ísť samého.Tak neviem?Sú tam takéto deti samé?
@mamartina24 jasne ze môžeš ísť s nim, v papieroch dr vypíše s doprovodom.

@zuzana155 Ahoj Vlani sme boli na 4 C a je to odelenie nad lekarmi .Mamicky su tam same na odeleni je tam viac sukromia.2 kupelne 6 sprch,vana,kuchynka spolocenska miesnost.Je to urcite lepsie nemas tam sestricky.