icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

miriama232
25. apr 2019

Určite ho komplet vyšetria!!!Krv,rontgen,reflux,apod.stoja za to!!Ešte tam aj cvičia s fyzioterapeutom a preplachuje sa nos slanou vodou, čo je len plus!!Mne tam zistili,že prekonala pľúcne chlam.a doma bol záver,že neprekonala!!!Ešte aj krvné testy sú tam na 100%.

zuzkabrankovikioli
28. apr 2019

Dievčatá prosím vás treba aby mal aj doprovod potvrdenie obvodného lekára?dakujem

druly
28. apr 2019

@zuzkabrankovikioli nie, netreba.

zuzkabrankovikioli
28. apr 2019

@druly ďakujem veľmi pekne

petra0017
28. apr 2019

Ahojte kto nastupuje okolo15 maja, poraďte čo zbaliť ďakujem a chcela som sa spýtať aj návliečky na posteľ či ďakujem

adika881
28. apr 2019

No žienky prečítala som všetky komentare ...dalo to zabrat ale veľmi ste mi pomohli....len jedna malinká otázka nehnevajte sa no ani jedna z vás nie je fajciarka?

druly
28. apr 2019

@adika881 prečo?

druly
28. apr 2019

@petra0017 my sme návliečky nebrali, boli v pohode, čisté.

adika881
28. apr 2019

@druly či ja tam nejaké miesto vyhradené kde sa dá v prípade núdze zapáliť alebo sa tam odnaucim😊

petra0017
28. apr 2019

@druly aby som vedela mame tu obyčajnu izbu že či radšej nevziat aby mal niečo svoje... Neviema čo ešte všetko vziať určite aj teplejšie veci radšej ďakujem

petra0017
28. apr 2019

Ešte som sa chcela spýtať kde v okolí sa dá ísť najesť niečo čo poznáte, nejaké vylety alebo prechádzky Ďakujem

nika80
28. apr 2019

@adika881 ja síce nefajčím, ale maminy chodili fajčiť von pred budovu.

druly
28. apr 2019

@adika881 mamičky chodievaju fajčiť von pred ústav na lavičky. Vnútri nič také nič nebolo.

druly
28. apr 2019

@petra0017 nemyslím si, že je rozdiel v tom aké návliečky sú na obyčajných izbách a apartmáne. Aj na obyčajných he pekne čisto.

druly
28. apr 2019

@petra0017 áno treba aj teplejšie, v Tatrách je počasie veľmi premenlivé. Kúsok je sta odtiaľ sa dostaneš na všetky smery. Štrbské pleso, starý Smokovec, Tatranská Lomnica, Hrebienok....

petra0017
28. apr 2019

@druly ďakujem za info aby som vedela 😊pekný večer

zuzka_puska
28. apr 2019

@adika881 Vnutri sa nefajci je tam vsade zakaz. My sme chodievali pred budovu, na lavicky. Deti sa hrali, vzdy sa nasla jedna mamicka ktora ostala dnu a dozrela par minut na deti 🙂

zuzka_puska
28. apr 2019

@petra0017 Momentalne je tu take pocasie, ze okolo 10-13 stupnov a prsi, tak je pocitovo chladnejsie. Ja davam malej tricko, mikinku a na to tenku softshelku. Pocasie je tu premenlive, ale zas neni nejaka mega zima. Ja sice byvam len par km od smokovca, ale boli sme tiez na pobyte lebo sa mi nedalo z prace stale odchadzat tak som sla s malou na PN a na pobyt 🙂 v oktobri. prisli tam aj mamicky ktore v oktobri detom navliekli kombinezy, lebo ved tatry, celkom ma to pobavilo 🙂 Ak chcete, napiste mi spravu okolo 10 maja, poviem vam ake pocko aktualne mame 🙂 Obliecky su cisto biele, ale su ciste, vonave, mne tam absolutne netrebalo svoje 🙂

janka11.3
29. apr 2019

ahojte, prosím viete mi povedať na akú minimálnu dobu sa dá ísť na liečenie? máme VŠZP poisťovňu.
ďakujem

druly
29. apr 2019

@janka11.3 minimálne 10 dní, ale nie vždy sa stihnú všetky vyšetrenia, takže dávajú na 14 dní. 10 sa dá po dohode s osetrujucim lekárom.

janka11.3
29. apr 2019

@druly ďakujem. boli sme tam už pred 2 rokmi ale si nepamätám presne na akú dobu. čiže to nahlásim až doktorovi na príjme, či tej pani ktorá dáva termín?

druly
29. apr 2019

@janka11.3 oni dávajú automaticky na 14 dní,ta pani co vola a potom s doktorom, ku ktorému budete pridelený sa viete tam na mieste dohodnúť. My sme boli 1x na 3 týždne. A 2x na 10 dní.

janka11.3
29. apr 2019

@druly dakujem

35janulka358
6. máj 2019

Dobrý deň žienky. Zajednavala si už niektorá pobyt tak ze si najskôr dohodla termín s ústavom a ptm poslala žiadosť? Dá sa to tak. Chcem ísť na to isté oddelenie kde sme boli 1krat a v septembri. Ci sa mi oplatí tam vyvolávať. Ďakujem

miriama232
6. máj 2019

@35janulka358 Bez žiadosti sa nebudú s Vami baviť.Tiež som tak aj ja vybavovala,ale nešlo to.Ale keď pošleš žiadosť a termín si dohaduješ, tak vychádzajú v ústrety.

35janulka358
7. máj 2019

@miriama232 ďakujem tak teda najskôr pošlem no dúfam bude to oddelenie volne a stihneme to dokonca októbra absolvovat

sallome11
7. máj 2019

@35janulka358 my sme si tak zajednavali, ale to len preto ze tam chodime aj ambulantne.

mamartina24
8. máj 2019

Podarilo sa!👏Nastupujeme 20.8.:slight_smile:

francesska2
8. máj 2019

@zuzka_puska aké je tam prosím počasie teraz? V dolnom smokovci ale aj okolie Tatry keďže plánujeme vyletiky napr. Štrbské-popradske pleso, zamkovskeho chata, Tatr. Lomnica... Dúfam, že stačia tenisky a netreba snehule 😁 mali by sme v pondelok nastúpiť... Ďakujem

luckastupkova
8. máj 2019

@francesska2 Dobrý den, my sme tu, je tu teraz dost chladno, ale má sa trosku oteplit. My este mame zimné oblecenie a deti tiez zimne topanky. Do autaby som hodila byt vami. A na aké oddelenie idete?